Прием детски ясли Варна 2012

• 56 687
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
pisss,
забелязва се, че напоследък пишеш много, но май не четеш. Най-добронамерено те съветвам, както и други майки с малки деца, дори току-що родени, направете усилия да прочетете правилата за прием. Ако е трудно от монитора (аз лично не обичам да чета важни неща на монитор), отскочи до някой копирен център, намери някой познат с принтер и си разпечатай на хартия всичко, касаещо кандидатстването, вкл. често задаваните въпроси и другите секции от сайта на Регистъра. Прочети ги внимателно на спокойствие, когато бебето заспи, и тогава ще ти се изяснят много неща. Щом имаш дете, което искаш да пуснеш на ясла (по-късно на градина) трябва да си запозната с условията, а не да се надяваш някой да ти ги разтълкува. Разбира се, тук всеки отговаря на въпроси, когато е сигурен в отговорите...понякога ей така си говорим.....НО твоя отговорност е да планираш гледането на детето си.
Когато се кандидатства за ясла се взима пореден входящ номер, който важи за влизане в самостоятелните ясли. Колкото по-рано се вземе този номер толкова по-добре. Можеш да го вземеш, когато бебето е дори на 2-3 месеца. Преценяваш сама кога искаш да пуснеш детето - например на 2 навършени годинки и посочваш дата за участие в класиране около 2-я рожден ден на детето. Оттам нататък системата подрежда всички деца според входящия номер и тази дата....това не можеш нито да го изчислиш, нито да го предвидиш - зависи от всички други майки с деца, подавали заявление за чиста ясла.
Lady V се опита да ти обясни, аз също ще опитам, макар да ти звуча рязко - ако те познавах, щях да ти "разгадая" правилата, случвало се е да го правя с познати, които ей така си говорят наизуст за приема без да са прочели и един ред.

# 61
чела съм процедурата за постъпване и пак ще я изчета. и част от мненията четох в двете теми за ясли и градини. и пак ще питам, тъй като пиша във форум и търся мнения. ако исках да си остана само с нормативните документи, нямаше да съм тук.
споделям мнението на regbaby, че категорични съвети не се дават. особено объркана останах от мнението на съфорумка с повече опит от мен - шанс за съжаление нямаме тази година да ни приемат и като се знае че зимата почти няма прием, най-голям шанс имаме догодина юни. в последствие бе изразено противоположно мнение за пост на друга мама- "като искате да почнете април си пишете март".
ето затова продължавам да задавам въпроси. щом ти прави впечатление, че пиша в тези теми, значи виждаш, че питам, а не съветвам, тъй като смятам, че не съм компетентна по тези въпроси.

# 62
  • Варна
Уважаема regbaby принципно сте права. Изполвам да ви благодаря за всичко, което пускате тук. Но помислете вие  сте наясно с приема в конкретния случай април месец ако иска да пусне детето кога да пише, януари, декември. От къде ще се вземат места. То тогава трябва да пусне септември когато е последния голям прием. От там нататък  ако има единични бройки деца  станали на 3 г през септември-декември. Да преди да излезе миналогодишната наредба си имаше прием всеки месец. А кажете ми сега от януари до юни от къде да се вземат места. Кой изписва? Ако има някое и друго отказало се дете или сменило, адреса,града. Колко да са? Моето голямо дете е от първите които почнаха по тази система още помня номера му 328. Тоест от 3 години следя тази тема и портала. Ако  една майка разбере ситсемата и следи и види че излизат бройки и номера и наближава винаги може да си смени датата за участие в яслата. Да не говорим че имам познати които проверяват при директорките дали се очертвата места и кога за да си преместят ако трябва датата било то напред, било то назад. Така че, не заблуждавам, но и във вашето изкаване има логика и нека всеки си прецени ситуацията при него.
Тането  omm  Само да вметна документи могат да се подават след като детето стане на 3 месеца, така е по наредба.
Писс не са противополжни мнения. Казах март защото класиранията са официално ПО ПРИНЦИП около 20 число на месеца и докато се оправят документите тъкмо да почне детето април. Но това е ако има места. Принципно казах да се пише, но аз също съм на мнение, че за тази мама която иска от април най-рано ще стане към юни и ще трябва да почака. Никой не може да ти изчисли точно, следиш и ако трябва сменяш датат за класиране. Аз за моето малкото дете писах сега от 01.04.2012 да участва, вече смятам че сме готови, но аз също не си правя илюзии преди юни да влезем. За сведение подала съм миналата годинна месец май.

# 63
...но май пак има доста неясноти около цялата система за яслите. пишеш, че когато ни дойде посочения месец за участие или ще са стигнали номерата до нас или ще трябва да почакаме още малко. обаче какво става, ако номерата вече са превишили нашия входящ? лично за мен системата остава доста мътна - никъде не е разяснена, за разлика от случайните числа в градините (въпреки че се съмнявам в истинността на работа на тази система).
[/quote
Писс, извинявай, ама наистина  май се "газираш" първо, после разсъждаваш. Cry Толкова хора ти обясниха, ти пак мътно било, имало неясноти. Толкова е просто и само като прочетеш нормативната база, става ясно. Във всяка ясла номерата се движат различно.  Излизат различно и не може да имаш прогноза. Има деца, които са взели номер още когато детето е било на 3-4 месеца, тогава е бил с 2.... писали са ,че искат да постъпи например през март след 2 години, затова ако има класиране тогава измежду номера 4.. или 5.. ще излезе с 2.. Винаги е възможно да видиш различни номера. Аз мисля,че не би трябвало да се пишат чак няколко месеца по- рано. Ами ако пиша юни/ че да е по- рано/, и вземат, че ни приемат, пък аз искам септември- дали ще ми пазят 3 месеца мястото колкото и да има срокове Ами ако всички приети деца за юни отложат за 2-3 месеца само защото са се застраховали по- рано. Но това е моето мнение. Ние сме с 4... и доста и вече губя надежда, ще станем за градина. И Писс, иди най- накрая на място и да ти разяснят дума по дума, явно ние тук не успяваме. Хайде лека ти вечер и по изи Wink

# 64
Извинявам се, началото на поста е цитат на Писс, от бързане не го отразих правилно, сори Embarassed
Lady V, браво, отлично обясняваш Peace

# 65
Здравейте отново, смея да твърдя че относно приема в детските ясли ми се изясниха нещата. Сега съм пред нова питанка. Живеем в район Младост, търсих, търсих и не съм съвсем сигурна кои ясли са в този район. Пробвах да въведа адрес, но тъй като се водим бул Сливница, не  излиза. Сигурна съм че Иглика и Русалка са в този район , но някъде срещам и Морска звездица. Моля помагайте и ако не е много нагло, ще се радвам и на отзиви за яслите. Благодаря!

# 66
Здравейте отново, смея да твърдя че относно приема в детските ясли ми се изясниха нещата. Сега съм пред нова питанка. Живеем в район Младост, търсих, търсих и не съм съвсем сигурна кои ясли са в този район. Пробвах да въведа адрес, но тъй като се водим бул Сливница, не  излиза. Сигурна съм че Иглика и Русалка са в този район , но някъде срещам и Морска звездица. Моля помагайте и ако не е много нагло, ще се радвам и на отзиви за яслите. Благодаря!

За р-н Младост има само  3 чисти ясли Иглика, Русалка и Чуден свят!

# 67
Уважаема regbaby принципно сте права. Изполвам да ви благодаря за всичко, което пускате тук. Но помислете вие  сте наясно с приема в конкретния случай април месец ако иска да пусне детето кога да пише, януари, декември. От къде ще се вземат места. То тогава трябва да пусне септември когато е последния голям прием. От там нататък  ако има единични бройки деца  станали на 3 г през септември-декември. Да преди да излезе миналогодишната наредба си имаше прием всеки месец.

Lady V, вярно е, че миналогодишната наредба ощетява доста чакащите класиране преди м. Септември. Но ... не забравяй, че класирания се правят все пак всеки месец. През м. септември 2011г. са направени 3 класирания за прием. След м. септември всеки месец (без Декември 2011) са правени класирания както за целодневен, така и за полудневен прием. В някои месеци дори по 2 класирания са правени. От октомври 2011 до 31.03.2012г. са приети 205 деца в целодневна ясла и 25 деца в полудневна. Това не са малко деца след м. септември. Така че отново не съм съгласна с изказаното ти категорично ти мнение. Simple Smile Без да се обиждаш, разбира се. Освен това в ДЯ Детелина - в кв. Аспарухово ЦЕЛОГОДИШНО има места и не се прилага райониране.

# 68
Здравейте отново, смея да твърдя че относно приема в детските ясли ми се изясниха нещата. Сега съм пред нова питанка. Живеем в район Младост, търсих, търсих и не съм съвсем сигурна кои ясли са в този район. Пробвах да въведа адрес, но тъй като се водим бул Сливница, не  излиза. Сигурна съм че Иглика и Русалка са в този район , но някъде срещам и Морска звездица. Моля помагайте и ако не е много нагло, ще се радвам и на отзиви за яслите. Благодаря!

За р-н Младост има само  3 чисти ясли Иглика, Русалка и Чуден свят!
"Морска звездица", както и "Делфинче" не са ясли, а ОДЗ с яслени групи и също се намират в район Младост  Wink (можеш да ги разгледаш всичките къде се намират в bgmaps.com, само "Делфинче" май я няма, тя е точно срещу Кауфланд.

# 69
Благодаря за отговорите, разгледах ги и с бгмапс.

# 70
Днес подадох документи да ДГ, дано поне там да ни приемат  Rolling Eyes
За ясла няма за кога вече да се надяваме!

# 71
Lady V,  Hug, приемам забележката. Исках да покажа, че входящ номер за ясла се взима едва ли не от раждането на детето Simple Smile

iv888, малко късно отговарям, но на сайта на район Младост имате много хубава карта на района:

http://varna-mladost.com/img/kartavarna1.jpg
чудесна ориентация, за да се види разположението на всички детски заведения....

# 72
Аз утре ще ходя да подавам док за ОДЗ,дано да няма много хора да чакам Simple Smile
Тази година и букви ли има в номерата,една приятелка ми каза че тяхния номер имал и букви или тя се е обръкала...

# 73
Подадох док,много съм доволна много любезни жени,сега да имаме късмет да ни приемат там Simple Smile

# 74
  • Варна
Буквите са яслените групи ОДЗ и първа група градина и то на входящите номера, случайните числа са 4 цифрени и се теглят 31.05. За чистите ясли са само числа.

Общи условия

Активация на акаунт