Отговори
# 660
  • В. Търново
pavlina_vt, за Адвантана затова съветвам да се пита лекар, а де не се маже без предписване. Не съм се опитвала да се заяждам с теб, не знам защо си решила, че консултацията с лекар е крен съвет, според теб:) 
По въпроса за терморегулацията - ми обличането на детето си е собствен избор, аз от педиартърката ни знам, че малко бебе трудно може да простудиш, но виж - претоплянето е най-лесното нещо. Не ти давам акъл как да си гледаш децата и как да си ги обличаш, мисля просто, че си малко по-нервна от обикновено.
Съжалявам ако съм те засегнала с нещо с предишния си коментар, но все още съм в недоумение кое точно те засегна, та да си грубичка.
Не,  бе, мила...просто като видя някой да пише по тема с отрицание и големи букви, без да е убеден в това, което говори и ми действа"леко изнервящо". Аз се старая ако давам съвети - то да е наистина в резултат от личен опит, а не от предположения и догадки. Това е.
То остава и акъл да ми даваш как да си гледам децата... Mr. Green Не знам твоята педиатърка на какво мнение е, ама на нас още в родилно неонатолозите ни обясняваха за несъвършената терморегулация на новородените....Пък който както иска  да го разбира...
Край по темите  Wink

# 661
Ето ни и нас  Flutter Добре сме, пу пу. Сега като е хубаво времето и сме постоянно в парка с баткото. Прибираме се да обядваме и да поспим малко и пак там. Някой от дните през седмицата баба му го взема, та аз да поработя малко, че нещо НОИ и този месец ме забравят. Уж 240лв, ама като разчиташ на тях си е тегаво  Tired
nelinadg, и аз ходя на йога при Роси, но само на сутрешните срещи. За втори път съм много доволна  Sunglasses
За извеждането на бебетата...живи и здрави да са и ние покрай тях - летни бебета ще бъдат. Важно е, според мен, всеки сам да си реши какво ще прави - дали ще го изведе навън на първия, петия или 40я ден. Наистина е важно всеки да вярва в това, което прави за детето си - не само за първата разходка, а за всичко! Борко се роди в събота, изписаха ни във вторник и в четвъртък бяхме на разходка, а в събота на караваната (на яз.Искър), където стояхме до неделя вечер. Малкия и сега се скъсва от спане и кеф като е там - чистия въздух си казва своето.
bishi777, добре дошла при нас  Hug
srcs, ние така и не купихме стерилизатор и съвсем честно да ти кажа няма и нужда. Ако кърмиш няма да ти трябва. Мъжо ми беше обещал да ми купи нова тенджера, в която да изварявам, но така и не го направи...този път ще си я търся като наследство  Crossing Arms В началото (пак повтарям ако кърмиш) ще изваряваш едно шише за вода...моят син не я и помирисваше..."захранихме" се с шише чак в 6я месец и то с много мъка. Имай предвид също, че когато се изварят шишетата остават дезинфекцирани много кратко след това. Ако ги ползваш примерно 3-4 часа по-късно все едно не са били стерилизирани.
Гледам за колички мислите...ако някой се чуди на тема X-lander мога доста да ги похваля  Wink
Не на последно място искам да ви питам за почивка дали сте мислили? Ние сигурно през юни ще идем, но при нас това винаги се решава в последния момент, че мъжо е труден с отпуските и плануването  Tired Та, дори и да прозвучи като реклама  Embarassed , имам туристическа фирма, която работи само на бг пазар и ще се радвам ако мога да помогна при избора и организирането на почивките ви. Който иска може да ми пише на лични и ще помогна!

# 662
Предложенийце за новата темичка:
Бебенцата юлски вече се усмихват, тихичко лудуват, гласът на мама чуват!
 Hug

# 663
Привет и от мен и бебочка  Hug
Няколко дни не съм се включвала да пиша, но пък то и при мен няма кой знае какво. Чета всичко което пишете и сте ми много полезни с практичните ви съвети (особено на Тери списъка й е много полезен). Аз ходя на училище в Лабиринт "Мама" и много ми харесва. Последния път темата беше за грижата за новороденото и акушерката, която го води каза за обработването на пъпчето, че точно така се третира с чист спирт и пудричка. Да питам вярно ли е че при жълтеница може да се дава на бебчетп по лъжичка чиста глюкоза, за да премине по-бързо?
От 20ти април ще тръгна и на училище АзТиТо за допълнително обучение - особено интересно ще ми е къпането на бебето Simple Smile
Аз също обмислям за йога, казвате че йогата в Янтра е добра, ама се чудя дали там или в Магайа йога (до метростанция Сердика)? Някой ходил ли е в Магайа.
Да ви се похваля че бебочка е близо 1кг вече  Laughing На мама голямото момиче  Party Party Party
Моите кг.слава богу са само 6+, но имам чувството, че за последната седмица корема ми порастна скорострелно само за една седмица  newsm78  На моменти ми става тежко, ако хапна повечко, като тази вечер например ooooh! Бебка е много подвижна и е доста силна от малка - така ми се струва  Joy Моите единствени притеснения са, че плацентата ми е разположена по - ниско и е задна, на около 2см от церв. канал и всеки път лекарката ме предупреждава да се пазя много.
Ние си купихме количка Бертони Плазма цвят зелена ябълка от магазин Дундьо и съм много доволна, надявам се и занапред да не ме разочарова Praynig С два коша е - за новородено и летен (той няма пълно легнало положение, но и мисля че няма смисъл).
Легълце съм харесала същото което и Celika  и Pepina на ф-ма Дибо Танита- много е сладурско но моето ще е по-неутрален цват. Матрак сигурно ще взема да е на Дормео. Шкаф за повиване ще си поръчам , но по мои размери. Питах в магазина - можело  Wink

# 664
Здравейте и от мен ,ние сме с термин 24.07.2012 ще си имаме момиченце!!!

# 665
Искам само да вметна, че Espiro и Baby Desing са търговски марки на един и същ производител Baby Design.

# 666
Добро утро на всички! smile3525

Аз страшно бързам за работа и само искам да ви пожелая много, ама много хубав петъчен ден  Hug

# 667
Добро утро!
bishi777, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност и прекрасен двоен финал Simple Smile
Хубав и усмихнат ден на всички, въпреки лошото време!

# 668
  • Sofia
Привет момичета!!!
Добро да е утрото и деня!
Добре дошли на новите момичета в нашата голяма ЮЛСКА група и успешен финал на всички.
Поднасям Ви едно петъчно кафенце на всички, особено на работещите мами, които очакват почивката си.

srcs благодаря за пролетното настроение. Тук в София ръми дъждец, но е топличко и свежо.
Бамбукита честита количка и със здраве да я ползваш. Цвета е много сладък.
Колкото до това кой кога ще изведе бебето и как ще го храни и пази от заобикалящата го природа.
Ние майките се подготвям за едно, а те бебетата сами ни водят. Много е странно, но наистина е така. Като е гладно бебето то си иска, като е мокро то си плаче, като му е топло или некомфортно се гърчи, та аз си мисля че по-ценно е да пуснем инстинктите си в действие и да успяваме да разгадаваме мимиките им и плача и това ще е разковничето на нещата!
Мама Зайка Байка добре го е казала, че всичко е индивидуално. То затова и характерите ни са различни и света е шарен.
celika благодаря ти мила за инфото за количките. Аз също се заглеждам по Еspiroto, но единствено vector и GTX се обръща летния кош към майката. А на мен ми се иска все пак и тази опция да я имам. Много се чудих защо новото Enco Evo не му се обръща летния кош!?!!? Navington също е полска количка
Венци аз също си похапвам киселко и снощи си направих една зелена салатка с чесънче и си спомних за твоето писание. Май се повлиях от него. Беше ме сладко. Hug
Пепи ти също беше споменала освен Espiroto и BABY DESIGN още една количка, но не си спомням коя беше. Може ли да ме подсетиш. Благодаря.
Пожелава ви един приказен петъчен ден. Много усмивки и добро настроение. Hug Hug Hug

# 669
Добро утро, цветленца!
Аз вече количка съм си купила, но се надявам да успеете и Вие с вашият избор и да се спрете на най- доброто за Вас и вашето съкровище!  Praynig
Тери благодаря за списъка ти, най- интересното е , че дори без да го беше публикувала, повечето ми неща са взети, ама баш си по него  Laughing
Момичета, освен nelinadg никоя мам  не е предложила Заглавие на следващата ни темичка, ако се сетите за заглавие Моля Ви пишете, за да имаме достатъчно време да изберем!
zarady благодаря за кафенцето! Наистина при нас ромоли, времето е много приятно!
srcs благодаря ти за цнетленцето, много е хубаво  Hug
Добре дошли на новите ни майчета, включвайте се по- честичко! Hug
Хубав ден от мен  smile3534

# 670
Добро утро на всички, приятен и успешен ден! Simple Smile Благодаря за топлото посрещане, дано всички имаме успешни финали и гушкаме здрави бебоци през юли! Simple Smile Wink

# 671
Добро утро! Хайде по едно кафенце! Simple Smile

bishi777 и pupinko Добре дошли в розовият ни отбор и лека бременност!

# 672
Добро утро и от мен!
Добре дошли на новите мами!Много им се радвам на тези от вас дето чакате близнаци.Вие сте героини.
Честито на тези с новите покупки!

# 673
zarady, и аз я искам тази опция, но пък Vector не е счупеща се дръжка, каквато аз искам, а пък GTX е много тежка. Мисля, че може да се разчита на това, че количката има прозорче, ако не може да се обръща.

# 674
Мили дами, искам да попитам, някой знае ли къде и кога има училища за родители във Варна, или поне къде мога да разбера за такива? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт