Грижи за косата - 88

• 83 131
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, ще задам един може би вече обсъждан въпрос, но нямам време да прочета цялата тема  Rolling Eyes, искам да питам за маслото от чаено дърво-някой, някъде беше споменал, че слага по няколко капки от него в шампоана си и така косата се омазнявала по-бавно-вярно ли е? Ако е така-от обикновена аптека ли се купува това масло, трябва ли да е точно определен вид или....??? По колко капки се слагат в шампоан, при всяко миене ли....?
 Много ви благодаря  bouquet, косата ми е ужасна, започна да се омазнява през ден(преди я миех на 3-4 дни, а сега на 2рия ден вече е слепнала), да не говорим, че в тая жега се потя много и това се отразява на скалпа ми още по-зле....

# 541
Като стана дума за флуиди за коса (този на Керастас си го отделих да си го поръчам), има една много хубава маска, която можете да си правите в домашни условия. Не е нищо ново, предполагам, че всеки я знае. Аз си я правя един път седмично. Заграявам зехтин и стоя с него до два часа с предварително затоплена кърпа на главата. Друг вариант е бадемовото масло. И в двата случая след измиване на косата, тя е по-тежка (трудно се отмива), но пък е лъскава и подхранена.

# 542
Като стана дума за флуиди за коса (този на Керастас си го отделих да си го поръчам), има една много хубава маска, която можете да си правите в домашни условия. Не е нищо ново, предполагам, че всеки я знае. Аз си я правя един път седмично. Заграявам зехтин и стоя с него до два часа с предварително затоплена кърпа на главата. Друг вариант е бадемовото масло. И в двата случая след измиване на косата, тя е по-тежка (трудно се отмива), но пък е лъскава и подхранена.

вчера получих същия факс, но всъщност после прочетох за затоплената кърпа, аз само се намазах със незтоплен зехтин и я оставих няколко часа...нямях особени проблеми с измиването, но за сметка на това разликата при ресането беше огромна и днес най после не ми стърчат новопоникналите косми като антенки на пътя....чудя се дали да не порбвам процедурата и със стимуланта за коса на Икаров,  или просто да се отдам на активно зехтиносване:))))

# 543
Прекрасно, прекрасно  Hug
Аз в тия жеги се отказах от тежките маски, защото толкова ми се загрява главата, че последния път направо полудях и се изкъпах едва на втория час. Още довечера ще се намажа с бадемовото масло на Икаров  Heart Eyes
Аз съм си взела и хининова вода в бутилка с пулверизатор и се пръскам по цял ден, освен че е полезно, е и доста охлаждащо в тия жеги.

# 544
Момичета, помагайте, никъде не намирам информация за тази боя на Фито http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=257479 ,хубава ли е, струва ли си парите? Дали ще може да се изсветли косата (с 1-2 тона, примерно от средно кафяво до светло кафяво). Знам, че с щадящи и безамонячни бои е почти невъзможно каквото и да е изсветляване и все пак да питам  Thinking надеждата умира последна  Grinning
Може би няма мнения по този въпрос, но аз нагло ще се самоцитирам  Grinning .
Другото, което искам да кажа е един малък трик за обем- миене на косата на мивката, т.е. с главата  надолу; попиване с хавлия завита върху главата, т.е. косата си остава в същото положение; и ако накрая се прибави изсушаване със сешоар пак надолу ефекта ще е по-голям според мен (моята я оставям да изсъхне сама). Не, че е нещо нечувано и невиждано,но имах доста обем от корена, което по принцип ми е невъзможно с тази тежкопадаща, дълга коса.

# 545
Здравейте, ще задам един може би вече обсъждан въпрос, но нямам време да прочета цялата тема  Rolling Eyes, искам да питам за маслото от чаено дърво-някой, някъде беше споменал, че слага по няколко капки от него в шампоана си и така косата се омазнявала по-бавно-вярно ли е? Ако е така-от обикновена аптека ли се купува това масло, трябва ли да е точно определен вид или....??? По колко капки се слагат в шампоан, при всяко миене ли....?
 Много ви благодаря  bouquet, косата ми е ужасна, започна да се омазнява през ден(преди я миех на 3-4 дни, а сега на 2рия ден вече е слепнала), да не говорим, че в тая жега се потя много и това се отразява на скалпа ми още по-зле....

Маслото от чаено дърво регулира производството на себум. Т.е. ако по някаква причина има свръх производство, ще намали омазняването. Но ако това е нормалното състояние на кожата е възможно да няма ефект.
В  кои аптеки има, може би ще е по-удачно в темата за маслата да питаш. Слага се според указанията на шишето и според количеството на шампоана, има си пропорция която трябва да е указана на шишенцето. Ползва се на всяко миене, да.

# 546
Това с обема мен пък ме ужасява. Laughing Аз съм на черта до раменете и не ми отива бухнала, даже ако е начупена, или къдрава, пак гледам да не хвърчи много.

Повече обем се постига, ако не използваш балсам също, или ако е пестеливо поставянето му и то едва едва малко в крайчетата.

Активаторът на Лакме за къдрици, също върши работа, стига а можеш да си я начупиш, има хора, които не се справят.

# 547
Princess Zvezdichka, за балсама не съм много съгласна. Имам един, който прави косата ми доста лека и с видим обем  Rolling Eyes (обем от корена, не самата коса да става бухнала, по дължините си е гладка), охх незнам дали обяснявам правилно  Grinning .

# 548
  • в 1001-та нощ
Прекрасно, прекрасно  Hug
Аз в тия жеги се отказах от тежките маски, защото толкова ми се загрява главата, че последния път направо полудях и се изкъпах едва на втория час. Още довечера ще се намажа с бадемовото масло на Икаров  Heart Eyes
Аз съм си взела и хининова вода в бутилка с пулверизатор и се пръскам по цял ден, освен че е полезно, е и доста охлаждащо в тия жеги.

не нужно да се стои толкова дълго, дори повече от това не е и полезно (за скалпа)  Peace

# 549
Ох,да, 30-40 мин са достатъчни, ако се затопли. Но внимателно когато маслото се затопля, ако се прекали се губят хубостите му, съвсем леко да е топло на пипане, и след това на главата може да се нагрее пак.
За симуланта на Икаров- новия е с променен състав и за съжаление не е това, което беше. Като цяло маслата на Икаров са доста нискокачествени, ако само това е избора, по-добре хубав зехтин от супера

# 550
Момичета ,
Имате ли представа , кое ще е с по-добър ефект за израстване на нова коса - Тривитаминол , Тричуп или Стимуланта за коса на Икаров ?
Предварително благодаря    bouquet   bouquet   bouquet

# 551
  • в 1001-та нощ
приемането на добавки вътрешно  Peace

# 552
приемането на добавки вътрешно  Peace

Аз приемам добавки , освен това се храня пълноценно (колкото е възможно) , но ми се искаше и някакви масла да добавя към "програмата" . Просто се чудех , кое от трите  Peace

# 553
  • в 1001-та нощ
тричуп

кои добавки приемаш?

# 554
Здравейте момичета,
от векове не съм писала тук но сега имам малко време и ми се искаше да ви споделя за няколко продукта за коса от които останах  доста доволна и в комбинация ефекта е много добър:

Шампоан: - http://www.manufaktura.cz/www/obrazky/velke/437073.jpg (не знам защо ама в целия форум не намерих никакви отзиви за тази марка )

Балсам: - http://thehut.pantherssl.com/productimg/0/300/300/93/10556293-13 … 700299-986160.jpg (той е за къдрава коса а моята е права, въпреки това ми действа добре придава и сякаш обем)

Спрей балсам: - http://cdn4.atwestfield.com/img_resized/catwalk-keune-careline-v … 87058_348x348.jpg (ползвам и балсама с отмиване и този. Той е със пшеничен протеин и придава много добър обем)

Надявам се да имам вече повечко свободно време и да се включвам по често в интересните ви темички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт