От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 211 959
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 180
Доволна съм от Магнифлекс Практико, съотношението цена/качество е перфектно  Party . Имам и техен протектор, обмислям да си взема още един, както може би и възглавница, въпреки, че цените им са височки.

# 181
  • Стара Загора
Здравейте! Имам легло правено по пръчка с основа, която е от плоскост и после тапицирана и отгоре се слага матрака. Искам здрав матрак без пружини, защото съм доста килца и се бях насочила към http://www.dormeo.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/ … %D1%89%D0%B0.html , но прочетох, че може да се появи мухъл тъй като няма как да сложа  подматрачна дъска и сега се чудя какво да избера. Ако имате някакви насоки ще съм ви благодарна.
Бих Ви препоръчала да не си купувате матрак без пружини за вашето тегло,защото тези матраци само от пяна се смачкват по-бързо и задържат топлината до тялото.  Така има вероятност да ви държи горещо и да се изпотявате повече.По подходящи за хора с наднормено тегло са покет пружините в комбинация с латекс или мемори пяна.

# 182
Яника, благодаря за отговора. Ще си помисля в събота ще ходя на борсата за матраци в Пловдив и се надявам да си намеря нещо подходящо.

# 183
Искам да попитам коя фирма предлага евтини матраци.
Трябва ни за обзавеждане на една квартира и не търсим нещо претенциозно. Може да е дунапрен например.
Нагледах се по сайтовете на всякакви цени и екстри, а искам нещо съвсем обикновено.
Благодаря предварително.

# 184
Искам да попитам коя фирма предлага евтини матраци.
Трябва ни за обзавеждане на една квартира и не търсим нещо претенциозно. Може да е дунапрен например.
Нагледах се по сайтовете на всякакви цени и екстри, а искам нещо съвсем обикновено.
Благодаря предварително.

Ние миналата година търсихме евтини матраци точно за същата цел и след доста чудене и тъй като бяхме купували вече веднъж 4 матрака и квартирантите ги счупиха за 2 години този път купихме просто обикновен дунапрен 40лв - 90 х 190см. и цяла година нямаме проблем и минахме евтино. А за фирма нз от кой град си, но аз днес видях такива дунапрени в Пловдив магазин "РИЛА" имаше няколко вида.

# 185
Днес обикалях борсите за матраци и след много лягане на този и онзи си купих на НАНИ Сирена Ултрафлекс за 374лв (имаха - 10%). Този модел има дюзи надявам се да диша и да не мухляса, но мисля да намеря начин и да продупча на няклко места проскостта, не ми се искаше да си я развалям, но за всеки случай... След няколко месеца ще кажа дали съм доволна  Praynig

# 186
Krisiiii, идеята ми се вижда добра. Аз съм в София.
В мебелни магазини ли се продава дунапрена или в други?
Сега се сещам че и аз като бях на квартира едно време, също на леглата имаше само дунапрен, без дамаска. Чаршафът залепва и няма местене.
А мога да взема два чаршафа с ластик, които да облекат дунапрена и после вече обикновен чаршаф.

# 187
Krisiiii, идеята ми се вижда добра. Аз съм в София.
В мебелни магазини ли се продава дунапрена или в други?
Сега се сещам че и аз като бях на квартира едно време, също на леглата имаше само дунапрен, без дамаска. Чаршафът залепва и няма местене.
А мога да взема два чаршафа с ластик, които да облекат дунапрена и после вече обикновен чаршаф.
Ами днес обиколих доста магазини за мебели и матраци и да ти кажа там не видях дунапрен, но аз обикалях по скъпи магазини, защото си търсих матрак за мен Simple Smile . Препоръчвам ти да търсиш в големи хипермаркети ("РИЛА" е такъв, но има отдел за мебели, но по евтини и обикновенни)  или в някой квартален за дамаски там по принцип има.
Ето при едно търсене в google  какво ми излезе:
1) дунапрен всички размери и плътности - ул.Васил Друмев 53 - животински пазар
2) http://www.vidov-commerce.com/wp-content/uploads/2012/02/2011.jpg

# 188
Някой има ли представа как се сменя матрак на спалня с повдигащ механизъм?
Пак трябва да изберем еднолицев матрак с ламелна рамка или има някакъв вариант да се монтира някаква рамка на пантите и върху нея да се сложи двулицев матрак?

Аз съм много доволна от матрака, който избрахме за детето (Магнифлекс Практико) и искам да сложим такъв и на спалнята, но той е само двулицев.

Зависи какъв е механизмът, но принципно може да се постави ламелна рамка, препоръчвам да снимате механизма и директно на място в някой магазин да оставите запитване, което те да пратят до производителя  дали може  рамката да се монтира   на този механизъм. Аз преди съм го правила с успех.

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 14:50 от Bubisha

# 189
  • Бургас
На 05.06 си купихме еднолицев матрак от един магазин от Бургас /на ул."Фердинандова"/. Онзи ден си лягам и се чува едно хрупане. Махнахме защитната лента отдолу, за да видим рамката на матрака. Дървесината беше прогнила - направо беше на шупли дървесината.  С една дума - продали са ни матрак, за чиято направа са използвали някаква супер стара дървесина, която е завъдила дървояди. В понеделник ще ходя да се разправям с магазина. Незнам как ще ми реагират и дали ще искат да сменят матрака. Определено ще напиша жалба до КЗП. Незнам дали сте се сблъсквали с подобно нещо. Направо съм потресена как могат да продават такива матраци  Shocked

# 190
На 05.06 си купихме еднолицев матрак от един магазин от Бургас /на ул."Фердинандова"/. Онзи ден си лягам и се чува едно хрупане. Махнахме защитната лента отдолу, за да видим рамката на матрака. Дървесината беше прогнила - направо беше на шупли дървесината.  С една дума - продали са ни матрак, за чиято направа са използвали някаква супер стара дървесина, която е завъдила дървояди. В понеделник ще ходя да се разправям с магазина. Незнам как ще ми реагират и дали ще искат да сменят матрака. Определено ще напиша жалба до КЗП. Незнам дали сте се сблъсквали с подобно нещо. Направо съм потресена как могат да продават такива матраци  Shocked

Задължително се разправяйте до дупка! На мен ми се е случвало да поръчам матрак 18см.- Модерато, а да ми докарат 16см. Модерато ипосле връщане, разправии, нови доставки и т.н.
Стискам палци всичко да мине добре и във ваша полза.

# 191
А как се казва матрака, на коя фирма е? Дано всичко да се оправи, за жалост не само с матраците си позволяват такива продажби още по-зле е като е храна.... Peace

# 192
Ние със съпруга ми избрахме двулицев матрак на Екон - среднотвърд. Много сме доволни, спим мноооого добре на него. Ползваме го вече 10 месеца и не съжаляваме за покупката му  Flutter

# 193
  • Бургас
А как се казва матрака, на коя фирма е? Дано всичко да се оправи, за жалост не само с матраците си позволяват такива продажби още по-зле е като е храна.... Peace

В интерес на истината мъжът ми се занимаваше с търсенето на матрак. Трябваше да е максимално евтин, защото все пак беше за сметка на хазяина. Не зная каква е марката, но ще се осведомя и задължително ще пиша /за да не се объркате да си купите такъв Laughing/.
Днес мъжът ми ходи в магазина - продавачката му е отговорила, че ще говори с шефа си да ни го сменят, но ако нямали налични, ще трябва да изчакаме. То и без това дивана в хола е по-удобен за спане от тъпия им матрак. Но и да го сменят няма да съм по-спокойна, че утре и от него няма да започнат да се разнасят разни звуци. Но пак е нещо. Утре ще докладвам по-подробно за всичко. Стискайте палци  Praynig

# 194
Здравейте Simple Smile
Най-вероятно скоро ще ни се наложи да избираме матраци, защото сегашните вече са в плачевно състояние и едвам се спи. Проблемът е, че не знаем по какви критерии да изберем матраци. Не разбираме от това, не знаем какво трябва да гледаме. Ще прочета темите по въпроса, но ще съм благодарна да ми отговорите какви са най-общо критериите за избор на добър матрак.
Изискванията ни са да не е прекалено скъп, гледах на Екон, те са мнооого скъпи /какви са тия цени?!/. До 200-300лв на матрак най-много. Да не е такъв с дървена рамка отдолу, защото са ужасно тежки - имаме такива в момента и душата ми излиза докато оправя леглата, сменянето на чаршафите е много тежка работа.

Общи условия

Активация на акаунт