Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 28

  • 56 002
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 969
Карола, Извини ме, че така се включвам. За мое съжаление имам приятелка, която от 2 години се бори с рака, освен, че сега и майка ми е болничка. Та тя ми е казала, че не хапва никакво сладко, нито захар, нито мед, нито стевия, нищо.  Sad Само отвреме навреме си хапва плодове. Защото глюкозата подхранва туморите. Прочетох го вече на доста места. А за червеното цвекло и морковите пък навсякъде пише да се консумират. Препоръчително на сок. Пак сори за вмешателството. Кураж! И с перуката си страхотна!

# 136
  • Пловдив
  • Мнения: 199
Каролка, кой освен лекаря ти казва, кое може и кое не.
Сладко и захар ям. Умирам за бисквитки и страволинки.
Мед хапвам от време на време, но с лимоните съм скарана.
Цвекло ям на салата, че сока ми мирише на пръст, сок от моркови пия, когато мъж ми направи.
В Онкологията ми казаха да ям и пия всичко, но да не прекалявам.
Диета не спазвам просто ограничавам храни, които ми подуват корема, но аз съм с рак на дебелото черво и се съобразявам с това.

# 137
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 123
Аз го написах много ясно. Ще се побъркате ако четете какво трябва и какво не трябва. Всичко, което прочетете днес, утре ще го прочетете в обратния вариант. Само ще дам пример. Аз вече 3 години всеки ден пия зелен чай, защото бил мнооого полезен. Да ама не! Преди време прочетох статия, че въобще не бил препоръчителен и даже можел да докара рак на стомаха #Crazy Много такива неща съм срещала, но честно да ви кажа, това ми дойде повече е се сетих за доктора, който ви цитирах - всичко трябва да е умерено и с нищо да не се прекалява...
Смея да твърдя обаче, че този който казва, че цвеклото не е полезно трябва да е изтрещял. С това нЕма как да се съглася. Мирише не мирише, гадно не гадно, по време на химията не знам колко кг. съм изпила като сок с морков Mr. Green
А сладкото.... Embarassed Embarassed Embarassed Там са ми големите грехове Rolling Eyes
Лека ви нощ, дами! До утре Hug

# 138
  • Мнения: 4 864
Благодаря ви много! Знам, че е много объркващо всичко , но и аз вече се лутам като...знаете какво Simple Smile И не знам какво да ям и пия. Сутрин си пия саменто, после лимон с мед, после арония и тогава закусвам. После един фреш от портокали и мандарини-без подсладител. на обяд-саменто и арония. На вечеря пак същото. Сега почвам да пия и чай от зелен ройбос. Вечер и едно киви,по лекарско предписание. Програмата ми е пълна. Просто вече не знам какво ли не ям и пия. Само и само леко да мине ХТ,че лекарството ми казаха, че е много силно.

Хубава и спокойна нощ на всички !!   bouquet

# 139
  • Мнения: 884
Добро утро и слънчев ден от мен!

Момичета, първо да благодаря на всички за подкрепата и милите думи във Фейса-точно от това имах нужда. Вече месец, откакто знам за тази гадна болест-отварям и затварям албуми, ще работя-няма да работя, мисля си-ами ако някой си поръча нещо и аз умра преди да съм го направила... Embarassed ...ей такива неща.Сега ,не съм съвсем сигурна...А тъкмо беше почнало да става интересно-през януари стана една година , откак се заех с този проект, през февруари излязох "на светло" и започнах да се осчетоводявам, да се оглеждам за финансиране и проекти...Ставах в 5 и лягах към 12-сън не ме хващаше, сещах се за нови и нови неща, нямах търпение да ги направя, да ги покажа, да ги продам...И не ставаше въпрос точно за пари /аз си имам работа, от която ми е основния доход/...просто умирах от кеф.И изведнъж-спирачка...Страхувам се да правя проекти и планове за повече от два дена напред. Кофти...
 И пак -благодаря ви!
 Сега пак да попитам за кълновете-в крайна сметка ги покълнах-сега какво да ги правя-как да ги "пригодя" за ядене-с какво се подправят?Така ще е-като акъла ми е все в храната ...Днес съм си обещала по-лека храна, че вчера направо напълних очите на майка си и съпруга си-кога са ме виждали да се храня така?!

# 140
  • Мнения: 4 864
Луди Пеперуди, и аз съм така, все едно набих яката спирачка. Преди да вляза в болницата всичко около мен беше много динамично. Работех си, ходех си на танци, репетирах си с театъра и изведнъж- стоиш в една стая и чакаш диагноза и НЕ ЗНАЕШ какво те очаква. Аз едва като излязох от болницата разбрах,че ме чака химиотерапия и още повече препятствия.  Но за мен това е голям урок. урок за това,че трябва да спра да се ядосвам за елементарни глупости. Да обичам семейството си, мъжът ми и приятелите си. Да имам време за себе си и да НЕ правя компромис със здравето си за сметка на работа и всичко друго... АЗ и семейството ми-това е най-важното! Аз не мисля да умирам, не мисля,че ще оставя несвършни неща. Първото нещо, което прочетох беше една статия, която се казва: Ракът на гърдата не означава смърт! И друго-според мен всичко е в мислите ни. Не мисли за това, че няма да си извършиш някоя поръчка. Живей така, че тепърва ще направиш най-добрата си поръчка. Ако ти се предадеш,ракът ще победи, ако ти му покажеш,че няма да се дадеш, ще се оправиш, дори по-бързо,отколкото очакваш!!

Желая ти хъс и много инат!
Хубав ден на всички!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 141
  • Мнения: 884
Уф, така е наистина-може да сме се понадценили малко, бързайки за къде?!-не е много ясно.
 БигБаба-сподели моля те рецептата за пухкавия пълнозърнест хляб, който си показала в енда друга тема-наистина изглежда много добре  bouquet.
Каролка, и меда ли!? Тъкмо вчера си принтирах сладкиши от ядки и мед само, да си попълня липсата на сладичко, уфффффффффф

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 09:04 от Луди Пеперуди

# 142
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 123
В продължение на 40 дни сутрин закусвах със 100 грама покълнало жито и ябълка, защото иначе нямаше сдъвкване. Приготвям го по следния начин: сутрин слагам 100 грама жито в буркан с вода, на втората сутрин изцеждам житото и го слагам в чиния между мокър тензух, който през деня от време на време поръсвам с вода. На третата сутрин то е покълнало и го ям. На втората сутрин когато изцеждам житото, зареждам буркана с други 100 грама, за да не се спира цикъла. Забравих да кажа, че житото не е грухано, а го купувах от едни биомагазини "Балев" и не е обработено по никакъв начин. Абсолютно натурално, както си е било на класа. Докато се прави това /40 дни/ не трябва да се яде никаква животинска храна. Аз затова и го правих по време на постите. В този смисъл не е подходящо за те зи които са на химии, защото тогава трябва да се хапват повечко пържолки Mr. Green Хубаво е да го направите след химиите като прочистване на организма. Който иска мога да му пратя статията, за да я прочете , но няма да е тук, защото е доста дълга като текст и ще заема много място Peace

# 143
  • Мнения: 4 864
Каролка, и меда ли!? Тъкмо вчера си принтирах сладкиши от ядки и мед само, да си попълня липсата на сладичко, уфффффффффф


И аз това питам... Защото само мед консумирам вече, а сега излиза,че и той не ставал  ooooh! Ама няма как без сладко..то се губи всякакъв вкус. не знам вие дали сте го пили тоя ройбос, ама той има вкус на трева без да се подслади...  Sick

# 144
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 123
Както съм ви казвала много пъти, аз без сладко не мога. Пощурявам, но всички чайове, колкото и гадни да са ги бия без никакъв подсладител.Може да набивам тортите и сладките, но иначе чайчетата ги пия без нищо Mr. Green hahaha

# 145
  • Мнения: 884
Мерси-ще пробвам да си забъркам някаква салата с вече покълналото жито.

# 146
  • Мнения: 0
Момичета, по повод сладкото - може да пробвате като подсладител сок от агаве. Агавето по принцип се смята за относително безопасно, защото не предизвиква инсулинови пикове като захарта (това е основния проблем на т.нар. сладко  Laughing).

# 147
  • Мнения: 884
Ще потърся да прочета-мерси!

# 148
  • София
  • Мнения: 16
Сиско,едно гласче и от мен! Laughing

# 149
  • у нас - на брега на морето
  • Мнения: 295
Момичета, като ви чета колко сте стриктни по отношение на сладкото, започвам да си мисля, че аз ще съм от онези малките проценти на преживяемост  Sad На мен също ми казаха, че мога да си ям всичко, защото не ми е оперирана храносмилателната система. Чела съм, че натуралният шоколад над 80% е полезен. За меда ми каза доктор, че няма единно мнение. За цвеклото и морковите знам, че са полезни, но да не са прекалено наторени, но на практика трябва да си ги произведеш сам, за да си сигурен. Селските не значи, че не са торени, за съжаление.  Извинете, но ако си превърна живота в терзания и лишения, ами то не е живот, а съществувание. Не виждам, за кого ще съм полезна такава изнервена? На всичкото отгоре за работещите /което е доста уморително/, които едва имат време да сготвят за семейството едва ли ще намерят сили да си приготвят специални менюта! Да не забравяме, че някои имаме малки ученици, които имат нужда от нашата помощ и контрол. Който може и има време, нека си спазва диетите за собствено удовлетворение, докогато издържи - няма нищо лошо.
Хайде хубав пролетен ден ви желая! newsm03  love001

Общи условия

Активация на акаунт