Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 48 254
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Честит Празник!
Нека има здраве, здраве и пак здраве за всички!

Аз изкарах кошмарен Великден. В четвъртък вечерта София вдигна 38.3 Т, дадох Нурофен и след 3 часа беше 38.2 Shocked След едночасови компреси с вода и оцет на крачетата Т спадна до 37.2. На следващия ден сутринта нямаше, заведох на лекар. След преглед ме изпратиха да си празнувам, нямало му нищо на детето. И аз се натоварих с детето и газ на село. На обяд започна одисеята, вдигане на 39.2 Т за отрицателно време. Добре, че имах свещички еферелган (след съвет с приятелка купих, която каза, че такава Т не е от зъби) свалихме. Вечерта пак вдигна и през нощта отново. Добре, че бях с майка, за да си делим нощното дежурство.
В събота сутрин я закарах в спешното в Дупница, червено гърло и възпалени уши. Изписаха Зинат.
Продължи да качва температура до 39.4, но от вчера положението е добре. Няма температура, но борбата със Зината е брутална. Не ще да го пие, много горчи.
И така, поне температура няма, пък някак ще се справим с антибиотика.
Като за първо разболяване много се изплаших. Изпитвам ужас от вдигане на висока температура през нощта. Пък моето диване не се буди, пъшка и си спи. Та с голямо пазене овладяхме.

Много здраве на деца и родители, пък другото ще се нареди Hug

# 166
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!
МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ,ЛЮБОВ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ!
   easter

# 167
Честито Воскресение Христово!

nikolita Бързо да се оправя детенце!  Hug

Лека вечер на всички!!!

# 168
  • Варна
nikolita, да се оправяте бързо. Напълно те разбирам, трето дете имам, но ужасът от  високата Т не мога да го надмогна  Peace

# 169
Здравейте  Hug
Как изкарахте празниците? Дано е било шарено и весело Simple Smile
Николита неприятно преживяване.Дано вече всичко е зад гърба ви  Hug

Сали искам да ти споделя,че изобщо няма да се учудя,ако детенце е направило реакция към преходното мляко Лактана.Купих на Даниел млечна каша лактана  - оризова.Понеже горните венци са му надути сега,той рядко поема храна с лъжица,неприятно му е.Но започна да повръща и се оказа,че повръща само в дните,в които е ял от тази каша.И повръща на фонтан.2-3 лъжички да хапне и 2 часа след това прави страхотни фонтани.Не можех да свържа повръщането с кашата,защото и преди е ял млечни каши и не е имало проблем.Започнах да я давам пред ден,през два и наистина - само в дните,когато я яде повръща.И я изхвърлих.От тогава - нищо....
Така,че, не съм сигурна колко добри и изчистени са тези млечни каши на Топфер... Виж, безмлечните си ги яде с кеф и нищо му няма.

За твърдата храна срещам сериозни трудности,не ще нищо от лъжичка.Днес сутринта зорем хапна малко бебешки кус-кус, после 1/3 пюре и сега ще му дам каша.Явно допирът на лъжицата до венците го дразни, не знам.Не мисля,че не му харесва,защото смених 100 вида пюрета,манджи и т.н. и - нищо.Дано като избие горен зъб да си хапва пак нормално.
През останалото време яде кърма,но ми се струва вече,че доста намалява и съм в чуденка какво да правя... нали цедя и понякога изпадам в паника,че няма да мога да събера за следващото хранене  ooooh!

Иначе Дани няма желание да пълзи,но за сметка на това се изправя и може да седи така с часове.... не мога да го накарам да седне и това е.Любимото му е да се набере на мен,да ме държи за блузата и да ми се хили  Laughing 
Прави крачки,хванат за мен,даже понякога иска да се пуска,но не може да пази хубаво равновесие и се стряска.

Яйца тази година боядисах с обикновени бои, не ми се занимаваше с цапаници с други.Нещо не ми е любимо това боядисване,може би догодина,когато детето разбира повече ще е по-весело.Иначе  видях чудни яйца боядисани със седефени бои Simple Smile

Ние бяхме на село 1 седмица, прекарахме си чудно.Чист въздух,домашна храна (сирене,яйца,мляко,зелении) чак не ми се връщаше обратно в СФ.
Та днес цял ден се чудя.. що ли се върнах  Crazy

Лек ден от мен  Hug

# 170
  • Варна
Цвети възможно е. Аз преди две години бях проучвала адаптираните млека, понеже се беше наложило известно време да давам на каката и тогава научих за млеката на Лактана, че са много хубави. Около месец ядеше такова (но не реходно) и проблем нямаше. Но всичко е строго индивидуално. Смятам да тествам едно по едно. Първо ще пробвам с овес, после може би с др  млечна каша и накрая пак ванилия.

# 171
Здравейте, мами!
Ники, представям си какъв ужас си изживяла, само мога да ти съчувствам. Дано, София бързо се оправи  Hug

Надявам се добре да сте изкарали празниците, големи красоти някои бяха постнали във ФБ групата  Grinning
Ние с аморето пак сме на диета, този път е драстична - сурови пловоде и зеленчуци + мляко/сирене/кашкавал. Така ще е до 27 април, дано да има резултат. След това ще минаваме на средиземноморска диета, пък като се върнем ще видим с каква ще продължаваме. Надявам се да свалим по 6-7 кг, иначе ще трябва да си подновявам летния гардероб, а дрехите от бременния период отказвам да обличам без повод вече  Grinning
Споделете някакви различни режими от Дюкан и 90-дневната  Hug
Хубав ден   bouquet

# 172
  • София
Здравейте!

Ники, представям си колко кошмарно е било. Дано София вече е по-добре  Praynig

Да ви питам - дайте ми идеи за алтернативата на кашата за следобедна закуска на Йоанна. Вече 4ти вид каша купувам и пак аз ще си я ям, не ги иска и това е. Пробвах да слагам вътре и от любимите й плодови пюрета - най-много да я излъжа 1-2 лъжички да изяде. Единствено тези на Органикс яде, но ми идва в повече цената им... Само плод ми се вижда малко, особено като се има предвид, че тя не вечеря твърда храна (е, кърмим се активно и подозирам, че й само на кърма да е, пак ще й стигне).

Нутелка, аз като една новоизлюпена фенка на Джилиан Майкълс, мога да ти предложа нейния режим. По принцип е комбинация от хранителен режим и програма с упражнения, но сигурно и само режимът ще има ефект, дори и да нямаш време за тренировките. Аз пък правя само тренировките, без диетата, и има резултати, при това видими. Имам файл с диетата и с рецепти (някои неща звучат адски вкусно, така че не е диета тип "Умри от глад" или  "Яж гадна храна") - ако успях да те заинтригувам, мога да го кача някъде и да ти пратя линк.   bouquet

# 173
  • Бургас
Привет, не сме се пребрали от екскурзията, утре сутрин тръгваме. Иначе добра си изкарахме само дето уж дойдохме на по-хубаво време пък сааамооо вали, ходихме до Македония и там закарахме градушка чак  Laughing. Основно из Петрич и Рупите щъкахме, другата година пак, и ще обикаляме повече и с малката. Иначе се прибираме с много подаръци  Wink Свекърва ми е от този край и роднини много и наподариха и накупиха дрешки  Simple Smile и аз си попазарих малко останалото в Бургас, мъжо само остана валат  Sad.
Имам проблема с яденето още, незнам дали се похвалих 7-мия зъб се показа и тези дни я научиха тук да пълзи newsm30, пра дядо й я научи пък да казва кукуригу  Laughing Laughing та мама не ами на животните ще викаме. Че за яденето пюрета мноогоо многоо рядко яде на 3-4 лъжичка и неиска повече, с кашите същата работа, започнах супички да правя и там тъка, кашата смених с кисело мляко и бисквити хапваше ги но и тях отказва вече , а редувам един ден каша на другия кисело мляко, и пак не. Някой писа че грамажа който изяжда мъника е много малък и ние сме тъка  newsm78 от новородено яде по-малко от колкото е нормалното , пюретата до 7-мия месец копувах 125гр, сега сме на 180гр но едва половината не изяжда.

Николита много неприятно дано вс да е наред вече.
лека вечер ще лягам че рано ще се пътува  Hug

# 174
Здравейте!
Не мога да сколасам да пиша тези дни,беб е ужасно кисел,само на ръце иска,при това само в моите.Нощем не само иска да е гушнат,ами се катери да спи отгоре ми и реве,ако го избутам
Сали,ужасно преживяване си имала,дано не се повтаря!
Николита,надявам се,че София е добре вече!
Ние днес изживяхме малък стрес,баткото падна с дребен на ръце,добре че се разминахме само с уплахата!
Щях да пропусна-Епона,и Калоян доста малко хапва,аз предлагам по 4 пъти на ден,рядко стигаме до 300 грама общо.Само вчера изяде цяло пюре(180 гр)на обяд .

# 175
Момичета, благодаря за положителните мисли Hug
София вече е добре, не е вдигала Т от три дни, пие си антибиотика и така.
Другата седмица ще ходим при педи на контролен преглед и да пусне ПКК и урина. Да видим дали всичко е наред.

Епона, София яде около 250-300 гр. твърда храна и то не защото не иска, а аз толкова давам. Няма напълно заместено хранене. Млякото присъства във всяко хранене. Следобедната каша и нея правя с АМ.

Мока, добре, че сте се разминали само с уплахата Hug

Адинка, кисело мляко с бисквити се сещам за следобедна закуска.

# 176
Адинка, разкош, давай, заинтригува ме и то много  Heart Eyes Без спорт не става, така че и аз започнах по малко гимнастика, за момента само на кардио залагам - вело и степер, днес ще си вземем и кростренажор, защото при нас фитнес няма, най-близкият е в Младост и като си сметна разходите - за 5-6 тренировки за двама ще си избием парите. Дано и аз да мога да се похваля след това като теб с добър резултат  Praynig
За следобедна закуска - мога да споделя какво бамбина яде, без претенции, че е правилно, здравословно и т.н. - редувам каша (100мл)+плодово пюре (50мл) с бисквити (Плазмон и Житен дар за момента съм давала)+АМ и от няколко дни десерт на Хумана на основата на йогурт с банан (като кремче), да не казвам голяма дума, ама най-много го обича. Стискам палци Йоанна да прояде  Praynig
Ники, радвам се, че София е по-добре  Hug
Мока, добре че сте се разминали само с уплахата
Меги Траяна, много ме разсмя с кукуригането  
Снощи срещнахме една смесена двойка като нас с момченце на година и половина. Много беше интересно - бамбина и бамбиното се опитваха нещо да си говорят "ча-ча-ча, ке-ке-ке", според татковците на италиански, според мен Лаура се кефеше на играчката телефон, който малкия държеше, а пък той просто повтаряше, ама важното е половинката да е щастлив  hahaha

И да почерпя, макар и виртуално - днес Лаура става на 9 месеца! Честита десета месечинка на Симонка на Петя!

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 09:47 от nut_ella

# 177
  • София
Честито на месечинковците!

Ники, Нутела, благодаря за идеите. Ще пробвам да видя дали Йоанна ще благоволи да яде някое от тези неща за следобедна закуска. Тя не е злояда, напротив дори, но девойката просто си има предпочитания и тези каши явно не й харесват.

Мока, добре, че нищо сериозно не е станало, а само с уплаха сте се разминали.

Нутелка, ето линк за режима: ЦЪК. Ако решиш да правиш и нейните тренировки, програмата се казва Body Revolution. В Замунда я няма, но мога да ти пратя линк с username и парола за сваляне на видеото Wink

# 178
Ехоооууу, привет, мацки!
И аз не съм много активна, че сме цяла седмица в прованса при свекитата и то без нашия тати  Crazy какво да ви кажа, купонът е пълен Grinning много ме е яд на това гадно време - тук е такава пролетна прелест и спокойствие - идеално за бавни разходки из уличките, но с този неприятен дъжд и вятър си седим вкъщи и глупеем Simple Smile
относно кашите - аз съм пробвала следните - на Topfer, Хумана, Хип, Нестле, Милупа - Марина ги яде всичките, но мога да кажа, че на Милупа са и най-вкусни, на Хумана също са хубави, много плътни и добре се разтварят. Мнооого зле са Нестле, стават на буци.
Варианти за следобедна - освен каша, кисело мляко с бисквитки, грис с масълце и захар, има едни готови кашички в бурканче - пълнозърнести с плодове, с мюсли, със сухар - давала съм на Бебивита, ядем ги с кеф.
Твърда храна давам 3 пъти, само преди лягане пием АМ с две-три бисквитки напоследък, за засищане Simple Smile на обяд вече я пробвам със супи, наподобяващи нашите - с мн малко сол и ситно нарязани зеленчуци.
nikolita , дано вече всичко да е наред при вас  Hug
Ние по цял ден пълзим из апартамента (добре, че при баба и дядо е просторно, и правим тропоски навсякъде Simple Smile цун-мун и честито на месечинките

# 179
Здравейте мами,

Николита, радвам се, че София е добре вече, дано вече няма проблеми. Представям си, какво ти е било  Hug
Зара също си намали храната от 2-3 седмици насам. В момента пак я мъчат зъби и не знам дали е от тях или е фаза. Четох, че в определен период бебетата сами си регулират храненията. Те нали сега са заети страшно сериозно с развитието си и подготовка за прохождане и проговаряне, така че е съвсем нормално да има промени. Ако детето е видимо добре, няма за какво да се тревожите  Hug
Нашето зверче вече е като състезателна кола из стаите, за нула време пали  Joy Вчера много се изкефихме, баща и я държеше, а аз и махам с ръка и тя ми помаха и то цели два пъти Simple Smile Спомнихме си с мъжо като я изкарахме каква беше, а за почти 9 месеца какво човеченце стана... Упорито се изправя на крака. Още не може да прави крачки, но цял ден иска да стои.
Относно буденето нощем откак четох едно сериозно проучване престанах да се вързвам  на родата. Малката си е в нашето легло, буди се понякога, понякога не се буди, зависи дали я мъчат зъби. Когато се научи да заспива сама, тогава ще я местим в нейното легло и нейната стая. Обаче експерименти не мисля да си правя, оставяйки я да крещи и плаче, че да се научела Naughty До най-късно 20 месец децата започвали да си заспиват самички, всяко нещо с времето си просто. Все пак природата си знае работата и на детето си му е нужна майка му. Колкото повече подкрепа и ласки в бебешките години, толкова по-уверен и силен човек ще стане (аз съм убедена в това).
Нутелка, ние сме на 90 дневната с мъжО и сме много доволни. Досега сме свалили по 12кг (имаме още до идеалното тегло де, ама лека-полека). Едно време бях пробвала Дюкан и щях да пукна след 2 седмици, никога вече. Изпробвай няколко, за да намериш какво на теб ти пасва най-добре. Аз откак съм на 90 дневната се чувствам адски добре, не се лишавам от нищо, кърмата не ми е намаляла, но както казах, от човек до човек има разлика. Аз съм на мнение, че диетата не трябва да е глад, а начин на хранене, който да се запази. Аз почти всеки ден съм вън и ходя 2 часа, докато Зара спи, че мадам обича да и клати  Laughing
За кашите иска да кажа. Аз купувам само на Алнатура, те са без никакви допълнителни добавки и малката ги яде с удоволствие. Помолих майка да провери, но за съжаление ги няма в България...

Лек ден, майчета!

Общи условия

Активация на акаунт