Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 294
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
 Heart Eyes Heart Eyes
Разбирам че може би е на емоционална основа, но каква.....

Ти реши кое от изброените е валидно за детенце.

Наднормено тегло

когато човек яде, за да не му се налага да приеме реалните си потребности - Agrimony
когато волята му е слаба, за да наложи потребностите си - Centaury
когато не се чувства достатъчно красив - Crab Apple
когато подтиска нуждите си, и ги изживява чрез ядене - Rock Water
когато мисли само за ядене или за диети/отслабване - White Chestnut
когато не може да преработи отрицателните чуваства - яд, злоба, завист, омраза ..., и вместо това се тъпче с храна - Willow

Heart Eyes

# 466
Здравейте! Много моля, ако може да ми препоръчате комбинация за следното: детето ми вече трета седмица е на детска градина. Досега му давах Red Chestnut, Honeysuckle и Walnut. Сутрин му давах и по веднъж от спешните капки. Долу горе свикна там. Като го взема следобед е весел. Пее ми песнички, които са пели там. Казаха, че се включва в заниманията, започнал е да играе с децата, послушен е и не създава проблеми. Обаче сутрин още плаче. И особено днес, като че ли всичко започна отначало - реве и не иска да влезе вътре. Основния проблем  е това, че не иска да ляга да спи на обяд. Непрекъснато повтаря "кажи на госпожата, че не искам да спя". Вечер с тези думи лягаме. Сутрин това са първите думи, които казва и докато стигнем го повтаря непрекъснато. Докато не извикам госпожата да ѝ кажа, бяга от мен и не дава да го приготвя. И щом тя дойде започва силен рев. Казва "искам да си стоя на столчето и да чакам да дойдеш". Това вече се превръща в проблем. Другото е, че вечер като го взема се почва с голямото кривене и големия инат. Реве за всичко, не може да му се угоди. Може би много деца са така. Цял ден там са принудени да слушат и вечер всичко им избива като инат. Моля да ми дадете съвет, да продължавам ли с тази комбинация или да я сменя?
Благодаря!

# 467
  • на брега на морето
Милото детенце, напълно го разбирам.

# 468
Безплатна образователна лекция

"Лечение на душата или цветотерапия на д-р Бах"

На 18 октомври (четврътък) 2012 г. ще се проведе безплатна общообразователна лекция на тема "Лечение на душата или цветотерапия на д-р Бах".

Посетете безплатната лекция на която ще разберете повече за системата на лечение с есенции от цветове на д-р Едуард Бах.

Системата на лечение с есенции от цветята на д-р Бах е много популярен в Европа метод за лечение на емоционални състояния като: стрес, психически травми, тъга, апатия, меланхолия, депресия, страхова невроза, тревожност, безпокойство, безсъние, несигурност, обезверяване, хронична умствена и физическа умора, болезнена ревност, избухливост, гняв и др.

Това е един лесен, ефикасен и достъпен начин, който помага на пациетите бързо да възстановят хармонията между душата и тялото и да постигнат трайно изцеление от остри и хронични заболявания.

В края на лекцията ще има дискусия, на която всеки може да зададе своите въпроси.

Продължителност на лекцията: 60 мин.
Начало: 18.30 ч.
Място на провеждане: МЦ "Хирон-София"

Лектор: Наталия Горанова

# 469
Здравейте! Много моля, ако може да ми препоръчате комбинация за следното: детето ми вече трета седмица е на детска градина. Досега му давах Red Chestnut, Honeysuckle и Walnut. Сутрин му давах и по веднъж от спешните капки. Долу горе свикна там. Като го взема следобед е весел. Пее ми песнички, които са пели там. Казаха, че се включва в заниманията, започнал е да играе с децата, послушен е и не създава проблеми. Обаче сутрин още плаче. И особено днес, като че ли всичко започна отначало - реве и не иска да влезе вътре. Основния проблем  е това, че не иска да ляга да спи на обяд. Непрекъснато повтаря "кажи на госпожата, че не искам да спя". Вечер с тези думи лягаме. Сутрин това са първите думи, които казва и докато стигнем го повтаря непрекъснато. Докато не извикам госпожата да ѝ кажа, бяга от мен и не дава да го приготвя. И щом тя дойде започва силен рев. Казва "искам да си стоя на столчето и да чакам да дойдеш". Това вече се превръща в проблем. Другото е, че вечер като го взема се почва с голямото кривене и големия инат. Реве за всичко, не може да му се угоди. Може би много деца са така. Цял ден там са принудени да слушат и вечер всичко им избива като инат. Моля да ми дадете съвет, да продължавам ли с тази комбинация или да я сменя?
Благодаря!
Бих ти препоръчала да му дадеш есенцията Beech за да се тушира голямото кривене и инат, което напоследък се проявява.За това, че не иска да спи , не виждам проблем да се поговори с госпожата и тя да му позволява да си разглежда книжка до като другите дечица спят...защото искат да наложат "подчинение" и всички деца да са по леглата в уречения час и да няма прави.Така е в Българските градинки.
Например в Белгия, децата не ги задължават да спят на обяд  и матраците са им по земята и кой където го завари сънят, ако иска спи, ако иска играе.
Сещам се и за още една есенция Vine, която би помогнала в случая.
Твоята Любов и подкрепа тук е много ценна и убеждението на детето, че ти ВИНАГИ ще го вземеш на време и няма нужда да чака в пантофите и да пропуска обедната почивка Peace

# 470
Много благодаря!  ще взема и тези есенции и ще давам и от тях. за спането всяка сутрин казвам на госпожата, а и тя вижда, че имаме проблем, но....както казвате в българските градини това е положението. Правилата се спазват по-стриктно и от казарма  Laughing няма начин да оставят някое дете да не легне...може би и те са прави....И аз си мисля, че точно с това подчинение не можем да свикнем още. И аз да съм и на мен ще ми е трудно. в първите дни бях на път да си го взема и да се откажем от градината   Tired  Освен това всеки ден го вземам първи и постоянно говорим, че няма как да не го взема. Но на децата им трябва време, за да се уверят.

# 471
Zdraveite,pyrvo iskam da se izvinq 4e pi6a na latinica ,no kirilicata mi ne6to se bygna,na skoro rodih i nqmam mnogo vreme da 4eta za tova ako ste go obsyjdali tozi vypros predvaritelno se izvinqvam iskam da popitam ot kade se snabdqvate s tezi esencii i ot kade moga da si vzema i az,i ako moje da mi prepory4ate nqkoq ,imam alergiq ot doma6en prah ,vlaga ,plesen i muhal v koeto se izrazqva sys zapu6en nos i zaglyhnali u6i do sega ni6to ne mie pomognalo neznam ve4e kakvo da probvam ,ako moje da mi pomognete 6te sym vi sta6no Blagodarna, i sy6to taka moga li da gi priemam dokato kyrmq ,,IZVINQVAM SE ZA DYLGIQ POST, i pisaneto mi na latinica. Hug

# 472
Zdraveite,pyrvo iskam da se izvinq 4e pi6a na latinica ,no kirilicata mi ne6to se bygna,na skoro rodih i nqmam mnogo vreme da 4eta za tova ako ste go obsyjdali tozi vypros predvaritelno se izvinqvam iskam da popitam ot kade se snabdqvate s tezi esencii i ot kade moga da si vzema i az,i ako moje da mi prepory4ate nqkoq ,imam alergiq ot doma6en prah ,vlaga ,plesen i muhal v koeto se izrazqva sys zapu6en nos i zaglyhnali u6i do sega ni6to ne mie pomognalo neznam ve4e kakvo da probvam ,ako moje da mi pomognete 6te sym vi sta6no Blagodarna, i sy6to taka moga li da gi priemam dokato kyrmq ,,IZVINQVAM SE ZA DYLGIQ POST, i pisaneto mi na latinica. Hug
С капки може да се снабдите от тук пише го в началото на 1-вата страница в темата.Ето и линк
Могат да се приемат по време на бременност.За алергията Ви са подходящи есенциите Crab apple ; Star of Bethlehem ; Mimulus Добре ще Ви се отразят добре  и след самото раждане .Ще е нужно да ги пиете по-дълго време!

# 473
feyaa Blagodarq ti za otgovora,samo ne razbrah dali moga da gi priemam po vreme na kyrmene  Hug

# 474
Здравейте,

Може ли след като съм употребила 1/6 от шишенцето със комбинацията на 4 вида есенции да добавя 2 капки от пета есенция или трябва  да си правя в ново шише с комбинацията от петте есенции?

# 475
feyaa Blagodarq ti za otgovora,samo ne razbrah dali moga da gi priemam po vreme na kyrmene  Hug
може Peace

# 476
Здравейте,

Може ли след като съм употребила 1/6 от шишенцето със комбинацията на 4 вида есенции да добавя 2 капки от пета есенция или трябва  да си правя в ново шише с комбинацията от петте есенции?
feyaa Blagodarq ti za otgovora,samo ne razbrah dali moga da gi priemam po vreme na kyrmene  Hug
Сгрешила съм в по-горния пост думата "кърмене" с "бременност", може при кърмене разбира се, че може.
Може Peace

# 477
Излязаха ми малки ситни пъпчици по лицето и врата на нервна почва. Кожата ми е подпухнала и същевременно опъната покрай устата.
Стана ясно точно кога ще напускаме родната страна и ще емигрираме доста далече. Като че ли не бях толкова нервна, но вечерта от мислене не можах да спя. Същата вечер започна да ме сърби кожата под брадата и врата. Явно цялото умуване и напрежението е оказало въздействие. До сега не ми се е случвало кожата ми да реагира така, затова съм сигурна, че е от стрес.
Мога ли да пия някакви капки, за да си помогна?
Благодаря!  bouquet

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 11:04 от Bibita

# 478
Излязаха ми малки ситни пъпчици по лицето и врата на нервна почва. Кожата ми е подпухнала и същевременно опъната покрай устата.
Стана ясно точно кога ще напускаме родната страна и ще емигрираме доста далече. Като че ли не бях толкова нервна, но вечерта от мислене не можах да спя. Същата вечер започна да ме сърби кожата под брадата и врата. Явно цялото умуване и напрежението е оказало въздействие. До сега не ми се е случвало кожата ми да реагира така, затова съм сигурна, че е от стрес.
Мога ли да пия някакви капки, за да си помогна?
Благодаря!  bouquet
опитай с White chestnut +Star of Bethlehem+Walnut+RRemedy

# 479
feyaa, сърдечно ти благодаря!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт