Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 48 252
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте майчета,

позагубих се малко, но ходихме за 5 дена до сестра ми в Англия. За пръв път с колата, щото го решихме спонтанно 1ден преди това  Laughing Супер беше, Зара игра с племенника ми, само дето времето беше кофти, ама то пък не може всичко да е супер  Simple Smile
Ние вече имаме 6 зъба. Момичета не се тревожете, на някои деца чак на годинка им изниква първото зъбче, нали знаете, че е наследствено. Зара все нямаше, та сега за 2 седмици 4 зъба извади през ден-два и сега бучи още и си пипа долу венеца, което значи, че още ще излизат. Аз откак се е родила и давам витамин Д с флуор, и ще давам до 1 годинка, тук е задължителна практика. Това не забавя растежа на зъбите! Зъбите докато стигнат от челюстта във венеца изминават доста дълъг път, няма за какво да се тревожите. Попитайте свекървите си и майките си как е било при вас и мъжете ви.
Нашето зверче ходи вече из всички стаи, отида ли в банята идва там и застава пред вратата докато не изляза  Laughing Вече се набира и се изправя на краката си, понякога е само на колене, усещам че скоро ще иска и да крачи и тогава сигурно ще настане пълната лудница  Laughing
Сонкис това с храната е ... мога да си представя какво ти е. Според мен е временно явление, което не можеш да повлияеш, те сега нали изпробват всичко децата. Предполагам, че до два-три дни ще спре от само себе си.
Епона, мерси за подробното проучване  Hug  bouquet Тъкмо щях да се ровя и аз по този въпрос, но ето сега получих нужната информация благодарение на теб.
Ха, да се похваля, че вече имам цикъл  Laughing Гостите пристигнаха тихо и неочаквано  Joy
Изчезвам, че имам работа малката докато спи.
Лек следобед!

# 136
И моят дребен още няма зъби... Не е важно кога, важното е как...

А и още не е проходил, макар че все по-рядко пълзи и все повече се разхожда, подпирайки се за каквото му се изпречи на пътя... Категорично отказвам да ходя приведена цял ден, за да го водя за ръчички - да се оправя сам...

Като стана дума преди няколко страници, аз не съм пълзяла като бебе, защото не съм успяла да се науча... Проходилка не съм имала и не са ме слагали в нея, просто съм се придвижвала по по-различен начин...  Laughing

# 137

Здрасти! Вчера имахме месечинка. Честито и на астралните ни близнаци!

Кремена, как завиждам само! Боян така не ще. Играе си сам на нашата спалня, но аз трябва да съм при него. И иска само на ръца.

Уф, ще трябва да прескаяам психологическата граница и да започвам да го пускам по пода, че вече спирка няма.

Криси, мерси за инфото, прочетох я подробно. Сега разучвам един био кремове точно с различни масла, но няма достатъчно информация колко точно защитават. И се чудя. Дали в България има лаборатория където да мога да тествам кремове за това доколко и кои ув лъчи пропускат? Надали.

Лека нощ!

# 138
  • София
Здравейте момичета!
Днес бяхме на консултация и се отчитам. Вече сме 9800 г и 75 см. Бях се притеснила за проблемите с изхождането на малкия, защото ака веднъж на 5-7 дни, но с консистенция на мармалад. Лекарката ме успокои, че просто няма достатъчно "фира" за акане. За момента Сашко няма интерес към захранването и на ден изяжда от 2-3 лъжички до макс 50 г. За сметка на това цока по цяла нощ breastfeeding breastfeeding breastfeeding Направо съм луднала вече  Shocked Лекарката ме предупреди да почна да мажа със слънцезащитни кремове, защото вече е имала случаи на бебета със слънчеви изгаряния. И никакво пряко слънце.

Епона и аз мисля скоро да пускам Сашко на пода, но първо искам да подсигуря безопасността. У нас всички контакти са с вградени предпазители, но за всеки случай ще купим и допълнителни. И острите ръбове имам чувство, че са навсякъде, а той няма никакво чувство за самосъхранение.

За играта сам, Сашко вече се заиграва доста дълго особено ако има нова играчка. Напоследък това е шише от емулсията му за тяло на Ойлатум (любимо - без него не можем да се облечем), шише от малка минерална вода и голяям леген в който си слага играчките и те тракат. Комбинацията леген с ниваляшка вътре е хит. Peace

# 139
  • Варна
А ние какво премеждие имахме.... Купих днес на Бела каша млечна овес, ябълка и ванилия topfer (Lactana). Направих цяла доза, понеже проблем с храните не сме имали до сега , реших смело да и дам, викам си най-много да се поразстрои от цяла доза овесена каша. След първите няколко лъжички , тя се поизкашля, взе да плюе, омаза си устата хубаво. Почнах  да я бърша и какво да видя #Crazy, около устата и - червени петна,  там където са били капките от кашата като копривна треска или все едно я е ухапало нещо. Не можах да повярвам, сърцето ми се разтупка, взех да я бърша, тръгнах да търся тоалетна да я мия (че не бяхме в къщи). Звъня на педи, тя ми вика дай и финистил. Добре че в мола има аптека, и бързо успяхме да купим. Обривът сякаш взе да отминава, или поне не се увеличи, след фенистила постепенно изчезна. Обадих се и на хомеопатка ни, тя препоръча каций и витамин Ц, повече вода ,  каза да и дам една смекта, че да се прочисти стомаха от токсините. В къщи и направих смектата с малко вода, давам от биберона, ама нещо не и хареса, взе да плюе , да се дави  и повърна , чак се изненадах колко много повърна, че беше изяла не повече от 50гр каша и то преди 2 часа (то по-добре , че повърна ). Тръгнаха и някакви сополи, разкиха се. След 15тина минити и предложих да суче, тя почна уж лакомо, пък като глътне 2 пъти и се дърпа, пак сукне, пак се дърпа, сякаш не може да поеме въздух като суче.  Съвсем ми се сви стомаха, добре поне че беше весела и енергична.  Кихня още няколко пъти и спря, после  и сополът изчезна. След час и нещо вече се насука спокойно.
Сега се чудя от какво беше това    newsm78:  Млечна каша до сега не бях и давала, но е пила преди 4-5 месеца адаптирано мляко ,Гербер беше, вярно друга марка ама все пак. Ябълка е яла , овес не, нито ванилия. Глутена сме го въвели преди повече от 2 седмици, с хляб, а от една седмица яде безмлечна каша от спелта на същата марки. До сега проблеми със захранването не сме имали, нито реакция от нищо. Аз затова и не се притеснявах много и напоследък го карах по-смело с новите храни, по ден - два и в поголеми количества, не е малка все пак. Не знам що така стана.  Може и от ванилията, ама такава бърза реакция и то само от контакта , ooooh! ,  добре че не и дадох повече, а се чудех да я оставя ли на свеки. Не ми се мисли ако беше я нахранила с цялото количество.
Чаршафосах, но ще ме извините.

# 140
Здравейте,днес ще боядисваме яйцата,ще дам и на Ели едно пробно LaughingСали,много е гадно това ,което си изпитала,дано малката се е оправила.Това може от ванилията да е станала такава реакция,щом си въвела глутена най вероятно няма да е от овес.
Цитат
Кремена, как завиждам само! Боян така не ще
,Епона,незнам какво и стана но преди седмица и махнах обиколника на кошарата,дали така е по спокойна като ме вижда,дали от това че един ден като пълзеше,и без да иска се одари на крака на масата и май я хвана страх да е далеч от мен,дали защото и 5 и 6 зъбче избиха,затова ли се успокои незнам но сега е определено спокойна,кат знам преди какъв рев и кривене беше,за причините и аз търся все още.Вечер вече спим по цяла нощ без да се събужда,след яденето в 12-1 спим до 7,30 сутрин,дано все така да е занапред.За слаънцезащитните,аз  взех на бочко 30 фактор-  http://family-bg.com/prX_6283.htm ,поне за сега съм доволна.Ох аз май се отнесъх,лек ден!

# 141
  • София
Здравейте!
Първо да се похваля от 2 дни Ели се изправя сама в креватчето,а вчера ни излезе и второто зъбче,без никакви проблеми,пу пу,дано и другите да са така.Относно лазенето и прохождането,каката въобще не е лазила,проходи на 11 месеца,като се има впредвид,че до 6м и половина беше с каишки,имаше проблем с тазобедрените стави,но жива и здрава проходи без проблеми и без лазене Peace Сега Ели пълзи по малко,а с проходилката лети направо Laughing
момичета,пожелавам ви весело изкарване на празниците Hug Hug Hug

# 142
Привет и от нас  Hug

Весели Великденски празници на всички   bouquet
Честито на озъбилите се  и пролазилите Mr. Green  И ние лазаим успешно на балкона, който го направихме на детска площадка  Laughing

Слънцезащитен ползвам детския на Ла Рош 50SPF   Simple Smile

Хубав ден  Hug

# 143

Здравейте!
Нашите яйца тези които останаха здрави де!
Честито на месечинките,на новоозъбилите се!
Пожелавам ви весели празници и послушни бебоци!!! Hug Hug Hug

# 144
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ МОМИЧЕТА  Hug  bouquet

Никакво време не ми остава, тъй като то 3 седмици съм с двамата лудетини вкъщи, че баткото имаше здравословни проблеми. Надявам се, всички да сте добре  Hug

Миш ходи хванат за една ръка, вкъщи се придвижва и с лазене и с ходене, положението е доста опасно и бясно  Laughing hahaha Прави и по 1-2 крачки сам и после почва или да лази или се хваща някъде. Зъбите ни са 9, храни се доста трудно, но все пак яде. Започна и много да се тръшка като има збрани или не му разрешим да пипа нещо, ама и той едни ги измисля, като да бърка в контактите за да извади тапите и други такива. Като се тръшне, пищи и се огъва като струна. Много трудно става гледането и особено като сме в къща, ама това еп оложението. Да са живи и здрави  Hug

Ако успея да прочета нещо докато спи малкото пак ще се върна да коментирам темите  bowuu

# 145
Здравейте

ние за два дена развихме някаква настинка, която май е се окаже вирус... Преди 1 ен се събуди със разкъртена кашлица, вчера сутритна се събуди със сополи, а снощи през нощта дигна температура ( и вече 3 пъти ) за късмет само малка 37,5-37,6... Утре очакваме едни приятели да ни дойдат на гости с преспиване и аз от вчера съм залъскала цялата къща... Малката не е нищо да яде, нали е със запушен нос, едва се кърмим... лъжици да не види, не зависимо дали е ядене или някакъв лек... Милото, едва го слушам как ми е предразняло от сухото дишане през устата и рева, когаот се опитваме да й дръпнем сополките... Дано бързо да се оправи, че какво празници ни чакат не знам...  Tired

Надявам се всички , да са здрави! Пазете се , че в ова време, най-гадното е малките да се разболеят!!
Ако имам късмет ще боядисам 15-тина домашни яйца, ако не в събота... малката спи днес много , че нали е с Т... но задължително като се събуди е излзезем дори да е само на терасата, че доки каза, да излизаме да диша свеж въздух... ох наоплаквах ви се...

Сали , мила и на вас какво ви е било... не те мисля ! Важното , че вече сте добре! дано повече не ви се случват такива неща  Hug

Пожелавам ви весели и спокойни празници
[/color][/i]

# 146
Здравейте, мамчета и бебчета!
Saly, много неприятно това с кашата, пробвала съм на същата марка, но Марина не е правила реакция от нея, звучи доста страшничко Sad дано вече да сте много по-добре  Hug
Ох, и ние да се присъединим с гадните сополки и кихавици Sad наш'то педи каза да не се притеснявам, да дам Еуфорбиум и физ. разтвор и щяло да отшуми, дано  Tired
Браво на новите зъбчовци, ние все още нямаме и като гледам няма и индикации скоро да се озъбим  hahaha дано и ние да се похвалим скоро, скоро
Ние след малко ще палим към провинцията, там ще стоя стооооо години, бъзикам се - само една седмица, но без тати, че е в командировка, и направо ще се побъркам от всичките баби и дядовци  #2gunfire не смея да стоя самичка в София  Sad
Момичета, да ви е светло в душите и мирно в сърцата! Ако нямам преки включвания по празниците, пожелавам ви здраве и хармония в семейството и много, ама много палави и сладки дечица!

# 147
Сали сега прочетох, това се нарича контактна алергия и двамата ми сина го имат, проявяват го само от продукти с млечно съдържание. Израства се с времето, няма фатални последици, но все пак не давай повече от продукта при който ти се е появили петната. С баткото много се шашках и даже го ограничавах до безумие, сега го давам по лежерно, даже въведох някоимлечни  храни досат по-рано. При мене също за пръв път се появи пир прием на каша и то при точно определена марка каша, при баткото беше Милупа, при малкия Блевит.

# 148

Здрасти!

Сали, много страшно. Гледах я тая каша, но тя май не е с АД, а с обикновено мляко. Да не би от това да е?

Болничките да се оправяте!

Маргаритка и ние също трябва първо да обезопасим, че...  ooooh!

Момичета, един скучен и един интересен (надявам се) въпрос:

Скучния: Колко грама твърда храна горе-долу изяждат вашите бебоци за един ден? На Боян му се събират около 200гр. +/-. Предлагам три пъти на ден.

И интересния: дайте разни интересни методи за боядисване на яйца! Ние ще я свършим тази работа в събота. Мислех си нещо, което дава добър ефект и е лесно. Сещам се само за памук, ръкавици и камъчета...  newsm78

Хубава вечер!  Hug

# 149
  • София
Здравейте!

Минавам да ви пожелая весели празници!

Сали, и аз купих от тази каша (с АМ е, не е с обикновено мляко), реакции няма, но пък Йоанна не я яде. Може би наистина към ванилията е реакцията, горкото дете...

А Йоанна изобщо не яде от тези инстантни каши, няколко вече пробвах. Каша яде само от готовите на Органикс, но те бая скъпички идват - 6 лв за 4 броя от 100 г. Засега й ги купувам, но ще мисля за алтернатива.

Епона, отговор на скучния въпрос: на Йоанна й се събират около 300 г твърда храна на ден, и аз предлагам 3 пъти. На интересния въпрос пък не мога да ти отговоря, мен хич ме няма в тази област и си боядисвам яйца по стандартния начин, не се мъча да ги направя по-шарени или по-интересни, защото не ми се получава Sad

Още веднъж - весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт