Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 615
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Нещо не съм привърженик на тези форми. Laughing Нито на мегаперлите, нито на капсулите с гел (еко дозите). Излишно се оскъпява продукта по този начин, да не говорим, че за нашата твърда вода една капсула изобщо не е достатъчна и трябва да сложа две, за да имам добър резултат. И по този начин едно пране ми излиза значително по-скъпо отколкото когато ползвам прах или гел. Но това всъщност сме го дискутирали много пъти. Просто за мен тези алтернативни форми са един неоправдан разход.
Таблетите и капсулите са по-скъпи, действително е така, но Персил прах и Персил мегаперли са с еднаква цена. Прах и мегаперли.

# 226
Днес минах през Кауфланд и взех Персил за цветно - страната на произход е Сърбия,което незнам дали е добре или не, но опаковка от 60 пранета на цена от 13.99 излиза дори по-евтино от ОМО и Тема,което ме устройва идеално.

Друго,което ми направи впечатление, че имаше Ариел течен (мисля 40 пранета) с произход Швейцария на 22.99, дали е добра цената и струва ли си спрямо гръцкия?

# 227
Нещо не съм привърженик на тези форми. Laughing Нито на мегаперлите, нито на капсулите с гел (еко дозите). Излишно се оскъпява продукта по този начин, да не говорим, че за нашата твърда вода една капсула изобщо не е достатъчна и трябва да сложа две, за да имам добър резултат. И по този начин едно пране ми излиза значително по-скъпо отколкото когато ползвам прах или гел. Но това всъщност сме го дискутирали много пъти. Просто за мен тези алтернативни форми са един неоправдан разход.
Таблетите и капсулите са по-скъпи, действително е така, но Персил прах и Персил мегаперли са с еднаква цена. Прах и мегаперли.

това мислех да подчертая и аз. Прав е за капсулите, но за мегаперлите не. И те не са нова форма. Има ги повече от 15 години.

# 228
Е, аз не твърдя, че са нова форма. Всичко е въпрос на предпочитание. За някои е голямо удобство, защото не се занимават да дозират. Но за мен дозирането не е никаква въртележка, нищо не ми коства, освен това в повечето случаи с тази дейност се занимава жена ми.  Mr. Green

# 229
Argent, чакай да ти обясня. Мегаперлите са като прах за пране, но са под формата на малки гранулки - компактен прах. Дозират се с мерителна чашка.

# 230
Да, да, наясно съм, Гес. Може би аз малко неправилно се изразих преди това. Визирах основно таблетите и еко дозите. Мегаперлите знам, че са под формата на малки гранулки, по-едри от обикновен прах. Пробвах ги. Не видях разлика с обикновен Persil прах и затова предпочетох занапред нормален прахообразен. Нямам никакво обяснение защо ми допада повече. Може би защото не всяка марка предлага мегаперли, за да пробвам и сравнявам, а аз обичам да експериментирам и да пробвам нови неща.

# 231
О, прощавай! Понеже писа за дозирането, помислих, че мислиш мегаперлите за нещо подобно на капсули или таблети.

„Мегаперлите“ като наименование е запазена марка на Хенкел. Те са компактен прах, а има и други, които предлагат компактни прахове - в Германия Ариел има компактен прах, а в Испания има компактен Скип. Има какво да се пробва и сравнява, но като цяло компактните прахове не са много разпространени.

# 232
Моя е грешката, защото на предната страница споменах мегаперли наред с еко дози и таблети, а не е много коректно, защото мегаперлите също се дозират за разлика от другите две. За дозиранено (или по-скоро избягването му), наистина имах предвид капсулите и таблетите, но с една дума мисълта ми беше, че никак не залитам по тези различни форми. Праховете и геловете ме устройват идеално. Другото е същото, но поднесено в по-компактна форма, което оскъпява крайния продукт.

# 233
  • София
Гес,моля дай съвет относно гръцки диксан за цветно?от кой си доволна

# 234
Гес,моля дай съвет относно гръцки диксан за цветно?от кой си доволна
В Гърция няма Диксан за цветно. Всичкият е универсален. Ако държиш на Диксан, за цветно има в Италия и то само течен:

# 235
Гес , пробвала  съм и  мегаперли на   Диксан /  австрийски / .  Много  са  добри -  но  не  съм  виждала   последните   години от тези   мегаперли , само прахообразен   диксан.

Аrgent ,   според  мен   мегаперлите  имат  много  силна  и дълготрайна  миризма  за  разлика от  праха.  Имаче при  изпиране и аз   не  успях   да  намеря  фрапираща   разлика /   наскоро правих   експеримент   с  двата   праха/.

# 236
  • София
Благодаря.
Предпочитам прах.Ако взема универсален рискувам да ми избледнеят по тъмните дрехи,правилно ли съм разбрала?

# 237
Гес , пробвала  съм и  мегаперли на   Диксан /  австрийски / .  Много  са  добри -  но  не  съм  виждала   последните   години от тези   мегаперли , само прахообразен   диксан.

Аrgent ,   според  мен   мегаперлите  имат  много  силна  и дълготрайна  миризма  за  разлика от  праха.  Имаче при  изпиране и аз   не  успях   да  намеря  фрапираща   разлика /   наскоро правих   експеримент   с  двата   праха/.

Amazing_nice, за миризмата не мога да кажа, защото ползвам мегаперли Sensitivе. Не постоянно, а за определено пране. И съм много доволна. В Ариела сензитивния не ми харесва.

Аrgent, аз добих впечатления, че не си ползвал мегаперли, затова се намесих в разговора, да уточня.

# 238
Благодаря.
Предпочитам прах.Ако взема универсален рискувам да ми избледнеят по тъмните дрехи,правилно ли съм разбрала?
Да. Ако вземеш течен универсален е по-малка вероятността да избелеят, защото в течните няма избелители на базата на кислород, но пък има оптични избелители и някои цветове може да се „изкривят“ до следващо пране.

* * *

Покрай последните страници с обсъждането на тези пусти Персил мегаперли, взех, че отворих един пакет за цветно, който имах от известно време. Прала съм с мегаперли за бяло, но исках и цветните да проверя.
Въпреки че пакетът е плътно запечатан и е държан на сухо място, перличките вътре бяха слепени на бучици. Мегаперлите ми за бяло бяха много стари - разновидност с аромат на Вернел, която я няма от години - и не бяха слепени изобщо. Имам и един пакет по-нови, на които от „прозорчето“ се вижда, че вече са слепени. Явно формулата е променяна и новите партиди имат такава тенденция за слепване.
Добре се разтварят и не остават в чекмеджето. Не оставят бели следи по по-тъмните тъкани, което е чудесно. Перат прекрасно. Наистина ароматът им е по-силен от аромата на праха, но след изплакване при мен изчезва почти напълно, както и при праха. Специално използвах омекотител без миризма, за да видя как ще е ароматът. Доволна съм. Прахът ми оставя бели следи, но тези - не.

# 239

Същото и при мен. Peace Както казах, объркването дойде основно от мен, защото имах предвид основно гел капсулите и таблетите. Към мегаперлите нямам забележки, но трябва да се огранича основно с Persil, а у нас общо взето всеки месец взимаме нещо различно, особено откакто се отделихме и жената вече ми се връзва здраво на акъла.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт