Прием детски ясли Варна 2012

• 56 686
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
ако имаш предвид телефона на г-жа Георгиева, знам го, но там никой не вдигна миналата седмица. тази седмица тя отсъства, така че изобщо не ме устройства. писах и на община Варна, че телефоните на ДЯ са стари и избощо няма начин за връзка с директорите освен ходене на място.
И за данъците пише, това за телефоните Rolling Eyes, защо пък да не звънят, да не са променени Thinking
Утре ще звъня в нашата ясла и ще видя Wink

# 31
явно са сменени телефоните на ДЯ Русалка - не започват вече със 73...., дори с 43 не са верните, и в справки нямат нищо за тази ДЯ. направо не знам защо така са неадекватни всички сайтове, включително и ел.система - да няма никъде телефон за връзка?!

# 32
  • Варна
Пис гледам си писала и в темата за градините.
Не знам вече как да ти обясня системата. Ако си писала от август по рано няма да участвате. Можеш да промениш всеки ден заявлението си и да смениш тази дата. Но както ти е казало едно момиче и аз както гледам номерацията там, шанс за съжаление според мен нямате тази година да ви приемат и като се знае че зимата почти няма прием, най-голям шанс имате догодина юни. Това е мое мнение по това което съм следила тези 2-3 годни. Номера които си видяла със 6000 са с предимство /тях ги приемат веднага/ и вясла Детелина/Аспарухово/ там места има винаги. Средно в момента без предимство приемат с номера 4000 /като някъде със около 3500 както е в Русалка, някъде 4500 и малко отгоре/ Всяка ясла върви различно според това колко места са пускани и колко деца са кандидатствали. За шанса ви за прием има този номер който са ви дали днес, а не от кога ще участваш в класиране. В твоя случай, дали сега, дали август ще пишеш няма никакво значение. Номера ви е още доста далеч, поне за Руслка, не знам други ясли в района дали си писала.
За телефоните - днес моята колежка, които са в детска ясла 4 сподели че нямали телефони, явно е имало някакъв общ проблем. До сега не съм чула в системата телефоните да не са били верни.

Макси не знам дали там системата не позволява, никой не е споменавал тук това до сега, звънни в едно ОДЗ и питай.

Аз все пак едно не мога да разбера, ако утре подам за липса на задължения ще ми излязат ли данъците за 2012, едни казват да, други не.  Някой който прясно е подал, а има неплатени задължения моля да сподели, не ми се плаща още данъка Simple Smile

# 33
Трябва да са ти платени данъците за 2011г. Съпругът ми ходи миналата седмица, служителката проверила и му казала, че излизат неплатени тези за 2011г. За настоящата година, данъците не сме ги плащали.
Това е информация от миналата седмица.

# 34

Аз все пак едно не мога да разбера, ако утре подам за липса на задължения ще ми излязат ли данъците за 2012, едни казват да, други не.  Някой който прясно е подал, а има неплатени задължения моля да сподели, не ми се плаща още данъка Simple Smile
днес ходих до ИЗ, върнаха ме- била съм за утре. Ще ти пиша след обяд като си взема бележката. Данъка ми за колата за 2012 не е платен. До юни( ако не бъркам) не бяха изискуеми заемите и следователно не излизат и на бележките за текущи задължения.. Ще пиша утре за 100%  Simple Smile

# 35
  • Варна
Благодаря ви момичета  Hug

# 36
Благодаря ви момичета  Hug
Взех си бележката- няма дължими данъци за  2012 , а данъка новия на колата не е платен!

Пробвах в яслата да дам Копие на бележката за данъците- искат оригинал! Сега трябва да изкарвам 2ра и за ОДЗ  Wink

# 37
Здравейте момичета!
Искам да попитам нещо за яслите. Имаме право на 4-ри желания. Ако примерно от класирането ни приемат по 4-то желание, имаме ли право да се откажем да се запишем по това желание, но да обявим, че искаме да продължим да участваме в класиранията. Когато кандидатствахме с голямата ми дъщеря първоначално ни приеха по 4-то желание, продължихме в класирането и ни приеха по 2-ро желание. Сега има ли такава възможност?

# 38
Здравейте момичета!
Искам да попитам нещо за яслите. Имаме право на 4-ри желания. Ако примерно от класирането ни приемат по 4-то желание, имаме ли право да се откажем да се запишем по това желание, но да обявим, че искаме да продължим да участваме в класиранията. Когато кандидатствахме с голямата ми дъщеря първоначално ни приеха по 4-то желание, продължихме в класирането и ни приеха по 2-ро желание. Сега има ли такава възможност?
Ако се откажете от записване,отпадате за участие от системата.

# 39
  • Варна
Да за съжаление не се ли запишете отпадате. Гледам голямата ти щерка е набор с моето голямо момче и си спомням какво имаш предвид, тогава имаше право, бяхме първите с номерата и тъкмо беше въведена системата. Сега обаче за съжаление не е така, не се ли запишеш в 7 дневен срок отпадаш и трябва да вземаш нов номер.

# 40
Благодаря ви за отговорите момичета! Естествено това не ми допада изобщо, но няма как. Къде мога да видя как вървят поредните номера за прием в детските ясли?
Ако напиша само една ясла да не стане така да не ни приемат никъде. Просто голямото ни дете е прието в градина, която ни е доста далеч,а две от яслите са в напълно противоположна посока на детската градина и пак са далеч от дома, пък работата ми в трета. Сега ще има да мисля, мисля  и накрая пак ще ми се случи най-неизгодния вариант. Но май като се замисля съвсем най-неизгоден вариант е ако никъде не ни приемат.

# 41
Но май като се замисля съвсем най-неизгоден вариант е ако никъде не ни приемат.
и аз така мисля. Най-добре пиши всички възможни ясли, да не те е яд после.

# 42
Здравейте, да попитам и аз нещичко. Бебенцето ми е на 6 месеца и седмица. Познати с по - големи деца ме съветват да подам документи за ясла колкото се може по - рано....,  та ако подам в близките дни, тъй като искам тя да участва в класирането, когато стане на 1.5 г, това че съм подала документи по - рано носи ли ми някакво предимство пред останалите. Благодаря!!!

# 43
Здравейте, да попитам и аз нещичко. Бебенцето ми е на 6 месеца и седмица. Познати с по - големи деца ме съветват да подам документи за ясла колкото се може по - рано....,  та ако подам в близките дни, тъй като искам тя да участва в класирането, когато стане на 1.5 г, това че съм подала документи по - рано носи ли ми някакво предимство пред останалите. Благодаря!!!
Носи ти, да. Попълни в яслата заявление и копие на акта за раждане(и оригинал за справка мисля) . Входящия номер , който ти дадат ще ти даде предимство пред другите подали заявления след теб. В ясла се кандидатства по реда на номерата. В заявлението има място , където пишеш от кой месец искаш детето ти да участва в класиранията( когато стане на 1,5 год.) Аз съм си взела входящ номер почти година по рано откогато искам да участва малкия в класиранията.

# 44
Благодаря Марина за бързия отговор, да разбирам ли че сега при подаването не трябва да нося удостоверение за липса на данъци и бележка от работодателя.

Общи условия

Активация на акаунт