Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
А, не, аз взема ли го - няма никога да го върна или да му търся нов дом. Но искам да мога да се грижа добре за него, затова разпитвам.

# 451
  • София
А, не, аз взема ли го - няма никога да го върна или да му търся нов дом. Но искам да мога да се грижа добре за него, затова разпитвам.

Почетох в руските сайтове, нищо особено не изисква като грижи - разресване два-три пъти в седмицата, стандартного рязане на нокти, чистене на уши (но това така или иначе го прави ветеринар), не е капризно към храна (но да е качествена), за къпането се разминават мненията - едни казват на всеки 4-5 седмици, други - 4 пъти годишно, трети - когато се изцапа  Mr. Green Мисля, че няма да имате проблеми с него, като цяло са доста кротки животни  Peace

# 452
  • На един клон
Ама май иде реч за по-големичките,"средни" шпицове.Помераните са тия с височина 20тина сантиметра.Аз първоначално си помислих точно за мъничките,и затова се шокирах така.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 14:20 от Кукумявка под прикритие

# 453
Ами не зная точно, но е живяло с котка и било много мило и кротко.
Довечера ще ми кажат подробностите.
Ако е наистина под 20см - то на мен направо ще ми е жал да го оставя навън...

# 454
  • София
Но дали ще свикне навън да живее

Извинявам се за толкова съкратения цитат, само исках да споделя моя личен страх да оставям куче в двор - напоследък има много злонамерени хора, зачестили са случаите на отрова, хвърлена през оградата или направо застреляно в двора куче. Не го правят, защото конкретното куче им е причинило нещо, а просто от злоба и желание да навредят.

# 455
Потвърждавам.

Също и се крадат породисти кучета, за откуп или да ги ползват за разплод и печалба. Май съм казвала, на моя позната й откраднаха немската овчарка от колата, но беше прясно кастрирана, та видели белега, натирили я и животното се прибра. А тя вика "Отварям си очите на 4-ри вече, че няма да понеса втори път да се случи"

# 456
За неприятни коментари, още не ми се е случвало често, само един път чух една майка да обяснява на децата си как кучетата били лоши (пред мен), нищо не казах, обаче после децата почнаха да ми викат: твойто куче е лошо и аз им казах, да, вече изяде две деца като вас  Rolling Eyes  Laughing

Шарки, да ти кажа, аз като видя, че Нереа е изяла нещо неподходящо веднага ѝ пъхам един активен въглен, много помага и на хората и веднага почти облекчава тежест, киселини... При хора се дава 1 хапче на 10 кг тегло, но аз самата усещам ефект само от 1, 2 хапчета, затова давам на кучето само 1 и после евентуално още едно по-късно. Той абсорбира всички вредни вещества  и пречиства кръвта.

# 457
Аз знам едно померанче което живее на двора на едни познати но е там от бебе и така си е свикнал .Даже февруари ме се чудих в онези големите студове как скача и се радва на снега а нашата мишка трипери до печката .Но с този пост не поткрепям гледането на мини породи на вън просто казвам какво съм видяла с очите си .Иначе тяхното сеедно си е вътрешно куче чишка си на пелина живее в хубава къщичка  яде си качествена храна чисто е винаги е наконтино с модерни аксесоари .Но пак казвам аз няма да си оставя кучето и 1 нощ на вън Naughty

# 458
  • София
Вилико, това, което си показала на снимката е самоед и е по-едър. Това, че кученцето е оперирано също може да му създаде проблеми на открито. Нали знаете стари счупвания как при смяна на времето наболяват, особено през зимата от студеното сигурно няма да му е комфортно.
Споделям мнението на  Jarrita, че напоследък много кучета пострадаха по дворовете. Аз много треперя за моя, но той вътре ще се побърка! Голямо овчарско куче с огромна козина дето и зимата му е все топло, а какво ще го правя през лятото...Имам солидна ограда и съм на оживена улица, та се моля да има късмет!

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 18:31 от mariyka

# 459
Zarady, вие развъдник за бернизки планински кучета ли имате? Много са сладки!

Марийке, ще ти пратя линк към видеото на лични. Не оставям за постоянен достъп снимки и видеа, в които има децата, нас с мъжа ми, колите ни и къщата ни. Нямам нито Фейсбук, нито Скайп. Съображения за сигурност на информацията...

Надежда96, когато палетата израстват с братята и сестрите си от кучилото, те лягат едно връз друго и свикват с това от малки. Прави забележка на кучето, не на детето. И кажи на бабата да не дава човешка храна на кучето, че може да го отрови. В българската кухня често се използва лук, а той е опасен за кучетата. И хич да не помисля да дава готвени кокали!

Марта, много ти е сладък дакелът  Heart Eyes А какво правиш, преди да излезеш вечерно време? В смисъл, отиваш ли при кучето, говориш ли с него? И как се чувстваш? Изпитваш ли вина, че го оставяш самό, защото те е страх, че ще се размрънка?

@тани4ка, туй мопсовете са много „злобни“, Ша знаЙш. ПроС нароТ, ей!

Рони Бо, шапка ти свалям!

Вилико, ако всички вкъщи сте готови за куче, взимайте го, но не го оставяйте в двора. Според мен не е честно да го вържеш за синджир и да стои така по цял ден. Кучетата са социални животни и имат нужда от глутница, за да се чувстват добре психически. Затова така добре се вписват като „членове на семейството“ – защото ние ставаме тяхната „глутница“.
Що се отнася до белите, които може да ти направи вкъщи, и това се контролира. За всяка болка си има лек Wink Питай, ако имаш въпроси за възпитанието и отглеждането на животинката. Всички тук ще ти помогнем както можем.

Деси, а защо вет ще чисти ушите на кучето? Според мен стопанинът следва да чисти ушите на кучето си. Воденето на животното при вет трябва да е като ходенето при зъболекар (или гинеколог, ще ме прощавате) – предполага предварително да си се измил.

# 460
  • София
Деси, а защо вет ще чисти ушите на кучето? Според мен стопанинът следва да чисти ушите на кучето си. Воденето на животното при вет трябва да е като ходенето при зъболекар (или гинеколог, ще ме прощавате) – предполага предварително да си се измил.

Това го написах по инерция, съдейки по Джесика, макар че и други кучета не дават стопаните да бъркат в ушетата, както не дават да се режат и ноктите. Вместо да я мъча вкъщи 1 час, по-лесно ми е да я занеса в клиниката и всичко да приключи за 10 минути. Ти не си чела предишните теми, но рязането на нокти/чистенето на уши при нас е невиждано шоу!  Mr. Green Едната процедура е неосъществима без фуния на главата и е съпроводена с неистово квичене и тракане на зъби, другата - само със завързана муцуна  ooooh! Иначе в резултат има изпохапани до кръв лекари  Grinning Вкъщи тя по принцип ще ми даде да направя процедурите, но нямам как да я хвана само с две ръце, няма как и да я притисна, че е мъничка  Peace

# 461
Деси, ами то и аз като тебе... Моето куче ме е разглезило и аз си мосля, че всички са като него.

# 462
[Марта, много ти е сладък дакелът  Heart Eyes А какво правиш, преди да излезеш вечерно време? В смисъл, отиваш ли при кучето, говориш ли с него? И как се чувстваш? Изпитваш ли вина, че го оставяш самό, защото те е страх, че ще се размрънка?

Много благодаря, Фея! bouquet
Вечер малкият ме изпраща така, както го прави всяка сутрин, когато отивам на работа - седнал е в коридора, спокоен е и аз просто излизам. В този момент и двамата сме спокойни. Той остава с друг член от семейството вкъщи. Шоуто настъпва около 30 минути след излизането ми. Кученцето става неспокойно и това продължава до завръщането ми.

newsm78

# 463
Вечер малкият ме изпраща така, както го прави всяка сутрин, когато отивам на работа - седнал е в коридора, спокоен е и аз просто излизам. В този момент и двамата сме спокойни. Той остава с друг член от семейството вкъщи. Шоуто настъпва около 30 минути след излизането ми. Кученцето става неспокойно и това продължава до завръщането ми.

О, проблемът е много лесно решим значи!

Ти правиш каквото е нужно.

Сега трябва човекът, който остава с дакела, да помогне.

Нека човекът наблюдава кучето. В момента, в който то започне да показва признаци на безпокойство, веднага трябва да се реагира. Кратък, остър звук, напр. "чт", ще сепне кучето, за да го спре от това да се зацикли в усещането за твоята липса. След това, със съвсем спокоен глас, човекът трябва да изпрати кучето на място, където то се отпуска и спи. Ако се налага, човекът да отиде с кучето до въпросното място и да не си тръгва, докато кучето не изпълни командата и не легне. Когато то е вече легнало и започне да се отпуска, тогава човекът може да се върне и да продължи заниманията си. Никакво галене, никакво успокояване, никакво глезене за кучето в такъв момент. Само спокойствие и прекъсване на цикъла.

Възможно е процесът "наблюдение->чт->команда->съпровод до място" да трябва да се повтори няколко пъти. След това съпроводът ще отпадне, после нуждата от команда, а накрая - и необходимостта от коригиращ звук. Кучето вече самичко ще отива да си легне, щом излезеш.

# 464

О, проблемът е много лесно решим значи!

bouquet Благодаря много, Фея!  bouquet
Ще работим по въпроса според съветите ти и когато отбележим напредък, ще се похвалим.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт