Базедова болест - тема 2

• 82 029
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • София
pipi81, Начев кой хирург ти препоръча?
Цялата жлеза ли иска да ти маха? ? /Извинявам се, ако си ги писала вече!/
Един ден съм категорична, че ще се оперирам, на другия ден - твърдо не на операцията
За сега съм се кротнала, опитвам се да гледам дебило на живота и си пия Тирозола, когато ме приемат за изследвания в Ендокринологията ще го мисля тогава ....

# 121
pipi81, Начев кой хирург ти препоръча?
Цялата жлеза ли иска да ти маха? ? /Извинявам се, ако си ги писала вече!/
Един ден съм категорична, че ще се оперирам, на другия ден - твърдо не на операцията
За сега съм се кротнала, опитвам се да гледам дебило на живота и си пия Тирозола, когато ме приемат за изследвания в Ендокринологията ще го мисля тогава ....
ne mi e prepora4val no az se poznavam s hirurga predi na4ev da zapo4ne da me lekuva kazva se docent Se4anov mnogo e dobar i iskam toi da me operira toi e na4alnik v klinikata po endokrinologiq v mai4in dom na 15 etaj ili na 11 ne pomnq mnogo mil 4ovek ani colova ot btv se e operirala pri nego i sega kato q gledam kolko dobre izglejda 4udq se dali i az 6te otslabna kato neq Thinking

# 122
99% процента бях сигурна, че тази жена има проблем с щитовидната. Толкова рязко отслабване ме насочваше именно към това.
Сега изглежда страхотно! Да е жива и здрава и да няма проблеми с пустата жлеза. Flutter

# 123
99% процента бях сигурна, че тази жена има проблем с щитовидната. Толкова рязко отслабване ме насочваше именно към това.
Сега изглежда страхотно! Да е жива и здрава и да няма проблеми с пустата жлеза. Flutter
Grinning

# 124
  • София
За Сечанов съм чува, че е един от най-добрите хирурзи в тази област.

# 125
Здравейте момичета, за съжаление и аз ще се включа в темата. До преди 2 седмици нямах представа, че имам проблем с щитовидната жлеза. Пипна ме един грип с болящо гърло и тогава забелязах, че имам буца на врата.  Не знам как не съм я усещала преди.
Пуснах си изследвания и се оказа, че хормоните са ми много над нормата- FT3 над 100- FT4- над 50. МАТ и ТАТ в норма. Trab- повишен. Благодаря ви за темите. От тук се насочих към Здравко Каменов, но чесно казано не се очаровах. Определи ме като "много интересен случай" и не ми даде лечение. В петък започнах и да повръщам и се озовах при Начев. Той ми постави диагноза базедова болест ,  даде ми по 8 таблетки метизол на ден и каза че няма как да се размина без операция. Имам три възела- два от дясно- големички и един малък от ляво. Искам да ви попитам може ли без операция да намалеят тези възли. Иначе мой колега ми препоръча Георги Ганчев за операцията

И малко да се оплача- въпреки хиперфункцията качих 5 кг. Докторите, които обиколих казаха, че е невъзможно, но ето на..

# 126
Здравейте момичета, за съжаление и аз ще се включа в темата. До преди 2 седмици нямах представа, че имам проблем с щитовидната жлеза. Пипна ме един грип с болящо гърло и тогава забелязах, че имам буца на врата.  Не знам как не съм я усещала преди.
Пуснах си изследвания и се оказа, че хормоните са ми много над нормата- FT3 над 100- FT4- над 50. МАТ и ТАТ в норма. Trab- повишен. Благодаря ви за темите. От тук се насочих към Здравко Каменов, но чесно казано не се очаровах. Определи ме като "много интересен случай" и не ми даде лечение. В петък започнах и да повръщам и се озовах при Начев. Той ми постави диагноза базедова болест ,  даде ми по 8 таблетки метизол на ден и каза че няма как да се размина без операция. Имам три възела- два от дясно- големички и един малък от ляво. Искам да ви попитам може ли без операция да намалеят тези възли. Иначе мой колега ми препоръча Георги Ганчев за операцията

И малко да се оплача- въпреки хиперфункцията качих 5 кг. Докторите, които обиколих казаха, че е невъзможно, но ето на..
Преобладаващо май всички качваме килца.  Rolling Eyes Не знам защо пишат, че 5% само качват, като се оказва май, че сме 95%.
Съжалявам че се записваш в темата.
Не знам дали възлите ще спаднат без операция и не знам какво да те посъветвам.
Ако има момичета в твоето положение нека пишат.

Да попитам - някой мерил ли си е кръвната захар? Моята е 6.15 при норма 6.1
Явно ще трябва да повторя теста. Преди рецидива, докато бях на 1 таблетка, кръвната ми захар беше- 4.61; 5.00; 5.15; 5.25, а сега като направих рецидив викам да я измеря и хоп - 6.15.
Чудя се дали има връзка някаква и попаднах на това - http://www.endosurg.eu/Hyperthyr.html
Описано е нарушение в глюкозния толеранс при увеличени Т3 и Т4 , ами ако вече са в норма?! Rolling Eyes
Намирам и че често при базедова болест се повишава кръвната захар. На вас искат ли ви докторите изследване на кръвна захар?

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 16:22 от Merelenda

# 127
  • София
Merelenda, да не си прекалила със сладкото вечерта преди изследването, че на мен ми дава по-висока стойност, когато хапна сладко предната вечер.
Това с килограмите да не се окаже някаква мутация на болестта .... Сега не съм отслабнала, нито надебеляла. но и никога не съм отслабвала да си ям и без да искам ...

# 128
Ще се посъветвам с диетолог и ако искате мога да споделя..

# 129
Смехоранка, нищо сладко не хапнах, понеже знаех, че ще пускам захар за изследване. Ядох си обичайно - зелена салата, пиле с картофи, айрян, 1-2 филийки хляб и хапнах един солен кекс с яйца, мляко и царевично брашно. Това ми бе яденето през деня.
Принципно преди не съм спазвала преди изследване нищо и захарта ми е била в норми. Rolling Eyes

Относно килограмите, аз преди 6 години рязко свалих около 20 килограма за 5 месеца. Но тогава не съм се изследвала за нищо. Чувствах се чудесно, а и отслабването ми бе свързано с доста бягане и гладуване. Хапвах само вечер , а след хапване винаги излизах на разходка, а през деня бях само на вода. После постепенно качих килограмите и си ги възвърнах и изведнъж миналата година - туп - тиреотоксикоза.
Сега стоя на едни килограми и ни нагоре, ни надолу, като изключим последните месец, два, откакто пия тирозола отново качих 3 кг. Rolling Eyes А предния път като го започнах мисля че свалих 2-3 кг.

# 130
аз преди 6 години рязко свалих около 20 килограма за 5 месеца. Но тогава не съм се изследвала за нищо. Чувствах се чудесно, а и отслабването ми бе свързано с доста бягане и гладуване. Хапвах само вечер , а след хапване винаги излизах на разходка, а през деня бях само на вода. После постепенно качих килограмите и си ги възвърнах и изведнъж миналата година - туп - тиреотоксикоза.

Все едно чета моята история.. аз свалих 12 кг с Дюкан през 2008 г. и си бях супер. не съм се изследвала. Презд последните  6 месеца постепенно качих 5 кг и туп - хормони в небесата. Пия метизол от 4 дни и се надявам да не кача..

Момичета за колко време се нормализират хормоните с хапчета

# 131
аз преди 6 години рязко свалих около 20 килограма за 5 месеца. Но тогава не съм се изследвала за нищо. Чувствах се чудесно, а и отслабването ми бе свързано с доста бягане и гладуване. Хапвах само вечер , а след хапване винаги излизах на разходка, а през деня бях само на вода. После постепенно качих килограмите и си ги възвърнах и изведнъж миналата година - туп - тиреотоксикоза.

Все едно чета моята история.. аз свалих 12 кг с Дюкан през 2008 г. и си бях супер. не съм се изследвала. Презд последните  6 месеца постепенно качих 5 кг и туп - хормони в небесата. Пия метизол от 4 дни и се надявам да не кача..

Момичета за колко време се нормализират хормоните с хапчета
При всеки различно. При някои за няколко месеца при други за година - две.
По-важно е като се спрат лекарствата да няма рецидив.

# 132
  • София
И да не спираш лечението на своя глава, а само и единствено по препоръка на лекар, защото става рецидив /от личен опит го казвам/

# 133
zdraveite momi4eta sno6ti ot zemetresenieto polu4ih mnogo silno sarcebiene i cqloto tqlo mi trepere6e a racete napravo ne mojeh da gi kontroliram ebasi stresa i dnes tqloto prodaljava da mi treperi dali e ot bolesta neznam....kato gledam horata  sa po spokoini ot men. Az pak vinagi sam otslabvala kogato tsh mi se poniji Tincheto pii si lekarstvata ha4ev e dobar lekar kakvoto ti kaje go slu6ai toi me opravi s metizola v na4aloto se po4va s po visoka doza posle postepenno 6te ti q namali.Merelenda do kolkoto razbrah si qla predi isledvaneto ili?po dobre namali sladkoto edna lekarka mi kaza 4e hora s na6ata bolest moje da razviqt diabet no toba ne zna4i 4e ti si razvila konsultirai se s lekar;))

# 134
Консултирах се, Pipi. Днес бях при ендокринолога. За два месеца Т3 и Т4 са в норма, но както предполагах, не е достатъчно.Трябваше явно да спаднат повече, че да ми намали дозата. Сега я намали с две таблетки, но все пак ми се искаше да е с повече. Виж пропранолола ми остана. Пулса ми не е много стабилен.
Изказването беше, че в зависимост какво ще покаже ТРАК, ще реши дали ще стане с лекарства да опитаме отново или съм за операция. Не искам операция!!!! То кой ли иска!
Съмнявам се, че в началната права, както започнах сега с рецидив, ТРАК ще е в норми. Rolling Eyes
Вика ми - споко, лекува се, никой не умира от това! То хубаво, ама - аз не искам да се оперирам!
С радиолечение вика няма да стане, защото все още нямам деца и съм в детеродна възраст.

И... трябва да се консултирам с очен за зачервяването и паренето в очите. Предния път пак така бях, докато ми влязоха хормоните в норма, ама сега и черни сенки имам на светло.

Относно захарта ми каза, че идва от Базеда - основното заболяване я покачва. Да огранича сладкишите и тестото. Когато се нормализирали нещата и захарта щяла да се нормализира.
И майка ми и баща ми са с диабет тип 2 след 57 г възраст и 60 г възраст. Уж не е предпоставка, но...
Аз съм пълна. Ниско - високо ТСХ, при мен няма значение. Седя си пълна.

Познайте как се чувствам след прегледа... Confused Cry
Иначе ПКК+СУЕ+хормони в норма (захар на границата).

PS - ако евентуално някой се лекува при Христозов, макар да не знам за такива освен Тони (която го посещава на друго място) - вече ще приема само в медицински център Дария - сряда. Евентуално часове се записват по телефона в центъра.

ПИСНА МИ!

Общи условия

Активация на акаунт