Афродизиак? - О, Да !!!

• 28 955
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
Никаква храна не ми е действала като афродизиак.
Съгласна съм с Argent за алкохола.
Преди  съм пробвала с Попърс- на него само мога да дам 10 точки за афродизиак.

Само за храна ли е темата, или може да споделяме какво друго действа така.. Че авторката е наблегнала на храните ?  Sunglasses

# 46
А, не -не е само за храна разбирасе. Да си призная и  мен умерения прием на алкохол ме дърпа в тая посока . Ако обаче алкохола е в повечко секс има , но не е толкова хубаво като усещане на физично ниво.

# 47
Това с алкохола ме подсети как навремето в зората на енергийните напитки с един колега се надрусахме с някакъв си Екзотик Дринк, който ако си по-недоскив се четеше Еротик Дринк и чакахме да видим какъв е ефектът.
Честно казано, ако му бяхме ударили по едно уиски, щеше да е същото.
Алкохолът за мен не е афродизиак. В смисъл, ако се натряскам дотам, че някой изведнъж странно да ми стане симпатичен, последствията не биха довели дотам, че да искаме пак да се видим.
Да не говорим пък, че мъжът ми е такъв трезвеник, че покрай него драстично намалих алкохола, за което не съжалявам.

# 48
Не използвам умишлено афродизиаци под форма на храна напитки и т.н. Когато един мъж ми харесва и чаша вода би ми подействала афродизиачно..
П.П Да споделя и нещо съвсем честно - когато за пръв път чух тая дума от мъж който ми каза "Ти си чист афродизиак" си помислих, че иска да каже, че има нещо африканско в мен и дори се обидих и много странно гледах, защото аз съм такава руса, а той ...на негърка да ме оприличава Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 17:17 от $hantalche

# 49
  • # супернатурална #
Трева  Blush Но не мисля да потретвам, щото става страшнооо  ooooh!
Аа, и още нещо-нови обувки, мои. Нямам обяснение защо така ми действат.

# 50
Ще добавя към вашия списък и един плод, който е символ на фертилността още от библейско време. Любимият плод на Клеопатра - смокинята.

Иначе като афродизиак се смятат храните и веществата, които повишават нивата на допамин в мозъчните центрове.

Най-мощният източник на допамин е оргазмът.  Laughing

Веществата, които повишават допамина са:
Никотин (основно блокира ензима,който разгражда хормоните на удоволствието в мозъка – допамин, норадреналин и серотонин), т.е. удължава действието на допамина. Затова и пушенето след е норма.
Алкохол (в малки количества) върши същата работа.
Кофеин - инхибира аденозиновите рецептори в мозъка, които взаимодействат с допаминовата система.
Кокаин - няма нужда от обяснение. Най-якият афродизиак.
Лошото е, че към всичко това има пристрастяване, дори и към оргазмите.

Тези вещества успешно могат да се заменят със силови физически упражнения, които също доставят допамин и серотонин.

Храните, които повишават допамина са богати на аминокиселината тирозин - банани, авокадо, млечни продукти, бадеми, тиквени семки. Храните, богати на протеини също - ако не обичате стриди и обикновено пиле или яйца ще свършат същата работа.
 Peace

# 51
  • Kопенхаген
Понеже гледам, че някой са се хванали за ,,зелено,, горещо препочръчвам като мощни секс- стимулатори Копър и Магданоз в обилни количества  Grinning Лично изпробвано  Wink

# 52
Копър много обичам. Но при вида на подобна гледка никакви магданози, чушки, шоколади и прочие стимуланти не са ми необходими. По-мощен афродизиак от това, здраве му кажи. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт