Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 969
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, мами!
За много години! Да сте живи и здрави, много любов да цари в семействата, успехи и щастие през 2013г.   bouquet
Много отдавна не съм влизала в темата, но ще се включа на бързо:
Къпя бамбина в корито все още, много е щура и ме е страх да я мия права.
Яде сама част от нещата, но с ръка, с лъжица само куклите и мечетата за сега храни самичка  Laughing
На гърне - мъка ми е, не иска да стои на гърнето, казва си като е свършила работата, но иначе е много трудно. Купих ѝ кукла с гърне, за да може да гледа, че и куклата го ползва, че даже и ѝ сипвам вода, за да пишка (куклата е с дупка в устата и съответно от долу и така изтича водата), обаче засега няма успех. Явно ще чакам топлото време и ще махна памперса и ще се пере денонощно.
Дядо Коледа донесе конче-люлка на Лаура, много го харесва засега  Grinning
Ще наминавам по-често   bouquet
Хубав ден от мен!

# 706
Нутела, щом си казва е добре:) моето и дума не иска да обели ппо принцип камо ли да си казва кога е свършил работата:(

# 707
Здравейте майчета! За много години! Бъдете живи и здрави и Вие и нашите малки слънчица!

Искам да Ви кажа, че продавам купони за детска кухня за дните от 9.01.2013-до 18.01.2013. Ако някоя майка се интересува да пише на ЛС. Купоните от 9.01 до 11.01 мога да Ви ги продам утре до 11:00 ч :, понеже заминавам. Живея в Младост 4, а купоните са за ОДЗ "Сърничка" в Младост 4. Малко късно пиша, но ми изгоря зарядното за лаптопа и чак сега го пуснах. Цената на купона е 1,3лв за брой и ги продавам всички.

Поздрави от мен, Joy
Деси

# 708
Здравейте майчета! За много години! Бъдете живи и здрави и Вие и нашите малки слънчица!

Искам да Ви кажа, че продавам купони за детска кухня за дните от 9.01.2013-до 18.01.2013. Ако някоя майка се интересува да пише на ЛС. Купоните от 9.01 до 11.01 мога да Ви ги продам утре до 11:00 ч :, понеже заминавам. Живея в Младост 4, а купоните са за ОДЗ "Сърничка" в Младост 4. Малко късно пиша, но ми изгоря зарядното за лаптопа и чак сега го пуснах. Цената на купона е 1,3лв за брой и ги продавам всички.

Поздрави от мен, Joy
Деси

Здравейте, купоните вече са продадени!

Поздрави

# 709
Цоп, и аз отново в тази темичка, за първи път тази година!  Grinning Пожелавам на всички мамчета спокойна, щастлива и вълнуваща година. И веднага да запитам - как си приспивате рожбите? Досега се люшкахме на ръце, като едната изчакваше другата, но се оказва, че трябва да започна работа от февруари и сега трескаво се опитвам да измисля начин да ги приуча да заспиват сами в кошарките си, за да улесня баба им при гледането. Два дни вече пробвах с прилъгване, изнудване с бибите, но вече опряхме до караници и потупване по памперса. Като ги сложа в кошарките, колкото и да им се е спяло преди това, от веднъж им идва адреналин, започват да тичат вътре, да скачат и да се смеят и си мислят, че си играя с тях. Приспиването ми отнема повече от час и половина  Shocked и то с цената на много изхабени нерви и гузна съвест. Накрая заспиват сърдити, защото в продължение на 15-ина минути те са се изправяли, а аз съм ги връщала обратно в легнало положение и така... Това втори ден. Ако някой знае изпитан начин да ги отуча от люшкането, моля да сподели, че времето лети и февруари наближава. О, забравих да споделя, че пробвах приспиване на леглото, едната от едната ми страна, другата - от другата, но тогава вече съвсем подивяха. Надежда ми се мяташе отгоре, за да си играем, а Вяра започна да дърпа юнашки завесата до спалнята ни. Кошмар! Наложи се отново да ги преместя в кошарките и да започна отначало.  Confused 

# 710
Сенси, направо си ги представих твоите мадами какви ги вършат  Crazy Mr. Green Съвет не мога да ти дам, защото аз приспивам Габи на спаляната с мен. Бабите й май успяват да я приспят в кошарката, но аз ли съм - лепва се за мен и това е  Heart Eyes . Защо не направите една суха тренировка с бабата. Може към нея да се отнасят по друг начин  newsm78

# 711
Успех с приспиването. Може би наистина направете проба с баба, малките се държат различно с тях. Иначе съвет от личен опит не мога да дам, ние се приспиваме с цица...

# 712
Forest, планираме утре да пробваме тренировка и с бабата, но аз лично съм предубедена, защото тя доста ги глези. Все гледа да не плачат, а те умело се пробват да манипулират. Иначе днес имах лек напредък. Заспаха с половин час по-рано от обичайното, естествено, без да мине без порядъчна доза "съскане" от моя страна  #Cussing out направо като се погледна отстрани в такива моменти ми иде сама да се ритна, но нервите не ми издържат вече. Почти съм на път да се откажа от този вариант и да оставя бабата да ги приспива на ръце. Ще видим утре, живот и здраве, как ще се справи.
Да попитам тези от вас, които още кърмят, планирате ли да отбивате дечицата или ще чакате те сами да се откажат по естествен път? Моите почти се бяха отказали, но сега със зъбоникненето се активираха отново и пак взеха да ме будят нощем. Научиха се да ме привикват от кошарките с "цок! цок!" и не млъкват докато не ги гушна. Само се надявам и това да е период и бързо да отмине.  Peace

# 713
Да попитам тези от вас, които още кърмят, планирате ли да отбивате дечицата или ще чакате те сами да се откажат по естествен път? Моите почти се бяха отказали, но сега със зъбоникненето се активираха отново и пак взеха да ме будят нощем. Научиха се да ме привикват от кошарките с "цок! цок!" и не млъкват докато не ги гушна. Само се надявам и това да е период и бързо да отмине.  Peace

Не, не планирам да го отбивам, макар че на моменти съм на ръба на нервна криза...  Crazy   Моето ме търси всеки път, когато няма какво да прави или ей тъй тичайки и играейки да си цокне, което прави през 15 мин. денем и на час нощем... Рядко разрежда... Нощем ми е зорът на мен, щото ми се спи... Не искам да зная, ако бяха две...  Stop

# 714
Нямам намерение да го отвивам, когато той си реши. За денонощие има няколоко солидни сукания, иначе и мен като Стелт често ме търси ей така от немай къде. Нощем не ми пречи толковазащото спи до мен, малко е по-трудно като никнат зъби, тогава се буди, проплаква, цокне малко и точно се унесем и айде пак наново, но така му е по-добре на детенцето!

# 715
Аз пък се предадох с новия начин на приспиване  Embarassed И от днес - хайде пак на ръце. Взе да им се променя режимът на моите девойки с тези опити да ги отуча от люшкане. От няколко дни заспиват чак към 14.30 следобед до към 17.00 и след това няма заспиване до 22.00-22.30 вечерта, а преди до 20.30-21.00 и двете вече бяха по креватчетата. Засега ще я караме така, а като тръгна на работа - не ми се мисли. Баба им е оптимистка, че ще се справи и с двете, но на мен все пак ми е притеснено.
За кърменето, аз и вчера писах, активизираха се нещо покрай зъбоникненето и душа не ми дава да ги отбивам. Ще карам така докато мога, спала-недоспала, макар че от недоспиване нервите вече не ми издържат. Толкова раздразнителна съм станала, че сама не се понасям, а не знам за другите около мен.
Вашите деца отказваха ли да ядат по време на зъбоникнене? Вече трети ден се дърпат от храна, а друг път поне супичките си хапват. Единствено мляко с бисквитки не отказват. И пият много, ама много вода без да са яли нещо солено или много сладко. Започвам да подозирам, че използват шишето като биберон  Thinking

# 716
sensenitka щом бабата е оптимистка  thumbsup  Заради зъбите и Иво отказва да яде случвало му се по цял ден да не хапва нищо отказва всичко само АМ . С вода се наливаме с литри и ние и днес и нощес (не се кърмим ,но си пийваме вода на всеки 25-30 мин). И на мен вече не ми издържат нервите заедно сме от 24 възможни часа 25. Нямаме баба наоколо ,баща му до късно на работа и....така.

Да попитам ,нещо Адинка, която беше подала сигнал относно пелените ПУФИС какво стана?

# 717
здравейте мами,4естит имен ден на всички именници днес и утре.Поне се успокоявам че не съм сама в борбата с приспиването,като ви чета.Ние наобед рядко имаме проблем с заспиването,като стане 11.30-12 си ляга сама в кошарата,мърмори 4-5 мин и сама заспива/освен в случаите когато е имало някой на гости-тогава заспива към 14 следобед,и то с много нерви и мрънкане от моя страна/,но вечерното приспиване е кошмар,то люляне на ръце,в люлката,в кошарата,на спалнята ,в добрия случай след час ,два заспива накрая.И ние сме като тотоли от 24-25 часа рекарва само с мен,с таткото.час,два вечерта като се върне от работа.Усещам че и аз много се изнервям напоследък,тези зъби ще ме побъркат напълно-а останаха само последният кучешки и вторите кътници.На всичкото отгоре,колкото повече и угаждаме,тя толкова повече мрънка за всичко за което се сети.Извинявам се за досадния пост,но като споделим опита си за всичко е малко по лесно.члека вечер мами

# 718
здравейте мами искам само да споделя днес ходихме на консултация,високи сме 82 см,и тежим точно 11.800.Но на края на прегледа измериха ни гардичките-48 см,и ни пратиха на детски ендокриолог,уж нищо обезпокоително нямало но аз се притесних,гърдичките ни били леко подути,искам да попитам някой сблъсквал ли се е с такъв проблем,къде е ходил в Бургас? казаха ми че само др.домусчиева била детски специалист за Бургас?

# 719
И аз да споделя за заспиването Simple Smile
Люшках го в леглото му до скоро,но после с дадох сметката,че един ден като тръгне на ясла  никой няма да се занимава да го люшка и реших да го приспивам на спалнята.Слагам го да легне,лягам до него, давам му да пие вода, давам му бибата (ползва я само преди заспиване).След 15 мин въртене и хилене в леглото, бъркане из очите/ушите/устата ми и накрая вече е толкова капнал,че се обръща по корем и заспива за секунди.Преди да го сложа да спи се уврявам,че е наистина,наистина уморен,защото не ми се занимава с драми после.От известно време спи на спалнята, не го люшкам в леглото му и съм много доволна.Много бързо свикна с новия начин на приспиване.Спорд мен това е като отбиването - решиш ли да го правиш,трябва да си инат и да н с пречупваш пред детето.Но,разбира се, всеки си знае за себе си до колко може да издържи Wink

Общи условия

Активация на акаунт