Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 003
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Vanchit@ Аз мисля да започна с безмлечна оризова каша, първите дни ще я давам чиста и след това постепенно ще вкарвам и плод. Аз мисля да я смесвам с вода както е описано на опаковката. Дано съм ти от полза  Crazy
Много кофти се е получило това с изненадата, дано мъжа ти успее да си вземе почивен ден  Hug

# 556
  • гр. Стара Загора
и ние сме в отбора на будещите се вечер... но вече пие вода и успявам да я залъжа малко, че да не ѝ давам АМ... но понякога като вдигне алармата ѝ правя 60мл АМ и после си спи блажено... например днес - 2-3 пъти ѝ давах вода... и после ми се размъркочи в 5:30... пие 60мл АМ и се събуди чак в 8:40 Simple Smile та днес си поспахме малко повече Simple Smile
а иначе през деня си поспива м/у 40 - 60 мин... няма значение къде е...
иначе вкарваме всичко що видим в устата си... но няма зъбчета... баща ѝ всеки ден пита дали е излязло... май ще е като мен - първото ми зъбче е пробило късничко...
все още не може да става сама... ама то май главата ни тежи Wink иначе си седи съвсем стабилно самичка Simple Smile

хубав ден от нас...

# 557
  • София
yummymommy не се притеснявай за дневното спане, ние на същите месеци като вас също имахме няколко дни, в които спеше почти по цял ден и аз, аха да се притесня, и то взе че му мина  Mr. Green То как прозвуча, като че е било преди 2 години Simple Smile

От вчера давам и каша, почнах с оризовата безмлечна на Хип, смесвам я с вода и с малко плодово пюре - прие се, макар и не с голяма охота. Следващата каша ще е безмлечна елда, а след нея - царевица /но царевицата е с мляко/. Т.е. безглутеновите каши, докато не въведем глутен другия месец.
Почнахме и месните пюрета, засега с пиле, за моя изненада не му харесват особено, ама няма как Simple Smile
Наистина са много безвкусни тези пюрета, направо не знам как ги яде малчо  chef Броколи изобщо не приема, бъркам го с какво ли не и пак го усеща и се мръщи, принудих се да го пробутам с ябълка и тиква, въпреки че не е много препоръчително да се смесват зеленчукови и плодови пюренца Sad

Гледах, че Хип имат бурканчета със супи, които се водят за възраст 4+, чисто информативно ми е интересно давали ли сте супа досега и някой препоръчвал ли ви е такова нещо?

Иначе зъби нямаме, но аз и не бързам  Whistling

Искам пак да изгрява слънчицето и да си излизаме навън или поне да не вали, че това седене вкъщи е направо ужасно Sad Бебо много скучае и само мрънка. А днес ми се и спи ужасно.

Hug

# 558
За кашите знам, че подходящи за началото са, оризова, елда, просо, киноа също е много полезна, само дето аз никога не съм опитвала такова нещо.
За спането- до преди седмица се будеше на всеки час, но явно този период премина и сега се буди само по 3-4 пъти, което е супер в сравнение с преди. Ама пак се чувствам зле- не знам колко време не са се събрали повече от 6 часа сън нощем. Аз мисля, че всичко идва от зъбите. И нкие нямаме още, но гризе упорито всичко, което и попадне. Днес дори глътна едно парченце хартиа и така се задави- изкара ми ъкъла. Добре че си го повърна след 2 минутно давене.

# 559
Мерси за съветите - ще пробвам броколито, макар че аз хич не го тача тоз зеленчук, както и ММ. А на страницата на Хип за кашата с просо пише, че е с глутен, поради което нея ще я пробваме в по-късните месеци. Днес ще дам първата каша и тя ще е безмлечна от Елда като ще я бъркам с кърма, понеже пише че оризовата е запичаща. Само не съм наясно и с кашите ли се процедура като с пюретата - три дни едно и също за да се провери за алергии или може още утре да дам друг вид каша?
А сурови пресни плодове кога могат да се дават? Мисля да пробвам към кашите да прибавям суров банан, но за другите плодове не съм много сигурна дали става  newsm78
Иначе вече си имаме долни две зъбчета, сравнително безпроблемно пораснаха - дано и другите да са така  Praynig
Покрай лошото време успях да свърша доста натрупана домакинска работа, но е време вече да се оправя, че през деня най-хубаво спим навън било то и на терасата  Laughing

# 560
Мерси за съветите - ще пробвам броколито, макар че аз хич не го тача тоз зеленчук, както и ММ. А на страницата на Хип за кашата с просо пише, че е с глутен, поради което нея ще я пробваме в по-късните месеци. Днес ще дам първата каша и тя ще е безмлечна от Елда като ще я бъркам с кърма, понеже пише че оризовата е запичаща. Само не съм наясно и с кашите ли се процедура като с пюретата - три дни едно и също за да се провери за алергии или може още утре да дам друг вид каша?
А сурови пресни плодове кога могат да се дават? Мисля да пробвам към кашите да прибавям суров банан, но за другите плодове не съм много сигурна дали става  newsm78
Иначе вече си имаме долни две зъбчета, сравнително безпроблемно пораснаха - дано и другите да са така  Praynig
Покрай лошото време успях да свърша доста натрупана домакинска работа, но е време вече да се оправя, че през деня най-хубаво спим навън било то и на терасата  Laughing

Нали знаеш да слагаш малко кърма, че втечнява много! Аз като правех за пръв път сложих 2 с.л. елда и около 60-70 мл кърма, направо си стана течно и го изпи от шише, на 2 лъжици елда последлно сложих около 40 кърма и пак беше сравнително течно, вече го правя с вода.
Лично аз съм давала круша- обелена да си я ближе, и бананче, не мисля, че има някакъв проблем, крушата дори доста добре подейства

# 561
Резултатите от консултацията - 7.200кг, 65см, 45 обиколка на глава и гърдички, естествено и  newsm45 от битите ваксини. Най - важното, че Вики вече  е готова за захранване. Ще започна с оризова каша. След 5 дни с пюре от картоф, морков, а след още 5 бананче и т.н.

# 562

Нали знаеш да слагаш малко кърма, че втечнява много! Аз като правех за пръв път сложих 2 с.л. елда и около 60-70 мл кърма, направо си стана течно и го изпи от шише, на 2 лъжици елда последлно сложих около 40 кърма и пак беше сравнително течно, вече го правя с вода.
Лично аз съм давала круша- обелена да си я ближе, и бананче, не мисля, че има някакъв проблем, крушата дори доста добре подейства

Ооо да, бях предупредена и въпреки всичко пак ми стана течна  doh, но се справихме с лъжицата, току що приключихме  Laughing Утре ще и прибавя пюре от ябълки да видим какво ще се получи.

# 563
  • Добрич

Гледах, че Хип имат бурканчета със супи, които се водят за възраст 4+, чисто информативно ми е интересно давали ли сте супа досега и някой препоръчвал ли ви е такова нещо?

Дааа,свеки всеки път щом се появи на небосклона съветва супи са давам. Като чуя супа вече правя асоциация със нея  Mr. Green

# 564
  • гр. Стара Загора
ииииииииииииииии.... да са ми честити новите съседи, които упорито се опитват да влезнат в стаята ми... #2gunfire #Cussing out добре, че бебка през деня като спи и с топ да гърмят няма да се събуди...пу пу да не ѝ е уроки - ей тука само премлясква с биба в устата Peace Simple Smile ама ако продължават със същия дух ще вземем да се запознаем... #Cussing out предния път 3 часа с канго къртиха една мивка в банята си... и то точно по обяд #2gunfire дано бързо им мине ремонта... Praynig

# 565
  • София
Привет и от нас. Изгубихме се, защото готвим поредния изпит Simple Smile
Честито на месечинките ( скоро и ние в отбора  Heart Eyes ) и на Александра за първите думички. За разлика от бързото моторно развитие, лингвалното не е така бурно. Засега веднъж е казвал "ма" Simple Smile

Vanchit@, ако скоро си започнала процедурата изцеждане е нормално да не става бързо. Писала съм, че при мен преди месеци след нощна пауза ми отнемаше 40 мин за 40 мл  Tired Но се  свиква. На мен ми помага компресия и топла (току-що стерилизирана ) помпа.

Непрекъснатия сън за нас някъде от 2 месеца е мираж. Понякога се буди на всеки час, понякога през 2. Има и  1-2 нощи в седмицата, когато не се буди...

Много често докато кърмя или ме удря с ръчички или се драска по главата, може би не му харесва струята...  newsm78

Рисунка, ние не само нови съседи имаме, а и кооперация вдигат до нас. може и по-зле Wink Hug

# 566
ехаааа докато вляза и вече сме с ново готино заглавие Heart Eyes
днес дадохме урина за изследване,а вземането на кръв не доведе до нищо повече от усмивка Mr. Green а аз се бях подготвила за гооооолям рев Wink
дано всичко е в норми Praynig
за мое огромно учудване моето маймунче не харесва плодови пюрета Shocked изяжда 3-4 лъжички с охота и после започва физиономията"кисело ми е ,бе мамоооо" ooooh! не знам защо не ги яде newsm78 на мен са ми адски вкусни Blush
оризовата каша я правя с 160 мл АМ и три с.л. с връх каша и много добре се приема Mr. Green

# 567
Просото се счита за слаб алерген, няма глутен, след 8 м. се приема добре от храносмилателната система – вариант за разнообразяване на кашите.
Цитат от Косе Босе.

# 568
Кои са храните с високо съдържание на желязо?

Зърнени храни
Съдържание на желязо (мг/100 г):
Просо 6.8
Елда 3.9
Ечемик (глутен) 6.0
Овес (глутен) 4.6
Пшеница (глутен) 3.1

# 569
HIPP

ИНСТАНТНИ БЕЗМЛЕЧНИ КАШИ:

БИО Безмлечна каша Овес 200гр.
Състав: непресято брашно от овес, витамин B1. *От биологично производство.
Състав:100% зърнени култури(грис от твърда пшеница, непресято овесено брашно, обикновенна пшенична грис, непресято брашно от шпелта, оризова грис). *От биологично производство.
*съдържа Глутен!
*без мляко
*без добавена захар(тя неизменно се съдържа в съставките)
*С ценен витамин В1(в съответстие със закона)
*лесно смилаема
*засищаща
След 4 месец.
За повече информация: http://www.hipp.bg/index.php?id=751&pid=5

А тук пише така  newsm78 Това е причината захранването да ми е много сложно, защото в потока от информация все повече се обърквам и се чудя кое е правилното  Thinking

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 21:59 от surire

Общи условия

Активация на акаунт