От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 211 982
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 225
Че тоя Стандарт е с 2 год.гаранция! Ти от кога спиш на него? И как така без забележки?
Но пък е почти със структурата на Захира,макар  и с по-рехав дунапрен.

# 226
Че тоя Стандарт е с 2 год.гаранция! Ти от кога спиш на него? И как така без забележки?
Но пък е почти със структурата на Захира,макар  и с по-рехав дунапрен.

Ами на една година и половина  е вече- от както съм в тази квартира. Матракът си е в добро състояние, въртя си го периодично, сложила съм си и непромокаем чаршаф отгоре и над него слагам друг чаршаф. Няма слягания, нищо.  Наистина нямам забележки. За квартирата взех решение, че не ми трябва висок клас и този дори ще го оставя тук като се местя. Поех си разходите по спалнята сама, не съм го изисквала от наемодателя.
За в бъдеще ще инвестирам в любимото Лаго  Heart Eyes

# 227
Здравейте дами ,
С съпруга ми спиме на матрак с пружини който купихме като се оженихме преди почти 20г.
Тогава нямаше голям избор и съпруга ми ходи да го взема от Русе от някаква фирма която ги прави.
Оказа се изключително здрав , но вече от страната която спи половинката се деформира , аз съм 46-7кг. но съпруга е голям 190см. около 120кг.  Simple Smile
Сега сме пред сложен избор какъв матрак да вземем един 164/200 или 2 малки различни понеже четох в темите , че за по тежки хора препоръчват с пружини , но мен ме съмнява качеството и колко ще изкарат и поради тази причина се двоумим дали да не вземем 2 малки.
Също така четох из темите , че някой производител предлага двете половини да са различни на матрака.
Дайте някакъв съвет , че от толкова четене съвсем се обърках , можем да отделим около 1000лв. ,
основно ме притеснява положението с половинката и не знам какъв матрак ще го издържи.

# 228
Не знам за изброените марки, но като цяло аз направо преоткрих спането, откакто за първи път легнах на матрак от така наречената мемори пяна или каквото е там. Голям кеф е когато ставаш и лягаш, да не будиш човекът до теб, защото до другата част на леглото не се усещат движенията и клатенето.

# 229
Нашият матрак е на почти 6 години и съм много доволна от него, някаква евтина марка е, дори не помня каква. Но не мога да го почистя в дълбочина от петната, освен това е напикаван няколко пъти от детето докато беше малко и искам да го сменим с нов. Наскоро спахме седмица на такъв матрак http://www.matraci-sunrise.com/cat/3/page_16.html  и беше много удобен, но честно казано не ми се дават 510лв за матрак. Все пак ще се радвам да дадете отзиви, ако някой има такива, или предложение за по-евтин вариант.

# 230
  • София
След много четене и съобразяване със съотношението цена/качество вчера купихме матраци за децата - 1 бр Тирена и 1 бр Каспия полифлекс. И двата на Нани. Може ли за отзиви от някой, който ги е ползвал поне няколко години. Твърди ли са много, удобни ли са???

# 231
Здравейте. Бих искала да помоля за съвет. Не съм в Бг и не питам за марките там, а по принцип. Поръчах на малката стая. Леглото е с матрак 90/200. Обаче съм в голяма чуденка дали да е ортопедичен или с мемори пяна. Момиченцето ми е на 2год.9месеца. На едното място ми препоръчват ортопедичния като най-доброто или евентуално мемори пяна, а на останалите места нямат ортопедични , но веднага предлагат с мемори пяна. Моля за съвет за толкова малко детенце какъв е най- подходящия матрак?

# 232
  • София
Здравейте!
Имам сериозен проблем с гръбнака. Почти непрекъснато съм с болки - най-често в кръста, но понякога и в плешките. Четох тук, но искам да помоля за отзиви и съвет на тези от вас, които имат моите проблеми - какъв матрак ми препоръчвате? Моля ви, помогнете!  bouquet

# 233
Клер , и аз съм така. Твърд матрак оправя положението. Най-добре е първо да пробваш ,после , в зависимост от бюджета , да купуваш.

# 234
Здравейте!
Имам сериозен проблем с гръбнака. Почти непрекъснато съм с болки - най-често в кръста, но понякога и в плешките. Четох тук, но искам да помоля за отзиви и съвет на тези от вас, които имат моите проблеми - какъв матрак ми препоръчвате? Моля ви, помогнете!  bouquet

Спях на пружинен матрак-същата история-болки в кръста и гръбнака.Отбелязвам,че матракът беше повече от 20-годишен и с неизвестна/вече/ марка.Но аз по принцип си имам здравословен проблем.Купихме латексов матрак-средна твърдост.За мен се оказа удачен.Новите изследвания отхвърлят ползването на твърд матрак при дископатии и др. заболявания.Но всичко е индивидуално.

# 235
Ние се чувстваме най-добре на много твърд матрак.
Преди имахме на Тед кокосов матрак, който ползвахме 6 години без проблеми.
После като сменихме големината на леглото си взехме на Блян (цената май бе по-изгодна) - пак кокосов.
Този на Блян се деформира по-бързо спрямо формата на тялото. Което е странно, защото и аз и мъжът ми сме лекички...?

# 236
Здравейте Simple Smile
Най-вероятно скоро ще ни се наложи да избираме матраци, защото сегашните вече са в плачевно състояние и едвам се спи. Проблемът е, че не знаем по какви критерии да изберем матраци. Не разбираме от това, не знаем какво трябва да гледаме. Ще прочета темите по въпроса, но ще съм благодарна да ми отговорите какви са най-общо критериите за избор на добър матрак.
Изискванията ни са да не е прекалено скъп, гледах на Екон, те са мнооого скъпи /какви са тия цени?!/. До 200-300лв на матрак най-много. Да не е такъв с дървена рамка отдолу, защото са ужасно тежки - имаме такива в момента и душата ми излиза докато оправя леглата, сменянето на чаршафите е много тежка работа.
Тъй като никой не ми отговори, пак да питам. Бихте ли ме ориентирали, моля, с бюджет горе долу до към 200-300лв на матрак към кои марки да се насочим? Кои са добри матраци за тези цени приблизително?

# 237
Feride,  и аз съм от скоро с   един Блян - от скъпата серия и смятам , че ще ме сполети твоята съдба с деформацията ,макар да го въртим и също да сме лекички и двамата.
Да те попитам върху каква основа сте го сложили и колко време вече го ползвате. Кога забелязахте ,че започна деформацията?

# 238
Feride,  и аз съм от скоро с   един Блян - от скъпата серия и смятам , че ще ме сполети твоята съдба с деформацията ,макар да го въртим и също да сме лекички и двамата.
Да те попитам върху каква основа сте го сложили и колко време вече го ползвате. Кога забелязахте ,че започна деформацията?
Сложихме го върху подматрачна рамка (от тези оребрените). Не знам дали има значение. Предишният на Тед беше върху подматрачна рамка от френски тип (като тези по хотелите тапицирани).
Ползваме го от 1 година и половина. Деформацията започна може би още преди края на 1-вата година.
Само за инфо - аз съм 52, а мъжът ми 65 кг. Матракът е с размери 160 / 200.

# 239
И моят е със същите размери, макар и от луксозната серия. Смятате ли да правите рекламация? В моята гаранция пише,че слягане до 2-3 см не се уважава. Иначе има 10г.гаранция.
Дали не се прекарахме с тия Блянове?

Общи условия

Активация на акаунт