Базедова болест - тема 2

• 82 018
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Zdraveite momicheta,iskam da spodelq che predi 3 godini mi nameriha uvelichena funkciq na shtitovidnata jleza,doktorkata mi me lekuva izvestno vreme,daje rodih v tozi period,sled kato rodih bqha dobre neshtata,no godina sled tova zapochnah sys simptomi za bolestta,napravih hormonalni,vsichko beshe v granica,uj nqma problem,no ne syvsem,uj s taq bolest se otslabva a az stanah 15 kila nagore,trudno se zasredotochavam,sega mi se nalaga da ucha ezik,a ne pomnq nishto ot tova koeto cheta,nervna sym i nai-veche prystite mi sa poduti kato kebapcheta i neznam kakvo da pravq.Ako ne beshe deteto mi moje bi nqma da ima smisyl nishto drugo...nqkoi ima li simptomi na bolestta,a vsyshtnost izsledvaniqta mu da sa nared?Daite mi syvet.
Хубаво би било да си инсталираш кирилизатор и да пишеш на кирилица.

Иначе относно написаното, няколко пъти сме споделяли тук, че почти всички с хиперфункция сме с наднормено тегло, противно на писаното в книгите, че трябва да има загуба на тегло.
Уж 5% само пълнеят, а то май се оказа, че 5 % слабеят, а останалите пълнеем. Laughing
Хайде, може да не съм права. Май пълните сме с Хашитоксикоза, Тиреотоксикоза, аз лично на Базедова основа, а типичният Базед май 95% има редукция на тегло.
Честно казано, не веднъж съм споменавала, че когато хормоните ми са в норма, аз имам симптоми на заболяването, а когато са извън норма, с ниско ТСХ аз се чувствам добре.
Според мен, сега се сменят сезоните... хубаво би било, като застудее хубаво и се понижат трайно температурите тогава да пуснеш едно ТСХ за изследване.
А какви са ти симптомите? Нервност, тремор, високо кръвно, ускорен пулс, косопад, задух-душене, кашави/воднисти изпражнения, често ходене до тоалетна по малка нужда?
В чужбина ли се лекуваш или в България?
А за паметта - така е. И аз трудно запомням каквото и да е. От една страна добре, че и лошото не помня, ама от друга страна, все едно прогресивно затъпявам...

# 406
А за паметта - така е. И аз трудно запомням каквото и да е. От една страна добре, че и лошото не помня, ама от друга страна, все едно прогресивно затъпявам...
Леле, за това ли съм толкова разсеяна, и дори не ми се иска да запомня лошото, че да си върна после.... Laughing
Иначе и аз съм от пълнеещите, кой знае колко ми е вярна диагнозата....

# 407
za sega nikyde ne se lekuvam,poslednoto mi izsledvane beshe predi 2 meseca,doktorkata kaza che na 6 meseca trqbva da si pravq TSH,ot 2 meseca jiveq v Germaniq,no tuk oshte nqmam doktorka.Simptomite sa mi chesto urinirane(neznaeh che i na tova vliqe),nervnost,kosopad,syrcebiene,byrzo se umorqvam..

# 408
az mai sym s bazedova,doktorkata mi sled 3 godini reshi da me diagnosticira,ami mai i sa mi po kashavi izprajneniqta kato se zamislq,a do predi da rodq imah problems hodeneto po golqma nujda,mai nqma pylno izlekuvane pri taq bolest,ili ako ima procenta e malyk.

# 409
http://lekuva.net/31129/bazedovata-bolest-vinagi-nosi-iznenadi.html tova koeto prochetoh tuk syshto me navejda na misylta che rqdko horata se izlekuvat za vinagi.Naistina syjalqvam che pisha taka,momicheta,shte si opravq klaviaturata.

# 410
Ми, така е. Малък е процента на "излекуваните". В смисъл, на постигналите дългогодишна ремисия - 5-10-15 години. Повечето почти веднага правят рецидив, в рамките на месеци след спиране на терапия, или година, или след като родят и т.н. Споменават, че има и хора, при които след първоначално лечение не е последвал рецидив, ама са рядко.
Запознах се с една жена наскоро, която се е разболяла на 30-ет, сега е на 55 и получава първия си рецидив. Не знам...
Предстои и операция, доколкото разбрах.

# 411
Ujas sled tolkova godini da imash recidiv..az imam poznata koqto predi 10 godini e imala tozi problem,sega nqma i pomen,samo deto shiqta i q izdava...nali po tova lichi che chovek ima tozi problem,ta tq mi kaza,,lechenieto moeto momiche e SMQH,, :Di polojitelno mislene,ami momicheta na vsichki vi jelaq mnogo usmivki i polojitelni emocii,Merelenda-blagodarq za otdelenoto vnimanie. Simple Smile

# 412
Ujas sled tolkova godini da imash recidiv..az imam poznata koqto predi 10 godini e imala tozi problem,sega nqma i pomen,samo deto shiqta i q izdava...nali po tova lichi che chovek ima tozi problem,ta tq mi kaza,,lechenieto moeto momiche e SMQH,, :Di polojitelno mislene,ami momicheta na vsichki vi jelaq mnogo usmivki i polojitelni emocii,Merelenda-blagodarq za otdelenoto vnimanie. Simple Smile
Права е твоята позната, много права!
Желая същото и на теб. Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 20:03 от Merelenda

# 413
момичета единственото лечение е операция колкото по бързо я направите толкова по добре мен като ме оперираха хирурга на следващият ден влезе в реанимацията и думите му бяха вече си здрава имам приятелка която само като и откриха базеда веднага я оперираха и сега няма и помен от болеста и същност колкото чакате толкова по зле защото симптомите стават все повече и повече особено това с очите стават опулени

# 414
Смятам..това с изпъкналите о4и не става при всеки,при мен го няма,знам.. при пове4ето се полу4ава,ама като се замисля..дали докторката ми,правилно ме е диагностицирала?За операциите съм 4увала,4е понякога не ти отнемат достатъ4но от възлите,а понякога ти отнемат пове4ко,и пак имало проблем...ако някой има опит,моля споделете,ако сте го направили,зна4и аз не съм про4ела и се извинявам,предварително.

# 415
http://www.endosurg.eu/Q&A.html при операции винаги има риск и забелжете,,При добре подготвен специалист следоперативните усложнения са под 1 %, а тежестта им е сведена до минимум. По литературни данни  следоперитавните усложнения в различни здравни заведения варират от дрезгавост на гласа и  изтръпване на крайниците до възпаление на оперативната рана, загуба на гласа, тежък следоперативен хипопаратиреоидизъм и затруднение при дишане.,,
при добре подготвени?а вие знаете ли дали са подготвени?Никои не може да знае,аз мисля,вси4ко е индивидуално.И по добре хап4е от колкото операция,защото ако сте добре след това,ок,но ако се окаже,4е не сте?и ако рецидивира пак?Може да се окажете в изходна позиция.

# 416
http://www.endosurg.eu/Q&A.html при операции винаги има риск и забелжете,,При добре подготвен специалист следоперативните усложнения са под 1 %, а тежестта им е сведена до минимум. По литературни данни  следоперитавните усложнения в различни здравни заведения варират от дрезгавост на гласа и  изтръпване на крайниците до възпаление на оперативната рана, загуба на гласа, тежък следоперативен хипопаратиреоидизъм и затруднение при дишане.,,
при добре подготвени?а вие знаете ли дали са подготвени?Никои не може да знае,аз мисля,вси4ко е индивидуално.И по добре хап4е от колкото операция,защото ако сте добре след това,ок,но ако се окаже,4е не сте?и ако рецидивира пак?Може да се окажете в изходна позиция.
от колко време имаш базед???в началото на заболяването и аз нямах проблем с очите но след десетина години имах проблем с лявото око пила съм метизол после го спирах после пак го пих рецидиви постояно напълняване отслабване депресии и накрая се оперирах и сега съм добре ако попаднеш при добър хирург няма страшно сега има много модерни апарати за гласните струни  в смисъл когато те оперират те наблюдавт с апарата да не ти ги засегнат

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 15:19 от pipi81

# 417
Имам базед от 3-години и нещо,за сега съм в норма,поне така показаха изследванията преди 2 месеца,от скоро оба4е наистина ме болят о4ите,аз го отдавам на времето прекарано пред компутъра,но може и да греша.Пък и докторката последният път ми каза 4е е базед,3 години не каза нищо,4ак сега...знам ли да не е збъркала.А по принцип малко преди да разбера 4е имам този проблем..по4нах да напълняеам и 4ак сега(с ограни4ения)запо4нах да свалям...но мъ4ително..бавно.

# 418
Имам базед от 3-години и нещо,за сега съм в норма,поне така показаха изследванията преди 2 месеца,от скоро оба4е наистина ме болят о4ите,аз го отдавам на времето прекарано пред компутъра,но може и да греша.Пък и докторката последният път ми каза 4е е базед,3 години не каза нищо,4ак сега...знам ли да не е збъркала.А по принцип малко преди да разбера 4е имам този проблем..по4нах да напълняеам и 4ак сега(с ограни4ения)запо4нах да свалям...но мъ4ително..бавно.

ами прави си иследвания по често и се следи пила си хапчета и си ги спряла така ли??

# 419
Да пиех хап4ета,преди време,забременях,родих и се беше нормализирала жлезата,всъщност не съм пила лекарства отдавна,изследванята ми са ок,ТСХ,Т-3,Т-4,вси4ко е в норма,но аз се усещам,4е нещо не ми е наред.

Общи условия

Активация на акаунт