Базедова болест - тема 2

• 82 013
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Да пиех хап4ета,преди време,забременях,родих и се беше нормализирала жлезата,всъщност не съм пила лекарства отдавна,изследванята ми са ок,ТСХ,Т-3,Т-4,вси4ко е в норма,но аз се усещам,4е нещо не ми е наред.
а антитела изследвала ли си?може да е хашимото и от него да не се чустваш добре  newsm78 или смени доктора колко е тсх т3 и т4?

# 421
Антитела никога не са ми изследвали,тсх-2.55,т4-13.50,т3-3.75,вси4ко е в норма,сега не пия никакви хап4ета,докторката каза да се изследвам на 6 месеца.

# 422
Антитела никога не са ми изследвали,тсх-2.55,т4-13.50,т3-3.75,вси4ко е в норма,сега не пия никакви хап4ета,докторката каза да се изследвам на 6 месеца.
да много добри резултати.а какви са ти оплакванията?

# 423
Това с паметта(където по някога,изклу4вам)не го броя,защото май пове4ето го имаме този проблем,подути са ми ръцете,постоянно ми се пла4е,пада ми косата,пълнея(ве4е по4нах да отслабвам,но с диета)и от няколко дни ме болят о4ите,за друго не се сещам сега.

# 424
най-вайното пропуснах,много се изморявам,като изка4а няколко стъпала,се задъхвам много и все едно съм правила крос.

# 425
най-вайното пропуснах,много се изморявам,като изка4а няколко стъпала,се задъхвам много и все едно съм правила крос.
офффффффффф какво да ти кажа ако си от софия мога да ти дам телефон на моя ендо тои е много добър лекар

# 426
За съжаление не съм от София,ще видя какво ще стане на другите изследвания.

# 427
]офффффффффф какво да ти кажа ако си от софия мога да ти дам телефон на моя ендо тои е много добър лекар

Дай го насам, че аз съм решила да сменявам моя smile3516

# 428
Здравейте!

Имам заболяване на щитовидната жлеза. Диагнозата е тиреотоксикоза с дифузна гуша – базедова болест. Бях изпаднала в пълно отчаяние, защото лекувам очите си от началото на тази годината, а те са с подути горен и долен клепач, двойно виждане и зачервяване.
    Искам да споделя това, че след като се постави диагнозата и започне лечение, главната роля е тази на лекаря.  Аз открих и се доверявам напълно на моя лекуващ лекар – ендокринолог доц. д-р Ж. Бонева началник отделение по ендокринология (медицински институт – МВР). Възхитена съм от внимателното и задълбочено отношение към всеки един пациент, както от страна на доц. д-р Бонева така и на сестрите. Аз се старая да изпълнявам всичко, което ми назначават и имам вече надежда, че ще ми помогнат да се почувствам отново здрава.
    Благодаря на доц. д-р. Ж. Бонева за високия професионализъм, търпението и вниманието към всеки пациент. От сърце желая на всички хора да срещнат и се доверят на добрия лекар. Успех!

# 429
Здравейте!

Имам заболяване на щитовидната жлеза. Диагнозата е тиреотоксикоза с дифузна гуша – базедова болест. Бях изпаднала в пълно отчаяние, защото лекувам очите си от началото на тази годината, а те са с подути горен и долен клепач, двойно виждане и зачервяване.
    Искам да споделя това, че след като се постави диагнозата и започне лечение, главната роля е тази на лекаря.  Аз открих и се доверявам напълно на моя лекуващ лекар – ендокринолог доц. д-р Ж. Бонева началник отделение по ендокринология (медицински институт – МВР). Възхитена съм от внимателното и задълбочено отношение към всеки един пациент, както от страна на доц. д-р Бонева така и на сестрите. Аз се старая да изпълнявам всичко, което ми назначават и имам вече надежда, че ще ми помогнат да се почувствам отново здрава.
    Благодаря на доц. д-р. Ж. Бонева за високия професионализъм, търпението и вниманието към всеки пациент. От сърце желая на всички хора да срещнат и се доверят на добрия лекар. Успех!

пожелавам ти успех в лечението от кога се лекуваш?аз съм изпитала същото и знам какво е newsm10

# 430
Здравейте моми4ета,има ли някой от вас който да има проблем със щитовидната жлеза и да е правил лунната диета,и ако е така, дали му е помогнала да отслабне?Благодаря ви предварително.

# 431
  • вече в собствен дом
Здравейте.
Предстои ми да си правя цветна снимка на бъбреците. Вкарват някакво вещество на йодна основа май във вените и правят снимка. Някой дали има информация дали това е вредно за хората с нашата болест?

# 432
Здравейте.
Предстои ми да си правя цветна снимка на бъбреците. Вкарват някакво вещество на йодна основа май във вените и правят снимка. Някой дали има информация дали това е вредно за хората с нашата болест?

Информирай ендото, че ще правиш. Обади му се и питай.
Аз правих такава на щитовидната жлеза, но за бъбреците е друго, защото там ти вкарват във вените разтвора, а за щитовидната се пие и се натрупва само в нея.
Най-добре попитай по телефона, че може да има някакви предварителни изисквания относно лекарства и т.н.

# 433
  • вече в собствен дом
Здравейте.

Информирай ендото, че ще правиш. Обади му се и питай.
Аз правих такава на щитовидната жлеза, но за бъбреците е друго, защото там ти вкарват във вените разтвора, а за щитовидната се пие и се натрупва само в нея.
Най-добре попитай по телефона, че може да има някакви предварителни изисквания относно лекарства и т.н.
Аз още сутринта й се обадих. Каза ми че нямалo проблеми. Аз в момента съм на 1/2 пропицил дневно. Каза само 2-3 дни след снимката да не пия пропицила.
Но исках и вас да питам.Може би някой да си е правил и да знае.
Мен ме притеснява, че четох че този разтвор бил на йодна основа. А нали йода е противопоказен за нас.

# 434
Прочетох тук http://www.nationalthyroidinstitute.org/thyroid-treatment-succes … angers-of-iodine/че при автоимунните заболявания "йодът е абсолютно противопоказен, цитирам " като бензин в огън"...

Общи условия

Активация на акаунт