Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Фея, наистина много добре си го обяснила  Hug
Наскоро се зачетох в дог.бг в тема за кликер обучението, но почти нищо не разбрах. Може би защото бях ядосана на непослушанието на моя куч по-рано през деня, бях се заровила в темите да търся бързо решение на проблема и от прескачане от тема в тема накрая ми стана каша в главата.
Сега като прочетох твоя пост, успях да видя логиката. Ще имам въпроси, но първо да ми се избистри идеята  Peace
При мен проблема е, че ако сме в къщи и усети че ще има наградки, всичко изпълнява точно и на секундата. Ако сме навън понякога изпълнява, понякога не, разсейва се дори и да сме на усамотено място. Като изпълни нещо и дам наградка сяда пред мен и се моли за още, като не дам и той се дръпне пак се прави, че не чува при следващата команда  Crazy
Деси, има ги, търси кликер  Peace

Рила, благодаря ти за съветите по моя проблем  Hug От къде Омега 3? Има на хапчета специално за кучета ли? И какво разбираш под "лека диетка"? Да намаля дажбата или да сменя храната? Сега е на Chicopee за активни и ловни кучета, дето май не е много подходяща за него, но ММ това купил последния път. Поне я яде, преди нея се мръщеше на Про План, Роял.. 3 месеца беше много труден с яденето, което не е присъщо за него. На тази дажбата е много занижена и се чудя дали изобщо му стига и дали не я яде просто защото вече е много гладен постоянно.

# 316
Фея, ... Да те питам само: Моят опит показва... Аз лично използвам... - това от свое име ли го пишеш или цитираш някого?
Пиша го от мое име, защото текстът е лично мой. Всичко, което съм публикувала в поста си за обучението с щракалка е плод на моите знания и опит. Моето куче е обучено да изпълнява команди точно по този метод.

Разбира се, той не е мое откритие. По-рано писах, че на това съм се учила предимно от Карън Прайър.

Ментолка, преходът към изпълнението на командите вън или при условия, в които кучето има дразнители, трябва да е плавен. Затова обучението започва вкъщи, само ти и кучето. После, когато командите бъдат усвоени, тренировките може да се провеждат пред другите членове на семействтото. След това можете да излезете в двора, примерно. И така, лека-полека кучето ще свикне с това да изпълнява командите ти и да внимава при всякакви условия.

Джоджо, точно затова при обучението с щракалка лакомството трябва да е с такъв размер, че да може да бъде глътнато без да се дъвче.

Марийка, ти по колко пъти на ден храниш кучето си? Има ли постоянен достъп до храна? Пробвала ли си да оставяш Дейзи гладна?

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 23:20 от Фея Кръстница

# 317
Фея, възхитена съм! Много полезно обяснение!  bouquet

# 318
Дейзи е моята кучка Laughing
А на mariyka е Бъди.
За много кратко време минахме през много кучета бебета.
От Дейзи/3 месеца/,Бъки/31 дни/,Лъки/2 месеца/ и два пъти кучета домашно производство,ми стана ясно,че кучетата са като хората.
И те имат характер.
При някой нещата стават по лесно,при други по трудно.
При някой се получава по един начин,при друг трябва друг подход.
При тях също има период на послушание и на бели.
Просто трябва търпение и толерантност.
При нас се оказа,че повторението е много важно.Понякога се притеснявам да не изглеждам като идиот:повтарям,потретвам,но не повече от 15 минути.Но след 20-30 пак повтаряне.
Но като дойде пролетно и есенно време за кратко все едно забравят всичко научено Grinning
Фея,много се радвам,че си имала време да направиш всичко това за твоето куче.
Сигурно се разбирате чудесно.

# 319
  • Варна
Здравейте и от мен. Имаме пекинез Тоби на 1г. 6м. Как да кача тук снимка,натискам бутона вмъкни изображение ,но не може да ми се добави,къде греша ?

# 320
Здравейте и от мен. Имаме пекинез Тоби на 1г. 6м. Как да кача тук снимка,натискам бутона вмъкни изображение ,но не може да ми се добави,къде греша ?

трябва снимката да е качена на сайт, от които да копираш директния линк към снимката и да сложиш линка между [.img][/img] (без точката). Аз ползвам http://snimki.be/, работи без регистрация.
Добре дошла в темичката ни Hug .

Фея, много благодаря за обяснението Hug . Сега чакам и за метода рикол Mr. Green bouquet

# 321
  • Варна
 hailie  Благодаря !   bouquet

е пак не ми се получи

http://mamit.snimka.bg/animals/tobi.671101.26955779

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 21:46 от Естера

# 322
Фея, малко късно отговарям, но.. мерси.

Аз имам сериозни резерви към Сизър МИлан и неговите техники. Предпочитам положителната мотивация.
Ето едно видео, за да се аргументирам:

Предпочитам Виктория - страхотна! За разлика от Сизър - фризьора на кучета - жената не прави само шоу. Използва лакомства, кликер, играчки. Чудесна.

http://www.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0&feature=related

http://animal.discovery.com/tv/its-me-or-dog/

# 323

Много е готин! Heart Eyes
Така постнатия адрес е към албума, което пак е добре.
В случая със снимка.бг - с десен бутон върху снимката и избираш опция "Копитай адреса на изображението". Аз съм с Мозила, ако ти си с IE  потърси сходна опция.

# 324
  • София
Клипчето е доста пресилено, извадени кадри с цел ...

# 325
Ами, жгмъц, опитай се да извадиш кадри, представящи как Виктория бие кучетата. Или пък клипчета на някой друг треньор, който използва положителна мотивация.

# 326
  • София
Не бих нарекла това бой!  Wink

# 327
Скин, досега си доказала, че си разумен и информиран човек, затова приемам, че също като мен си гледала повече от един епизод в поредицата The Dog Whisperer по National Geographic Channel. Нямам амбицията да променям убежднията ти. Както се казва, колкото треньори на кучета, толкова мнения. И всеки стопанин има правото и следва да използва метод на обучение, който работи за неговото/нейното куче. Само ще споделя моето мнение в името на информираността на останалите четящи темата.

Аз изключително харесвам Сизър Милан. Гледала съм boot-camp style всичките сезони на шоуто, излязли на DVD до септември 2011. Не видях нито един момент, в който Сизър да бие или удря куче. Нито пък да има пристъп на гняв. Дори тогава, когато кучетата го хапят. Единственото нещо, което прави, е да ги маркира със "захапка" или с леко странично почукване. Видяла съм и как прилага на практика положителна мотивация за рехабилитация на кучетата, с които работи.

Шоуто се излъчва от 2004. Не по някакъв долнопробна локална телевизийка, а по Нешънъл Джеографик - доказани застъпници за правата на животните, за уважение към природата и опазване на околната среда.

През 2006 г. АХА (Амеранската хуманна асоциация) присъства по време на заснемането на серии от поредицата и потвърждава, че няма проява на жестокост към животните.

В тази страна, където човек може да отиде в затвора за проява на жестокост към животните, шоуто на Сизър Милан не е слизало от ефира на NG от 2004 до ден днешен.

Пък ако човек седне да ровчи и да вади неща от контекст, дори Библията може да бъде представена като литература, подтикваща към тероризъм и насилие.

# 328
Имам всичките епизоди на Сизър Милан, които биха могли да се свалят от интернет.
Не бих ритала кучето си така, нито бих го душала с повода.
Достатъчно ми е да видя как рита кучето в стомаха.  На клипчето това се вижда.
Или и вие го правите това с вашите кучета и го смятате за нормално?

# 329
Момичета, "нагазваме в дълбоки води" Peace .
Не смятам, че "ритането в корема" на кучето е направено с цел насилие над животното! Също не смятам, че го прави да е болезнено, а по-скоро стряскащо за кучето, което е изпаднало в кофти душевно състояние.
И наистина мисля, че клипчето е пресилено. Забеляваш ли, Скин, върху какви кучета се прилага този метод? Само върху много агресивни. И за толкова много епизоди и толкова много случаи не видях да "малтретира" нито едно куче. Някои кучета се нуждаят от стряскане.

Общи условия

Активация на акаунт