С шарени яйца и козунаци, очакваме първите МАЙски моми и юнаци!

• 39 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Момичета, време не остана. Вече си имаме и бебета в темата. Стискам палци на всички. Вярвам, че всичко ще е наред. Само да сме живи и здрави, всичко друго ще го преживеем. Ще се опитам скоро да се включа пак. На мамите, които вече искат да раждат им пожелавам да е леко и безболезнено. На тези, които имат още да чакат им пожелавам да дочакат и родят когато е най-добре за тях и бебовците!

Целувки от мен на всички!

# 436
  • varna
Честито на мамите с бебоци!!! Да са ви живи и здрави! newsm51

На моя очен преглед ми казаха, че мога да пробвам за нормално раждане , но на моя отговорност и не трябва да напъвам много да не отлепя ретината.  #Crazy Така че отивам на вариант секцио, защото не съм чувала за нормално раждане без напъни. Grinning

# 437
blagodaria vi za uspokoenieto,momicheta.po-skoro pritesnenieto e,che vodite sa malko,a triabva da naddadem do 2500.Triabvashe da poiskam test dali ne mi iztichat po malko vodite,no shte vidia v aptekata,sigurno ima takuv.Vupreki vsichko sum spokoina,bebcho e dobre,prosto tursia malko poveche informacia.  Wink

# 438
краставичка, жалко че не сме се разбрали навреме да се запознаем. Аз не знам дали пак ще ходя. Следващата лекция не ми е интересна (слушах подобна), евентуално след това.
А за кърменето има много хубави лекции качени на сайта ЛаЛече Лига. Има няколко уебсеминара, можеш да си ги пуснеш когато ти е удобно, единствено няма как да задаваш въпроси, както ако си присъствала он-лайн, но на мен ми бяха полезни много.

Беки, благодаря за информацията за колана. Този въпрос си го отмятам от списъка с въпроси за докторката. Аз съм на консултация следващата сряда и понеже вече ще съм в 9-ти месец съм и подготвила цял списък въпроси за раждането Laughing

Io_io, нашата бебка я измериха точно 2 кг. в 34-та седмица и ми казаха, че си отговаря на седмиците, което е горе-долу колкото ти описваш. Според мен е нормално, не се притеснявай излишно.

З.Иванова, аз питах и ми казаха че ако контракциите са малко на брой, не са болезнени и регулярни, не е проблем. Освен това от меренето на тоновете установих, че не всяко стягане на корема което усещам е контракция. Явно бебето като се размества и ми опъва кожата, от което аз решавам, че корема ми е твърд и може би е контракция, но показателя за контракции не отчита такава. И самите лекари ми прави впечатление, че гледат за стягане на корема не когато бебето мърда, а когато е било в покой.

Утре се глася да боядисвам яйца и да правя сладки. Само се чудя кога да правя козунаци. Петък май ще е най слънчевия ден от почивните и сигурно ще го прекараме на вън по разходки, така че вероятно събота. И аз ще ползвам помощник-машината за хляб.

# 439
Привет отново мамчета, добрах се най-сетне у дома след мнооого изморителен ден.
Минаха ми консултациите с анестезиолога и кардиолога, определихме дата за секциото....няма да е майски бебока, но да ми е жив и здрав и да устиска до датата  Simple Smile Доста подробно ми разказаха как протича секциото от приемането до финала и се успокоих, че нещо в последно време се впрягам за щяло и нещяло.

Да ви кажа, че комплекта на Авент за добро начало в Айкото отново е намален наполовина. За мазането на гърдите си мисля да изчакам след раждането живот и здраве как ще потръгнат нещата и ако се наложи ще купувам Лансинох (май било най-доброто мазило).

Уф...като ви изчтетох исках да пиша сто неща, но толкова се изморих, че изпозабравих всичко  Sad

# 440
Здравейте, мацки...Първо да честитя сладките бебоци на щастливите майчиета и да им пожелая да растат много здрави и с много късмет в живота.
Аз се надявам мойто бебче да устиска поне още един месец, че нали съм чак края на май и ми е рано...
Имах доста въпросчета , ама повечето от тях ги забравих
1. Я кажете като стерилизирате уредите после как ги съхранявата, за да останат стерилизирани???
2. Обиколници ще купувате ли? аз не мога да си обясня-помагат ли или повече са опасни за бебето?
3. ..
оф, колко много неща имах да питам, ама пуста празна глава

# 441
jo_anna , и аз нещо съм се стегнала... дано след консултациите да ми стане по-спокойно...
6mati, купих обиколник, защото ми изглежда добре и мисля, че няма да навреди на бебка...пък ще видим дали ще го използвам...
...за козунаците - ще ги меся в събота. Пробните съвсем прилични ми се получиха...
jalto_pate, извода много ми хареса  Grinning
Момичета, подплънки за гърди мислите ли да слагате в багажа за болницата?

# 442
  • София
Аз си купих подплънки на Авент за многократна употреба. За родилното ще си взема за еднократна. Миналия път ми бяха необходими.

# 443
  • Sofia

yulka509, ами не е нормално да имаш белтък в урината, но при всички случаи е задължително да говориш с доктора си. Знам,че това е един от двата признака на прееклампсията, за която единственото лечение е скоро раждане Peace Надявам се да не е нещо сериозно Hug

# 444
З. Иванова, благодаря ти за отговора – отивам да стерилизирам   Peace
6mati, и аз се чудих дълго време как да ги съхраня стерилизирани и измислих следното: В комплекта на помпата, която си купих има малка кутия за стерилизиране (в микровълнова)  на помпата, едно малко шише и т.н. В упътването пише, че после може да се съхраняват там. Та реших това, което ми трябва за родилното да го стерилизирам и да го оставя вътре да седи стерилизирано. Другият извод, до който стигнах е, че явно повечето информация, с която разполагаме сега ни обърква. Зададох си въпроса – ако ги нямаше тези стерилизатори как щях да стерилизирам и съхранявам? На котлона – поне 5 минути изваряваш всичко – нали така. Е, след като се стерилизира и шишето, и биберона и капачката, какъв е проблемът да се затвори и да седи така? Нали вътрешната част на шишето и биберона няма да са в контакт с въздуха? Не би следвало да е проблем според мен. Та така – естествено, ако се налага да храня изкуствено вероятно за улеснение ще си взема стерилизатор, но в началото ми се струва излишна инвестиция, при положение че може да не ми е необходим. Мое мнение – не ангажирам никого. Твърде вероятно е да има нещо, което не знам – ще следя с интерес какво пишат другите момичета.
Обиколник ще взема, но мисля да не го ползвам поне до 3-я месец.
Krisi72, за подплънките за родилното – имам към помпата и мисля да ги взема, пък дали ще ми трябват... не знам. newsm78

# 445
Привет майчета Simple Smile
Леле, колко много сте изписали за един ден Simple Smile
Човек да не полегне малко  Crazy на мен днес ми се наложи да лежа почти рпез целия ден ... имах доста контракции, чак и болезнени и се шашнах ...
А сега преди час се пооправих малко и забърках един козунак, да видя ще стане ли или не и дали да правя пак за Великден Simple Smile Чакам го да втаса, че да го сложа да се пече  Party
Пожелавам на всички, на които им остава още малко да устискат до края ! И да си родят един прекрасни и здрави бебенца !
Тези ,коит са болнички, бързо да оздравяват, че ни чака голям екшън в скоро време  Flutter
За сега не съм купувала обиколник, понеже сме със сгъваема кошарка и не мисля, че е необходимо.
Шишетата мисля след като ги стерилизирам да си стоя в стерилизатора, хем няма да ми се пречкам из кухнята.
А за стерилизацията на помпите мисля, че е най-добре да се прочете подробно уптването. Моята е на Медела и там всичко е много добре описано.
Багажът ми за болницата е стегнат. Този за родилното е на 100%, само трябва да метна чехлите вътре преди да изляза, че сега си ходя с тях вкъщи Simple Smile Надявам се да не ги забравя де  Joy че ще шляпам боса из коридорите Simple Smile А този за след раждането е поооочти готов Simple Smile Има някои неща, които не съм сложила, но си ги имам Simple Smile А понеже напоследък доста забравям, съм си и написала какво имам да добавям....малко като стара баба  Crazy
Аз имам още доста време и силно се надявам човекът да не реши да излиза по-рано Simple Smile Харесва ми да ме бута отвътре  Party е все някога трябва да излезе.... но още се чудят какв ода ме правят...
Имам въпрос : колко точно малък трябва да ти е таза, за да се наложи секцио ? Има ли определеня марка или е според зависи иот големината на бебето ?
Питам, понеже никак не ми се иска да съм с операция, не ме е страх, просто предпочитам да си родя нормално  Thinking

# 446
Вече и аз си стегнах багажа за родилното не,че мисля да ходя там скоро Joy но да е готов.
Днес бях на ЖК и меренето показа,че съм смъкнала още едно килце Laughing.Предполагам,че се дължи на големите разходки които си правя.
Ще взема да сготвя нещо,че днес се омотах тотално Mr. Green.

# 447
Писах, писах и накрая ми изписа сесията ви изтече  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Не пиша,не пиша, но понякога по 2 пъти на ден  Joy.
Забравих преди да поздравя принцеската на мама Petq  nbirthday. Да е жива и здрава, много усмивки и щастливо детство.

Нещо с тези лунарни месеци и термини тотално се обърках, термина ми е на 11,05, ако е така значи днес влизам в 9-ти месец, ако не в петък, ами все тая тези дни ще да е.  Grinning И както повечето ми работи, всичко става в последния момент. Още не съм си стегнала чантата за родилното, ще тръгна да раждам както я карам и ще спра на някоя аптека и от там ще си накупя всичко  Joy Joy Joy
Много съм станала разсеяна, сега ще празнуваме пък другата седмица ще му мисля  Joy
Подплънките също са ми в списъка за родилното незнам дали ще ги ползвам там, но ще си взема.

Май и друго бях писала, но вече забравих  newsm78 hahaha
Да, забравих да кажа, че и аз съм от често пикаещите, не само през нощта, нон стоп- даже онзи ден малкия ме попита, мамо е защо тогава пиеш тая вода като само пикаеш  Embarassed  и междукрачието много ме боли.

# 448
леле....като ви чета всички вече сте готови...аз никакъв багаж не съм стягала (то не че ми и трябва нещо повече от лична карта, джапанки и гащи), а след две седмици живот и здраве влизам за секцио  Crazy Но все си мисля, че като стоим там 3/5 дни таткото ще може да донесе каквото ни потрябва, дори да сме забравили....

# 449
 newsm78 newsm78 newsm78Искам да Ви попитам кога се издава направлението за хоспитализация - 45 дни преди термина или 30 дни преди термина?

Общи условия

Активация на акаунт