Отговори
# 585
Цитат
но на мен ми стана интересно как практикуват по чужбината с гащите, та ще чакам да пишеш като имаш повече информация. Не че е чак такъв проблем, на фона на много по-сериозни, но на мен например една груба докторица ми се развика, че  съм я забавила, защото ме чакала да си сваля гащите, чакането и  траеше, не повече от 10 секунди, ама жената се ядоса!
ами в германия сме с едни огромни превръзки и едни мрежести гащи(тях ги обуват при всякакъв вид операции),но никой не ти гледа какво ти изтича.Естествено минава дежурния лекар и ти прави преглед,с пръсти те проверява и напипва корема да види до къде се е прибрала матката.ама тоя лигнин той е толкова твърд, предполагам е много некомфортно и дразни и без това след нормално раждане, долу всичко те боли

# 586
Здравейте и от мен!
Леле, не мога да ви изчета вече час и половина....днес много сте писали.

zarady, честит Юбилей на мама! Да ти е жива и здрава! Heart Eyes

neotrazima мила не аз съм с тази количка а lilit. Истината е, че аз съм доста мини гадже и наистина няма как да се справя с 14кг. количка. Иначе аз съм си харесала сякаш една но още не смея да ви я покажа понеже не съм много сигурна в нея. Тя е доста по-лекичка. За сега не искам да я коментирам.

katia_o_m, честит рожденник и на теб. Да бъде най-щастливия татко на света. Hug

ЕЛ2000, браво, мила! Много се радвам и честито розово чудо. ( аз моето така го наричам Grinning)  Hug

Ами аз повдигнах въпроса за калкулацията на покупките само за да се ориентирам дали парите, които съм предвидила ще ми стигнат. Истината е, че коментарите ви варират м/у 500-1500лв, което за мен означава, че едни 1000лв. за всичко без по-крупните покупки ще ми стигнат. Вярно е, че всеки има различни възможности но за мен беше по-важно и да разбера кои от нещата ама наистина ще са излишни. Доста сме майчетата, на които ни е за първи път а аз най-не обичам до давам пари за излишни неща. Ето например и аз направих днес тези покупки http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Philips-AVENT/A-134-Kom … ovorodeno-RR.html
http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Philips-AVENT/A0-169-PP … hi-VIA-180ml.html
и сега като ви изчетох разбрах, че повече няма смисъл да купувам каквито и да е шишета. Спорен е въпроса за доста неща до колко са наистина необходими и после само се чудиш как да ги продадеш на половин цена а те всъщност са останали новички. Не знам дали да дам 500 - 600лв. за количка или да е доста по-евтина и дали да си купя дървено легло за 700лв. или по-скъпа сгъваема кошара (200-300лв.) Искам да ме разберете правилно но аз винаги съм си мислела, че това че имам възможност да извадя по-крупна сума за покупки не означава, че трябва да го направя. Много са хората, които ме съветват, че няма смисъл да се дават луди пари за неща, които ще се ползват месец, два или три, защото с новородените било точно така. Някои неща изобщо не е нужно да са от най-скъпите и мисля, че за всички, които ни е за първи път това е по-важно. Уважавам мнението и предпочитанията на всички ви и повярвайте никога няма да упрекна някои, който е решил да даде 1000лв. за количка но аз лично предпочитам големите инвестиции да са за по-големи периоди във времето.

# 587
Здравейте момичета!
Не съм влизала от няколко дни да ви чета и знаех, че ще сте писали много, но не очаквах да е чак толкова  Grinning
Относно покупките и аз мисля, че не е необходимо да се дават много пари от сорта на 1000 лв. количката  Grinning На мен ми е първа бременност и аз също не искам да купувам излишни неща, едно от които според мен е козирката за баня или ужасно скъпите стерелизатори, които вършат същата работа като тенджерата с вряща вода, но разликата е, че не даваш 200 лв за тенджера Laughing 
Друго нещо, което чух и ви го споделям е, че ми казаха(медицински лица), че българските капки за колики не вършат работа и ако някоя от вас може да си намери от чужбина е по-добре да заложи на тях. На мен ще ми донесат от Австрия и моя позната, която ги е използвала каза, че наистина са 100 пъти по добре от родните.
Надявам се, че съм била полезна. Hug
Хубава вечер!

# 588
Аз донякъде си харесах количка Baby Design, която е 10 кг.. Това са по-евтините варианти на Еспиро. Не знам какво е общото между двете марки, но има такова. Само дето не ми харесва в тази, че е с двойни предни колела. Просто не харесвам такива колички. Ще търся още.

# 589
Ами, Пепи, извинявай, но грешката е моя - чела съм за Комбинирана бебешка количка 2в1 Sprint Plus - за нея дават, че има легнало положение. Междудругото намерих цял форум за Еспирото - ето го http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591058.270

Нувеле, аз, особено вечер, усещам едно придърпване то двете страни на кореме, все едно ей сега ще ми падне и почвам да ходя като патица. Но такава подутина не ми се е получавала. Попитай твоята лекарка какво мисли за коланите - евентуално да си вземеш и да ти придържа коремчето. Моята бебка също ме побутва и става като една твърда буца - все едно й виждам петата или лакътя. Така че може и да е бебето. Друг път пък подутината е по ширината на корема - все едно е опряла гръбче. Леко я побутвам, защото усещането не ми е приятно. За коластрата ти - при моята първа бременност ми течеше такава.

Srcs, така е - всеки според чергата си. А като вкараш и малко артистичност и индивидуалност и става уникално. Аз, напр. за Алекс не купувах комплек за изписване. Бях му купила един жълто-резедав гащиризон, нещо подобно на http://www.kidi.bg/pliushen-bebshki-hashterizon-cichlid.html, шапчица и боди, и го увихме с резедаво одеало с цип.

Покупките преди всичко трябва да са разумни. По изцепките са бабите и лелите, чичовците. Laughing За мен легло за 700 лв е доста скъпо:shock: Цените в Дибо са къде къде по-прилични http://www.dibobg.com/products.html и като си купиш и скрина и матрак с кокоси за 70 лв от Штъркела - ние така направихме, пак бяхме под 700 лв. Леглото и скрина ще ги ползваме и сега, само ще купим ново матраче. Задължително си купихме ваничка на стойка - ваничката е обикновена http://bebcho.bg/bg/details.php?id=216, а вътре слагахме хавлиена подложка за вана http://mal4o.com/product_info.php/products_id/928, но не от първия ден. След година и половина го къпеш във ваничката  под душа. Тъй като не кърмех, се наложи да ядем АМ. В началото стерилизирах в тенджера, докато не заспах и не изпекох бибките и шишетата. Та се принудих да си купя стерилизатор на Чико, - задължително самоизключващ се - зареждам, пускам и лягам да спя - http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=3457. Подгревател за шишета не съм си купувала. Подариха ми един стъклен термос, който е не повече от десет лв, в който слагах гореща вода и после само я охлаждах - така винаги имах под ръка преварена вода. Много е удобно, тъй като не губиш време, докато малкия реве от глад. Просто някои неща сме ги решавали в движение - възниква проблем и намираш решение. Сега има доста магазини откъдето веднага можеш да си купиш необходимото, стига да имаш някой близък под ръка, който да отиде. Имайте предвид, че нашите татковци ще имат възможност на платена отпуска, мисля че в размер на 2 седмици, когато станат татковци и ако решат да си я ползват, ще ни помагат ето в такива ситуации. За капките за колики ние ползвахме Колиф - те са ензими, но сега горещо се препоръчват, от акушерите на Токуда, да се дава Биогая.

Дано съм била полезна с нашия опит на вече вряла и кипяла един път. Иначе за съвети съм винаги готова  Laughing да съдействам. Лека нощ, мили момичета и сладки сънища в прегръдките на любимите ни хора.

# 590
Здравейте, мами!
Виждам, че и вие сте вече нетърпеливи и сте започнали с планирането на покупките. Аз бях така с първата си бременност, сега пак ме е затресло от рано, но имам само дреболии за пазаруване - основно дрешки. И понеже  ще раждаме в най-големите жеги, мисля да взема 4-5 бодита с късо ръкавче и да се приключва. Пелени, чаршафи, колики, вани, попивалници и 2 сгъваеми кошари си имам от Яна. Чудно ми е защо купувате бодита с дълъг ръкав? Юли месец си е за къс вече, даже за боди-потник.

Между другото в Майтойс има велики кошари, които излизат доста изгодно. И не е нужно да е скъпа,  за да е хубава. Например на Чиполино са си доста шушлякови кошарите, но това хич не пречи да струват по 160-180 лева, което си е безобразие.
По въпроса за обривите, някоя мама беше казала за мазане с Адвантан. НЕ МАЖЕТЕ С АДВАНТАН по време на бременност без консултация с лекар, той е с кортикостероиди и хич не съм сигурна колко е подходящ за бременни.

# 591
Izabelinda, аз ще раждам секцио, тъй като първото ми раждане беше в края на 2010 - ще са минали 1 г. и 8 м. и според моята лекарка най-вероятно ще се наложи секцио, тъй като е доста скоро. Доколкото знам някои лекари разрешават естественото раждане след секцио, ако са минали поне 2 години. Аз по принцип винаги съм искала да родя естествено, но не на всяка цена. Най-важното е детето да е добре и аз също. При мен първото секцио беше много леко, дори очаквах много по-силни болки, а то си беше съвсем поносимо.
Nouvelle_vague, аз също усещам някои от движенията на бебето като издуване в различни части на корема. Това става, когато реши да си сменя положението. Нормално е и ще е все по-осезаемо с порастване на бебето. Ако са контракции тогава целия ти корем се вкаменява като топка за известно време, така че не се притеснявай.  А и контракциите също не са опасни, освен ако не са твърде често и по-продължителни. Скоро четох в едно списание, че трябва да се обадим на лекаря си, ако те са повече от 4 за 1 час.

# 592
katia_o_m и zarady да са ви живи и здрави рожденниците!
ЕЛ2000 честито розово щъркелче.
neotrazima и _Nevi_ аз също съм с предна плацента.На моменти страшно много усещам бебка , а на моменти по-слабо.Тази сутрин докато си лежех по гръб  започна да ме рита, но на мен ми беше толкова удобно, че не се обърнах и последва такъв ритник , че почти ме заболя…Така, че това и това си е индивидуално.
Лека и спокойна нощ на всички мамита и бебешоци!

# 593
lilit, това е доста добра идея и на мен ще ми пратят някои неща от бг (подаръци), но повечето ще си взема оттук. Единственото, което искам от бг е легло за бебето, защото тук не ми харесват. От бг съм си харесала тези, които се трансформират и си имат и место за повиване. Може и да ми се изпълни желанието, едната от бъдещите лели на бебето ще си ходят с кола-пикап и ще имат място да ми го докарат, а другата бъдеща леля ме зарива с бебешки дрешки на Гап от Лондон(сестра ми), -страхотни са, но само неутрални (бебчето още се крие), от 3 м нагоре, аз оттук ще си осигуря от 0 до 3 м. И сега не смея нищо да купувам, искам първо да видя какво ще ми донесат и пратят и тогава ще допълвам. Засега съм взела само шапчица и 3 бодита с къс ръкав.
Относно килограмите, на последния преглед на 29 март бях +3, които са разпределени по дупето и по корема Simple Smile . Незнам колко е вярно това че по-слабите качват повече, аз съм 175 см и винаги съм била между 56-58 кг и съм качила само 3 дотук, е има време до края ще видим  Simple Smile .
За пъпчето и моето не  е мръднало стои си навътре както преди.
МПеева, миналия понеделник роди една колежка-секцио, и и бяха обули едни много стегнати чорапи чааак горе до бедрото, знаеш ли за какво ги слагат, че питахме но не разбрахме.  newsm78   и тук в болницата са с мрежести гащи за еднократна употреба.
Ау че дълго стана, лека нощ от мен.  Simple Smile

# 594
Мама Рая, благодаря ти за съвета за колана  Hug Другата седмица съм на консултация (и за първи път на запис на тонове, за което много се вълнувам, защото подсъзнателно го свързвам с приближаването до финалната права  Heart Eyes) и ще питам лекарката за мнение. Ще трябва да измисля нещо при всички положения, че толкова много ми се излиза напоследък, а 15 мин. по-късно хич не ставам за разходка.
gmi , и аз съм почти сигурна, че е бебето, а и като го побутна се договаряме да се премести. По принцип имах контракции още в 14 г.с. и си мисля, че бих ги разпознала и сега. Но ме гони малко гузна съвест, защото си спрях Магнерота самоинициативно, та да не би да пропускам нещо сега  Blush
За бодитата - аз лично мисля да взема няколко с дълъг ръкав за всеки случай. Все пак дори и през лятото има студени дни  Simple Smile 
Иначе в Майтойс има и изгодни помпи за кърма май (не разбирам много, признавам си). Аз набелязах тази: http://www.mytoys.de/Tommee-Tippee-Milchpumpen-Set-Closer-to-Nat … a02.09.06/1994569. Мисля да я поръчам заедно със столчето за кола, живот и здраве  Simple Smile

# 595
  • София
Здравейте отново  Hug ,Благодаря на всички за съветите по темата за пъпките и обривите,които сърбят  Wink
Ужасно звучи това за визитацията и лигнина  Crossing Arms ...и аз не знаех че има такива проверки без гащи  Laughing
И моя принц ме ритка все по-силно вече  Mr. Green ,но ще му простя като ми се усмихне  Party
Аз съм категорична за количката воече Чиполино Перфекта ще е  Heart Eyes ,но ще я купуваме даже може би след като родя-моя мъж е категоричен  Sad
За другите неща ще си ги поръчвам малко преди раждането , така няма да има избор-ще плаща  Naughty Първо ни предстои зверски голям ремонт  #Crazy
Въпрос: На 11 разбрах че някои ще ходят в мола но на кои лекции ?Моето дете или 9 месеца ?
Ако ще се срещат някои мами от София -да свикат че нещо съм пропуснала май

# 596
Здравейте момичета
Благодаря на всички ви за прекрасните пожелания към рожденика ми!  Hug
бебе87 видях че си писала за коластрата. Не стимулирай и не стискай гърдите, може да доведе до контракции и в по-лош вариант и до преждевременно раждане. Нормално е и след раждането да ти тръгне коластра, така че не се притеснявай Simple Smile Слагам линк към кърмаческата библиотека, който иска може да разгледа статиите, има доста полезна информация.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

# 597
Киара, щом като си категоричка на Перфекта, ще можеш ли да ми обясниш бебето ще може ли да стои на седалката без да се ползва портбебе и без да се връзва с колани? И ако е с колани, няма ли да му е неудобно на бебето?

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 06:13 от celika

# 598
  • София
Киара на 11.04 лекцията е на "Моето дете". А лекцията на "9 месеца" е на 6.04. И двете са на тема кърменето.
Аз мисля да отида на 11.04. Ако и други ще ходят може да се запознаем там.  Simple Smile
celika и мен точно тези въпроси ме вълнуват относно количката... ако може мамите с опит да споделят  Simple Smile

# 599
Добро утро, мамчета!
Черпя Ви с една закусчица  Hug

Честити рожденници на katia_o_m и zarady , да са Ви живи и здравички, с късмет и много щастливи!  Party
Относно матраците аз съм гледала само във Вис Виталис, мацката от там ми каза, че за момента имали само някакви с кокосови стърготини, но щяли да им докарат и др. модели, но мамите минали през това, ще ми кажете ли какъв трябва да си избера?  newsm78
Мами Рая напълно съм съгласно с мнението ти за покупките, аз съм си накупила др. неща които ще ни трябват, а по- големите от роднини- майка ми - тя ни подари количката, от баща ми ще си купя матраче, спално бельо, и др. ако нещо се сетя, в момента нещо не ми идва на ум какво трябва да се купува още  hahaha
GIBANA лекцията на Моето дете от колко часа е, и къде ще се състои? Нужно ли е записване и плащане?
Пожелавам Ви хубав ден!  Heart Eyes
П.С. Вижте на каква хубава статия попаднах за новородени!  Flutter
http://life.dir.bg/news/-10888325

Общи условия

Активация на акаунт