Отговори
# 645
Тери,браво за практичния и "събран"списък-ей тва са те първите най-важни неща и според мен! PeaceМного хубава работа ще свърши на всички нас тук HugА,и количката е хубава!Браво!
Ради,и аз съм с предна плацента ,и точно както и ти-усещам бебка като са наям и вечер,като гледам тв или нощем Grinning А  за кг -това не съм го измислила аз,а съм го чела в медиц.литература и си е логично обяснението.Просто организма си взема необходимото,но няма да се кахърим ,още 3 месеца има,и точно така-на по-лекички неща ще сме Hug.
Ако ви кажа какво съм си правила днес на обяд Grinning-едно такова нещо,което не знам как се казва,но баба ми го правеше като дете-като таратор,но с вода и оцет,и чесън/съвсем мъничко сложих,и то на прах/ и копър-много свежичко ,а и аз нали все на кисело налитам откакто съм забременяла Grinning Е,и основно хапнах,не само това,ама да не разяждам народа  .. Grinning
bubolinnkata-браво за хубавите резултати на бебка Hugне знаех това за дебелината на стената на матката,на мястото на цикатрикса от секциото Simple Smileне са ме гледали ,или поне не са ми казвали такова нещо до сега..
celika,знаеш ли,че като я разгледах подробно,и аз доста харесах тази количка!!Направо се замислям. Simple Smile
nouvelle_vague,точно така,аз имах болки мин.седмица,като преди цикъл и затова и се стреснах,та звънях на моят АГ,та инжекцийка отнесох,и полежах..иначе други всякакви са позволени,защото са подготвителни контракции.А по повод въпроса за болничния-хич не съм наясно,аз дори за 7 години работа не бях ползвала болнични нито ден до сега.Дано други момичета тук помогнат с инфо.
neotrazima,права си-не бива да правим компромиси! PeaceНо не бива и да се изпада в другата крайност,мисля аз.Някак с мярка-всеки според неговия аршин. Simple Smile
Celika-страхотно легълце,точно по моя вкус!Пепи,ставаме три Grinning
 Хареса ми мисълта на Рая-че приятната и измечтана тема за покупките измести тази за болежките и неразположенията!Което е страхотно! Simple Smile
Прегръдки!

# 646
kamatna права си за точа че всеки трябва да се разполага според чергата си.По-нагоре го казах така, защото има много мами които искат количка която им е скъпа и за да спестят взимат само летен кош, а бебето е толкова крехко че трябва да лежи на твърдо.Те тия кошове не са измислени за украса.И не само с количките, а с много неща се постъпва така.

# 647
Здравейте  момичета,  bouquet

Аз писах  по-рано тук и дадох линка за лекцията в мола на 11.04.12.
Ето го пак:
http://www.themall.bg/bg/events/uchilishte-za-roditeli-_l.e_id.369

Лекцията е безплатна и не е със записване, доколкото разбрах от сайта им. Много се радвам, че kiara_23, Gibana, Nevi i Ema*08 ще дойдат! Темата ще е интересна, ще има кетъринг и изненади;-))).
Аз случайно разбрах, докато се ровех в сайта на мола. Ако разберете и за други мероприятия, споделете;-)!

Приятна вечер  Hug

# 648
Момичета, може ли и аз да се запиша при вас. Чакам близнаци - момичета. Терминът ми е 24 юли. Simple Smile

# 649
  • Сливен
Момичета, може ли и аз да се запиша при вас. Чакам близнаци - момичета. Терминът ми е 24 юли. Simple Smile
Добре дошла  Hug, а както виждам вече имаш момиче и с тези двечките в корема ти ще станете едно голямо женско царство.

# 650
  • София
Izabelinda, имаш ли представа къде точно в The Mall ще бъде училището за родители? На кой етаж? Може да се разберем някъде да се чакаме....

# 651
Здравейте  Hug,
да се включа и аз в темата за количките и покупките.

Celika, pepina_79, количката Sprint Plus – Baby Design съм я виждала на живо в магазина и я бутах малко, защото все още се колебая между нея и Espiro. От малкото бутане в магазина ми хареса и ми се стори лесна за управление и маневрена. На мен също не ми хареса, че е с двойни предни гуми и по тази причина май клоня към някои от моделите на Espiro, но все още се колебая. Не ми направи впечатление да се усеща голяма разлика в килограмите между Baby Design и Espiro, но в магазина няма препятствия, които да затрудняват Simple Smile.

Много благодаря на мамите с опит, които споделят какво им е било необходимо и какво им е било излишно от покупките. Въпреки че всеки сам си решава какво да купи, миля че тези мнения са полезни.

Аз мисля след празниците да започна по-активно с покупкте вече, че имам само едно боди, една шапка и помпа за кърма. Храесала съм легло от мебел Джен, но искам да го видя и на живо и тогава ще поръчаме, както и гардероб и скрин. За матрак съм избрала magniflex. Колебая се между http://magniflex.bg/products/bambino/baby-bamboo/ и http://magniflex.bg/products/bambino/baby/ . Някоя мама може ли да сподели мнение за някой от тях? В чуденка съм и каква да е ваничката, дали анатомична или обикновена и да си вземем отделно подложка, която да използваме докато бебка е малка? И за термоетър още се чудя какъв? Дали да е за чело, за ухо или обикновен дигитален? Стерилизаторът ще е Чико, електрически. Не искам да е за микровълнова. Дрешки съм харесала толкова многооооо  Laughing. Толкова сладурски неща има в интернет. Направо се чудя като тръгна по магазините как ще се огранича, но мисля да не прекалявам, че сигурно бързо ще станат малки.
Сега като си гледам списъкът, който съм направила, доста е дълъг и имаме доста неща да купуваме и да умуваме кое точно да е  Simple Smile, но пък това са си много приятни емоции и всеки иска най-доброто за своето бебче.

bishi777, добре дошла в отбора на момичетата  Simple Smile. Лека бременност и много хубав финал  Hug

Пожелавам ви прекрасна вечер!

# 652
Мини_нка, ти за кой модел Еспиро говориш?

# 653
Мими_нка, за анатомичната ваничка - нямаш нужда от нея, после като поотрасне бебо не са удобни въобще, по -добре си вземи обикновена с хавлиена подложка, която да махнеш  Simple Smile А за Еспирото мила, тя и тази която гледаме със celika е на Еспиро - Еспиро спринт, и е сравнително приемлива като цена за разлика от атлантика, вектора, вектор про, GTX и енцото
Венци стана ми интересна тази твоя рецепта с оцета, водата и чесъна - не ми е идвало наум, но ще го пробвам, защото и аз налитам на киселото и соленото, а за боб да не говорим  hahaha Леглото е страхотно нали, и поне спестява място, не искам голямо, а исках да е дървено, та засега остава това ако не харесам нещо друго, а и цвета ме устройва, поне ще се връзва на венгето на спалнята ни  Simple Smile
Ехаааа, добре дошла на bishi777 и лека бременност  Hug

# 654
celika, от Espiro се колебаех между VECTOR PRO и ATLANTIC, но на Vector pro вътрешното пространство е малко по-тясно и се чудя дали ще е достатъчно, да не е тясно. Иначе уж е малко по-лека от Atlantic и в магазина ми казаха, че е по-добра, но не знам дали не е само заради цената Simple Smile. Сигурно си има и други предимства, като например, че летния кош може да се слага и с лице към майката, а на Atlantic не може, коша за новородено може леко да се повдига и сенника е малко по-дълбок. Но не съм сигурна че ми се дават толкова пари обаче за Vector pro, защото сега видях, че са им увеличили цените, а аз мисля и столче за кола да си купим такова, за да става и за рамката на количката и вече ми се струва доста със столчето. Така че ако реша да е Еspiro, може би ще е Atlantic.

Пепи, тази която гледате се води, че марката и е Baby Design http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=95&pro … 34391a2a2dcd590a9 , не че има някакво значение марката  Simple Smile, пак е полска.

# 655
Да права си Мими_нка но понеже е в подразделението на еспиро и затова ми се стори че е тяхна марка, иначе имитира страшно много тяхната линия. А за колебанията ти относно коша на вектор про, скоро видях на живо - доста широк е в сравнение с на други колички, и предимството и пред атлантика е че е по-лека  Simple Smile Но пък цената и е простоооо....

# 656
Здравейте, майчета!

мама Рая и _Тери_, благодаря ви милички. Hug Точно за това говорех и мисля, че всички нови майчета имаме нужда от точно такава информация.  Hug

_Тери_ мила, количката много ми харесва. Този син цвят е много приятен и грабващ. Аз за функционалност не мога да давам мнение понеже не разбирам но като визия и дизайнерско решение ми допада страшно много. Heart Eyes

bishi777, ама разбира се, че си добре дошла Hug Щастлива и лека бременност ти пожелавам! Heart Eyes

Аз с килограмите съм +10 Confused Качих доста на корем и дупе и почти никаде другаде. Не ми се мисли и за килограмите сега. И без това си имам 100 неща на главата, че ако взема и за това да се притеснявам, съвсем ще изкукам #Silly

И аз за доста години работа не си бях вземала нито един болничен. Чак сега се усетих, че мога да се възползвам от някой друг лев и от касата. Все пак тези осигуровки, които плащам толкова отдавна е време малко да ми влязат в помощ.  bowuu

Абе майчета, по отношение на стерилизаторите. Някой казал на мъжа ми, да не купуваме такова нещо понеже когато се използвал нещата вътре миришели направо ужасно. Става въпрос за Авент. До сега никоя от вас не спомена нещо подобно за някаква лоша миризма и аз вече взех да си мисля, че тези хора или нещо им е бил дефектен стерилизатора или те просто не са миели добре шишетата. Истината е, нямах намерение да купувам заради това, което ми каза мъжът ми а като цяло ми се искаше да взема за улеснение. Някоя от вас забелязала ли е нещо такава като лоша миризма или тези хора нещо не се правили както трябва? newsm78

# 657
ell7, нямаме право на повече болнични след тези 180 дни, освен ако не се явим пред комисия на ТЕЛК. Струва ми се, че не отказват в случаи като нашия, но сигурно си е разправия. По принцип има възможност да си вземем годишния отпуск, обаче май има някакви тънкости и не е добре (чисто финансово) да се прекъсва болничния преди излизането в 45-дневния. За съжаление така и не разбрах защо точно. Аз имам и друга причина да не искам да ползвам отпуск или евентуално да ходя на работа - заплатата ми се състои от твърдо и определяемо възнаграждение и рискувам да ме прецакат, като платят само твърдото - тоест половин заплата. На една колежка й се случи точно преди излизане по майчинство, та предпочитам да не се вкарвам в излишни филми  Rolling Eyes Във вторник съм при лекарката ми и ще я питам и ще пиша как стои въпросът  Simple Smile
kamatna, да се пазиш повечко, почивай максимално  Hug Иначе преди това и аз имам общо сигурно 5 дни болнични общо в живота, ама тая бременност така ми тръгна и вярвам, че болничният ме спаси  Simple Smile
Да ви кажа за Еспирото - ние бяхме заедно с Миминка в магазина, та и аз съм ги виждала на живо и ми харесват доста  Simple Smile Днес видях едно момиче с Еспиро Атлантик - момичето беше слабичко, а я буташе с една ръка. Количката ми се видя много красива и маневрена  Simple Smile Simple Smile
Момичета, като стана дума за педиатри - кога е добре да се насочим вече към някой - че аз тук, за квартала, разучих за една много вървежна, която освен друго ми е много наблизо, но се притеснявам да не я изпусна заради натоварен график. Имате ли идея колко предварително е добре да говорим с педиатър? Трябва ли някакъв документ да й се представи, за да се запише човек, или е достатъчно да те види с корема  Mr. Green
Аз да се похваля днес бях на пазар и си купих 2 рокли, а на бебче - 2 бодита и едни много сладурски дънки - летнички, за през август. Взех си и апарат за кръвно и тази вечер ще го разучавам  Blush

# 658
pavlina_vt, за Адвантана затова съветвам да се пита лекар, а де не се маже без предписване. Не съм се опитвала да се заяждам с теб, не знам защо си решила, че консултацията с лекар е крен съвет, според теб:) 
По въпроса за терморегулацията - ми обличането на детето си е собствен избор, аз от педиартърката ни знам, че малко бебе трудно може да простудиш, но виж - претоплянето е най-лесното нещо. Не ти давам акъл как да си гледаш децата и как да си ги обличаш, мисля просто, че си малко по-нервна от обикновено.
Съжалявам ако съм те засегнала с нещо с предишния си коментар, но все още съм в недоумение кое точно те засегна, та да си грубичка.

# 659
bishi777, добре дошла и от  мен.  HugАз също съм с близнаци с термин 25 юли, моите са момчета  Simple Smile. Пожелавам прекрасна бременност и да остискаме до края  Simple Smile! Как е при теб положението? Аз вече съм с доста голямо коремче! Хареса ли си количка? Тук маменцата дават страхотни идеи за колички и други работи. Heart Eyes Можеш да ми пишеш и лични съобщения ако искаш.  Hug

Момичета и аз почвам да се замислям за 11.04 да дойда на лекцията, ама не знам дали ще мога да си освободя толкова време, че същия ден следобед съм и на ФМ, ноако измисля какво да кажа в офиса ще дойда. Hug

Общи условия

Активация на акаунт