С шарени яйца и козунаци, очакваме първите МАЙски моми и юнаци!

• 39 872
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, имам въпрос към тези, които ще ползват многократни пелени - можете ли да ми кажете към какви модели сте се ориентирали? Ние скоро се замислихме с таткото по въпроса и в момента проучвам информацията в нета, но ми е доста неясно - има различни модели - някои са от 2 части, други са комбинирани, трети пък са с допълнителна подложка... тотално се обърках Sad

Аз багаж за родилното не съм почнала да стягам още. Рано ми е, си мисля. Ама след 10-тина дни влизам в 9тия месец, пък тогава вече ще трябва да се приготвям. Така или иначе още не сме оправили в къщи след ремонтчето дето го спретнахме, та всичко е с главата надолу и едва ли ще мога да намеря и половината от нещата, които ми трябват  Crazy

Арлина, благодаря ти за информацията. В интерес на истината, единия от тези семинари някой го беше пуснал преди време и си ми седи така отворен и чака да го изгледам, ама с толкова много задачки напоследък, все не стигам до там Sad

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 18:44 от краставичка

# 451
Йоана, и аз като теб мисля. За сега мисля да подготвя багажа за изписването  Wink А другите неща са дребни и таткото все ще ги донесе или ако се наложи ще ги закупи ако ги забравя случайно.  Party
Ти иначе колко време си отстоя в Щерев днес? Много ли се чака за консултациите?

Арлина
, питай ако имаш въпроси, които са тип "организаторски". Аз ходих на лекция за раждането там и доста неща ни разказаха като цяло. Ако мога ще помогна с отговори. Ако искаш пиши на лични. Peace

Я да питам и аз за стерилизацията - ползва ли се специална течност или е достатъчно само да се изварят шишенцата? На мен помпата ми казаха, че ще ми я стерилизират в болницата, така че за нея не се притеснявам.

# 452
За стерилизацията, достатъчно е само да се изварява. Има и таблетки за стерилизиране, аз лично не съм ги ползвала, старала съм се да намаля химията до минимум. Не се притеснявайте толкова за тази стерилизация, вече живеем доста стерилно Simple Smile.

Аз си имам една голяма пластмасова кутия, след като стерилизирам и изсъхнат хубаво, там прибирам шишета, залъгалки, капачки...Важното е, преди да се затворят да са абсолютно сухи.
А ако не ми трябват да ги нося някъде си ги държа в стерилизатора. Когато съм излизала с дребна по паркове и градинки, чистите шишета слагах в пликчета за фризер и в чантата на количката. Не сме имали никакви проблеми.

# 453
Здравейте прекрасни.

Поздравления за мамчетата и татковците които са заедно с малките си съкровища  baby , пожелавам много усмихнати, позитивни бебчета  newsm32 , с много късмет и здраве да е изпълнен живота им  babydust7 .

Покрай тези новини напълно финализирах покупките и стегнах багажа. Утре ще хвана  clean да започнем с  wash hang 1ironing и стерилизиране на бебанските неща. Тази седмица ще финализираме и мебелите в спалнята (изненадващо взех решение, че искам да ги сменим  amiiii  Blush ), та веднага след това и пердетата отиват на химическо чистене и килимите на пране. До края на седмицата живот и здраве планувам да съм приключила с гнезденето  fingerscrossed

краставичка тук може да откриеш полезна информация (мнения на ползватели) за повечето марки многократни пелени на пазара събрана на едно място http://www.estestveno.com/node/140 .

# 454
Здравейте момичета, пролетни кокичета  Hug

Аз днес имах доста задачи, свърших всички без 1, но за нея не зависи всичко от мен и за това не успях. Разходих се доста добре с колата и пеша и после като се прибрах си поспах 1.3 ч.  Crazy  Simple Smile
Не си стягала още багажа за болницата, защото ми се струва раничко. Мисля да си го приготвя края на месеца, тогава и без друго влизам в 9-тия. Трябва да си купя някои неща за родилното, а за след това имам да купя не повече от 5-6 неща и то главно козметика, памперси, пелени бели бархетни (които обаче не знам дали и къде да намеря), подложки за преобличане (харесах ги в Джъмбо вече) и това е. От към дрехи, количка, легло и шишета всичко е готово.

краставичка, аз ползвах такива http://family-bg.com/index.php?manufacturers_id=106, но гледам че didi_velikova е изпратила много полезен линк с всички модели, за да си ги сравниш.

Беки_Б, аз не съм ползвала стерилна течност (дори не знаех че е подходяща за бебета). За Теди нямах и стерилизатор. Слагах помпата и шишето в една обикновена пластмасова кутия с вода и ги пусках в микровълновата да се варят 5-10 мин. Защото на котлона в тенджера един път залепих едно шише  Embarassed Embarassed Embarassed

# 455
newsm78 newsm78 newsm78Искам да Ви попитам кога се издава направлението за хоспитализация - 45 дни преди термина или 30 дни преди термина?

На мен акушерката ми каза, че ще ми го издаде на следващата консултация тъкмо като влизам в 9тия или 30 дни преди термина. А обменната карта ми я даде с болничния.

Честито на родилите майчета, да са живи и здрави бебоците   bouquet

# 456
  • Точно където трябва
С риск да разваля добрия ход на новините из темата, аз пък да се оплача. Днес ходих на доктор и бебка по някои мерки изостава с 2 седмици. Това е допустимо според него, но се чудя как така се случи, след като преди 2 седмици всичко и бебше добре и определи термин 7-ми май /а по принцип е 10-ти/ Та сега пък каза 16-ти май...
Само да вметна, че става въпрос за 2 различни доктори - на частно и по ЖК. Някак, ако ми бяха казали, че всичките и мерки са по-малки бих го разбрала - явно е по-дребничка, ама така по някои е в 36-та седмица, по други дори пишеше 33-та... Cry
Иначе била малко над 2.900кг.
Мислех после да се разходя, да купя още някои неща, ама се сдухах и се прибрах набързо.  Confused
Поръчах най-сетне легълцето и шкафа. До края на месеца трябва да са готови, остана да се справя със спалното бельо, количката май ще остане за след като родя, дори още не съм я избрала. Трябва да стерилизирам, да приготвя чанти... Усещам, че нещо няма да е доизмислено, ама какво да направя.
Исках да питам 1000 неща, но сега не се сещам нищо  Embarassed

# 457
Момичета,

днес ми казаха един много интересен сайт за засичане на контракциите... Скоро ще ни се наложи да го ползваме Wink
http://www.baby2see.com/contractions_timer.html

Аз багажа за родилното съм го нахвърляла в една чанта и трябва да го разделя Simple Smile Но се колебая коя да е втората чанта Wink

# 458
Ели, само да ти разкажа за една колежка -  тя много мъничка и слабичка беше и на един от прегледите точно й казали, че бебето е малко и ще й изместят термина за секциото с 2 седмици. Е, роди момичето един ден преди нормалния си термин и то бебе, над 3 кг! Така че не бързай да се сдухваш!  Hug Hug Hug

# 459
Здравейте, мацки,

Беки, каква е тази лекция за раждането, може ли да споделиш точно организационните въпроси, на мен ще ми е много полезно.

Аз сега се сетих че ми казаха точно за таблетките за стерилизация  Shocked И че стерилизаторите на ток (не тези за микровълновата) работели точно с такива. Аз си мислех, че само с вода.

Гледам че коментирате гащите за родилното, но после се сетих, че не съм измислила какви да си взема за вкъщи. Пак ли еднократни, бабешки дълбоки или какво?

Хубава вечер на всички

# 460
Io_io, аз пия протеин на Биогейм. Изписаха ми 84%, но нямаше и си взех този 100%. Не съм била на преглед, дано да има ефект. В петък ще ходя и ще пиша след това. Иначе в 33 г.с. го изкараха 1730гр, което е малко. Сега , в 9-ти месец дано да качи и всичко да е наред.
Чела съм доста мнения в нета - на някои са им казвали, че бебетата ще са малки, а си се раждат примерно 3,200кг...Мисля, че не може да се "претегли" точно...
Честито на родилите мами! Да са ви живи и здрави бебоците! Hug

# 461
Здравейте и от мен момичета!Леле колко много сте изписали днес.Аз цял ден нямах нет и сега като като седнах да чета направо забравих на коя какво искам да отговоря.Днес си вземах изследванията за стерилна урина и се оказа,че всичко е ОК.Двата дена ми се сториха голямо чакане.И с риск да оспамя само да кажа opelcorsa да не бърза да ме гласи още за болницата,че не съм влязла в деветия  smile3521.

# 462
Няма как да се определи колко тежи бебето,не се филмирай напразно...всичко е по една скала и варира по нея..спрямо седмиците,спрямо дължината на бедрената кост и т.н.Но никой не ти смята,ти каква си..т.е колко си висока,размер на таз...таткото и т.н.

Отделно аз пък си мисля,на няколко пъти тук писахте...че ви се вменя термина..Не разбирам,ако си знаете,че той е точен...изоставането в развитието на бебето означава ли ,че и датата на термина се сменя....сподер мен не би трябвало..тя си остава такава каквато е.

# 463

Беки, каква е тази лекция за раждането, може ли да споделиш точно организационните въпроси, на мен ще ми е много полезно.

писах ти на лично, да не спамя тук Peace

# 464
  • София
Момичета, много ви благодаря за коментарите относно болници или клиники за раждане!! Hug Дано моята позната се включи лично при вас....!  Сигурна съм, че ще се чувства добре тук!
Честито на всички родили вече мами и леко раждане на всички останали!! Няма по-прекрасно усещане от това да държиш в ръцете си новороденото си бебенце....!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт