В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 078
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Защото са решили да има "особеност" за Онтарио при започване на училище...

Ясно ми е, че не всички теми могат да се обхванат и не мисля, че си подвела някого, Силви. Simple Smile

"необходимостта да се огласява едно толкова лично решение"
Това ще го знае само управата на училището.
И за моята дъщеря се знае, че няма тукашен ваксинационен паспорт. Нали е част от документите за прием? Никога не са ми правили проблем, а и за мен не е, че знаят тази подробност. Както писах и в друга тема, засега успяваме да се разбираме с разни институции. Въпрос на кумуникация, толерантност и уважение и от двете страни. Simple Smile

# 451
е, дано да е така, защото тук четат много хора и е неприятно да подведеш някого, па макар и неволно.

така де, и на мен не ми е особено голям проблем, но просто не мога да схвана логиката на този формуляр Simple Smile едно парче хартия повече за нещо, което дори не е и задължително. Иначе, за сега и аз се разбирам с институциите, като се изключи City of Toronto Urban Forestry Services, но те са друга бира Simple Smile

# 452
Благодаря ви момичета!  Hug   bouquet
Моето дете също няма тукашен имунизационен паспорт-до 12тия месец ваксините са правени в бг,не знам проблем ли е това.Тук е сложена само тази за варицела и то защото личния не ми обясни,че е препоръчителна  #Cussing out
Както и да е,остават 2 които не знам дали ще направя...

# 453
  • Калгари, Канада
така де, и на мен не ми е особено голям проблем, но просто не мога да схвана логиката на този формуляр Simple Smile едно парче хартия повече за нещо, което дори не е и задължително.

А-а логика има  Laughing, това си е умишлено подвеждане, че ваксините са задължителни.  Peace Съвсем нарочно си е така.

# 454
Моето дете също няма тукашен имунизационен паспорт-до 12тия месец ваксините са правени в бг,не знам проблем ли е това.Тук е сложена само тази за варицела
За кого да е проблем?
За вас като родители, за обществото, за лекаря, за детска градина/училище?

По принцип след като се дойде от България, се дава един документ с поставени там ваксини (при нас обикновено в CLSC). Гледа се тушания календар и което липсва, се слага. Но пак не е задължително. Аз не съм го правила.

А щом е сложена варицелата, си мисля, че вече има тукашен имуниз. паспорт.

# 455
Нямам представа за кого би могло да бъде проблем  Simple Smile за мен не е
Нашият както казах "невероятен" личен лекар не ни е дал никакъв документ...Може би стои при него както в бг .Ще се поинтересувам къде трябва да ида,за да сверят ваксините от бг  Peace

# 456
А в Квебек има ли такъв формуляр, да не би да съм пропуснала нещо?
На опознавателната среща в училището имаше разни хора, които отговаряха за различни дейности в училището, даже се изненадах, че имаше и една госпожа, която преглеждаше зъбите на децата, раздаваше им по една четка за зъби - подарък и се зачудих дали и тук няма училищни зъболекари...та да се върна на ваксините - една друга госпожа говори за имунизациите и как в не знам си кой клас ги правели в училище и направо подскочих от стола и изрично я питах дали се изисква съгласие на родител, тя каза, че "да, трябва съгласие", но пък сега Кака Дора ме хвърли в размисъл...май трябва по-сериозно да си поговоря с някой в училището по тоя въпрос. Иначе и моята дъщеря има имунизационен картон, просто няма нищо вписано в него, само мерките и теглилките на консултациите.

# 457
  • Калгари, Канада
имаше и една госпожа, която преглеждаше зъбите на децата, раздаваше им по една четка за зъби - подарък и се зачудих дали и тук няма училищни зъболекари...

Вероятно е била зъболекарка и си е правела реклама, търсела си е клиентела.   Grinning

Владко едно време в прискул имаше организирана разходка до зъболекарския кабинет, да им обяснят на децата кое как се прави, да ги запознаят уж. И на него му бяха дали разни неща, включително и талон с отстъпка на първия преглед.  Wink Зъболекарският кабинет беше за деца и тъкмо беше отворил в същата сграда където е прискула. Та такива ми ти работи.

# 458
В нашето училище има зъболекар. В матернел даже имаше бърз общ преглед.

"А в Квебек има ли такъв формуляр, да не би да съм пропуснала нещо?"
Не се изисква и не съм попълвала.

# 459
  • Лавал-Пловдив
Не сте ме разбрали - аз оспорих не това, че не искат разрешение на родител, а това, че всяка година има по-няколко кампании за ваксиниране В училищата не само когато има грипна епидемия.
Иначе винаги пращат един лист родителя да си даде съгласието. За Зара тогава се съгласих, но за Ники тази година отказах.

# 460
Явно пак си зависи от училището.
На нас ни се случи един единствен път за 3 години - тази зима, за морбили. С други ваксини не са ни занимавали.

# 461
  • Монреал
имаше и една госпожа, която преглеждаше зъбите на децата, раздаваше им по една четка за зъби - подарък и се зачудих дали и тук няма училищни зъболекари...

Вероятно е била зъболекарка и си е правела реклама, търсела си е клиентела.   Grinning
И при нас също на презентацията говориха за зъбите, мисля че това е от CLSC здравна работничка, и обикаля училищата и дава препоръки на родителите, ако открие, че детето има нужда от зъболекар. Има страшно много деца, които до 5-годишна възраст не са видели зъболекар, а е трябвало  Tired

# 462
Привет мами, искам и аз бързо да се намеся в темата.
Първо за ваксините.
Навремето, преди да тръгнем за Канада, помолих педиатърката ни, да ми даде документ със всички направени до момента ваксини ( аз съм от майките, дето живеят в мир с ваксините Simple Smile ). После като пристигнахме се обадих до CLSC и взех РВ за детето ( тогава тя беше на 4г) - дадохма ми чак за след 6 месеца. И на самата среща, дадох на лекаря списъка с ваксините, които са направени досега, той ги нанесе в новия и здравен паспорт  и ме попита дали искам да сложи тези и тези ваксини, защото било време. Съгласих се, но отказах да ги постави накуп, така че през месец ходехме за ваксини - 2или 3 бяха, не помня.
В училище, като има къмпания за ваксини, изпращам копие на ваксините, както и съгласие или несъгласие съответно за поредната ваксина. Обаче никoй не те кара да правиш каквото и да е насила.
Не знам дали сте го преживяли, но да споделя нещо да не се плашите. Първата година правиха тест за туберкулоза в даскалото и на мойта щерка беше положителен. Направиха изследвания, аз обясних, че е ваксинирана със жив щам на туберкулозата и затова теста я улавя като заразена. Те също бяха наясно ( Това се случи в St. Юстин)  - особено като казах, че идвам от източна Европа. Та нищо сериозно де. Предложиха ми да пие един сироп в продължение на 9 месеца - здр. каса го покрива, че е към 200$ на месец. Пи си го детето, после всичко си беше ОК.
Само не ме освирквайте много, ама аз не съм от тези дето разчитат много на естествения подбор Simple Smile
И последно наистина, че стана много дълго - за зъбите.
Нормално, в едно училище на всеки 6 месеца идва хигиенист и прави преглед на зъбките на децата, в някои случаи мажат зъбките със scellent за да ги предпазват от кариеси и изпращат препоръки на родителите дали детето трябва да посети зъболекар. Смятам че това е добра практика. Ние водим нашето чедо на всеки 6 месеца - пълен преглед, почистване на плаката и полиране на емайла.

# 463
  • Под кленовите дървета
hoyden, а каква е целта на сиропа, не разбрах?

какви ваксини не бяха сложени на твоето дете от Бг? (също съм фен на някои ваксини, на грипните не.)

# 464
hoyden, а каква е целта на сиропа, не разбрах?

какви ваксини не бяха сложени на твоето дете от Бг? (също съм фен на някои ваксини, на грипните не.)

Уф, с тия въпроси ме хвърли направо в оркестъра Simple Smile

Много време мина от тогава. Но сиропа беше по-скоро за превенция, защото след 50-тата година на човека, живия щам на туберкулозата може да се активира и човека да се разболее. Така ми го обясниха в болницата.
Казаха, че избора е мой - дали детето да приема сиропа или не, ама не исках да рискувам. Предпочетох превенцията, отколкото евентуални тежки последици.

Относно ваксините. Помня само едната. Май беше за менингит. Може и да се лъжа ( извинявам се предварително, ако ви подвеждам-но мина доста време), но в БГ такава ваксина не се поставя.
Другата ваксина беше за някоя от шарките. Сега съм на работа и няма как да погледна ваксините, но ако си заинтересована, ще чекна довечера Wink

Иначе съм твърдо ПРОТИВ противогрипните ваксини!
От края на есента почваме с витамини и цитруси, та чак до пролетта. Болести, освен някоя слаба настинка и течащ нос не сме имали, цели 4г не сме близвали антибиотик Simple Smile

Ако случайно не знаете - заради студа, влагата и малкото слънце зимата, вероятно при много от нас се отключват болки в костите и ставите. При мен даже и лятото, на моменти адски много ме боляха някои кости. Постоянно се чувствах изморена. Светнаха ме да пия магнезий и вит Д. Купих си ги и пия по едно на ден. Резултата - спя като пън, сутрин се събуждам свежа и отпочинала и засега нямам болки в костната система. Яжте и много черен дроб - съдържа огромно количество витамини - полезно и вкусно!

Общи условия

Активация на акаунт