В Канада идва пролетта с нови надежди, усмивки и цветя! - 51

• 50 033
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Лавал-Пловдив

Като стана дума в тази посока, да ми кажете документи за гражданство за деца (родени извън Канада) подават ли се или само възрастните, а децата вървят в пакет с тях (знам, че и за тях се плаща, но се чудя дали има отделни формуляри за тях)?

Подават се и за децата, има отделни формуляри за деца и възрастни, изтегли си ги от сайта. За възрастни е 200$ за деца 100$.

# 526
  • Лавал-Пловдив
Всъщност това може да се промени скоро, според зависи от резултатите от изборите, но понеже не съм никак в час може някой по-запознат (Маневрата? Simple Smile) да кажа по-точно кой за какво се бори в Квебек. Иначе и за мен неограниченият във времето социал не е непременно предимство на социалната политика в Квебек (от гледна точна на плащащ данъци).

Аз като върл враг на баба Мароа ( кебекарите във фирмата на мъжа ми и викат "свинската глава")
знам за какво се бори тя и затова я мразя:
-отделяне на Квебек (и тогава камбанке, ще си кебекарска гражданка, а не канадска  #Cussing out)
- забрана на младите до англофонски колежи и университети
- тестове по френски за имигрантите при започване на работа
- изпити по френски ако искаш да отвориш фирма или да въртиш бизнес
- за нея английският е мръсна дума
- мисля, че е и расистка, защото в предизборните и клипчета няма една цветна физиономия, а само бели, красиви кебекари (къде ли пък ги намериха да ги снимат) bowuu

Шаре го уважавам заради програмата по интензивен английски в 6 клас, която подкрепям с 2 ръце. Може и да е мошеник, но според мен е по - малкото зло и като чета доста ще гласуват за него, не защото го подкрепят, а против Мароа.

Третата партия са отцепили се от Мароа, които не са толкова крайни като нея, но не мисля, че имат шанс.
 Our Majesty the Queen Pauline Marois from the PQ, she would do/say anything to get your vote.... The only time she was the Fina
nce Minister, she caused deficits over and over, now she wants to rule Quebec..... She has been Education Minister and caused chaos there, now she want to rule Quebec. She has been Health Minister and forced many nurses to retire and she allowed the closing of a few Hospitals within the Province of Quebec causing irreversible damages in our Health Care system...

Lack of Doctors, Nurses, Hospitals, long waiting periods and painful delays for surgeries, and now she wants to rule Quebec.Wow..... They are still people interested in that party... Wow...The PQ, wants to separate the province from Canada. We said NO LOUD AND CLEAR TWICE.... THE PQ needs to understand that Politics is not Hockey..... No is no. Unless you want to be told No 4 times out of 7!!! Another new referendum would be absolute non-sense giving how expensive this would cost the people and not only financially speaking.

She doesn't care about the responsibilities that comes with being Prime Minister... All she wants is the Title and Rule the Province as she feels it.

While she was Health Minister she caused quiet a scandal by having her own *silent toilet within her office costing $403 000.00....

When having a party meeting you could hear the party sang: The Quebec a Country!

Keep in mind that she had declined to participate in an English television debate stating: « I have good friends in the English community, but my English is not good enough to participate in such debate.» Wow.... She wants to be Prime Minister.... Wow...

A one of her candidate stated: « We are thirsty for Courage!!! We are thirsty for Pauline.» Geez.... That's a sad option.

She is so brave that all the members of the PQ and herself, wored the RED SQUARE during the students crisis for increasing the tuitions fees.... During that time ONLY ONE member of the PQ refused to wear the RED SQUARE and he has resigned.....

When it comes to Jean Charest leader of the PLQ, Well, I don't know what to think, I think theres been a few ups and downs, but at least He stood up against the Students.... I don't think any other leaders would have stood that pressure, but Jean Charest did.He probably is just like any other politicians is a manipulator, maybe he's playing on the fear with a new Referendum to have Quebec out of Canada, but even though, Pauline Marois is not making the Separation an issue during this current election, She is the leader of a separatist party. Am-I thrilled to go on Elections: NO. But, if my vote counts enough to make sure that Pauline doesn't become the Queen of Quebec, I will vote for Charest.

If Pauline wins the elections, my family and relatives I know for sure will move away from this Province.

Proud to be Canadians!!!

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 05:33 от kaka_dora

# 527
Аз си казах, че нямам идея от местната политика, но все пак си оставам против пожизнения социал, както и нямам против изпити по език за имигранти - дали ще е френски или английски ми е все едно, но съм на мнение, че поне единият трябва да се говори на много добро ниво, визирам основно любимите ми филипинци и всички дръпнати и кафяви от сорта. Аз преди да дойда в Канада категорично не бях расистка, сега съм по-умерено нерасистка Simple Smile
Ако се стигне да избирам дали да съм канадка или кебекарка тутакси мигрирам в Онтарио Laughing
Но ме заинтригува, де, ще взема да прочета някой вестник в сряда да видя какви са резултатите.

# 528
  • Vaudreuil Canada
Ако се стигне да избирам дали да съм канадка или кебекарка тутакси мигрирам в Онтарио Laughing

Що мислиш сме си избрали да живеем близо до границата с Онтарио  Joy Joy Joy

Дето един приятел викаше - най-важното е колата да ти е пълна с бензин при един референдум  hahaha hahaha hahaha

Майтапа на страна аз съм много скарана с политиката ама казуса почва да ме изнервя  ooooh!

# 529
  • Калгари, Канада
То било много интересно при вас бре  Laughing

Това, че някои (дори не квебекари) искат Квебек да си е отделна държава не е от вчера. Личното ми мнение е, че няма да стане. Отделянето означава Квебек да се издържа самостоятелно, а не само да се управлява самостоятелно. Следователно Квебек без Канада ще потъне (нямам предвид буквално), но това си го знаят квебекарите, затова и само се бият в гърдите, но нищо няма да предприемат. Пък Канада няма интерес да даде на Квебек автономност. Тъй че дори и да спечели въпросната личност (в което се съмнявам), освен да внесе хаос едва ли ще постигне нещо. Е, да изгони част от емигрантите сигурно ще успее, въпроса е дали ще уцели прослойката от емигранти, които да изгони.  Wink

Кога са изборите всъщност?

# 530
Изборите са на 4-ти септември. Ние още нямаме право на глас, пък и аз съм много далече от тази работа като Шеметката.
В петък пристигна потвърждението, че са ни получили документите за гражданството и са ги харесали  Laughing, не ни искат нищо допълнително. В момента официалният срок за чакане е 21 месеца  #2gunfire.

# 531
  • Лавал-Пловдив
хора,подали октомври 2010 не са взели още,така че има да си чакаме...

# 532
  • Монреал
И ние чакаме, изкчакахме си чаканката...   ooooh! надявам се до края на годината да сме граждани, дано да можем да се похвалим.  Praynig

Това пък понятие "пожизнен социал" - не го разбирам, няма никаква логика, не знам защо изобщо съществува - по болест примерно или временно, за да си стъпи човек на краката при някакво неочаквано събитие това го разбирам напълно и подкрепям 100%, понеже никой не е застрахован от нищо, обаче цял живот  Tired Да не говорим, че в Канада човек може да се реализира независимо от някакъв недъг (недай си Боже) - в работата на мъжа ми имаше един сляп човек, който си работеше като тек съпорт, а пък в Мега водят едни хора със синдром на Даун - по цял ден сглобяват играчки - водят ги до работа и се прибират в къщи с такси - явно гаварнмънта плаща да се интегрират хората. А пък колко здрави и прави хора стоят в къщи на социални помощи, ама това вече е доста обширна и чувствителна тема.

# 533
  • Калгари, Канада
Питанка: ако използвам термос за у-щето за супа (въпреки че е цаплив вариант, но може пък да сложа само по-гъстичкото от нея), колко време ще я държи топла? newsm78

Като се замисля, доста сложно става: сутрин трябва да я вадя от хладилника, да я топля, да я сипвам в термоса, че тя за три часа сигурно ще е вкиснала ...

# 534
Питанка: ако използвам термос за у-щето за супа (въпреки че е цаплив вариант, но може пък да сложа само по-гъстичкото от нея), колко време ще я държи топла? newsm78

Като се замисля, доста сложно става: сутрин трябва да я вадя от хладилника, да я топля, да я сипвам в термоса, че тя за три часа сигурно ще е вкиснала ...

Супата я правя сутрин/сутринта я затоплям; наливам вряла вода в термоса, изливам, слагам горещата супа, издържа до обяд. Не вкисва и е топла. правя го много често, вече от години, без проблем.

# 535
  • Vaudreuil Canada
Оф и на мен притеснението ми е тази супа (или ядене) като седи 3-4 часа на топло колко ще е читава за ядене после  newsm78 ooooh!  Особено ако е с прясно мляко или месо...

# 536
  • Калгари, Канада
Благодаря sophiemmaspencer   Hug   bouquet

Шемет, в нашето у-ще има програма за мляко - дават им (ако са записани предварително) директно от хладилника, тук е разпространено млякото да се пие студено (даже една майка ми сподели, че дъщеря и,ако е извадено от хладилника и се е стоплило, не го искала, че си било сменяло вкуса).
У нас млякото се пие топло и чисто (научила съм ги без захар и т.н. подсладители) от децата. Аз за у-ще пращам само вода, само ако е специален ден слагам сокче със сламка.

Я да питам, попадали ли сте на някаква вода с плодове? Има я в здравословните магазини, уж било само вода с плодов вкус, без вредни неща. Евентуално бих сменила сока с нея, въпреки, че сока им е сведен до минимум.

# 537
Благодаря sophiemmaspencer   Hug   bouquet

Шемет, в нашето у-ще има програма за мляко - дават им (ако са записани предварително) директно от хладилника, тук е разпространено млякото да се пие студено (даже една майка ми сподели, че дъщеря и,ако е извадено от хладилника и се е стоплило, не го искала, че си било сменяло вкуса).
У нас млякото се пие топло и чисто (научила съм ги без захар и т.н. подсладители) от децата. Аз за у-ще пращам само вода, само ако е специален ден слагам сокче със сламка.

Я да питам, попадали ли сте на някаква вода с плодове? Има я в здравословните магазини, уж било само вода с плодов вкус, без вредни неща. Евентуално бих сменила сока с нея, въпреки, че сока им е сведен до минимум.

Аз пак да попитам, защо толкова ви е страх от този плодов сок? Претендирам да имам известни професионални познания; по принцип не се отрича плодовия сок, а неправилната му употреба. Плодов сок= 1 порция плод, тоест около 100 мл. чист, пастьоризиран 100% плодов сок на ден за дете над една година е о.к.  Дори е полезен. Поне според мен е по-полезен от ароматизизирана вода. Чиста вода, чисто мляко, 1 кутийка плодов сок за мен са приемливи течности. Не искам да предизвиквам спор, това вече сме го правили. Просто питам.

# 538
И аз не искам да влизам в спор, но аз лично не виждам нищо полезно в плодовите сокове - витамините, доколкото ги е имало се унищожават до час максимум след изстискването, а ако е пастьоризиран съвсем ги няма, освен, ако не са добавени после изкуствени, фибрите ги няма (нали са изцедени) и остава едната плодова захар, която дори и плодова си е захар. Или някаква киселина, ако са цитруси, която пък също в допълнение на захарта, вреди на зъбите.
Донякъде приемам нектарите, но като голям компромис. Сега да не си помислите, че не давам никакви сокове- давам, разбира се, но съвеста си ме гризе Simple Smile

# 539
  • Vaudreuil Canada
Май не се изразих добре  ooooh!
Имах предвид по-скоро пюре или супа в която има прясно мляко и престоя му на топло в рамките на няколко часа.
Ние сокове пропихме наскоро и ги пием много рядко. По принцип сме от пиещите студено прясно мляко и най-вече айрян (баница обаче не ядем). В училище не мисля че имат някаква програма с прясното мляко така че ще си го пращаме от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт