В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 053
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Vaudreuil Canada
Тук има ли нещо дето да се подвързва между другото? Книги учебници в по-горните класове? В щатите продават едно фолио за подвързване ама не знам дали е за училище или за нещо друго.

# 481
  • Калгари, Канада
Много пишете бре, аз докато вляза да пиша, и айде покаже ми съобщение, че някой е написал още нещо и айде пак се връщам да чета  Laughing

За зъболекарите - май ще трябва да попитам приятелки, как е в техните у-ща, че ние нали не сме много държавно, та може и да съм пропуснала нещо. Все пак не ми се вярва да имат зъболекари в у-щата при нас, на деня на отворените врати доста у-ща обикалях и не съм чула никъде за зъболекар.

Благородно завиждам на у-щата, в които има отделни дрехи за физическо. В нашето у-ще децата се търкалят с униформите по салона.  ooooh! Мъка ми е направо. Ама компромис правя, заради плюсовете.

И аз гледах такива кутийки за обяда, каквито е показала Вери. Ама много закопчалки имат бре, просто не ми се вярва Владко да ги затвори всичките, като приключи с яденето.
Миналата година ползвахме най- обикновени с капачета и не беше зле.

Само за един снак на ден се справих със ситуацията. Ама сега трябва 2 снака и обяд.
Моите проблем са, че немогат да ползват микровълнова за обяда и сега мисля какво да слагам за обяд, та хем да е готвено, хем да няма нужда от топлене. Само на сандвичи и на пица не ми се вижда добре. И другия проблем, няма ли да се развали храната без да е в хладилник, кашкавала се изпотява например и Владко не иска да го яде. Та сега се чудя да взимам ли малки хладилни "торбички" (или там каквото им казват). От това пък яденето ще е студено и като няма микровълнова не може да го стопли.  Crazy

Ей на забравих за "вкусния черен дроб " да напиша - това ми е една от най- неприятните храни, барабар с маслините. Всеки луд с номера си.  Crazy 

Пари не давам (няма какво да се купи с тях), цвете съм носила в саксия на класната му за Коледа. На първия учебен ден никое дете нищо не е носило на учителката, но на Коледа и за края на годината то не са индивидуални подаръци, то не са групови. Учителка да си в това у-ще направо  Laughing  Но честно ви казвам заслужава си подаръците жената.  Heart Eyes

# 482
Шеметче ,и тук се подвързва ,ама малко Simple SmileСамо учебниците ,които им дават .Подвързват се с един найлон ,който се продава на ролка в Доларамата.

Мамамия ,аз използвам едни Ice pack (май така се казваха),пак в Доларамата ги има .Държат студено по цял ден-това лято ги изпробвах Аделина като ходи на камп де жур.До вечерта беше студено това чудо.
В нашето у-ще нямат микровълнова .И телефон няма ,като се наложи да се обаждат както при Вери-при секретарката  Simple Smile

Подаръците и при нас за Коледа ,Св.Валентин,края на уч.година .

Изобщо първия уч.ден тук не е като в БГ.Най-обикновен учебен ден си е .А от моя първи ден в у-ще си спомням едни тълпи,навалица  и страх да не ме бутне някои по стълбите като се качвахме към уч.стаи. Mr. Green

# 483
  • Vaudreuil Canada
Я сега като сте почнали разкажете и за подаръците на учителките кога се носят как се опаковат какво е прието и какво не  Mr. Green  Mr. Green  Таман може да изпишем темата преди да е дошла зимата .....  hahaha

И стига сте се дракали с дробитата - много са си вкусни само да има кой да ги приготви, че са си времеемки ...

Айспак-а също ли се надписва  newsm78

За термосите мъж ми донесе следния коментар от работата - преди да сложат стопленото ядене ги пълнят с гореща вода за да ги загреят и тогава се слага яденето та да стоят по-дълго топли. Само дето колегите му единия ден забравили да сложат яденето и детето си занесло само горещата вода.....

# 484
 Joyкак ме разсмя с термоса само с гореща вода  Joy
Айспака не съм го надписвала аз ,не съм се сетила .Ама и да изчезне той не е чак толкова фатално.

За подаръците -за края на мин.учебна година  подарихме една чаша за кафе  украсена с орхидея от студен порцелан(няма да си казвам учителката по ст.порцелан Wink,тя си знае ).Картичките Аделина сама си ги рисува .Мадам Стефани си я беше харесала -щяла да си пие капучиното в нея  Simple SmileИ  връщат картичка на малките с благодарности и те много се радват.Другите ни подаръци обаче не ги помня  Embarassed

# 485
Номерът с термосите съм го чувала и от друг. Явно си е някаква практика. Simple Smile

Учебници досега не съм подвързвала. Не са изисквали. То аз ги виждам всичките накуп в края на учебната година, когато ми ги предават.

За чантата с ядене и аз слагам айспак от доларамата, не го надписвам. Нямат хладилник, имат микровълнова. Там се топли храната само на този, който желае. Маги не е от тях. Но тя си носи само растителна храна - термично обработена или сурова. Досега не се е оплаквала, че е неприятно студена. Казва, че е добре за ядене.

По физическо си имат отделни дрехи (тениска и къс клин или къс панталон), но в деня, когато има такъв час, си ходи с тях; не се преоблича там. Когато е студено, слага клина и тениската под другите дрехи. Носи и си връща гуменките, не ги оставя там.

Подаръци Маги прави само в първи клас. Картички, рисунки и едни нанизани сърчица рисувани и надписани с името на учителката. Всичко тя си прави.

# 486
  • Лавал-Пловдив
За подаръци - аз съм подарявала кожени тефтери, от магазин Балкан едни керамични висулки за стена с български къщи, чаши. Подаряваме на Коледа и на края на годината, само в пример, разбира се. Една година на Ники госпожата беше арабка и съответно не и подарихме подарък за Коледа.

# 487
На Диди й се размина предучилищната тази година, сега само си водя записки Hug.

Може ли някой да сподели какъв е точно режима в предучилищния клас, т.е. кога имат междучасия и кога ядат. И какво ядат за снак и какво за основно ядене? И какви чанти за обяд ползвате?

А за моят първи учебен ден си спомням, че бях много уплашена, добре че си имам кака Heart Eyes, но нямах търпение да тръгна на училище, мразех детската градина и яденето и спането там Blush. И сега си спомням, че бях облечена с бяла копринена блузка с черна панделка и тъмносиня поличка на плисета, разбира с коса вързана на две опашки с две големи червени кордели...а раницата ми беше по-голяма от мен сякаш...ех, спомени...

# 488
Зависи от колко до колко са на на училище. При нас почват малко преди 8 и свършват към 15ч.
Мини закуската им е около 9ч, а обядват от 11 до 12ч. После ги извеждат на двора или гледат филм, ако е лошо времето. В матернела по някое време  - около 13ч май беше, спят/почиват си легнали за около 30мин.
Серивиз дьо гард почва в 7ч и следобед от 15 до 18ч.

Чантите за обяд са хладилни и компактни. Като тази примерно: http://www.geocan-int.com/produit.php?id=981
Че съм отоворила техния сайт. Харесвам колекциите им.

# 489
На Диди й се размина предучилищната тази година, сега само си водя записки Hug.

Може ли някой да сподели какъв е точно режима в предучилищния клас, т.е. кога имат междучасия и кога ядат. И какво ядат за снак и какво за основно ядене? И какви чанти за обяд ползвате?

А за моят първи учебен ден си спомням, че бях много уплашена, добре че си имам кака Heart Eyes, но нямах търпение да тръгна на училище, мразех детската градина и яденето и спането там Blush. И сега си спомням, че бях облечена с бяла копринена блузка с черна панделка и тъмносиня поличка на плисета, разбира с коса вързана на две опашки с две големи червени кордели...а раницата ми беше по-голяма от мен сякаш...ех, спомени...

Галче, аз съм много доволна от т,нар. Laptop/bento lunches. Купих ги от chapters/indigo; има много рецепти за здравословно хранене. Можеш да се абонираш за сайта им. Мисля, че ще ти хареса.ч Heart Eyes

# 490
Вери, Софи  bouquet

Вери, а колко време са самите почивки. Диди хич не яде бързо и много се притеснявам, ако няма промяна до догодина, какво ще успява да изяде. А пък не искам да я карам да се храни по-бързо, защото държа хубаво да сдъвква храната Rolling Eyes

Софи, а на какви цени са тези кутии в Chapters? И аз се замислям за тях и мисля, че Диди ще ги одобри, макар че тя одобрява всичко ново Laughing И в тази връзка, ето още идейки, които получих днес по имейла: http://www.parents.com/kids/nutrition/lunch/healthy-school-lunch … ytip082612#page=1

# 491
Сутрин им дават за ядене 10мин. На обед - около час.

# 492
Вери, Софи  bouquet

Вери, а колко време са самите почивки. Диди хич не яде бързо и много се притеснявам, ако няма промяна до догодина, какво ще успява да изяде. А пък не искам да я карам да се храни по-бързо, защото държа хубаво да сдъвква храната Rolling Eyes

Софи, а на какви цени са тези кутии в Chapters? И аз се замислям за тях и мисля, че Диди ще ги одобри, макар че тя одобрява всичко ново Laughing И в тази връзка, ето още идейки, които получих днес по имейла: http://www.parents.com/kids/nutrition/lunch/healthy-school-lunch … ytip082612#page=1

http://www.chapters.indigo.ca/toys/Bento-Lunch-Box-Garden/851349 … o&ikwsec=Home

# 493
Ехаа, колко сте изписали...може наистина да успеем да сменим пролетната тема преди Коледа Simple Smile

Успокоихте ме за ваксините, радвам се, че е така (за съгласието от родител)

И аз останах с впечатлението, че имат зъболекар или хигиенист в самото училище, но също се изненадах от този факт.

Аз още абсолютно нищо не съм надписала и да успокоя Джоя, че също нямам списък с помагалата за училище, но звъннах да питам и ми казаха, че практиката им за матернел е да го дадат в първия учебен ден, така, че не е само вашето училище така. Иначе раницата и чантата за обяда си имат вътре място за името и данните на детето, така, че ще ги ползвам тях. Виж, за другите неща ще трябва да се разходя до Бюро ан Гро за етикетчета и перманентен маркер, че нямам тънък, но то така или иначе ще ходя като ми дадат списъка. Дрехите казаха, че всички трябва да са надписани.
Да ви кажа честно - доста ми е притеснено как ще е малкият ми ученик в училище, кога се роди, кога стана време за училище, не съм готова психически, честно казано Rolling Eyes, а за него не знам - уж казва, че му се ходи, но пък той не говори френски, пак всичко ще е наново с езика, с нови деца, нова учителка...Но не вярвам да съм уникална с терзанията се, де Laughing
Иначе да се похваля с градината на бебка - вече минаха 3 седмици и нещата са по-добре от очакваното, почти не е плакала, само втората седмица, като започнах да я оставям да обядва там се размрънкваше като я оставях, но много бързо спираше (аз оставах зад вратата да чуя кога ще спре да плаче Simple Smile),а най-голямото ми притеснение беше спането, защото досега заспива само с мен, сучейки, но се оказа, че и с него няма проблеми - явно като ме няма мен няма проблем да си спи и сама.
А пък аз имам още една седмица на разположение и след деня на труда отново ще съм труженичка и аз, ама няма начин, това е положението. Да сме живи и здрави, пък ще се нагласяме някак с работа, училище, градина...

# 494
  • Калгари, Канада
tanyta Hug, Вери Hug, благодаря за насоката   bouquet
Аз днес се разходих до доларамата и се сдобих с една "ледена" торбичка. После се разходих и до УолМарт, там я имат същата (но не за $1, а за $1.60 или нещо такова).

Взели сме чанта за училището и чанта за храната. Щеше ми се да е всичко в една чанта, ама по- големите ученически чанти нямат картинки отпред Crazy
Чантата ни за храна е достатъчно голяма да събере една средна кутийка (за обяда) и 2 по- малки (за снака), та се надявам всичко да е точно.

На Бенто кутийките и аз ги гледах, че даже до Чаптерс ходих, но ги нямаха в магазина. Аз не съм много по онлайн покупките, ще ми се да ги видя преди да ги взема. Та така, засега ще си караме с обикновени кутийки.

Миналата година почивката им за снак беше около 10-тина минути, най-много 15, зависи кой кога си свърши работата, която е започнал точно преди почивката. Някои деца свършват по-бързо със задачите си, други по-бавно и общо взето ядът приблизително по едно и също време. Владко ми е връщал храна, понеже не е имал време, закъснял е, а после докато седне да яде и са казали всички да прибират и да започват новата задача (на това съм била и свидетел, когато съм била помощничка в класната стая).

Сега гледах на сайта на у-щето, пише че голямото м/учасие е 40 мин., знам че половината време излизат навън, тъй че ще имат около 15-20мин. за ядене.
Нещо следобедна почивка няма на сайта, може пък да нямат такава  newsm78 По-добре за мен, само обяд и снак  Wink

Владко ще почва на 4-ти, тази сряда имам ориентировъчна вечер (да ми обяснят какво ще правят в първи клас), а в петък имаме индивидуална среща с учителката  (да се запознаят Владко и учителката).

За стълбите в у-ще, аз бях изненадана първо като дойдохме в Канада, че у-щата са им на едно ниво. Сега обаче виждам предимства в това да няма стълби  (разбира се с малки изключения, т.е.  тук там има по-някое стъпало, примерно при нас - за музикалната стая), и всеки клас да си има вход за влизане и излизане от у-щето (ползват се аварийните изходи, а не главния вход).

А, забравих, чантата за обяда я избрах такава, каквато ползваме и ние - с цип най-горе и капаче, при която като носиш чантата кутийките си стоят прави вътре. За мен е непонятно защо трябва да си сложиш храната, да закопчаеш и след това да хванеш дръжката отстрани и да ти се изсипе цялата храна настрани. Малко объркано се изразих, ето примери:
http://www.walmart.com/search/search-ng.do?tab_value=all&sea … bags&ic=16_64
нашата чанта е близка до втората картинка; първата картинка е пример за "изсипване настрани". Принципно, ако храната не е течна проблема не е голям, малко смачкани плодчета в най-лекия случай, но за мен не е приятно.

Днес взех и маратонки за джима. Тази седмица ще надписвам дрехи, обувки, чанти и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт