Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 001
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
момичета включвам се на бързо , че държа малкия. той палавника прояде но сега само мляко ,пюрета каши не иска . ами каквото иска . иначе сме с жестока кашлица, пищящи , ревящи а от снощи и със зъбче Simple Smile

# 586
Честити месечинки на бебчовците!
Дано да са много здрави!  Hug   bouquet

# 587
От всички ходили на изследвания на 6м., има ли някой с нормален хемоглобин? Ние сме били на долна граница и педи ме пришпорва със захранването, но аз четох че почти всички бебета между 6 и 9 м. им пада хемоглобина. Сега не знам да се притеснявам ли или не.

# 588
Нашия хемоглобин е 107.Педи каза,че е в нормите.По принцип от колко до колко са границите?

# 589
Успешно минахме към захранването на малката, а тя милата плачеше за още, но малко по-малко. Mr. Green
Сега така сладко спи, а как иначе - само на обяд спинка.  Дано тази нощ е спокойна.

# 590
  • София
Според данните на СЗО ранното въвеждане на глутен може да доведе до цьолиакия, което мен лично ме притеснява доста, рискове крие и късното му въвеждане, така че според техните препоръки най-оптимално е към 7-8 месец да се направи.
opsss, колко е хемоглобина? Ivanichka беше пуснала много полезен линк с референтните стоности на различни показатели при деца и то по възраст. Ето го:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0
На нас ортопеда ни каза, че втори контролен преглед преди прохождането не е необходим, тъй като всичко йй се развива нормално и трябва да я заведем чак след като проходи.

# 591
Bubche говорих по телефона с педи за резултатите и тя каза буквално, че бил близо до долна граница и бързо да въвеждам, скоро и месо да сме почнели там била истината. Аз си се движех по една схема и не знам сега какво да правя. Никак не ми се иска да въведа всичко на бързо, че и месото. Ако аз хапвам повече храни богати на желязо това дали ще помогне. Четох че с храна повишаването ставало много бавно, отнемало месеци. Също пише, че е нормално 6-9м. да е така, ти какво знаеш по въпроса?

# 592
  • София
Кои са храните с високо съдържание на желязо?

Зърнени храни
Съдържание на желязо (мг/100 г):
Просо 6.8
Елда 3.9
Ечемик (глутен) 6.0
Овес (глутен) 4.6
Пшеница (глутен) 3.1

Много благодаря за инфото Hug

opsss,
едно към едно ми го каза и на мен педиатъра за въвеждане по бързата процедура на месни пюрета. И нашия хемоглобин е нисичък (само дето тя ми го каза в двуцифрени стойности - 11 при норма 12 Thinking. може би има предвид 110 при норма 120). Тя каза да гледам в следващите десетина дни да въвеждам месните пюрета. Има обаче и други алтернативи, освен това приемам за нормално да им е по-нисък хемоглобина на тази възраст. При големият ми син беше същото. Не съм бързала нито с месните, нито с жълтъка. Сега смятам да процедирам по същия начин Peace
yummymommy,

Физиологичен разтвор  и кърма в нослето спокойно можеш да редуваш за облекчаване на състоянието. Ако има и зачервено гърло, чайче от лайка на Хип (че тя е чиста). Можеш да дадеш с лъжичка - колкото иска бебка. Може да добавиш и няколко прашинки сода (знам как звучи, но е по съвет на педиатъра). Когато моя бебок беше болен, педиатърката ни препоръча този вариант. За съжаление се оказа вирусче и не се разминахме с антибиотика тогава Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 23:04 от lorry

# 593
нашите резултати вчера ги гледа доктор масларски от вита и каза че са перфектни Party малчо спокойно можел да стане кръводарител с такава хубава кръвна картина Heart Eyes
днес ще се обадим за час при доктор томова-детски кардиолог,защото още има малко шум.след десетина дни започваме месото Flutter поръчала сам си на една приятелка домашен заек да му разбърквам със зеленчуковото пюренце.как бяха месата по степен на алергенност,че забравих Blush

# 594
desislava_iv   Да не те объркам,но мисля,че бяха:
-пилешко
-патешко
-заешко
–телешко
–свинско

# 595
Вчера бяхме на консултация и аз питах за кашите, педито каза - оризова, царевична, овесена, всичко без глутен.

Овеса е с глутен  Peace

За безмлечните каши - нали затова са безмлечни, за да могат да се приготвят с вода(или с кърма)  Peace

С Михаил като имахме съмнения за АБКМ, му вземах безмлечни каши и ги правех с вода.
Сега за Тео пак ще ми се наложи да вземам само безмлечни!

# 596
Lorry успокои ме малко. Чакам и другите да споделят. Не патешко а пуешко, патешкото е тежко.

# 597
  • София
ooops, а съжаление кърмата е бедна желязо и то е едно от малкото елементи, които не преминават в детето ако ти ядеш, за да може да се повиши  драстично. От друга страна наисстина е хубаво да разбереш колко на долната граница е и на коя долна граница е, защото дори и на  долната, все пак си е в норма Wink Можеш да въведеш просо, в него няма глутен, а е много богато на желязо, можеш и спанак да даваш, червеното цвекло също е подходящ зеленчук за тяхната възраст и е с високо съдържание на желязо. Ина на 6 месеца, при в, че беше захранена от 2 месеца беше с хемоглобин около 90, а нищо по-специално не съм правила Peace Питай си за стойнотите, виж референтните за тази възраст и перцени Hug
Иначе доколкото знам, подходящи за захранване са пуешко, заешко и пилешко месо Peace

# 598
  • Велико Търново
Иначе доколкото знам, подходящи за захранване са пуешко, заешко и пилешко месо Peace[/color]

Точно така, Бубче! Като захранвах баткото, някъде бях чела, че трябва да се почва с пуешко и след това заешко, защото са по слаб алерген от пилешкото, което много ме учуди, но се придържах към това.  Simple Smile

# 599
Как точно вземате урина на момченцата?

Общи условия

Активация на акаунт