Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 33

• 83 607
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • Мюнхен
Ха ха когато прочетох това за опуленото Норче, само чаках да видя реакцията на Михайлов. И тя не закъсня. Но признавам, че за такава реч не бях подготвена. Евала! Аз като тъмноока жена, не мога да не застана зад думите ти.

# 136
Михайлов И.А., направил си фантастичен (макар и кратък) анализ.  Peace Хареса ми забележката ти за чернооките жени, макар да не се отнася май за всички.  hahaha hahaha
Хареса ми и финала на предния ти постинг... Joy Joy Joy

А иначе съм съгласна, че колкото и добре (сравнително bowuu) да играе, сладкият Мехмет Гюнсюр изглежда доста по-възрастен от момчето, за което го представят...  Mr. Green

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 21:10 от jupetrov7

# 137
Не се сърдя (Соичке  Peace ) , но пропуснах важно уточнение за тъмнооките дами - > "феноменът" еротично кривогледство се появява само ако погледнете директно в очите красив мъж от една педя разстояние .... Пробвайте и тогава кажете,че не съм прав  Crossing Arms ...Освен разбира се ако и той не е кривоглед  Shocked Joy... Laughing

# 138
Благодаря за превода на трейлара и интервюто с Мерал.
Значи скоро ще се разделим с Махи.Но идва ред и на Валиде.
Артистката,спрягана  за Михримах аз не я харесвам.С участие на фотошопа
на снимките е хубава. Който не я е виждал в"Горчива любов"ще има възможност
 да го направи ,ако го интересува.  
Добре е това ,че дългите рокли ще скрият най-грозната и черта.

Михайлов,прав си за кривогледството при поглед от близо на красив мъж.
А ако погледнеш грозен не се ли получава кривогледство! newsm78

# 139
  • Истанбул

Добре,това е вашето мнение,а какво ще кажете за пръстените,които има този така наречен "Духовен водач",на който всички целуват ръка?

Доколкото знам,духовните водачи нямат моралното право,като духовни хора,да демонстрират благосъстоятелност?

Какво, пръстените? Нищо!  Grinning В исляма не е забранено мъж да носи накити- пръстени, синджири и пр., стига да не са от злато  Crazy 1-2 пръстена не са благосъстояние, освен това, както е показано и в сериала, и както е и в католицизма, че и в православието, религиозните организации са изключително богати, а и са покровителствани и подпомагани от държавата. От това се възползват и хората, служещи в съответния орден. Освен това, никой не казва, че духовниците са света вода ненапита, нали? ooooh! Mr. Green Особено пък в Исляма, където, според Корана, даже и духовници няма... Няма посредници между човека и Бога  Naughty
Невин,  Hug 

# 140
Не мога да кажа,че духовници няма,има разбира се,аз съм внучка на имамин(мирна праха му),
и моят личен пример е моя дядо..
Той беше един от съвестните ислямски духовници и беше духовен "Гуру". на много негови съвестни последователи..
Негови ученици са били някои от Главните Мюфтии на Репблика България.
От него знам, че е светотатство ,човек да влезе в Храма непречистен,тялом и духом,
да показва,каквото и да е превъзходство над другите.
Да демонстритра благосъстояние,несъвместимо с неговите религиозни принципи и убеждения.
Както всъщност повелява Курана...

Това имам предвид,когато си мисля,че човека с пръстена не е религиозен водач,
а наследник на Династията..

Поздрави,

# 141
...
Хареса ми и финала на предния ти постинг...
...

Джу  Hug , имаш предвид за "бай Марин" ли ?  Laughing

Но за да съм честен,му признавам две заслуги  Peace :

1) БПЦ отказа да освети църквата на Ванга  Wink
2) Произнесе се срещу канонизацията на Левски - напълно правилно,защото той сам се отказва от обета си и дори Вазовото едноименно стихотворение започва с " Манастирът тесен за мойта душа е ....." . Има и други източници,които много по достоверно го доказват ....
Също с подобна позиция БПЦ, излезе и по канонизацията на жертвите от църквата в Батак през 1876 г. Там пък поради съвсем тривиална и основателна причина,която няма смисъл да споменавам ....

И останалото е само тъга  Sad , ако трябва да перифразим Шишо Бакшишо  Laughing ("Животът Славчо, е радост и тъга - днес ти си пееш,утре тебе те опеят!"......  hahaha  bowuu    Laughing)

# 142

Не знам кой е Шишо, но за тъгата съм съгласна.  bowuu Laughing

# 143

Eдин магичен колаж от Beata за лека нощHug Hug

# 144
Благодаря на Невин за превода и на всички вас за интересните постове. Темата ни е пълна с интересна информация и с красоти постнати от Ани и Лили. Надничам с нетърпение всеки път когато мога, въпреки многото работа напоследък. Благодаря Ви! А за бързия и качествен превод на сериите нямам думи, с които да Ви благодаря. Благословени да сте за труда си!

И аз мисля, че този с пръстените е със "синя кръв". Незнам дали е брат му или някой от потомците на Джем султан, но пръстените ми приличат на султански. Подобни пръстени с огромни скъпоценни камъни носят и Сюлейман и Мустафа.

Дяволиците бяха много актуални. Най-голямата липсваше - сигурно е била заета с организацията на поредния бунт в харема.  Joy

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 00:03 от Gawina

# 145
  • IT
Здравейте и от мен,
благодаря на момичетата за превода/
Много интересни неща сте и написали.
Както и дискусия за необикновен еротичен феномен Simple Smile
Хич не съм наясно с нещата в исляма, само от приятели тук там(аз съм православна с мъж католик), но и на мен човека с пръстените ми прилича да е някой от династията, от колкото някой духовник.
Мисля да взема от баща ми Случаят Джем, че съм забравила какъв му беше случая на него:)

# 146
# 147
# 148
Гледам с много интерес филма.
Тук искам да благодаря на всики, които са се включили в превода.   bouquet

Най ме заинтригува тайнствената ръка.
Да не би да е братът на СС. В първия епизод се казва, че Султан Селим е имал още един син Увейс, на които му било забранено да доближава земите на двореца и никъде по нататък не е споменато за него.  Thinking
     newsm10 и аз мисля така

# 149
  • до най слънчевия бряг
Привет Hug
На последната снимка постната от Ани -Мехмет хич не изглежда зле ,май е някъде на годините на Мустафа Grinning

По повод -кой е човека с пръстените ,не знам дали е възможно ,но може да   е човек от династията ,приел религиозен обет Thinking

Или такава опция няма ?

Иначе дискусията от днес -много интересна,  bouquet ,то  това ме и  наведе натози среден вариант .

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 01:14 от siren62

Общи условия

Активация на акаунт