Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Snarky Chimpfanny, само ориз и вода, няма какво друго, вероятно й е зле от мазнината, едва ли е друго. Но ако утре не е добре, по-добре док. да я види.  Hug Hug

Mrs. D, fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 406
  • София
Yakamoz и аз така реагирах като този човек , видя ли да се приближава по-колямо куче вдигах Емма високо докато не го направих пред един ветеринарен лекар .Бяхме на гости при един приятел който обучава кучета и той пусна един лабрадор да потича без да се усети че сме в двора с моята пекинезка и лабрадора веднага се затича да я душка за да си играят , ама аз ошашавена я вдигнах съответно той веднага реши че го заплашва , а пък моята се уплаши много повече .
Та тогава човека ми обясни че така не се прави  ooooh! защото по-големите породи стават агресивни  и от тогава каквото и куче да ни приближава гледам да се държа адекватно и да не се срахувам  Sad
  bouquet
Фея аз исках да те питам как да я коригирам моята хубосница да не яде болкуци  Tired
А друго исках да споделя пекинезката се опитва да вземе надмощие над малката ми дъщеря , някак долавям една ревност отстрана на кучето .
Приемам всякакви съвети   Hug Hug Hug
Хубав ден от мен !   bouquet

# 407
  • На земята, която е всъщност звезда.
По повод пекинеза се сетих за:

# 408
Много ме развеселиха снимките Joy Joy Joy Joy

# 409
Джоджо ако сте от пловдив заповядаите в къщи , но от сега се застраховам че мишката няма да даде  да го гушкат дечицата .Нашия бестрашен се хвърля на големи кучета обаче чуе ли глас на малки деца и почва да трепери от страх и се скрива в къщата. Simple Smile                                                                                   Надежда 96  и аз така правя с вдигането на ръце при заплаха незнаех че нетрябва .но то толкова зверове по улиците

# 410
  • София
По повод пекинеза се сетих за:

hahaha Joy Joy Joy

# 411
mmqq,права си е мишката. Laughing
Какво може да и сторят големите кучета.
А децата,а децата...как мачкат,щипят,дърпат.

# 412
  • Sofia

Привет,
Това са нашите бебета!
Много успешна седмица пожелавам.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 20:01 от zarady

# 413
Надежда, препоръчвам да използваш два метода за отучване от яденето на боклуци:

1. обучение с щракалка (положителен заряд)
2. корекция (отрицателен заряд)

Обучението с щракалка ще помогне на животинката да се свърже с теб по-добре при изпълнението на всякакви команди. Можеш да донасочиш обучението, като вземеш предпочитания от кучето ти боклук или боклуци и ги разпръснеш по пода на коридора, да речем. В момента, в който кучето наведе нос да помирише боклука, викаш името животинката, тя те поглежда, щрак+подаваш лакомство. Постепенно увеличавай дистанцията между теб и кучето, за да може то да започне да идва при теб за наградата си. Взимай щракалката и лакомства и по време на разходка, за да възнаграждаваш незабавно правилното поведение. За повече подробности погледни поста ми за обучение с щракалка (пост 310 на стр.21 в тази тема).

Корекцията трябва да става в момента, в който кучето отиде да подуши боклука. Тогава то още не е съвсем сигурно дали да яде нещото или не и ще ти е много по-лесно да прекъснеш развитието на процеса в зародиш. Ще ти е достатъчно да кажеш "чт" или "шт" рязко и отчетливо, с лице обърнато точно към кучето, за да може то да разбере, че звукът е предназначен за самото него. Опитай се да не влагаш гняв, отвращение или досада. Нашите емоции често объркват и плашат кучетата, а и ни правят слаби в техните очи. Просто бъди твърда.

Що се отнася до опитите за надмощие над детето ти, не допускай това в никакъв случай! Кучетата трябва да бъдат научени да се подчиняват на всички членове на семейството и това зависи от човека, койото има най-голям авторитет пред животинката. Ако не направиш това сега, нещата ще излязат от контрол до такава степен, че кучето ти ще започне да ръмжи и да хапе детето ти. Тогава стопаните панически се втурват да търсят треньор, но понякога попадат на неправилния човек, койото не намира подход при решаването на проблема. Следва посещение при вет, който казва, че кучето е агресивно и препоръчва то да бъде приспано. Ако знаеш колко много кучета биват евтаназирани заради подобно поведение...  Sad А те, горките, изобщо не са виновни.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 17:05 от Фея Кръстница

# 414
  • София
Идвам да се похваля с това:

Рядко успявам да направя такъв кадър! Laughing

# 415
Има ли в темата собственици на кучета в Германия, да изнахалствам да питам нещо на лични?

# 416
Хубаво сте обсъдили простите стопани на кучета, но как процедирате когато получите агресия насреща от случайни минувачи, защото пинчера(да кажем, понеже моят случай беше такъв) ви е тичал свободно след 23:30 часа?

П.С. Позволявах си да пусна Ая само късно вечер около посоченият час. Вече и това не си позволявам.   Tired
Да не говорим колко тягостно ми е по време на разходка, за да не попаднем пак на такова отношение и изрази от типа "заради такива като вас умират хора".    Stop

# 417
Не мога да те посъветвам друго освен: бъди изрядна във всичко и си знай, че не заради такива като теб умират хора Stop

# 418
  • София
изрази от типа "заради такива като вас умират хора".    Stop

Това ме уби!  ooooh!

# 419
  • София
Гледам да не се връзвам, но рядко се сдържам да не отговоря подобаващо.
Да не би да сме виновни за войната а Ирак ? За какви умиращи хора иде реч ?

Общи условия

Активация на акаунт