Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Мацинка, какъв цвят е померанчето? Тя е още бебче Simple Smile

# 76
Здравейте отново  Simple Smile Малко ми е неудобно, че отново задавам въпроси, които по всяка вероятност се обсъждани често, но все още съм доста неориентирана около отглеждането на нашия боксер, който е доста енергичен и не се спира просто....

Интересувам се какво е мнението ви за професионалното обучение на кучетата. Разгледах в нета разни предложения за училища за кучета, но не знам към кое да се обърна и има ли смисъл изобщо. Моят основен проблем е, че никак не обича да остава сам и винаги излизането ми е своеобразна игра на гоненица  Rolling Eyes Обаче как ще го научи професионалният учител да остава сам, не ми е ясно. Благодаря предварително  Hug

П П. Довечера ще опитам да го снимам и да ви покажа "бебето"  hahaha

# 77
Клод, основното правило е, че умореното куче е щастливо Simple Smile Щом боксерът ти има много енергия, трябват му и много възможности да я изразходва. Това предполага поне две 30-минутни разходки на ден (средна скорост 5 км в час). Ако не изразходвате енергията, кучето ти ще бъде неспокойно и ще беладжийства.

Що се отнася до потготовката за излизане, за боксерът ти това явно е станало игра. Слагането на каишката и разходката трябва да са награда за добро поведение. Опитвай се самата ти да бъдеш спокойна, преди да започнеш да се подготвяш за извеждане на кучето. Игнорирай или санкционирай със звук (чшшт! хей! или каквото ти е удобно) всеки опит на кучето ти да те разиграва.

Можеш сама да го научиш и да е спокоен, докато ви няма. Просто му покажи, че излизането и връщането ти вкъщи не е нищо странно или страшно. Като тръгваш направо излизай, без сбогуване и ласки поне 15 мин преди тръгване. Като се връщаш, не обръщай никакво внимание на боксера поне 15 минути или докато не се успокои и легне с глава на лапите си. Можеш да започнеш с кратки интервали, през които те няма. Прави нещата, които правиш всяка сутрин преди излизане. Излез за минутка, колкото кучето да не е изпаднало в състояние на тревога, след което се върни. Повтаряй това, като постепенно увеличаваш времевия интервал, през който те няма. Когато кучето е в състояние да стои само 2 часа, без да се чувства изоставено, ще може да изкара самичко и 12 часа без проблем.

За да работи това обаче, кучето ти не трябва да има натрупана енергия. Така че разходките са изключително важни.

Ако владееш английски, непременно посети сайта на Сизър Милан www.cesarsway.com , защото там ще намериш отговор на всичките си въпроси за възпитанието на кучето си. Ако не си чувала за Сизър, той има сериал, наречен The Dog Whisperer по National Geographic Channel.

Ако смяташ, че няма да можеш да се справиш сама, обърни се към професионалист.

# 78
  • София
Еее, коледната Нора е разкошна!!!! Винаги съм се чудила, как стои така мирна, Джесика веднага ще скочи  Hug

Добре дошли на новите кучовци!  Hug

Реа, наистина отдавна не съм пускала, веднага се поправям  Embarassed
Ето ни и нас с новата играчка. Подарък ни е (заедно с едно прасенце), аз не купувам такива пищящи, но тази се оказа страшен хит, вече втора седмица я влачи и не й е писнала

# 79
Фея, много хубаво клипче  Heart Eyes

.:Macinka:., добре дошла!

Деси, много ми е сладка тези кратунка леко плешивка  Joy И на Нора понякога и изглежда кратуната леко плеши  Laughing, като не са дългокоси, а борчески настроени е така  Joy. Като видя пинчер и се разтапям просто  Heart Eyes

# 80
Клод и аз не съм много запозната но преди време до работата спираше едно момче което учеше кучета и само ако знаеш как се възхищавах на неговите възпитаници .Толкова умни кучета съм имала и да си призная че на нищо не съм успяла да ги науча сама освен елементарни команди. Та мисълта ми беше за това момче ,със страшна любов се отнасяше към кучетата и всичките до едно бяха много добре обучени само че незнам нищо за човека.Само си спомням че каза че е някъде на края на пловдив  Simple Smile

# 81
Eх, момичета, съвсем ви изтървах, но хайде запис и от мен. Дано скоро имам време да наваксам

Ерота, моите най-искрени съболезнования   bouquet  bouquet

# 82
  • виртуално
Имам проблем, от около седмица Арчи въобще не ползва постелката по предназначение.
Пикае упорито пред вратата, а с постелгата играе и я къса.

# 83
Имам проблем, от около седмица Арчи въобще не ползва постелката по предназначение.

Времето се оправи и иска на вън  newsm53

# 84
  • виртуално

Времето се оправи и иска на вън  newsm53

това ясно  Joy
ама си го стиска упорито и си го пази за пред вратата

# 85
Клод, задължително потърси специалист, щом не се справяш сама, за да не се задълбочи това поведение. Специалист в този случай, наистина не може да помогне, но може да ти каже какво и как да направиш. Не са евтини училищата за кучета, но пък ако можеш да си го позволиш, няма да ти е излишно Hug

Момичета, страхотни са кучовците ви Heart Eyes .

# 86
Аз изчиствах хубаво с препарат мястото и после ако стане аварията и почвам да се карам и с вестника......при мен така се получи. Това беше отдавна, но което си спомням беше, че със строгост и дисциплина всичко се получава.  Grinning  Wink

# 87
  • София
това ясно  Joy
ама си го стиска упорито и си го пази за пред вратата

Премести пелената там, където е решил да пишка, може би нещо не му харесва сегашното място, случват се такива неща Peace

# 88
Здравейте!
Да се представим и ние в темата - имаме йорки Луиджи, което осиновихме от не много грижливи стопани преди 3 седмици. Вече свикна с нас, той е на годинка и 4 месеца, много малък, към 1200-1300 гр и вече голям глезльо

# 89
Гад Чевръста, добре дошли! Много е хубав Луи! Браво на вас! Милата душичка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт