Прием детски ясли Варна 2012

• 56 689
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Здравейте преди няколко дена подадох документи за ясла Зайо Байо от Октомври ще участваме в класирания. Въпросът ми е искат ми бележка от университета че съм студентка, а аз занесох такава че мъжа ми е на постоянен трудов договор...след доста четене не виждам някъде да искат това на студентите майки има ли и други на които са искали ..или си  намират повод да ме разкарват Simple Smile)
  bouquet

Изрично в наредбата пише документи само от единия родител. В моите дори не съм писала, дали, къде и какво работи съпругът ми. Не би трябвало да ти искат документ и от теб.

# 556
  • Варна
Благодаря Ви за отговорите   bouquet още не съм занесла бележка за МДТ, но след като проверих в нета за липсващи документи пишеше това : Брой удостоверение от МДТ - 2 , това означава ли че и от двамата искат бележка...много странно едно пише друго искат  newsm12

# 557
  • Варна
Искат документи само на единия родител, нищо повече.

# 558
Какъв е списъка с неща за ясла Номер 5?
Днес купих пантофи, маратонки , 5бр лигавници. Какви кърпи искат- бели хавлиени ли? В една детска борса ми предлагаха комплект 10бр кърпи за ръце, били специално за яслите, а на мен ми приличаше на тензухените пелени , които купувахме като бяха бебета?

П.П малкия тръгва чак на 17-20 септ, но днес имах път към Чаталджа и реших да попълня списъка с необходимите неща

# 559
Какъв е списъка с неща за ясла Номер 5?
Днес купих пантофи, маратонки , 5бр лигавници. Какви кърпи искат- бели хавлиени ли? В една детска борса ми предлагаха комплект 10бр кърпи за ръце, били специално за яслите, а на мен ми приличаше на тензухените пелени , които купувахме като бяха бебета?

П.П малкия тръгва чак на 17-20 септ, но днес имах път към Чаталджа и реших да попълня списъка с необходимите неща
Здравей и ние сме в Чуден свят почнахме на 20 август във 2 гр. На мен ми искаха пантофки, 2 пълни комплекта дрехи / бельо, чорапи и горни дрехи/, 10 бр кърпи за ръце-да такива от плат са не от тензух Simple Smile както са ти ги предложили специално за ясли и градини, еднократни чашки за вода 100 бр- се носят на 1 месец така  мисля.Нищо друго не са ми искали нито пижама, нито лигавници

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 08:22 от sashaivo

# 560
В крайна сметка оказа ли се вярна информацията, че децата ще бъдат изписани по-късно и съответно няма се спази графика за новоприетите? Конкретно за Иглика ми е питанката.

# 561
  • Варна
Незнам, би трябвало да се отнася за всички ясли. В понеделник имаше новоприети в Иглика, но колко и дали ще има други незнам.

# 562
  • Варна
В крайна сметка оказа ли се вярна информацията, че децата ще бъдат изписани по-късно и съответно няма се спази графика за новоприетите? Конкретно за Иглика ми е питанката.
Не би ли трябвало някой да ни се обади, ако е така? Ние сме за 17-ти и в Понеделник ще пускам изследванията на малката..

# 563
Ние от понеделник сме в Иглика и никой не се е обаждал, че ще ни отложат... всичко ни е готово, тъй че се надявам да няма изненади в последния момент Thinking

# 564
Били, Ивка, а знаете ли какво искат да се носи в Иглика - кърпи, лигавници, чашки, такива неща...
Ние бяхме за 10, но малко се поразболяхме и отложихме почването за 24.09. Mr. Green

# 565
  • Варна
На мен директорката ми каза, че като дойдем 1 ден,тогава щяла да ни обясни какво трябва и да ни запознаят с реда в яслата, чудно мие няма и да има родителска среща?

# 566
  • Варна
В яслите явно няма родителски срещи, само в ОДЗ.
И при нас нямаше. Директорката на Русалка(адмирации към тази жена, страхотни са ми първите впечатления!) разговаря индивидуално с всяка майка в деня на приема след като си остави детето. Ако има 2 нови деца, може и с 2 майки едновременно. А конкретни неща/особености на детето се уточняват със сестрата в групата, пак в деня на приема и в последствие.

# 567
И на мен засега нищо не са ми казвали за носене... може би защото отначало е по 1 час... като разбера ще пиша да знаете и вие  Simple Smile

# 568
  • Варна
За носене ми казаха какво е нужно като занесох документите. Беше петък. Детето тръгна от понеделник. В Русалка искат 5 обикновени хавлиени лигавника без найлон отзад, 10 кърпи за бърсане на ръце, 1 средно голяма хавлия. 48 лв. депозит, който получаваш обратно при изписването.
За групата - 1 резервен комплект дрешки+ резервни сандали+ лятна шапка. Пижами и пантофи още не сме носили. Ходят вътре със сандалите. А като започне да остава там да спи на обяд ще занеса и пижамка.
Адаптацията е плавна и на Павел му понася добре - 3 дни по 1 час, 3 дни по 2 часа, 3 дни с обяд. Още не е закусвал там. Не знам какво ще включат след това сън или закуска. Ще видим другата седмица. В дните, в които ходи по 2 часа - от 9,30 до 11,30 носех буркани за храната. Такса платих като за редовно посещаване - 20 лв. задължителни и 6,36лв. за 5 дни.
Но подчертавам, че във всяка ясла е различно. На някои им искат 20 кърпи, 10 лигавника, не им предлагат храна и т.н.

# 569
За Иглика предварителна родителска среща няма. В деня на започването казват, каквото има за казване Grinning  Но ми се щеше да знам предварително какво искат да се носи, става въпрос за нещата, които специално за там трябва да ги купувам, защото примерно лигавници нямаме и почти не сме ползвали Grinning.  За дрешките е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт