От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 211 882
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 975
Момичета,здравейте. Не намерих по-подходяща тема ,да попитам нещо,което ми е важно днес. Доставиха ми матрака от Икеа и казаха 72 часа да стои така след като е разгънат и чак тогава да се ползва. А аз изхвърлих стария и се надявах,че днес ще спя на новия. Знаете ли дали е проблем,ако от днес го ползвам. Благодаря   bouquet

# 976
Здравей, beniii, инструкцията за изчакване 72 часа я дават от всички Икеи с оглед да си поеме въздух или ако има пружини - те да се разгънат напълно. Също и да 'излязат' всякакви производствени миризми, които биха ти създали дискомфорт и лошо първо впечатление. За матрака не е проблем (няма да му навреди) ако не са изчакани пълните 72часа, но според случая може да изпитате някое от горните неудобства.

# 977
зъл Охлюв благодаря ти за бързия отговор и полезна информация. Ще спя на матрака тази нощ! Весели празници!!! Flutter

# 978
На мен ми идва да си скубя косите от Лагуната на Парадайс. Няколко месеца след купуването му, предявих рекламация, защото започва да потъва и да става дупка. Смениха го, но сега пак е такъв -  като дупка, нищо, че го въртя редовно - има гаранция 5 години и се чудя дали да им се обадя - срам ме е вече. Мисля, че качеството му е под всякаква критика и двамата със съпруга ми сме с нормални килограми - 80кг и 54кг - но не е в това въпроса и по-тежки да бяхме, както казва една позната - това да не е столовка, за да потъва. Въпроса ми е, дали ще ми обърнат внимание за втора рекламация, пък и по целия матрак са избили жълти петна - предполагам от дунапрена вътре - кошмар някакъв.

# 979
На мен ми идва да си скубя косите от Лагуната на Парадайс. Няколко месеца след купуването му, предявих рекламация, защото започва да потъва и да става дупка. Смениха го, но сега пак е такъв -  като дупка, нищо, че го въртя редовно - има гаранция 5 години и се чудя дали да им се обадя - срам ме е вече. Мисля, че качеството му е под всякаква критика и двамата със съпруга ми сме с нормални килограми - 80кг и 54кг - но не е в това въпроса и по-тежки да бяхме, както казва една позната - това да не е столовка, за да потъва. Въпроса ми е, дали ще ми обърнат внимание за втора рекламация, пък и по целия матрак са избили жълти петна - предполагам от дунапрена вътре - кошмар някакъв.
Ако матракът е в гаранция редно е, да ти обърнат внимание и да я уважат. Аз пък вчера си поръчах новия матрак на Нани Сирена Фреш Мемори и утре ще ми го докарат. Ще пиша за отзиви като поспя на него. Иначе го пробвах в шоу рум - добре е, ама там почти всички матраци ми бяха о к. Мекичък е, но не пропадаш много. Хубавото е, че са помислили и за по-голямо проветрение с лятна и зимна страна...абе като го ползвам ще зная повече. Стискайте палци!

# 980
Да кажа и нашите впечатления от матраците - за Екон латексов, вече мисля съм писала - но сега като се замисля малко прехвален ми се вижда, средно доволна съм. След 5-тата година пропадна леко, има и малко мухлясване, въпреки че сме на подматрачна рамка.

Преди една година взехме на Нани - Сирена - доволни сме. Мисля, че на Нани са им достъпни като цени, но и качеството им е добро.

# 981
Да кажа и нашите впечатления от матраците - за Екон латексов, вече мисля съм писала - но сега...

lilis, можете ли да си спомните от кой модел Екон е - Корал или Стандарт/Лукс?

# 982
Да кажа и нашите впечатления от матраците - за Екон латексов, вече мисля съм писала - но сега като се замисля малко прехвален ми се вижда, средно доволна съм. След 5-тата година пропадна леко, има и малко мухлясване, въпреки че сме на подматрачна рамка.

Преди една година взехме на Нани - Сирена - доволни сме. Мисля, че на Нани са им достъпни като цени, но и качеството им е добро.
Надявам се и аз да не съм сбъркала в избора. Колебаех се между по-скъпи модели и тези на Нани, но като чета че средно на 5 години трябва да се сменя матрак...някак ми се стори по-логично да не хвърлям толкова много пари за Магнифлекс например, а след около 5-6 години да сменя матрака с нов. Лятото с мъжа ми спахме на някакъв латексов матрак в хотела в който бяхме отседнали на Албена - доста твърд, но и много удобен. Та той например иска точно такъв твърд матрак. Предполагам че на Екон са от този тип - латексови и твърди като плътна гума. Та щяхме за него подобен да търсим, но сега като чета се колебая за марката....

# 983
Да кажа и нашите впечатления от матраците - за Екон латексов, вече мисля съм писала - но сега...

lilis, можете ли да си спомните от кой модел Екон е - Корал или Стандарт/Лукс?

Стандартният е - сега си видях гаранцията, купували сме го август 2008 година. И според мен не си заслужава много скъп матрак....

# 984
  • Бургас
Добър вечер!
Имам нужда от помощ и много ще се радвам ако ме посъветвате Hug
Ще купувам на сина ми юношеско легло, до сега спеше на кошара, но изпитвам огромни затруднения относно избора на матрак, колебая се -магнифлекс,нани, теб и дали да е еднолицев или не.Моя син има асматични пристъпи и търся подходящ, мога да отделя до 250лв за размер .
Много благодаря предварително Hug

# 985
Здравейте и от мен.Дойде ред за освежаване на спалнята.Започвам с оплакването ми и после с молбата.
Спим на дунапрен 13см 160/200. В началото беше супер.Твърдо и много леко хлътваше като легнеш и после всичко е ок.Но след година някъде работата е ужас вече.Винаги е сплескан и спим на дърво вече. Болят ни гърбовете сутринта и нямам думи просто.Време е да се хвърля.
Та по въпроса ми.Спалнята е 160/200 с подматрачна рамка - http://www.mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=283 . Иска ми се да си купим нещо което няма да го сменяме на 1-2 години и да ми става на палачинка като легнем.Искам да е с добра твърдост(не като да спиш на камък де Simple Smile ) . Какво и да ми препоръчате да не е шумно само,че някой чувам им скърцало и някви си такива работи.
Дано добре съм обяснил и не съм много взискателен.Само да отбележа ,че бюджета ни е най-много 300лв.Може да е малко,но всеки с възможностите си.
Благодаря ви предварително и Честита нова година.

# 986
@lilis благодаря Ви за отговора, силно се надявам това да е изолиран случай, на ваше място бих се консултирал с производителя... А после може да разкажете за развитие тук Simple Smile
@MuMka, от прочетеното в темите назад във форума, често препоръчват Нани Аляска, чиято "Микроклетъчна структура на пяната позволявала на въздуха да преминава безпроблемно във вътрешността като гарантира липсата на среда за развитие на бактерии и гъбички." Дали е издръжлив нямам никакво впечатление... От друга страна, нека някой запознат с моделите на Магнифлекс също се включи, те са по-скъпи, но и често препоръчвани. Какъв размер търсите?
@Stavkata, добре дошли във форума. Щом 13см са Ви били достатъчни до момента, значи допускам, че сте атлетично семейство, без наднормености Simple Smile Имате ли представа с каква плътност е  дунапрена на настоящия Ви матрак? В бюджета Ви се вписва Нани Тирена, който  е на -10% промоция. Чел съм добри отзиви за него,  не бих очаквал чудеса, предполагам ще надживее поне двойно сегашния ви 13см (Тирената е 18см) иначе би било срамно за модела...

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 22:39 от зъл Охлюв

# 987
До колкото разбрах Т22 е дунапрена. И само да отбележа ,че е само дунапрен,а не матрак.Купихме му калъф и така си го ползваме,но малко сме се прецакали Sad Дано тази информация да е още по полезна.Благодаря.

п.п. Ако може мнение и за тези два матрака.Втория малко в повече ми идва.
Двулицев матрак "Хармония" - 164 х 200    ,    Двулицев матрак Корал (16см.) - 164 х 200

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 14:36 от Stavkata

# 988
До колкото разбрах Т22 е дунапрена. И само да отбележа ,че е само дунапрен,а не матрак.Купихме му калъф и така си го ползваме,но малко сме се прецакали Sad Дано тази информация да е още по полезна.Благодаря.

п.п. Ако може мнение и за тези два матрака.Втория малко в повече ми идва.
Двулицев матрак "Хармония" - 164 х 200    ,    Двулицев матрак Корал (16см.) - 164 х 200
Тези матраци на кой производител са? Вижте какво намерих горе долу по Вашите критерии http://www.-spam097-/product/bg/matrak-ponto-16-sm-ednolicev-nani/ - дават го твърд на сайта на брава, гаранцията е 2 години. Погледнете в сайта им, там има много добро описание на матраците и филтър, по който да търсите. Всичко каквото намерите ще е по-добро от този дунапрен, поне тези модели са си матраци.

# 989
  • София
Много ми се иска с Новата година и нов матрак. От анкетата видях, че Магнифлекс са с едни от най добрите отзиви. В Метро предлагат определени серии, които са по-ниско бюджетни. Има ли отзиви за тях и струва ли се да се купуват? Харесала съм ORTOPEDICO FRESH или MEMORY ALOE. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт