Изплащат ли се със задна дата детски добавки на дете с ТЕЛК ?

• 139 808
  • 344
  •   1
Отговори
# 150
@ anane, много ти благодаря за изчерпателната информация! Започвам да действам.  Simple Smile

# 151
Здравейте нека се разпиша и аз в темата ние днес си подадохме документи  за телк в окръжна Болница Св. Анна има ли някои който вече е минал по този път  нека сподели колко време се чака ние сме с диагноза епилепсия има ли шанс да ни отрежат?  И какви документи се представят на комисията? Ще преглеждат ли детето?  Cry

# 152
Здравей derisa, преди няколко месеца минахме в окръжна болница на телк със синът ми.Понеже за година прави по 2-3 пристъпа ни дадоха 40% .Зависи колко чести са пристъпите.Иначе в комисията бяха много добри не сме имали проблем.Понеже при нас бе преосвидетелстване на телка чакахме около месец да ни дойде писмо.сСега чакаме да се явим на втори телк тъй като при нас има леко изоставане и се надявам да ни дадат 50% /общо за двата/

# 153
А при 40% не се изплаща нищо нали така  Sad

# 154
Да трябва да са над 50%

# 155
Ние минахме на ТЕЛК миналата година, но в 5-та градска б-ца.
Преглеждаха детето.
Прегледа беше около 1час, плюс това, че и на мен задаваха въпроси.
Всички изследвания до момента, епикризи, ЯМР, цветни снимки и др. свързани с диагнозата съм предоставила.

# 156
Забравих да добавя по темата, че ни изплатиха със задна дата % от МРЗ.

# 157
Здравейте! Искам да попитам следното:синът ми имаше телк 84% валиден до 2008г. после никой не ни е казал,че можем да го преосвидетелстваме и така до 2013г.Сега отнаво изкарахме телк с 70 % можем ли да искаме изплащането на някакви пари назад? Инвалидизацията му е от раждането.

# 158
Дано не бъркам и да не те подведа с грешна информация ,но мисля че ако на новият телк пише преосвидетелстване би трябвало да ви се изплатят двойните детски и процента от мрз.Имам впредвид периода от единият телк и сега новият.Но дано не бъркам .Най-добре да питате в социалните ,ако не се включи някоя мама запозната с това нещо.Как та не са ви казали от социалните ,че след изтичане на срока на телк трябва отново да се явите за преосвидетелстване?.А и писмо би трябвало да ви дойде от самата комисия.? newsm78

# 159
Би трябвало ама не.Нито писмо нито обаждане от социалните.Явно така им изнася.Септември 2012г. лежахме в болница и там лекарката ми каза да си изкараме телк защото си имаме основание - вродена аномалия.

# 160
Би трябвало ама не.Нито писмо нито обаждане от социалните.Явно така им изнася.Септември 2012г. лежахме в болница и там лекарката ми каза да си изкараме телк защото си имаме основание - вродена аномалия.

Цвети, от коя дата ви е новото решение на ТЕЛК и КОГА сте подали молба пред социалните? От коя дата са ви заповедите за отпускане на добавките?

ИМАТЕ право да ви се изплатят назад във времето, тъй като се касае за преосивидетелстване и дата на инвалид. - по рождение!

# 161
Алиса, новото ни решение е от дата 19.02.2013г. а старото беше до 01.03.09г.-минало е доста време между двете. Още не съм ходила до социалните затова се интересувам за подробности за да съм подготвена като отида да знам какво да искам.

# 162
Мисля ,че трябва да ви се изплатят за времето между двата телка.При нас винаги са изплащани двойните детски и процента от мрз за времето от старият и новият телк.Лошото е, че никой не е благоволил да ви каже ,че е трябвало да се явите за преосвидетелстване. 

# 163
Да не е приятно, може би и аз имам грешка ,че не се поинтересувах но като ни минаха операциите и реших,че вече нямаме право на друг телк, а то не било така.

# 164

ИМАТЕ право да ви се изплатят назад във времето, тъй като се касае за преосивидетелстване и дата на инвалид. - по рождение!

И аз смятам така /съгласно чл.19 и чл.24б от ППЗСПД/ до 3 години назад, но ако времето е повече от три години между двете решения как ли биха се аргументирали социалните.  newsm78

От опита ми, СДирекция отказват без аргумент. Просто пишат "ОТПУСКАМ" и слагат начална дата, датата на новото ЕР.

Общи условия

Активация на акаунт