Св. черен дроб?

  • 65 464
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 181
Аз го правя в иенска или в глинен гювеч.Нарязвам дроба на дребно,слагам лук,гъби,чушки,домати.Заливам с вино и вода+подправки.

# 16
  • Мнения: 4 176
Аз правя само по един начин и винаги е сочен.
От готварското училище знам, че дроб не се соли или кисне в каквото и да е преди приготовление. Не трябва дори да се мие, защото се измивал белтъка от него и не може да се запечати при готвене и изтичат соковете....бла бла
Та аз когато купя го мия набързо без престараване и веднага подсушавам с кухненска салфетка.
Режа го на тънки ивички, топя в брашно и пържа.
После взимам отделен тиган и взимам 3-4л. олио  и запържвам лук нарязан на шайби. т.е. лука го пържа около 2-3 мин. само да стане прозрачен и махам от котлона. Смесвам с дроба и оставям 15 мин. на захлупен капак

# 17
  • Мнения: 903
Mомичета, рецептата, която ви писах по-горе стана супер. В къщи всички си облизаха пръстите. В последния момент ми хрумна да сложа и грах. Пробвайте ако искате. За моето семейство тази рецепта вече ще е сред любимите Grinning

# 18
  • Мнения: 1 564
Аз го правя така:нарязвам 3-4 глави лук на ситно и го пържа докато стане прозрачен.Добавям 1 суп.лъж. брашно,след което слагам дроба нарязан на хапки.Пържи се до побеляване на дроба.Накрая слагам сол,чубрица и черен пипер.Доливам малко водичка и оставям да поври около 15-20мин.(за 750гр.дроб слагам около 2 и пол. ч.чаши вода-не трябва да става много воднисто)

Общи условия

Активация на акаунт