Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 33

• 83 633
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
На всички ни е ясно,че СС ще се оправи,но какво ли ще стане с Матракчъ,Айбиге и Бали Бей?Възможно ли е  Махито да ускори сватбата на Айбиге и Мустафа?"Щом краят  за тях няма да е благоприятен"...Не вярвам да им хвръкнат главите нито на Айбиге, нито на Бали Бей...или може и да греша newsm78

# 646
На всички ни е ясно,че СС ще се оправи,но какво ли ще стане с Матракчъ,Айбиге и Бали Бей?Възможно ли е  Махито да ускори сватбата на Айбиге и Мустафа?"Щом краят  за тях няма да е благоприятен"...Не вярвам да им хвръкнат главите нито на Айбиге, нито на Бали Бей...или може и да греша newsm78
         според мен нямя дя има свадба но както каза Хюрем '' Жалко за двамата '' Sad

# 647
# 648

Корделия, Невин, благодаря за подсказките и превода им. Очаква ни тежка и напрегната серия. Махидевран бърза да слага тигана на огъня, преди да е уловила рибата. Сюлейман, че ще се оправи, е повече от ясно, но със сигурност ще бъдем свидетели на тягостни сцени. Докато всички тъгуват и се страхуват за живота на СС, бъдещата валиде подготвя коронясването на сина си.
  Не ми се иска Айбиге и Бали бей да пострадат, както и Матракчъ. А и ми е интересно как Ибрахим ще се измъкне от критичната ситуация, в която изпаднаха двамата с Хатидже.
  Аз също мисля, че е вероятно да няма излъчване на серия в сряда, но не знам, ще видим.

# 649
Нека почива в мир Мерал Окай!   Sad
Много тъжна новина, много жалко за Мерал!  Praynig ...
Тъжно начало на седмицата ...

Hug

# 650
Нека да почива в мир Мерал Окай! Светла й памет!

Корделия, Невин, благодаря ви за превода на подсказката. Айбиге даде едната си обеца на ББ и сега ще трябва да обясняват защо е у него. Това няма да е в тяхна полза.

Махито много „израстна” – вече не си крие амбициите, не слуша валидето, грабна и ножа. Дойде ред на Валиде да трепери, че ако умре султана  става безгласна буква и може да я изпратят по живо, по здраво в стария сарай.

Михайлов
, копирам ти нещо за да видиш другата версия, че Маниса е била предпочитана заради  близостта до столицата и, че по същата причина обикновено принца е минавал първо от там:

„Някои историци считат, че Сюлейман е предпочитал синовете на Хюррем и е смятал да изостави традицията „отворено престолонаследие” в полза на Мехмед – втория най-голям и най-обичан син. Трудно е да се намери недвусмислено доказателство за подкрепата на Сюлейман за някаква особена привилегия на Мехмед. Често срещан довод в полза на гореизложената теза е факта, че Мехмед е получил назначение в Маниса. Преди това Мустафа има назначение в Маниса, но тогава е прехвърлен в Амасия. Аргументът е, че Маниса е най-желаното принцово назначение защото е с най-изгодно местоположение за бързо придвижване до столицата при смърт на султана. Това е много валиден аргумент, но има и други фактори, които оказват влияние. Традиционно Маниса е първото назначение, на което се изпраща принц поради относителната близост до Истанбул и поради това, че не е център, от който тръгват на походи. Амасия, от друга страна, намираща се до източния фронт, е назначение с по-голямо военно и политическо значение. Поне така е било по времето на Баязид ІІ. Историкът Кемалпашазаде описва един случай „Мехмед Завоевателят попитал внуците си (синовете на Баязид) кого предточитат – него или баща си. Само Ахмед казал, че предпочита баща си и изпадвал в немилост. Когато Баязид станал султан, той възнаградил Ахмед като му дал назначение в Амасия”. От друга страна назначението на Мустафа в Амасия може да не е свързано с Мехмед, тъй като той е изпратен в Маниса 14 месеца по-късно. Новото назначение на Мустафа е повишение защото върви със значително повишение на личната сума, която получава и вероятно идеята е била да бъде по-близо да великия везир докато Сюлейман е на поход (същата година Сюлейман тръгва към Унгария).

Каквито и да са били плановете за Мехмед, те се разбиват когато той умира вероятно от дребна шарка една година след назначението си. Скръбта на Сюлейман по Мехмед е изразена в построяването на пищна джамия и гробница в негова памет в Истанбул. Погребването на принца в Истанбул е друго скъсване с традициите, тъй като до тогава всички принцове са погребвани в Бурса. На двамата сина, които умират в немилост защото оспорват властта на баща си – Мустафа и Баязид, е отнета тази нова чест на погребване в столицата.”

# 651
  • до най слънчевия бряг
МЕРАЛ  МИР НА ДУШАТА ТИ

Преди време гледах документалния филм за създаването на нашия сериал Спомням си думите и

**Историята има своите факти , телевизията своите закони .Ние правим  сериал върху исторически факти и трябва да балансираме двете неща **

Мисля ,че дотук всичко беше добре съчетано .Поклон .

# 652
Не очаквах втори фрагман след днешната новина,но изглежда все пак ще има епидод newsm78

Muhteşem Yüzyıl 55.Bölüm 2. Fragman

# 653
Мир на праха и! Sad

# 654
Да почива в мир Мерал Окай  Praynig Sad

# 655
Не очаквах втори фрагман след днешната новина,но изглежда все пак ще има епидод newsm78

Muhteşem Yüzyıl 55.Bölüm 2. Fragman

Мустафа : Татко,татко моля те,събуди се! Отвори очите си!

Ибрахим: Нека да се помолим,Господаря в най-скоро време да се възстанови!

Валиде : А ако стане обратното,Паша?

Мустафа : Татко?!

Валиде : Готов ли си за това?

Махидевран : Говорят,че ако не днес,то утре,Господаря ще се пресели в Отвъдното!
                       Ти си Престолонаследника и ти ще се възкачиш на Трона!

Хюррем : Моята съдба е Сюлейман,с него ще умра и аз!

Махидевран : Не бързай да призоваваш смъртта!
                      Поне,докато не видиш с очите си,това,което ще се случи с децата ти!

Султан Сюлейман : Вярвай! Помни!

Сюмбюл : Султанке,дойдохме да вземем децата!

Мехмет : Мамо,какво става?

Сюлейман : Мигът,във който душата се вселява в тялото и мига,когато  го напуска!

Точно това не забравяй!

Именно тогава,за теб, ще се отворят Вратите към Рая!

Спокойна нощ на всички, Party

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 23:49 от Н.И.

# 656
Благодаря за превода. Той ме навява на мисълта, че ще отделят момчетата от Хюррем за да могат да ги убият веднага след смъртта на султана, или поне ще има такъв опит. Това, че го правят приживе на султана ще е капката, която ще препълни чашата и Махи ще изпадне в немилост. Дали Валиде ще действа в полза на Мустафа или ще пази всичките си внуци също е много интересно.

Сега ще чакам с нетърпение да видя дали съм познала.

# 657
Гавина сигурно си познала. Също смятам ,че обръщайки се назад вратата ще се затвори и Сюлейман ще отвори очи,но цял епизод ще ни измъчват.  Peace
Лили благодаря за фрагмана, Невин благодаря за бързия превод  bouquet

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 01:12 от trendafilka

# 658
Невин, благодаря ти! Hug Hug

# 659
Невин   bouquet  благодаря за преводите   HugHeart Eyes

На дневен ред е съдбата на децата на Хюррем.
Валиде е обезпокоена от развоя на нещата.
За да не се влоши положението съвсем,тя взема твърди предпазни мерки.
Може би тоя път Махи е яхнала метлата на своя глава, и Валиде ще се опита да защити внуците си  Thinking

Корделия, Лили  Hug

Общи условия

Активация на акаунт