Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 48 251
  • 747
  •   1
Отговори
# 150

И интересния: дайте разни интересни методи за боядисване на яйца! Ние ще я свършим тази работа в събота. Мислех си нещо, което дава добър ефект и е лесно. Сещам се само за памук, ръкавици и камъчета...  newsm78

Сутринта по "На Кафе" имаше какви ли не идиотски идеи... Ако не си го гледала, има го на запис в нета...

Аз много харесвам боядисаните с обелки от червен лук... Увивам суровото яйце в обелки от лук, след това отгоре с тънък чорапогащник, завързвам стегнато и варя в някакъв съд... Като се сварят, вадя и оставям с чорапогащника за 10-тина минути, развързвам яйцата и оставям да изсъхнат... Стават много красиви...
Ето на тази снимка се виждат и няколко такива (кафявичките)...

# 151
  • Бургас
 Hug ние сме на екскурзиика в Петрич немога да следя всичко ще пиша когато имам повече възможност.
кremena8302 ти ли пита за кухня, след 10 навършени месеца с акт за раждане и бележка от лл че може да бъде записана отиваш под пощата до сладкарница Неделя точно е централната кухня, там зяписваш. Аз много се радвам защото точно под блока ни отвориха пункт Simple Smile
ставам до скоро  Hug

# 152
Привет, момичета!
Отдавна не съм се включвала, но си ви чета редовно.
Сали, ужас!! Сигурно доста си се стреснала... Аз да чукна на дърво, проблеми със захранването нямам. Белослава яде всичко и то в доста стабилни количества. Даже мисля за Великден да й дам попарка козунак с АМ, че и тя да види нещо от празника  Laughing

Относно боядисването на яйца - както е писала Стелт, с лук стават страхотни. Аз като ги увия ги варя в синята боя и там, където не е имало обелка по яйцето се оцветява и цялото става много шарено и интересно  Simple Smile
Пожелавам ви хубави празници!  Hug

# 153
  • Варна
Привет, Белослава е добре, още вчера и минаха всички симптоми. Притесних се наистина малко, защото реакцията беше доста бърза и малко се притесних да не получи някой оток на гърлото или по-сериозна реакция. Разминахме се с малко, и добре стана че повърна . Като се замисля най-вероятно да е било от ванилията, прочетох че била алерген, и по-малко вероятно от овеса или млякото. Кашата е с преходно мляко по принцип. Бях решила да взема млечна от тази марка, защото знам, че на Лактана млеката са едни от най-добрите , а и са био.  Малко по-натам ще пробвам пак овес, ама чист, за да го елеминирам.  Ама се чудя какви комбинации имат всчки марки каши и пюрета, някава каша например наскоро за след 6м , а с мед, а ванилята не знаех, че е алерген. Както и да е явно тртябва да се внимава.
Джен, тия контактни алергии само от контакт ли се проявяват, а ако се погългне, не е ли дори по-опасно?  И при вас води ли се АБКМ или е само контактно, при допир?
Яйца днес не боядисах, оставих за събота, за да са по-пресни. Номера с лучените кори го знам и аз, майка ми само така прави, та малко ми е омръзнал. Аз накупих едни немски бои, с някакъв молив , да шарят с него децата
Твърда храна тя яде по около 300-400гр на ден , предлагам и да суче първо , но нещо от  няколко дни имам чувството мн;ого ми намаля кърмата, преди ккърмене изяждаше после 100-120гр, а сега си изяжда 150-180. Въобще с кърменето тоя път е нещо много измъчено.
Франсе, дано се оправи Руми бързо, че болни деца по празници ми е най-омразноо нещо. Ето сега и на Денис гласът му взе да сипкавее, вчера имаше намек, а днес се позасили и сега го слушам попресипнал. Дано не се разкисне , че къде ще търся лекари в почивните дни. Франсе
И да се оплача от Белослава, много трудно взе да заспива, само с друсане в кошарата, или кърмене, ама и то не винаги върши работа,  до скоро навън поне без проблем заспиваше , а тука от няколко дни, голямо бутане и друсане паде, в събота ходихме извън града, викам си ще заспи в колата и ще поспи, че и беше време, ама не би, последните 20 мин не спря да реве. И за капак, колкото трудно заспива и спи леко, все ще се намери някой да я събуди, най-вече каката.

# 154
Сали контактната алергия, точно затова така се нарича, причинява се от допир с кожата, принципно алергиите имат три прояви кожна, лигавична и кръвна. Нямаме АБКМ, но баткото беше с атопичен дерматит, за млакия още няма признаци. При контактната петната изчезват до 1-2 часа.

Епона кърмя само сутрин и вечер, много намаля кърмата, но и това е геройство при мене, не съм и очаквала 10м да кърмя.Останалото е твърда храна. Сутрин 150 гр попара, на обед 220 гр пюре, следобед  кисело мляко, плод 150-200гр, вечеря супа 180 гр. Доста повече от написаното до тук.

Яйца правя с кристали, с перлени и седефени боички, с восък.

Адинка и Мишо не ядеше никкави каши първите 2 месеца, сега си хапва, но само Слънчо  ooooh! и понякога на Бейбилов на ДМ.

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 07:31 от jen

# 155
  • Варна
Jen, попрочетох малко за контактние алергии, но все пак да те питам като по-запозната, повечето контактни алергии, както прочетох са към вещества, които не са храни , но ако е към храна, значи ли че дразнение възнква при контакт с кожата само, а при поглъщане - не. Нали тогава пак имаме контакт с лигавиците . Малко ми се губи този момент. Аз например има алергия към група лекарства (сулфонамиди), която се проявява във всички случаи, ако се намажа с крем който съдържа лекарството, ако пия лекарството или ако си го вдишам , т.е. чрез лигавицата. Та си мислех, че тези всички форми са свързани.

# 156
Здравейте,минавам само да пожелая весело посрещане на великден!Леле че пустош е тук!

# 157
Здравейте,
Сали, ужас, много неприятно с тази алергия. Стискам палци да е било еднократно от ванилията. Аз купувам овесена каша с праскова на Хумана. Много е вкусна.
Епона, за твърдите храни: бамбина яде около 200 гр попара, обяд - пюре или паста с пюре около 220 гр, каша с плод/плодово пюре - 150гр и по 1-2 бебешки бисквитки за вечеря. Бамбина вечер отказва да суче, снощи за първи път й дадох АМ, изпи го и заспа. Както е тръгнало скоро ще спирам да кърмя.
За боядисването на яйца - ние днес за първи път използвахме перлени бои - течни, директно върху яйцето се капят и може да мажеш с ръкавици и четка. Доста порисувахме  Grinning

Лаура не пълзи, не прави опити да ходи, обича да стои седнала и да играе или да скача. От 2 седмици я слагам в проходилката, но се придвижва скачайки трупешката, много е смешна, но е адски бърза и вече отваря чекмеджетата.

Весели празници на всички   bouquet

# 158

Здрасти!

Доста празно тук, явно всички се приготвят за посрещането на празника. Ние сме самички с бебока и ми е малко криво...  Tired

Днес боядисването на яйцата си беше цяло приключение, малкият много помагаше...  Crazy Използвах обикновени бои, мраморни бои, лепенки (които се махат после). Доволна съм. Боядисах и няколко пъдпъдъчи, много смешни стават. Утре за обяд ще майсторя агне, пък да видим.

Мерси за отговорите за хапването. Боян очевидно хапва доста по-малко, направо двойно или дори три пъти по-малко от някои, но се надявам да си е ок. Все пак расте и на кг., и на см., а и го кърмя денонощно все още. Иначе ето ни менюто за изминалата седмица, ако на някого му е интересно:
- сутрините
банан - пъпеш - банан - нектарина - папая - банан - банан
- обедите
ориз със спанак - огретен карфиол (с морков, пащърнак и сирене) - пиле с картофи - тиквички с ориз - супа топчета - супа топчета (с телешка кайма) - картофи с тиквички и броколи
- привечерите
грис с портокал - грис с манго и банан - грис с пъпеш - грис с круша - грис с банан и авокадо - грис с круша - грис с круша и нектарина

(всички плодова са пресни и сурови)

Направо като се има предвид колко малко хапва, да ми се чуди човек как имам ентусиазъм да готвя толкова!  hahaha

Весело постещане!  easter

# 159
# 160
Христос Воскресе !

С пожелание за здраве, обич, типлина и хармония в семействата ви !

# 161
Христос Воскресе!

Бъдете здрави, нека в семействата ви винаги цари обич, хармония и разбирателство!

# 162
  • там където ме зове сърцето!!!
Христос Воскресе!
Любов в сърцата , светлина в душата и хармония в дома!
И по едно кафе за усмивка в днешния ден!

# 163
  • Бургас
Христос Воскресе живи и здрави всички.

# 164
  • София
Христос Воскресе!

Общи условия

Активация на акаунт