Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Скин, с мен ли имаш проблем? Thinking

# 361
Ей, ей, моля ви, без дразги, поне тук. Praynig Praynig Praynig

Сизър го гледах, и то предвид това, че отглеждам проблем куче. ooooh!
Но според мен методите му са неясни, поне за мен.
Има какво да се научи......, но кой както иска. Hug
Фея, според теб кликера дали може да започне да се учи с 2 годишно куче? newsm78

И само да кажа още нещо, аз също мисля, че ако бия кучето си, то не би ме приели за водач. Naughty В тяхното съзнание (пак според мен) водачът трябва да е уверен, но в никакъв случай агресивен и т.н. Агресията е симптом на слабост, пак според мен. Peace

# 362
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, в Костинброд е откраднато куче водач на сляп човек. Ако някой разбере, че такова куче се предлага за продажба или го види с нов стопанин, нека се обади:

# 363
  • Варна
Фея, много добре си обяснила, но ме притеснява че лакомството се хвърля. Аз уча кучето си да не яде нищо от земята, не искам да яде всевъзможни боклуци, да не говорим че някой може да подхвърли отрова... Сигурно има начин да се научи и кога да взема и кога не  Thinking
Иначе определено кликера ме заинтригува  Peace

# 364
Ментолка, можеш да помогнеш на кучето да разбере кога е позволено да се взима от земята и кога - не. Моят, например, няма да вземе храна от земята, ако не съм му дала позволение, или ако не съм му хвърлила храната аз. Заради опасността от отравяне с лук, стафиди, авокадо и пр., бобтейлът ми не взима на своя глава храна даже от пода в трапезарията. В кухнята, която е свързана с трапезарията без врата, кучето изобщо не преминава - има си невидима бариера, която сме "изградили".

В същото време обаче не би се поколебал да вземе лакомството, което хвърлям или крия по време на обучение.

Възрастните кучета имат интелекта на 3-4 годишно хлапе. Не подценявай животинката си!

Снарки, с щракалка можеш да обучаваш както пале (вкл. да му помогнеш при пишкането и акането на строго определени места), така и възрастни животни. Моят го взехме преди 7 месеца, а е на възраст 6-8 години. Почнах го с комбинация от методите на Сизър и обучението с щракалката веднага. Резултатите бяха на лице още на третия ден: кучето знаеше прекрасно границите на територията, с която разполага удома, какви са правилата при разходка, а при първото ни ходене в кучешкия парк седмица след като взехме бобтейла, той не се поколеба да дойде при мен веднага, когато го извиках.

# 365
Моля ви, кажете как да наказвам Еди, когато не пишка където трябва? От 2-3 дни пишка пред подложката по 2-3 пъти на ден. Мисля, че го прави, защото не му обръщам достатъчно внимание. Оная вечер влязох да се изкъпя и не му позволих да влезе в банята и се беше изпишкал пред вратата ooooh! . Иначе, си играем заедно, гони разни неща, които хвърлям, дъпраме едно коланче. Но има моменти, в които иска да си играем в момент, в който съм заета с нещо и хоп - след малко намирам локвичка ooooh! .

# 366
  • На един клон
Не си мисли ,че е напук.По-скоро в момента,когато го оставиш сам, се сеща да пикае ,чакайки те пред вратата,да не те изпусне,хахаха. Малък е още.

# 367
  • Варна
hailie, ако пишка около подложката може би не уцелва добре. Има специални подложки върху които се слага пелената, но аз реших че е неоправдан разход и ползвах щайгичка за плодове, има едни по-ниски, пластмасови. Бях постелила мушама и слагах от горе пелената. Той се научи, че като му се пишка или нещо друго, трябва да влезе вътре. Като порасна повече ММ направи тава от ламарина с размера на по-големите чаршафчета с борд 4-5 см и пак така. Е случвало се е да прекрачи само с предните крачета и пак да свърши работата навън, но ако го видя му се карах и го вкарвах вътре. Общо взето не ми е правил бели от този род и си научи мястото от първия час в който дойде в къщи.

Фея, как точно го научи да взема само ако ти си подхвърлила. Аз си мисля, че няма да може да различава дали аз или някой друг, за това НЕ взима и толкова. Даже като му давам наградка и я "изтърва" само я поглежда и си отмества погледа, после му давам друга. И диването почва да си проси като отива пред падналата гранулка, поглежда я втренчено и после гледа мен в очакване на следващата  hahaha Така го уча да не взема от земята по принцип, но може би ако започна да разделям случаите в които аз му я пускам или просто намира нещо случайно, ще разбере кога може и кога не.

# 368
  • София
Здравейте и аз да се включа с взимането от земята ,  ooooh! незнам как да я отуча или по скоро как да я науча да не го прави .Взима всякакви неща боклуци , камъни и т.н. което много ме притеснява .Защото след това повръща  Tired ooooh!
В този ред на мисли тази сутрин изквича толкова силно че всички подскочихме и след това повърна .
Дъщеря ми твърди , че като е светнала лампата е кучето е спяло   и първо си помислихме ,че е сънувала , ама после повърна . И сега цял ден се притеснявам  Tired
Мислех да я водя на лекар , но сега си е добре играе си само дето не е яла . Tired
Но утре ако няма апетит ще я водя на лекар   Peace
Другото което немога да я науча е да идва при мен когато я повикам .Ние живееме в къща и може да се разхожда навън без  да се налага някой да я наглежда , но когато искам да я прибера повечето пъти я гоня из двора  ooooh! и нищо не помага .

# 369
  • виртуално
моят яде всичко, от всякъде и от всеки  ooooh!

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 13:40 от Рапунцел

# 370
По темата Кучета, които се возат на прозореца на колата

Joy Joy Joy

# 371
Хи хи хи .може да му е гадно но не се прибира от прозореца .Много се смях на тази снимка .                 Ето и малко нови на мишката http://www.facebook.com/media/set/?set=a.342840839087418.75152.1 … &l=658418ebd9

# 372
Момичета пускаите снимки с кучетата в играта на Грабо за дом. любимец наградите са 5 екскурзии и още нещо беше ама сега не се сещам.Аиде дано някое спечели и се похвали и ние да му се радваме

# 373
HailieМентолка ти е дала чудесно предложение. Ограничаването на зоната за пишкане ще помогне с нацелването на постелката.

Що се отнася до това дали имаш време да играеш с Еди... Вие кога играете? Когато той те кара или когато ти го поканиш на игра? Ако е първия случай, тогава е много вероятно да си права, че това с пишкането пред вратата е протест. Фактът, че играете по команда на Еди го прави алфа в тази конкретна ситуация. Друг път пускала ли си го в банята, докато се къпеш? Или той има неограничен достъп до банята по принцип? Това може да го кара да се чувства господар на въпросната зона. И в двата случая, щом не си се подчинила, той най-вероятно е решил да затвърди по-визшестоящата си позиция, като маркира входа към територията, от която най-внезапно си го лишила.

Моето предложение в случая е следното.

Първо, играй с Еди само тогава, когато ти решиш. Така той ще разбере, че ти опрерделяш правилата и че не си на негово разположение, когато и защото му щукне. Ако дойде и те покдканва за игра, игнорирай го до момента, в който той се откаже. Идеалният момент да го поканиш за игра е когато Еди се е предал и седне или легне, напълно спокоен. Тогава играта ще е награда за кротко поведение.

Второ, вземи решение до кои помещения искаш и можеш да дадеш достъп на Еди. След това му покажи, че останалите части от жилището са твои: когато започне да те следва в тях, обърни се, тръгни енергично към него и спри там, където искаш да е невидимата бариера. Изправи се в леко разкрачен стоеж, изпъчена и го гледай в очите с посланието "от тук нататък е МОЯ територия". Проектирай тази мисъл, като си представяш помещението. Бъди твърда и знай, че ще има многократни опити за "преврат". Ако видиш, че Еди се опитва да влезе в твоята зона без позволение, а си далеч, изшъткай или изчъткай силно. Това ще го стресне и той ще спре. Ако пак продължи, повтори стойката "това е мое".

# 374
Ментолка, според мен основното правило при научаването на кучето да не взима храна без твое позволение (било то от хора или от земята) е да имате ясно изразен ритуал по храненето. Най-важното в случая е ти да решиш кога кучето може да започне да яде. След малко ще кача едно филмче на моя дзвер, да видиш как не пипа храната, докато не позволя. Той не би взел храна от ръката ми, дори да е до носа му, нито би хапнал от купичката си, дори да е точно до предните му лапи, ако не покажа, че храната е негова. И това не важи само когато аз храня бобтейла. Той проявява същото уважение и когато децата ми го хранят (те са на 8 и 5).

В предишния си пост обясних на Hailie как да застава в стойка "това е мое". Същата може да се прилага и в началото, когато учиш кучето си да не яде без твое разрешение. После, също като мен, ще можеш да разчиташ на това, че кучето няма да докосне храната без позволението ти, дори да излезеш от помещението, в което са кучето и пълната му купичка.

Общи условия

Активация на акаунт