Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 15-та тема

• 151 147
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Една моя любима питка със сирене, чиято рецепта е от този форум, но за съжаление не помня на кого.

# 661
Е, това вече е друго! Бомба е, страхотна!  bouquet  chef

# 662
Киса много хубава питка.Браво   bouquet

# 663
И от имаш голямо браво  smile3501 smile3501

# 664
  • Варна
Благодаря ви, момичета!  Blush

Още за първи път като я направих и стана успешна, моите хора вкъщи чак не можаха да повярват.  Mr. Green

# 665

Още за първи път като я направих и стана успешна, моите хора вкъщи чак не можаха да повярват.  Mr. Green
По какъв начин я нареждаш? Много е хубава, бравос Wink

# 666
Киса, поздравления и от мен! Peace

# 667
  • Варна

По какъв начин я нареждаш? Много е хубава, бравос Wink

Правя, както беше описано в рецептата, ето поетапни снимки, надявам се ще стане ясно. Получените триъгълници се навиват на рула, като се започне от широката страна.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 668
  • Варна
Киса, поздравления и от мен! Peace

Благодаря! Е, вече съвсем ме засрамихте!  Crazy

# 669
Киса, питката изглежда страхотно и мисля да я пробвам. Къде мога да намеря рецептата?

# 670
  • Варна
Киса, питката изглежда страхотно и мисля да я пробвам. Къде мога да намеря рецептата?

А, де, и аз я търсих преди Коледа, че последно бях я правила миналата зима, но не можах да я намеря, та се наложи да я търся в един друг сайт, където съм я показвала. Оф, спирам с предисловието  Laughing

150 мл мляко се затоплят леко, разтваря се маята (прясна) с 1 ч.л. захар, разбърква се и се оставя за 15-20 мин. да шупне.

В купа се пресява брашното, добавя се останалото прясно мляко 150 мл., 2-3 яйца, 5 супени лъжици кисело мляко, 1 суп. лъжица захар, 0.5 ч.л. сол, 4 суп.л. олио, слага се шупналата мая, омесва се тесто, което се удря 100 пъти в масата.

Тестото се оставя да втасва, после пак се премесва. Дели се на 3 части, всяка се разточва на тънък кръг, намазва се с олио, поръсва се със сирене - без последната кора.

Слагаме 3-те кори една върху друга, разрязваме като торта на 16 триъгълника. Всеки триъгълник се навива на руло, започвайки от широката страна. Подреждат се в тавата, пак се оставя малко да втаса, намазва се с жълтък и се пече.

# 671
Киса, ако намажеш с масло между корите ще е много вкусно ( ако обичате краве маслце). Може да опитате някой път

# 672
  • Варна
Киса, ако намажеш с масло между корите ще е много вкусно ( ако обичате краве маслце). Може да опитате някой път

И с разтопено масло съм правила също.  Wink

# 673
Киса, впечатлена съм! Исках да те питам първо за рецепта, защото ще правя тези дни и аз, и второ, има ли сиренце между навивките или това е (д)ефект на снимката( долу в дясно на втората снимка преди печенето)?

# 674
Киса, впечатлена съм! Исках да те питам първо за рецепта, защото ще правя тези дни и аз, и второ, има ли сиренце между навивките или това е (д)ефект на снимката( долу в дясно на втората снимка преди печенето)?

blackisback, рецептата и обясненията на Киса са два поста над твоя. Peace

Общи условия

Активация на акаунт