"Юнчетата гении са, знай се, ходят, а и смятат чак до двайсет."

• 32 689
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Ох, кажете нещо за тази Коризалия+вит.ц!!! newsm12

Рексдалия, съжалявам за баба ти!

Пеперудич, на това хиперактивно разстройство просто сега са му дали име, а преди се наричаше буйно или лошо дете, както и "шило в задника" Simple Smile Винаги е имало такива деца, не се притеснявай специално за това нещо. ТВ е вреден с друго - децата са пасивни наблюдатели и не се учат да взимат участие, за да се случват нещата, не се учат да са амбициозни, за да постигнат нещо в живота. Стават пасивни и по-лошото асоциални, защото общуването също се случва на ТВ без тяхно участие - там има и смешки и сълзи - всичко. Не е като едно време дето, за да върви камиончето трябва да го буташ здравата - сега седиш, гледаш и всичко само си става, но това не е добре за развитието на децата. Липсва също себеизявата, което е възможно да довете до раздразнителност и така наречената хиперактивност. Та такива мити работи Wink Стига да има достатъчно срещи с хора и предмети извън ТВ, всичко ще е нормално. Както винаги и ТВ/комп трябва да бъде с мярка.
(тук да вметна, че компютърът е доста идеи по-напред от ТВ, защото там човек е активната страна, дори е полезен за развиване на рефлекси и сръчност, но само това. Не може нон стоп пред него да се стои и да се научиш да общуваш, да се изразяваш, да разбираш другите, да показваш адекватно емоции...)
ПП: понеже работя в "човешки ресурси" от много години и виждам младите хора хем са умни, хем са толкова "по течението" и липсва всякаква форма на амбициозност, най-вече липсва ЦЕЛ в живота, стремеж. Разбира се има изключения. Те се лутат, не знаят защо правят това, което правят. Никой не ги е научил да държат живота си в ръце, а не животът да се случва около тях, а те да са наблюдатели. Искат работа уж, ама нито знаят защо, нито правят нещо, за да я получат. Не че не искат. Никой не ги е научил да постигат цели. Това е дълга тема обаче, а аз съвсем на кратко я нахвърлях, дано не ме разберете погрешно пак, но просто исках да обърна внимание.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 13:41 от Шуши-

# 646
По повод това, за което пи6ат пеперудата и Шуши, препоръ4вам този филм:

Целият филм:
http://www.youtube.com/watch?v=DnRPWawPmLk&feature=share& … P1FEB550C98CDC19C

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 13:30 от Zizuna

# 647
Шуши, именно това, което си описала, като вреди от тв, води до хиперактивност, а комбинирано с облъчването на екраните и мониторите става страшно...Полза за детето няма.Да не говорим, че до тригодишна възраст, те не могат да осъзнаят кое е реалност и кое не.Има само малко почивка за мама, но цената е жестока...Въпрос на личен избор е, разбира се.Имахме на гости много известен руски политик тук,беше с двете си деца на 5 и 7 години.Децата говорят свободно три езика, освен руския, и имат знания за възрастта на 10-12 годишно дете.Кое ми направи впечатление-на ден им се полагаха 90 мин., от които можеха да избират между тв, компютър и електронни игри.В другото време играеха на разни образователни игри, спорт, и разбира се четене на книги.Вярно, че имаха два частни учителя, но това пък показва, че на децата им трябва някой да ги учи на нещо, а не да ги цопва пред екрани и монитори и да си върши неговата си работа.
В обобщение искам да кажа, че реална полза за подрастващите от пикселите няма.Има само вреда, под една или друга форма. PeaceИ не бива, ние, родителите да си търсим извинения, за да оставяме децата сами, да общуват с нещо виртуално. Peace
Зизу, благодаря за филма.Изключително ми е интересен.
Рексдалия, лека и пръст на жената.
Деска, споделям мнението ти.И от мои наблюдения, мога да кажа, че деца, израснали в по-бедни семейства, сякаш са по-възпитани, имат повече ценности, и по-правилни разбирания за живота.Разбирай, че това са деца, на които не всичко им е било позволено, а и виждайки как се борят с живота мама и тате са разбрали, че не само да имаш последен модел телефон е целта и смисъла на живота.
Разфилософствах се и аз. Embarassed(брях, че трудна за изписване дума)

# 648
Рексдалия, моите съболезнования за баба ти!

Мен пак ме викат на работа, но реших вече да ходя след работно време (днес ще отида в 5), че така няма да ме занимават с нищо повече от това за което сме се разбрали, че ще върша през майчинството си.  Mr. Green

Шуши, на мен ми е интересно да те чета! Правя равносметка на моите действия и начина ми на живот!

За ТВ и аз съм съгласна, че освен вреди друго няма! Аз лично почти не гледам телевизия. Ако живея сама няма и да ми трябва телевизор. Само понякога се зазяпвам в новините, ако ММ си е писнал ТВ. Но пък си наваксвам с компа.  Wink
С Иван най-често само за ТВ се караме. Изобщо не му давам да гледа, а той без телевизия не може. До 2 години изобщо не съм му пускала детски, но като тръгна на ясла, започнах по мъничко сутрин да му пускам , за да го обличам по бързо. И от тогава времестоенето му пред екрана се увеличава. И аз се опитвам да въвеждам ограничение от по един час на ден, но не ми се получава за дълго.

# 649
Момичета БЛАГОДАРЯ ВИ!  bouquet
Алекс, днес тотално вече е цялата в червени мехури,къде що има място ooooh! Най- зле е по дупето,направо там е забранена територия за пипане. Иначе температура не е вдигала засега,дано да не вдига! Praynig Жизнена е само се смее и обикаля двора с паяка Simple Smile Simple Smile Мажа пъпките с една цинкова паста и така Simple Smile
Ани- имах проблеми  със здравето,главоболие и отделно тези не изникналите бяха легнали горе в костта разваляха 2 от  здравите  или поне аз го отдавах на тях.Пък нали и казват ,че не е хубаво да стоят така в главата ,опасно било.Както и да е то свършило ,да ги наместват най- после ,че ще се пенсионирам с тези брИкЕтИ! Crazy

Рексадалия- Най- искрени съболезнования за загубата ти! Sad Hug

Прегръщам ви всички! Hug    

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 20:00 от @ALEKS@

# 650
Да надникна на бързо какво правите, ама то май пак няма голяма активност.
Аз почерпих Йоана с една голяма и дълга баня. Голямо пляскане беше в тази вода, аз излязах по-мокра от нея. И накрая й подавам ръце и казвам "хайде да излизаме", а тя ми ги хваща и бута - не искала  Laughing Едвам я измъкнах, защото се държеше за коритото с две ръце. Сега спи блажено, дано не будувам посред нощ.

Пеперудке, и това, което казваш също е вярно. Е има хора, които ценят парите и труда, който са положили за тях и не дават всичко на готово на децата си. Аз наблюдавам Йоана (ей сега ще дойде Ваче да ми разбие теориите, щото аз нали съм на ниво 1 годишно, а тя е по-напред  Hug Hug Hug) ако й изсипя кашона с играчки пред нея няма да прояви грам интерес към тях. Ако цялата стая е прибрана и се наложи тя да си ги търси и взима (т.е. да се потруди) ще се заиграе с едно нещо поне 5-10-15мин. Значи туй малкото си цени труда от сега, а ако й давам всичко на готово - скуууука.

Зузи, ще гледам филма обезателно. Благодаря.

Шуши, и на мен ми е интересно да те чета  Hug

# 651
Привет от нас.Влизам да дам отчет,днес ходихме на доктор и тя каза че пишлето е със инфекция дръпна я до долу да я забели и много гной излезе.След това при първото пишкане доста плака малчо но от тогава не е плакал като пишне в памперса дано да е за добро.Според докторката пишлето може да  създаде проблем и да се наложи да ходим на уролог,През 2 часа сега слагаме компреси на пишлето с реванол.Как мислите дали от него отока до утре ще спадне.Утре също така трябва да я друпна цялата и да намажа с гентамицин и дано да няма повече гной че иначе лошо.Ох много ми е сдухано винаги преди празници ми се струпва нещо на главата.Разбрахме се с докторката да и се обадя утре да кажа какво е положението дано спадне отока и да не гноясва че иначе трябва да ходим на софия на уролог а и както е последен работен ден знам ли.Доки каза ако се наложи да ходим в детска урология в Пирогов,ама дано не стигаме дотам.Ох съжалявам за постта но просто трябваше да споделя с вас да ми олекне малко че сърцето ми се е свило а и цяла нощ не съм спала почти.

# 652
Надниквам и аз за малко, докато чакам ММ да се върне от работа (закъснява)., а бебо заспа вече. Йей.
Междудругото, засегнали сте темата - откакто е гипсиран съвсем не иска да си спи в кошарката и вече е трайно пренесен при нас на спалнята. Спим ужасно, тясно е, гърбовете ни са тотално изкривени и болят...абе ужас. На 160 см. 3ма човека няма как. Но , ето че има Simple Smile  Joy
Как ще го приучвам обратно към кошарката не ми е много ясно, но ще трябва. Това положение вече не се търпи. А и да не ви разправям какво барикадиране е, да не се изтърси пак (смисъл, докато си легнем и двамата от двете страни с ММ).

Бейби лейди, видях, че си имала притеснение относно храненето. И аз мисля, че гладно бебе ще врещи много и няма как да не познаеш това. Но все пак не е зле за твое спокойствие да си направиш калкулация няколко дни по колко и какво приема като мляко и твърда храна и ще прецениш събира ли се все пак адекватно количество. (Кофти отношение от страна на лекаря, обаче).

По този повод, и аз съм все още в колебание дали бебо получава достатъчно кърма, тоест дали млечният прием е достатъчен за неговата възраст. Някоя от мамите, които кърмят , има ли представа по колко горе долу изсукват на хранене и по колко общо на денонощие? Малко е въпрос като за новородени бебета, знам, че вече сме минали етапа на тези тревоги, но моят дребосък суче по 3-4-5 пъти на ден, но когато съм го мерила е давало към 40-50 грама.

Деска, за играчките си права, а и за това, че стойността на труда трябва да се цени, а това се възпитава.

Шуши, споделям мнението ти в голяма степен.
Аз лично гледам ТВ общо взето доста (преди да се роди бебо, де, сега няма време ), но бих могла и без ТВ. Ако ММ примерно поиска да махнем ТВ от къщи - бих приела веднага. Знам цената на времето си и съм напълно наясно, че ТВ нищо не ми носи. Дори публицистиката (която основно следя) вече е абсолютна говорилня и по-добре без нея, ще си чета сайтовете и толкова.  Едно дете обаче няма как да знае и да преценява само - ако от родителите е видяло, че животът в къщи се върти около ТВ - естествено, че ще гледа. Ако у нас животът се върти около масата, около приготвянето на храната, около книгите, които четем заедно, около игрите, които играем заедно,  - едва ли ще търси ТВ чак толкова. ОК, има натиск от връстниците, но и това е относително. ..

Чинче, разбрах за изпита, сигурна съм, че ти е малко криво, защото си амбициозен човек, но съм и сигурна, че ще го излапаш следващата сесия със замах , не го мисли.

Рексдалия, моите съболезнования.

Майчета, лека нощ и спящи бебета ви желая, оттеглям се, че и компютрите не са много полезни, не само ТВ Simple Smile

Красче, стискам палци, всичко ще е наред. Не се тревожи само, доколкото може.

# 653
  • София
Добър вечер  Hug
Аз нещо нямам муза да пиша в последно време много много, а пък и по цял ден обикаляме напред назад и само вечер гледам какво става тук и докато дойде време да пиша, става време за лягане Mr. Green
Интересни теми сте засегнали Rolling Eyes
Телевизията, смятам че с мярка, не е пък чак толкова вредна, все пак и ние от малки гледаме пък нищо ни няма, и то на къде къде по стари и вредни телевизори...аз лично оставям Крисчо да гледа ТВ от време на време, Бейби ТВ му е доста интересно, ама ако го оставя пуснат телевизора, и той гледа 2-3 мин и после си прави нещо друго Mr. Green Като цяло съм съгласна с Шуши за вредите, и най-вече че всичко трябва да си има граници. Не трябва да се изпада в крайности, ако им забравим да гледат изобщо ТВ, сигурно само това ще искат да правят.  Twisted Evil
За спането, аз и преди съм казвала, Крисчо си спи до мен, той суче по 9383737292 на нощ и нямам сили и нерви да ставам...така де, неговото легло вече е допряно до нашето, ама той си се търкулва към мен, аз много обичам да си го гушкам и за момента си ми е супер Heart Eyes
Охх, докато пишех ми се обади една приятелка, говорихме 20 мин сега забравих какво друго щях да пиша....

Като се сетя ще пиша, сега отивам да слагам дребното да спи Hug

# 654
Шуши, аз давах Коризалия - 3 пъти на ден по 1 хапче, стрито в малко водичка. Вит. С давам по една малка ампулка сутрин. Това е, на Алекс му помага, но може би трябва да се дава в ранен етап.

За ТВ - аз давам на Алекс да гледа - него го интересуват рекламите само, през останалото време не се заглежда, дори да е пуснат телевизора. Аз не бих се отказала от ТВ - много обичам да гледам, всякакви предавания, филми, новини. Предпочитам пред ТВ с хубав (недублиран с БГ гласове) филм, отколкото компютър.

# 655
РЕКСДАЛИЯ съжалявам за баба ти Hug

Момичета, аз да споделя- Макларън-ът въобще не ми хареса- само 2 кг е по-лек от Чикото и не е чак толкова по-широк, изводът е, че ако искам лека количка, няма да има легнало или полулегнало положение, което в момента ми трябва, та май ще се откажа от купуване на нова количка в момента. Ако все пак някой сподели модел- до 5 кг, с гюрук и със степени на гръбчето, ще съм му благодарна.

ПЕПЕРУДКЕ, ужасно е това положение, дано бързо се разберете, иначе му пускай Даниелка, да видим дали ще му е лесно да си опази компютъра (на мен ми е много трудно).

ШУШИ, АЛЕКС- бързо да оздравяват дечицата.

ЧИН- лек път!

ДЕСКА, много спокойствие и положителни емоции утре, надявам се да ми остане малко време да влиза и да поздравя Йо, но сигурно ще е чак по това време!

На всички останали-  Hug Heart Eyes

# 656
  • София
Много се вълнувам, май ще съм първа Rolling Eyes Heart Eyes

Деска, честит рожден ден на любимото ни талисманче Йо!  Да е много здрава, винаги усмихната и безкрайно щастлива!  Честит празник и на гордата й мама!

# 657

Дескааа,мила майчице,да ти е живо и здраво детенцето,да е много щастлива нашата Йо! Много късмет ,щастие и безгрижно детство й желая!!! Hug
Да имате най-прекрасния празник днес!!! Hug Heart Eyes

# 658
Деси, честита ви рожденичка! Да ви е жива, здрава, игрива, да порасне умно и красиво момиченце! Хубав празник!

# 659
Десииии, честита ти рожденичка, боецо! Спомням си този ден миналата година, сякаш беше вчера. Даже се разплаках ей-сега, докато пиша! Да ти е жива, здрава, умна, красива, много щастлива Йо! И вие с Марти да имате много поводи за радост и гордост! Наздраве!!!
Красче, дано спадне отокът  Hug
Кити, защо не искаш съвсем лятна количка, а да има легнало положение? Полулегнало имат доста летни модели. Моята има легнало, но аз реално вече не го използвам.
Хоупфулче, обичайно на тази възраст кърмачетата, ако нямат заместено хранене, приемат около 500 мл мляко. Вие имате заместени, така че вероятно приема по-малко човечето, но ти предлагаш други млечни (или не?). Не мисля, че имаш повод за притеснение, щом даваш на малечко да яде - той ще хапва толкова, колкото иска. Вече те изразяват и собственото си мнение, трудно ще им наложим колко точно да ядат.
Пеперудич, права си за телевизорите, и за компютрите сте прави. Но живеем във време, в което трудно ще минем без тях. Ясно е, че няма как съвсем да ги премахнем от дома си, проблемът е да очертаем границите.
Хубав ден от мен, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт