Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Определено написаното ми е от полза! Ще пиша и ще се посъветвам с Вас, само да изберем кучето Mr. Green Благодаря още веднъж за съдействието!  bouquet

# 676
zuzi_79 ако нямате никакъв опит с кучовци до сега най-добре избегни джак ръсела.Аз също съм им голям фен,но не са кучета за всеки.Въпреки малкият си размер са най-енергичните,може би кучета...все пак са ловна порода,нужно им е много дълга разходка...и то не една на брой.Нужно им е и стимулация,защото като им стане скучно събрано с енергоята която имат и не е изразходена..става убийствена комбинация.

Наистина запознай се преди това с породата,напиши в гугъл,примерно ''джак ръсел темперамент'' и ще ти излезе мн инфо...така можеш да разгледаш и други дребни породи,щом държиш на размера да е мъничък.

Аз от опит да ти кажа,че преди да си взема 3-то ми куче...бях убедена,че питбула и хъскито са кучетата за мен...влюбена във външният вид и заслепена.Имах спор с половинката,която искаше боксер...толкова ми бяха грозни,смотани....та реших да потърся инфо в нета за моите две породи фаворити и да го уборя едно хубаво...какво стана....влюбих се в боксера и осъзнах че другите две породи не са никак за мен и че външността не е толкова важна,колкото темперамента...сега имам 4 годишен боксер и съм адски щастлива,че не взех нито питче,нито хъски.

# 677
Зузе Hug
Радвам се да те "видя" и тук. Grinning
Джак ръсела са наистина изключително енергични..Имам позната с такъв териер и немска овчарка, всеки ден ги разхожда по няколко часа в планината....познай кой се изморява първи. Wink
Боксер е добър избор, обожавам ги, мопс, френски булдог, кокер...
Въпреки, че аз самата въобще не съм съгласна, че големите кучета се мъчат в апартамент...но това е мое мнение де. Peace

# 678
Джак Ръсел не беше ли герой и в Маската... ГолЕм звЕр  Mr. Green
Аз харесвам бийгъли, които също са големи хулигани, но са толкова сладки, че ако човек има здрави нерви да се занимава, време и пространство ...

# 679
10 c's, същото е  Joy

Снарки Hug

# 680
Primerno виж го това как гледа, все едно казва "Ще ти извадя душата"  Simple Smile
http://farm1.static.flickr.com/31/62122054_457f5cc72e.jpg
Как да устои човек

Исках да попитам за тези медальони - не им ли пречат на кучетата? отзад освен име, мже ли да се напише телефон примерно? някой има ли опит

# 681
Че какво да им пречат медальоните? С тях се свиква. Тук е задължително кучетата да имат на нашийника си два такива: за ваксинация против бяс и вместо паспорт. Повечето хора добавят и още един: с информация за стопаните.

Аз нашийник на бобтейла докато сме в къщи не слагам. Само като го извеждам. Дрънка на всяка крачка, като индийска танцьорка, ама на никого пречи.

# 682
  • Варна
Бъди има кокалче медальон - име и телефон. Носи си и този от ваксината. Леко подрънква, но не му пречи. На полянката всички си носят тези от ваксината - знак на уважение към реда.

# 683
  • виртуално
Бъди има кокалче медальон - име и телефон. Носи си и този от ваксината. Леко подрънква, но не му пречи. На полянката всички си носят тези от ваксината - знак на уважение към реда.

какъв е този медальон от ваксината?
и защо Арчи няма такъв  newsm78

# 684
Някои ветеринари дават медальон за ваксината, други - не. Аз така или иначе нося преснет паспорт с тези данни, понеже кокалчетата все ги губим.

# 685
  • София
Как е Бъди?
Прекопали ли вече цялата градина?

Чак тази сутрин мога да кажа, че се е възстановил след Цертифекта! /сложих му го в понеделник/
Иначе се надявам да спре да копае вече Mr. Green Наемерих аразкопано в алпинеума, но то е от миналата седмица вероятно докато ни нямаше, но понеже е заградено и не съм го видяла веднага. Как е влязъл там без да размести оградките не знам.

Момичета, вечера токов удар ми скапа компа и съм бясна! Сега се мъча на тийнежърския /получих разерешение!/, но той си го е направил много усложнен и все едно съм без PC!

# 686
Искам да ви питам нещо. Имам куче е на 4 месеца, мини пинчер. На 21.03 му е правена една ваксина Parvigen, другите са пропуснати. Извеждано е от предишните си собственици навън. Аз също го извеждам. Какво ще ме посъветвате да направя за доброто му здраве, иначе е външно и вътрешно обезпаразитено. Много се притеснявам за него така. Ходих при ветеринари, едните ми казаха че трябва да му се продължи сега схемата за имунизации с 2 ваксина и после 3 - та. Другия ветеринар ми каза, че директно годишната. Какво да правя? Благодаря ви предварително, моля ви отговорете ми бързо, наистина се притеснявам  Sad

# 687
  • Варна
Ние имаме два медальона - единият е ,че сме го регистрирали в Обищаната и сме му платили данъка с името на града и някакъв номер , а другият е от Вет.клиника с името на клиниката и тел. ,че му е сложена ваксината за бяс

# 688
Може ли малко повече инфо за редът в общината?

# 689
Доколкото имам любителски познания,от тук чула,от там разбрала,ваксините са 5 валентна,7валентна.
Ето тук:
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА  ПРОГРАМА  ЗА  ВАКСИНАЦИЯ  НА  КУЧЕТА
RECOMMENDED  VACCINATION  SHEDULE  FOR  DOGS

30-40 ден моновалентна ваксина срещу  Парвовироза, като първа ваксина

45 ден бивалентна ваксина срещу  Парвовироза и Гана, като първа ваксина

45 или 59 ден петвалентна ваксина срещу  Парвовироза, Гана, Инфекциозен хепатит и
Лептоспироза, като втора ваксина в  зависимост от започнатата схема

59 или 73 ден седемвалентна ваксина срещу  Парвовироза, Гана, Инфекциозен хепатит,
Лептоспироза, Параинфлуенца и Бяс, като  трета ваксина в зависимост от започнатата
схема

12 месец седемвалентна ваксина, като  годишна имунизация, която се повтаря
Ежегодно

Мисля,че на вас ви препоръчват направо седемвалентната и май е правилно според възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт