Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 33

• 83 662
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Еххх бееее, какви сте ми умнички!   bouquet

# 346
Една от причините да гледам турски сериали е това,че вмъкват елементи на световната класика Peace поезия, класическа музика, художествени произведения... PeaceПенда  bouquet благодаря Hug срам не срам- признавам си ,че Данте не съм го чела от ученическите години Embarassed Embarassed Embarassed

АРИ smile3501

Направи ми впечатление ,че и Махидевран вече не иска да се съобразява с Валиде султан Mr. Green горката Валиде- не се вслуша в думите на Сюлейман,че вече не може да управлява харема Crossing Arms Whistling
Но за разлика от Хюррем,която сама води своите битки, Махидевран се крие зад гърба  на Мустафа #Crazy
В Паргалъ наистина се усеща някаква преумора от време на време или тази ленност е от "преяждането" със власт Close  но султан Сюлейман взе нещата в свои ръце- наистина мъдър ход - да внедри Матракчъ в редиците на бунтарите Thinking

# 347
Малко закъснях с трейлъра този път, но тук е лятооооо. Всичко нацъфтяло, слънцето грее, птичките пеят. Все по трудно ми е да си седя у нас пред компа.

Великолепният Век 54 епизод трейлър 1 с бг. субтитри

# 348
  • somewhere near the sea
Прави бяхте, момичета
Изпитание е било. Гюл ага каза: "Убедихме се, че Ефсун хатун си изпълни задачата"

# 349
# 350
Ани къде е това лято, при нас е ужасно ветровито и студено?
Завиждам ти благородно.

# 351
Благодаря а всички момичета за превода а поредната серия!!!

# 352
Za Matrak4a be6e jasno ot samoto na4alo.Za Nora neznam dali tja njama da e tazi istori4eskata vjarna savetnica na Hurem.Bi trjabvalo da e evreika ,bila e do Hurem prez celijat i zivot i e bila mnogo bogata.Javno Hurem dobre e pla6tala Laughing newsm78

# 353
Относно диалозите, които коментирате по-напред - аз ги възприемам по-скоро като илюстрация на думите на Сюлейман "Културата в света идва от Изток", като препратка към източния начин на мислене, персийските философи, суфизма.
Za Nora neznam dali tja njama da e tazi istori4eskata vjarna savetnica na Hurem.Bi trjabvalo da e evreika ,bila e do Hurem prez celijat i zivot i e bila mnogo bogata.Javno Hurem dobre e pla6tala Laughing newsm78
Едва ли е тя, четох една книга за нея скоро, онази е била търговка.

# 354
Статията, линк към която е публикувала Мистик, е много интересна. Ако източникът, т.е. ватиканският архив, е автентичен и статията не е измислица, Папа Александър VII произхожда от рода на брата на Хюррем Султан Леонардо.

Съгласно статията произходът на Хюррем далеч не е този, известен ни от книгите и филмите. Била италианка, произхождала от богато семейство. Била открадната от турски пирати и доведена в сарая на СС.
ooooh!
В Турция 'празнуват' ли 1-ви април   Laughing Wink Mr. Green Crazy

Ари   202uu  Hug   и аз не искам 4-ти сезон    no Whistling не че някой ме пита  Crazy  Mr. Green

# 355

Пенда, Ари - благодаря ви за допълненията към важните диалози във филма.   bouquet

За мен отделните линии в сценария и филма са достатъчно добре балансирани и последователни. За деликатния начин, по който са показани високото, елитно образование и ерудираност и на султана, и на Ибрахим, можем само да поздравим Мерал О. и режисьорите. Диалозите между двамата са наситени със сентенции, препратки към исторически и литературни източници, културни паметници и т.н.
Успоредно с това са дадени отношенията в харема, който е фактическият дом на султана, когато той не е на походи за нови територии или на работните срещи със своите министри (везири), с чуждите посланници, с подготовката на походите си.
Другата линия се завимава с отношенията между прислугата (общо казано), която включва донякъде и личния секретар на султана Бали бей. И това е солта на сериала - без тази линия щеше да ни е много скучно.
Но... всеки гледа филма в зависимост от своите интереси към историята, към естетиката на 16 в., към филмовото искуство, филмовата драматургия, артистите, музиката, дори към костюмите и аксесоарите, които колкото и да са осъвременени, все пак са изградени върху образци от епохата.
За мен това е един много интересен сериал и ще продължа да го гледам с най-голямо удоволствие, за което съществен принос има превъзходния ни екип от преводачи и други специалисти.  bouquet

# 356
  • София

В Турция 'празнуват' ли 1-ви април   Laughing Wink Mr. Green Crazy

Хаххах, да, празнуват.

Но едва ли биха написали толкова голяма статия по темата.

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 20:48 от Емел

# 357
БЛАГОДАРЯ НА ЦЕЛИЯ ЕКИП ПОДГОТВИЛ ПОРЕДНИЯ 53 ЕПИЗОД!
НЕВЕРОЯТНИ СТЕ,МОМИЧЕТА!ЗА ТРУДА ВИ
omm omm omm

Въпреки трейлъра продължавам да мисля,че има някъква уловка в отравянето.
Страшно рисковано е от страна на Хюррем такова действие.Няма някой ,който желае
и има интерес от смъртта на Мустафа освен нея.Веднага ще падне обвинение срещу Нора като
 изпълнител и върху Хюррем като поръчител.Ще измисли нещо Мерал.Може например
да се е задавил.
Разговора между Мустафа и Хюррем беше голяма глупост от нейна страна.Как си представя
Хюррем,че Мустафа ще застане срещу майка си.Години наред той гледа страданието и сълзите
на майка си причината, за които е Хюррем.В защита на  майка си смело отиде и се опълчи на баща си.   Ето защо смятам,че думите на Хюррем,,Не се превръщай в мой враг за да и угодиш",са не само глупави ,но е невъзможно да бъдат изречени от умна и хитра жена,каквато е била тя.
Направи ми впечатление, независимо че султана  унижи Хюррем и я накара да се извини,каза и че превишава правата си ,но когато тя говореше я слушаше с внимание,не я гледаше намръщено и строго.Останах с впечатление,че  сякаш прояви някакво разбиране към нейната гордост,поради което  прати и колието.Много бях доволна,че върна колието,няма значение,че Махи се закичи с него.Мисля,че в първия удобен момент Хюррем ще и каже ,че  го има благодарение на нея,защото го е върнала на султана..  

# 358
# 359
Относно диалозите, които коментирате по-напред - аз ги възприемам по-скоро като илюстрация на думите на Сюлейман "Културата в света идва от Изток", като препратка към източния начин на мислене, персийските философи, суфизма.
Za Nora neznam dali tja njama da e tazi istori4eskata vjarna savetnica na Hurem.Bi trjabvalo da e evreika ,bila e do Hurem prez celijat i zivot i e bila mnogo bogata.Javno Hurem dobre e pla6tala Laughing newsm78
Едва ли е тя, четох една книга за нея скоро, онази е била търговка.
Moze sled tova  da e vartjala targovija,no e zivjala  v dvoreca.A v harema ne sa zivjali svobodni zeni.

Общи условия

Активация на акаунт