Базедова болест - тема 2

• 82 048
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Тина, здравей!

Недей така, стегни се! На каква доза си сега? Скоро пускала ли си хормонални изследвания?
Писала ли си в темата, какво пише на ехографията ти?
Сега позахладня, ако може така да се каже, та ТСХ се вдига. Ако ти идва повечко дозата ще я намалят.
Вярно, че повечето доктори препоръчват веднага операция, но пък нищо не пречи да опиташ с лекарства 24 месеца и ако не стане, тогава да се оперираш.
Повечето доктори не махат цялата жлеза, та не се знае след операция, дали ще имаш нужда от лекарства, дали ще пиеш малка доза, но също така и гаранция от рецидив няма. Та попий лекарства, едва от май месец си болна. Може и да влезеш в ремисия (година, две, 5, 15, а някои и до живот) и да не се налага да се оперираш. Hug

И не на последно място, това че преминаваш в хипо е добре. Значи хапчетата действат и ще ти намалят дозата. С намаляване на дозата ще се чувстваш по-добре.
Аз бях стигнала 29,65 ТСХ и за 40 дена с намаляване на дозата паднах на 1,5.

# 391
здравеи тина не се притесняваи препорачвам ти доктор начев от ендокринологията тои е много в час не се безпокои ще се оправиш и аз бях като теб много се бях отчаяла но и на моита улица изгря слънце въпреки че в момента имам толкова проблеми на главата че ме е страх да не отключа друга болест

# 392
здравеи тина не се притесняваи препорачвам ти доктор начев от ендокринологията тои е много в час не се безпокои ще се оправиш и аз бях като теб много се бях отчаяла но и на моита улица изгря слънце въпреки че в момента имам толкова проблеми на главата че ме е страх да не отключа друга болест
Pipi, я марш към темата на позитивните Grinning

# 393
мереленда какво става с теб???

# 394
Нищо. На 2 тирозола съм с хормони в норма. След 20 дена пак изследване. Grinning

# 395
браво на твоята жлеза  Heart Eyes
Нищо. На 2 тирозола съм с хормони в норма. След 20 дена пак изследване. Grinning

# 396
Момичета , здравейте искам да Ви питам следното, става въпрос за съпруга ми. Имаше проблем с щ.жлеза преди време, пиеше си Еутирокс 125, и днес на контролния преглед (имаше оплаквания) са му казали, че жлеза няма, организма я бил стопил. Възможно ли е това? Направили са му изследвания, чакаме във вт. резултатите.

# 397
Момичета , здравейте искам да Ви питам следното, става въпрос за съпруга ми. Имаше проблем с щ.жлеза преди време, пиеше си Еутирокс 125, и днес на контролния преглед (имаше оплаквания) са му казали, че жлеза няма, организма я бил стопил. Възможно ли е това? Направили са му изследвания, чакаме във вт. резултатите.
Аз лично нямам ни най-малка представа.
Кой му е лекуващ доктор и в кой град?

# 398
Докато бяхме във Варна беше Николай Райков, нямаме забележки към него,  а сега е немски ендокринолог, да се надяваме че пак ще е ок

# 399
Докато бяхме във Варна беше Райков или Райчев, забравих вече, а сега е немски ендокринолог
В Германия ли му казаха, че жлезата е унищожена?

# 400
да, днес

# 401
Аз малко на чат го обърнах, но от колко време е болен, в смисъл, с тази диагноза?
Все съм си мислела, че жлезата няма как да изчезне, но в много статии се пише "унищожава", което евентуално се числи към изчезване?
Аз го разбирах, като увредена до степен, да не може да произвежда никакви хормони.

Щом вторник ще пускате изследвания, то ще чакаме резултати да споделиш и какво са казали докторите там.

# 402
от 2009г. е с тази диагноза, днес сутринта веднага са му пуснали изследвания, и докато чакаме резултатите реших да потърся и да прочета, но за това стопяване и аз не бях чувала, може ли така само на хапчета цял живот, съвсем без частица жлеза? Ще пиша тогава пак, но ако сте чули нещо подобно, пишете моля

# 403
от 2009г. е с тази диагноза, днес сутринта веднага са му пуснали изследвания, и докато чакаме резултатите реших да потърся и да прочета, но за това стопяване и аз не бях чувала, може ли така само на хапчета цял живот, съвсем без частица жлеза? Ще пиша тогава пак, но ако сте чули нещо подобно, пишете моля

Може разбира се. На много оперирани им махат цялата жлеза и са на хормони до края на живота си.
Много от тях споделят в темата за операция на щитовидната жлеза, че се чувстват отлично.
Ако искаш погледни темата и пиши там. Със сигурност оперираните момичета и мъже без жлеза ще ти дадат по-добри съвети и насоки.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=653253.660

# 404
Zdraveite momicheta,iskam da spodelq che predi 3 godini mi nameriha uvelichena funkciq na shtitovidnata jleza,doktorkata mi me lekuva izvestno vreme,daje rodih v tozi period,sled kato rodih bqha dobre neshtata,no godina sled tova zapochnah sys simptomi za bolestta,napravih hormonalni,vsichko beshe v granica,uj nqma problem,no ne syvsem,uj s taq bolest se otslabva a az stanah 15 kila nagore,trudno se zasredotochavam,sega mi se nalaga da ucha ezik,a ne pomnq nishto ot tova koeto cheta,nervna sym i nai-veche prystite mi sa poduti kato kebapcheta i neznam kakvo da pravq.Ako ne beshe deteto mi moje bi nqma da ima smisyl nishto drugo...nqkoi ima li simptomi na bolestta,a vsyshtnost izsledvaniqta mu da sa nared?Daite mi syvet.

Общи условия

Активация на акаунт