Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 049
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
за щастие рамус имат филиал на 100 метра от нас Crazy мерси момичета Hug
нощем в стаята дето спим с детето става непоносимо топло ooooh! мисля да оставям прозореза отворен отгоре,но все ме е страх Tired
какво мислите вие?

# 466
Деси понеже и при нас става така, а още ми се струва студено през нащта,за да оставям прозореца, започнах вратата на стаята да я оставям лекичко отворена колкото да се подменя въздуха. Да ти кажа има ефект. Вече се диша вътре.
Ние след малко отиваме до ЛЛ да видим за тази пишка какво ще ни покаже сестрата. И друго: чета ви от извесно време как децата отказват ядене. Никога не ми се беше случвало до снощи, но вече знам какво ви е. Вчера преди лягане вместо обичайните 230мл. малчо изяде само 100мл. и отказа. Смятах, че ще се събуди през нощта за ядене и се бях подготвила, но не. Пак си стана в 8:00 и изяде 130мл. и отказа, а сутрин ядеше 200мл. Вчера му биха ваксини. Дали пък не е някакъв страничен ефект от тях?  newsm78

# 467
  • гр. Стара Загора
незнам дали е страничен ефект от ваксините, но от както Майя е на АМ все не си изпива нужното количество... незнам какво да я правя... иначе си наддава детето/пу пу да не ѝ е уроки/... и вече пие по около 100мл вода Simple Smile
а иначе да ви питам... какви слънчеви очила смятате да купите на малките съкровища? и изобщо мислите ли да купите? аз съм в голяма чуденка дали да купувам... и какви да бъдат...
а иначе понякога вечер отварям за малко прозореца и като ми стане на мен хладно го затварям... защото аз спя почти незавита и по-леко облечена от малката, а и съм по близо до нея... но винаги си я проверявам през нощта няколко пъти Simple Smile

хубав ден на всички Simple Smile

# 468
Деси понеже и при нас става така, а още ми се струва студено през нащта,за да оставям прозореца, започнах вратата на стаята да я оставям лекичко отворена колкото да се подменя въздуха. Да ти кажа има ефект. Вече се диша вътре.
Ние след малко отиваме до ЛЛ да видим за тази пишка какво ще ни покаже сестрата. И друго: чета ви от извесно време как децата отказват ядене. Никога не ми се беше случвало до снощи, но вече знам какво ви е. Вчера преди лягане вместо обичайните 230мл. малчо изяде само 100мл. и отказа. Смятах, че ще се събуди през нощта за ядене и се бях подготвила, но не. Пак си стана в 8:00 и изяде 130мл. и отказа, а сутрин ядеше 200мл. Вчера му биха ваксини. Дали пък не е някакъв страничен ефект от тях?  newsm78
моето мъниче  от време на време има такива моменти на неядене.и аз отначало се шашках много,но после си помислих че и аз не всеки ден ям по едно и също количество храна Naughty и вече се водя по него.вчера изяде почти цяло бурканче от 190 мл пюре и после доста каша,а има дни в който със зор изяжда 125 пюре и не иска нищо за дохранване после Simple Smile
дано съм те успокоила поне малко Hug

# 469
Момичета колко е годността на зеленчуковите пюрета на хип, никъде не видях да пише.

# 470
Пишеше някаде мисля,че като другите 48 часа след отваряне,но не съм сигурна,пишеше някаде ... Hug

# 471
Добър ден и от мен Simple Smile

не се шашкайте, момичета и моята госпожица не яде всеки ден еднакво - ту повече , ту по-малко или само 2/3 лъжички. Хубаво е писал Деси, и намен всеки ден не ми се яде еднакво количество. Щом си наддават нормално децата, значи всичко е наред. Ама ако все пак сте притеснени, може за едно лично успокоение да отскочите до лекар.

За спането. Ние спим откакто тук са 24 градуса денем ве4ер на притворен прозорец и отворена врата, да има все пак свеж въздух - в една стая от 20 квадарата спим все пак 2 възрастни и бебче. Ама това е едно мн. индивидуално нещо със спането, според кой как предпочита кави за завивките ...

За слънчевите очила- ние купихме на Беа още преди да заминем на почивка и сега си ги ползвам и съм много доволна. Виждам, че си държи очите отворени, а не примижа или пък да и сълзят очите както е, ако е без очила.  МАрката е I Play. Размер от 6 до 18 месеца. Хубавотое , че вместо дръжки са на нещо като ластик с лепка отзад и са удобни.

Поздрави!

# 472
 за ХИП от бурканчето се вади при всяко хранене определено количество, което се хапва или така или притоплено. Не се дава директно от бурканче! Остатъкът може да се съхранява до три дни в хладилник. Ако е било случайно притоплено цялото бурканче и е останало в него, не трябва да се съхранява. Информацията ми е от книжлето на ХИП Беби Клуб, в който сме , защото се храним само с тези продукти.

# 473
  • София
Да се включа и аз с инфо от сайта на Хипп- плодови пюрета след отваряне се държат до 3 дни в хладилни, а зеленчукови до 2. ( пак важи усл. да не е топлено цялото количество, да е отсипано с чиста лъжичка и пр)
http://www.hipp.bg/index.php?id=7 ( написано е в таблица най-отдолу на стр. ) Simple Smile

И ние спим на отворена врата, за да влиза въздух.
Моят син май е лакомичък, досега си изяжда цяло бурканче 125гр с пюренце, плюс мляко в него... Иначе на сутрешното хранене в 10 само се оглежда. Деца Simple Smile)

# 474
  • София
Здравейте
Педи ни забрани да ползваме отворено бурканче на Хип повече от 24 часа. Тоест отварям, давам днес и на следващия ден по същото време и ако е останало нещо го хвърлям, но то вече и рядко остава Simple Smile

Питах офталмолог дали е необходимо да купя бебешки слънчеви очила - тя беше категорична, че до 2 - годишна възраст не само, че не е необходимо, а дори е непрепоръчително бебето да носи очила. Не обясни повече по темата, но вероятно ще я послушам.

И мен ме е страх да отварям още прозорец нощем, в стаята, в която спим с бебчо и си става доста топло, но като гледам днес какво е навън, явно тази нощ няма да е точно така Simple Smile В тази връзка вие как обличате бебоците за спане?

Успях да заместя обедното хранене от няколко дни, изяжда около 180 гр. пюре, като се мръщи на почти всичко освен тиква, морков и интересно - спанак Simple Smile Малко ме е страх да не стане оранжев от толкова тикви и моркови  Crazy Не сме почнали още с каши, нито с месни пюрета, но предполагам и това ще се случи този месец, чакам педи да ни даде указания Simple Smile А за количествата ядене е на периоди и дни - има дни, в които никак не иска да яде, и други, в които изяжда даже повече отколкото трябва - като всички нас Simple Smile

Имахме левкоцити в урината, оказа се леко възпаление от забелването на пишката, мазах го и мина, но сега ме е страх пак да я дърпам и направо не знам какво да го правя  newsm78 А не върви да я оставя доникъде.

Пак ще ви питам, докато някой не ми отговори  Mr. Green Мамите с котки къде мислят да слагат храната и тоалетната на котетата, така че бебо да не рови в тях????? Това е въпрос, който много ме вълнува.

Hug

# 475

Пак ще ви питам, докато някой не ми отговори  Mr. Green Мамите с котки къде мислят да слагат храната и тоалетната на котетата, така че бебо да не рови в тях????? Това е въпрос, който много ме вълнува.

Hug
На този етап тоалетната и храната на котето ни стоят в банята. Не съм мислила задълбочено по въпроса, но не мисля че ще мога да ги скрия от детето когато проходи. Тоалетната няма как да я сложиш на високо или нещо такова  newsm78. За сега си остават там.

# 476
  • Добрич
Ние нашата котка я пратихме при свеки още за раждането,колкото и да не ми се искаше. Няма да я вземаме скоро,ако въобще я вземем. Аз сега чистя през ден че с моя косопад е ужасно положението,ако беше котката тук не си представям колко често трябваше,тя е персийска и много се скуби.

# 477
  • София
Сникърс много добре те разбирам. И нашата котка в момента не е вкъщи, но трябва да си го вземем обратно през октомври /нямаме избор/ - тъкмо бебо ще е почнал най - малкото да пълзи и да бута, и затова много се чудя какво ще правя. Отделен е въпросът, че всичко ще се покрие с козина.
Мишленце и при нас тоалетната седеше в банята, храната преди стоеше в кухнята, но и тя ще иде в банята, то и аз друго не измислям и затова питам Sad Ама явно няма да има друго решение.

Днес педи ми каза, че трябва да вървя към заместване на три хранения /сега сме заместили едно/, храненията да станат 4 за деня и реално да остане 1 млечно хранене, което честно казано ме изненадва. На вас казвали ли са ви подобно нещо и изобщо какво мислите по въпроса?

# 478
Ние спим на отворена врата от около 2 седмици!
Такива деца съм си родила - не виреят на топло  Mr. Green

А за храненията - ние се кърмим поне 5 пъти през деня и поне още толкова през нощта  Rolling Eyes

4 хранения ми звучи като научна фантастика  Crazy Laughing

Понеже бях стабилно олигавена, докато си напиша поста, та се сетих да питам:
Има ли и други лигавещи се бебоци? 
Нашия случай е следния - сутрин го измивам, обличам чистички дрешки и максимум след 5 мин вече сме за преобличане  Crazy  ooooh!
Само да поясня, че Михаил изобщо не ми се е лигавил и това е нещо ново за мен  Mr. Green

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 21:11 от fio

# 479
Нашата котка я пуснахме да си живее свободно на двора в майкини още като разбрах, че съм бременна.
Относно лигавенето - моята госпожица и текат лиги като вода от устата още от 2-ия месец. И тя си цока порядъчно денем и 1-2 пъти нощем. Какви са тия замествания на хранене, май повечето лекари си карат по комунистическия метод и не се интересуват от нова информация Sad. Голямата ми дъщеря не се е лигавила толкова много, нито лапаше нещо в устата си, докато бе малка (ама сега като голяма е ужас, химикал, молив, гума и ....). Малката сега всичко лапа и се надявам поне като порасне да не го прави!
Ние от месец спим на отворен прозорец, че то с тия жеги не се диша, добре че се позахлади малко (но ние живеем в горещо място, поне е по-топло от Сф). Обличам я с боди с дълго ръкавче и ританки за сън, завита е с чаршаф и мн. тънко поларено одеалце (само последните 2-3 дни).

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 21:56 от albena30

Общи условия

Активация на акаунт