Сезонно... почистване :)

• 2 776
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • I want it all and I want it now.
Всичко, изхвърлям. Peace
Всяка,година си  освобождавам гардероба на следния принцип: Когато,нещо не е обличано 1 година,отива в боклука. Ако е ново, го подарявам на някоя приятелка, която го иска. Wink

# 16
  • София
Тази пролет пак направихме голямо разчистване.
5 торби дрехи на свеки, която почина зимата и просто трябваше да събера сили да го направя.
И пак не изхвърлих всичко.
Последно разчиствахме балкона. Там имаше един шкаф с бурмички, оставих на мъжа ми половин ден сам да се оправя с тях.
Иначе вкъщи пренареждам шкафове и изхвърлям редовно.
Обаче тавана ни е ... ужас.  Но там старците са трупали, трупали, та са се затрупали.
Някой ден ще минем и там, току-виж изровя нещо ценно.

# 17
Досега не ми се е случвало да ми потрябва нещо, което съм изхвърлила.

И на мен така, ама ... защото не изхвърлям. Страшен съм плюшкин. Понякога не мога да се трая, но - на, не мога да се променя. Пазя най-различни вехтории и, в интерес на истината, успявам да ги наместя тук-там, а и горе-долу знам с какви "съкровища" разполагам.
Имам обаче няколко чекмедженца, в които бутам хартийки - платени сметки, касови бележки с гаранция за обувки и други стоки с кратък гаранционен срок, съдържанието на джобове, след като сме се върнали от чужбина и прочие наистина в 90 % абсолютно ненужн книжнина, които би било добре често да проветрявам, но пък ме мързи.
Най-лесно ми е да ревизирам дрехи и играчки. И такава стока хвърлям най-често. Обувки също хвърлям безкомпромисно и безогледно.
Мазето ми е като пещерата на Аладин - всякакви драгоценности живеят там. Понякога подменям украсите вкъщи с нещо позабравено от тази съкровищница.
Най-много се радвам, че се отървах от ужасяващия си навик да събирам "малко" скъсани чорапи с тенденция някой ден да ги зашия и да си ги нося! Голямо облекчение изпитах, когато взех това изключително важно решение, което тотално промени живота ми.
Понякога ме обхваща див ентусиазъм, обикновено след като съм ровичкала в някое позабравено кьоше вкъщи и съм открила, че е заприличало на истинско бунище, и така се развихрям, че чак децата се стресират от количествата непотребни боклуци, които изхвърлям. Наскоро така се отървах от натрупалите се гадории в малката тоалетна, която повече се ползва за склад, отколкото по предназначение.
Книги не хвърлям.

# 18
   Предполагам всеки има по един шкаф, където "складира" ненужни за момента вещи, но все пак неща, за които мисълта "Може някога да ми потрябва" е достатъчна, за да ги захвърлим там.
   Настъпва обаче денят, в който сме така " newsm78 " и мисълта "абе аз що не взема да поразчистя малко"... съответно се отваря този ШКАФ и... "брех, абе аз от къде и от кога събрах толкова нещица  Thinking " .... и се почва с голямото "чистене"... ама това да го изхвърля ли, дали ще ми потрябва.... лудница с една дума  Grinning
   Как постъпвате вие в такъв момент? Изваждате и събирате всичко в един чувал и после на боклука или започвате да пресявате за кой ли път кое евентуално би ви влязло в употреба? Simple Smile

Днес разчиствах, шкафа на масата в хола. Вътре имаше платени сметки, от 2010 година , стари лекции, етикети . Разчиствам периодично, че не обичам хауса а всичко да е под конец  Blush Пък и като се съберат накуп става по-трудно, и повече време отнема  Sunglasses

# 19
Ако нещо не ми е нужно изхвърлям на секундата. Не обичам да пазя непотребни вещи, още повече да ги събирам в затворено пространство.
Държа всичките ми шкафове, шкафченца, чекмеджета и чекмедженца да са подредени. Не обичам и претрупването, било то и на вещи, които откривам за полезни.
Пазя книги, пазя си и лекциите. С изключение на един-два предмета, въпреки че... Биостатистиката, например, беше много неприятна за мен и лекциите изхвърлих в момента, в който приключих с нея, но учебникът си пазя; така че всичко е относително. Лекциите ми от всички специалности, с които съм се забърквала са подредени, не са на листа, а в тетрадки, които никога не са напускали дома ми. Пазя си и всички теми за кандидатстване, прилежно развити и съхранени по същия начин. Всички "официални" тетрадки по езици и езикознание, откак съм прописала...
В тази връзка, може би, единствената ми клош страст е информацията. Включително електронният ми архив. Подреден е, на първо място по теми, на второ по дати, но обемът му е... отблъскващ. Редукция не търпи.
Друго нещо, което не пипвам са дрешките на сина ми. Но той е мъничък, с това си го обяснявам.
В този ред на мисли, сезонно, основно или частично почистване не ми се налага да правя.

# 20
  • София /Абсурдистан
Ох...болна тема ми е това ... Събирам злоба да изхвърля всичко ненужно в най-скоро време.
elliee ако решиш да изхвръляш списанията от 68-ма г., не го прави, а ми пиши  на лични Mr. Green

# 21
Нямам шкаф, в който да трупам. Изхвърлям всичко, което ми пречи.

# 22
Нямам такъв шкаф. Аз съм шампион по изхвърляне на боклуци. Затова вкъщи всички си прибират всичко. Mr. Green
+1
 Mr. Green
Minimalist съм и обожавам да преравям и изхвърлям всичко безотказано.

Присъединявам се към групата Simple Smile.Изхвърлянето на непотребни неща страшно ме успокоява.Хвърлям всичко,което не се използва или не ми харесва,без значение дали е ново или не.Друг е въпросът,че предметите най-често отиват при някой съсед вместо в контейнера,но поне не са вкъщи.

# 23
Вчера говорих с баба и се сетих, че част от ненужните/неизползваните подаръци от сватбата (преди 10 години) ги държа в чужди къщи  Mr. Green - на свекърва, баба, майка.

Баба: Чедо, имаш при мен 4 одеалца и една покривка, голяма, хубава, плетена на една кука, кога ще си ги вземеш?
Аз: Когато си купя къщичка, бабо Laughing

# 24
Нямам такъв шкаф. Аз съм шампион по изхвърляне на боклуци. Затова вкъщи всички си прибират всичко. Mr. Green
Мммм, майката на милото е така /ми как да й кажа свеки, като не сме се бракували?.../, взех да се уча, чудесно е, а и милото няма как да ми се кара, така е свикнал цял живот.. Е, те с брат му прибират, а тя вървяла по тях и изхвърляла.. С мед да я намажеш такава жена, още се уча от нея, много е полезно...
Засега, сортирам и пресортирам.

Ох, и да, моля за идеи за:
1. работещ фритюрник
2. старите вази на майка му на милото... , не са от тоя тип, който бих ползвала... дали да не я питам, дали не си ги иска...?

Общи условия

Активация на акаунт