В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 49 946
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Vaudreuil Canada
За срещата на фервю аз съм от Дорвал, но съм на работа. Close

Ама тя срещата беше вчера ... и много хубаво си изкарахме  Hug

kaka_dora много се надявах да намеря някъде по-наблизо такива природни екстри ама явно не ги садят в града.

# 646
  • Canada
Да, срещата беше много приятна. Hug

За първи път ми се случи да изляза от зъболекарски кабинет по-богата, отколкото съм влязла. Simple Smile Беше за фолоу-ап и не трябваше да плащам (явно калкулирано в предните посещения Money), но ми връчиха гифт карта за 25 $ за пращане на нов пациент - мъжа ми. Mr. Green

# 647
  • Монреал
Браво за срещата, момичета! Ако се организира нещо през уикенда, ще се опитам да се включа. И при нас е лудница.

November Rain, това си е направо за празнуване  Grinning

# 648
  • Vaudreuil Canada
November Rain това верно си е уникален случай -  честито ще почерпиш ... ама друг път  Mr. Green

TariliMom оставям работещите мами да организират съботно неделна среща - аз не се наемам че шансовете ми да дойда клонят към нула .. може би само ако е в детски клуб да е по-реалистично.

# 649
  • Лавал-Пловдив
Като заговорихте за срещи, трябва да помислим и за коледната. Аз съм твърдо против правене на голяма среща за всички като миналата година и 1000 пъти съжалих, че се хванах. По ми хареса по-миналата година, когато си бяхме само ние - и се наприказвахме и децата поиграха.
Вие какво мислите по въпроса?
Знам че е рано, но да имаме идеи.

# 650
Имам въпрос за квебекските детски градини. Вашите деца в СПЕ ли ходят и какво ви е мнението, +/-?

Ако се включи и някоя мама на която децата са посещавали и СПЕ и частна градина още повече ще се радвам.

Hug

# 651
  • Vaudreuil Canada
Някой да се интересува от купон за симилак 5 долара оф и едно кенче стартово пак тяхно?

# 652
Имам въпрос за квебекските детски градини. Вашите деца в СПЕ ли ходят и какво ви е мнението, +/-?

Ако се включи и някоя мама на която децата са посещавали и СПЕ и частна градина още повече ще се радвам.

Hug

Moa Simple Smile от скромният ни 6 месечен опит. Държавната беше ужасна, уж хубава база, но не се занимаваха добре с децата. Марина не се адаптира, и се подтисна много. Всяка сутрин рев и драма. Всяка седмица болести, непрекъснато проблеми с децата. Много се измъчи детето, ако не бяхме започнали работа, хич нямаше да я пращам. Едновременно чужда държава, чужд език и градина ... много ни дойде. Сега частна, българска. Ама много много съм доволна, детето не плаче, говори повече френски от колкото във френската градина, има креватче (явно голям бонус) много вкусно им готвят, много е хубаво, чисто, децата са страхотни и възпитани, госпожата да не говорим, прекрасна е. Малката ходи с желание, носи подаръци на госпожата, на другите деца, отива и се прибира с усмивка. За сега ще ни върнат уж парите,другата година не се и надявам, но ако трябва да съм честна всеки долар си струва, да виждам детето си щастливо.
Разбира се сигурно има и много хубави държавни детски, ама не случихме явно. Както и се радвам е имам избор.
Успех!

# 653
Галче, както и Joya казва, зависи на какво ще случите. СПЕ-то не значи автоматично, че е най-добрия, качествен, хубав избор. Според мен много си зависи от директора/ката или собственка/ичката на дадена градина, от разбиранията му за чистота, хигиена, отговорност, обучение, забавления, хранене и т.н.
Когато пристигнахме, обиколихме около 20-на градини в квартала. Тази, която най-много харесахме, беше СПЕ - допаднаха ми много неща и най-вече, че беше чиста, приветлива, светла. Е, не стана веднага там, а чак след 4 месеца и то си беше чист късмет.
Месец след идването ни тук дъщеря ми тръгна първоначално в една градина  - семейна среда, държеше я жена от Алжир. Паркът им беше много близо, но почти не излизаха. С нищо не ги занимаваше и когато питах: какво правихте днес, ми се отговаряше ядохме, спахме, играхме, а "каката" си играеше на компютъра. Изкара месец там, а от френския не помня дори дали беше научила 2-3 думи. Беше су сол, както май е обикновено за такъв тип градини ( да не правя генерални заключения; не е редно, но поне тук в квартала главно са така). Поне беше субсидирана - 7 долара.
После тръгна за 2 месеца на частна, но пак субсидирана - 7 долара. Директорката арабка, отношението и много зле. Помня, че се измисляха някакви занимания ежеседмично, за които се искаха немалко пари. Хигиената беше под всякаква критика. Компромис направихме, защото стана чрез познати, исках да я махна от семейната среда, исках да е в група с връстници и да почне да учи френски. За 2 месеца дръпна и с френски и с английски, който по-късно забрави, тъй като в третата градина се говореше само френски. Иначе от възпитателките не можех да се оплача. Онази пък, която най-много харесвахме, се намираше точно срещу тази на арабката. Почти всяка сутрин се засичахме с директорката и в рейса. И така един ден в средата на декември ни каза, че се маха едно детенце и ако искаме, може да вземе Маги от януари. Там тя изкара 20 месеца, докато тръгне на училище. Не мога да се оплача от нищо. Лошо отношение не съм видяла от никого. А и покрай нас децата на две български семейства също тръгнаха там. Сега не знам какво е положението, може да са се променили много неща. Но за тогавашните ми обиколки и проучвания, тази градина за мен беше най-добрата.

# 654
Някой да се интересува от купон за симилак 5 долара оф и едно кенче стартово пак тяхно?

И аз подарявам няколко кутии адаптирано мляко , както и купони за отстъпки - ако някой се интересува давам с удоволствие. Пращани са ми за зарибявка Simple SmileМного съм им обидена на Нестле, че така и не ми пратиха промоционалната раница и бойкотирам всякакви адаптирани млека Laughing

За градините - аз съм доволна и от държавната на синът ми, но съм и много доволна от една частна (14-доларова), която всъщност му беше първата тук. Даже от нея съм най-доволна, но сменихме квартала и нямаше как да остане там. Сегашната на бебето е частна субсидирана и също съм много доволна. Но наистина не може да се обобщава.

За Коледното събиране - твърдо съм За и твърдо да сме си само ние. Миналата година освен всичко друго почти с никой от момичетата не можах да се видя като хората...

# 655
И аз съm за парти, ако не е mного къm края на декеmври, че ще mърдаmе на топло...Mоже детски център тази година newsm78

# 656
  • Vaudreuil Canada
И аз съm за парти, ако не е mного къm края на декеmври, че ще mърдаmе на топло...Mоже детски център тази година newsm78

Този вариант и мен най-ме устройва, че ние имаме рожден ден малко преди коледа та все съвпадаме събитията  Mr. Green
Ако ще е в църквата обаче аз съм пас (не искам да се съобразявате с мен - както си решите просто информативно го казвам за там да не ме броите)

# 657
  • Лавал-Пловдив
Аз мисля да разнообразим от църквата тази година. За център съм съгласна, но няма да можем една дума да си кажем - всяка ще си търчи след детето, а и е много шумно. Ние ходим в джунглата в Лавал, та от опит говоря. Давайте идеи за центрове, които да не са много населени.

# 658
  • Vaudreuil Canada
Кака дора при нас Зиг Заг Зоо-то е с гривнички - детето не може да излезе без възрастен със същата гривничка, така че можеш по-малко да ги пасеш. Иначе има и един нов клуб на ил перо, който може би няма да е толкова населен, ама там още не сме ходили - ромино.

# 659
Мерси за споделеното за градините  bouquet.
Ние следобед ще отидем в държавната и ще видим какво ще решим.
Двуомя се много, защото сегашната й градина много ми харесва, но ми се ще да е с деца на нейната възраст. А и другото е, че в тази детска градина са само момчета, не че имам нещо против момчетата Rolling Eyes
Иначе за нас е по-удобно и двамата да са в една и съща градина, която на всичко отгоре и ни е по-близко, а възпитателката е с местен произход и 17 години е работила в СПЕ Peace

Общи условия

Активация на акаунт