В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 053
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, имах информация, че kinder school-а е безплатен /за дете, което е над 4 г. - за Онтарио, Торонто става дума/. Скоро разбрах обаче обратното.

Бихте ли ми казали как е всъщност? Благодаря!  bouquet

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 13:30 от Bibita

# 256
Bibita
Full day kindergarten e проект които е започнал 2010 и последната му фаза е учебната 2014-15 година.

Ето тук можеш да видиш кое училище на коя фаза се включва. Ако училището ви по адрес все още не предлага безплатно full day kindergarten можеш да кандидатстваш в най-близкото и удобно за теб училище и ако имат места ще ви приемат.

# 257
Jennie, благодаря ти много за информацията! Hug

# 258
  • Монреал
качвам темата, че пада, къде сте бе, хора?

Вярно, че позаспа темата. Явно всички сме заети, за мен поне е така - на работа е лудница, с хлапетата е лудница  Mr. Green След 1 седмица планираме малка ваканция до океана - Атлантик Сити - ако някой е ходил, моля да сподели впечатления.
Приятен ден на всички!  Hug

# 259
  • Sofia
Здравейте, мамита в Канада Simple Smile ! Имаме роднини в Канада. Можем ли да емигрираме и как? Какви средства ще са ни нужни? И двамата сме инженери.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 02:13 от Ani Ka

# 260
Ani Ka здравей, има един форум бг.канада, виж там има много информация, процедурата се промени доста за последната година.

Здравейте, аз не съм писала скоро, но знаете как е в началото, супер динамично. Малката започна детска градина, каката е на камп дю жур, аз започнах работа и уча вечер, въобще всичко си върви по реда. Искам много да благодаря на МaНЕВрата, за контакта който ни даде, за педиатър, докторката е страхотна, чак ми се прииска да я виждам по-често. Лъчезарна, усмихната, доста подробно прегледа децата. Страхотна!
И исках да ви попитам, дали някой може да ми препоръча дерматолог ? Имам розацеа, която си е тридна и не се лекува много много, така че ми трябва наистина добър лекар. И исках да попитам, имам частна здравна застраховка от работата, тя покрива всичко за мен и семейството ми, в този случай трябва ли да минавам пак през общ лекар, или както е в българия, мога да отида в частна клиника, директно при специалист, и застрахователната компания ми го покрива ? ако трябва да минавам през общ лекар, това пак ли става в уолкинг клиника, тъй като нямаме семеен все още, и той ли преценява дали да ми даде направление ?
Мнгоо въпроси станах, ама това слънце ми възпали лицето ужасно, и вече е наложителнод а взема мерки. Благодаря, ако някой има информация и помогне  Hug

# 261
  • Монреал
Здравейте, мамита в Канада Simple Smile ! Имаме роднини в Канада. Можем ли да емигрираме и как? Какви средства ще са ни нужни? И двамата сме инженери.

Здравей Ани Ка, това е най-подробната и пълна информация по въпроса за имиграцията :

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Попълнете пробният тест и вижте дали събирате точките, какво трябва да промените за да ги съберете. Езиците са важни, професионалният опит, това че имате роднини там също. Успех!

joya, радвам се, че вече сте влязли в ритъм  Grinning Мисля, че трябва да отидеш на общ лекар първо, да ти даде направление, след това можеш да отидеш в държавна или частна клиника. Или можеш да отидеш директно в частната клиника да ти дадат estimate, пращаш го до застраховката и те ще ти кажат какво ще покрият.

# 262
  • Монреал
Едно въпросче и от мен - резидентските ни карти изтичат след някой друг месец, а все още нямаме назначена дата за теста за гражданство, трябва ли да ги подновяваме? Мъжът ми ще напуска страната и ще му трябва, така че той ще си поднови неговата, но ако примерно аз нямам планове да пътувам извън страната, задължително ли е да я подновявам или да си чакам гражданството тихо и кротко?

# 263
  • Vaudreuil Canada
Едно въпросче и от мен - резидентските ни карти изтичат след някой друг месец, а все още нямаме назначена дата за теста за гражданство, трябва ли да ги подновяваме? Мъжът ми ще напуска страната и ще му трябва, така че той ще си поднови неговата, но ако примерно аз нямам планове да пътувам извън страната, задължително ли е да я подновявам или да си чакам гражданството тихо и кротко?
Аз знам че трябва да ги подновите.

За Атлантик сити не мога да кажа нищо но и ние на там сме се запътили август месец.
Преди две години бяхме близо до Атлантик сити и сме доволни - плажа беше много хубав ама нацелихме ураган  Mr. Green та се изнесохме предсрочно.

# 264
И аз хвърлям по едно око от време на време...
Ние ходихме преди 2 години в Атлантик Сити. Надявам се, че не планирате много дълъг престой там - освен казината по плажната алея (която е невероятна, има и рейн форест кафе), няма кой знае какви забележителности. Ние комбинирахме с посещение на Вашингтон. Интересно е как са подредени улиците: казината на 1-ред, на 2-я заложни къщи, а после е нещо като гето  Rolling Eyes

Ние атакуваме Бостън...

# 265
  • Калгари, Канада
Това е едно видео (презентация) разделено на 4-тири части на тема разминаването в очакванията на емигрантите, които пристигат в Канада. Смятам, че има доста полезни неща в него (не само за новопристигнали емигранти) и затова реших да го споделя.

http://vimeo.com/17473916
http://vimeo.com/17474658
http://vimeo.com/17470195
http://vimeo.com/17469841

# 266
mamamia, благодаря за видеото!  bouquet Довечера ще го изгледам. Peace

# 267
Мамамиа много благодаря че сподели!   bouquet
Изгледах и ми беше изключително интересно.

Аз от днес съм във ваканция - 9 седмици.
Планираме една екскурзия до Ню Йорк Вашингтон и Бостън. Втора до Чикаго. Трета до Отава Монтреал и Квебек сити (подобна си правим всяко лято). Последната ще бъде най-вероятно в началото на септември.

# 268
mamamia, изключително полезно видео, и аз благодаря.

Ani Ka, в момента федералната програма е спряна до 01.01.2013г.
Остава тази за Квебек, но там приемат, ако имате търсени професии. Ако сте сред тях трябва да изкарате сертификати по френски като TCF или TCFQ и дори IELTS и чак тогава да кандидатствате.  

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 15:55 от Cantariny

# 269
  • Лавал-Пловдив
мамамия, благодаря за клипа  Hug

тарили, и аз мисля, че трябва да ги подновите, най-малкото, защото четох, че на тестовете за гражданство могат да ти направят проблем, ако имаш изтекъл документ. Хайде да ви викат вече, че ние сме след вас  Party Защо не им се обадиш и да им обясниш ситуацията, те ще ти отговорят най-добре, може и да се разбързат малко. Зареди се с търпение ако ще им звъниш. Веднъж ми отне 2 часа да се свържа. By the way, мини да се видим някой път като взимаш момчетата от градина.

И аз съм вече във ваканция 2 месеца, вече направихме една малка почивка на едни бунгала до Шербрук, а август смятаме да посетим балените, ако всичко е ОК. Сега съм почнала едни чистки из къщи, че имаше нужда.

Ако някой се чуди къде да ходи за 1 ден, музеят на Бомбардие във Валкур в момента е на промоция 2 на цената на 1 и е интересен за момченца - влакове, шейни...В същата посока е и Village Quebecoise d'Antan, има воден парк с патажуари и други забавления за цялото семейство. Цената е 60$ за семейство.

Общи условия

Активация на акаунт