Отговори
# 90
ние сме на 97 квадрата и пак , да е жива и здрава леля ми , че ми дава да и ползвам вилата за склад , всичко се кара там  newsm53  трупат се много неща , а се ползват за малко или изобщо не ни влизат в употреба . С баткото нищо не бях купувала. Когато се роди снаха ми и таткото купиха най -необходимото точно за един ден. После си напазарувах спокойно , каквото видях че е нужно и така малко спестих излишни предварителни покупки . Сега също няма да се впускам предварително в пазаруване  smile3503

# 91
  • София
Здравейте и от мен!Като бях на вливане се запознах с едно моми4е в 5 месец тя ми каза,4е всеки вторник от 10:00ч в Мол София (на Стамболийски) правили у-ще за бременни.Било много интересно и давали и подаръци накрая.Миналия път са дали биберони и лигавничета.Било точно до КФС.Мисля да отида никой път да видия как е.Иначе за кг. не съм се мерила но преди стимулация бях 49кг.Надявам се много да не кача защото съм дребна и ще съм смешна  Laughing

като решиш да ходиш свиркай, и аз бих дошла, тамън да се запознаем Simple Smile

Момичета, имам едно предложение-ако всичко е наред с нас можем да направим една среща юни месец на по торта или на каквото кажете.Как мислите вие ?

идеята е прекрасна, но ще трябва да се разделим на отбори по местоживеене май   Grinning

# 92
Мисля след празниците.Който иска да се разберем и наистина тъкмо ще се запознаем.И за тортата съм навита  Hug

# 93
Относно жилището ние сме пред дилема newsm78 Живеем на квартира в маломерна гарсониера без тераса.Докато бяхме двама ни устройваше идеално, но сега не го виждам.Нямам един сантиметър, който мога да отделя за бебо, буквално.Май ще трябва да се местим  Cry Мъжо живее тук от 12 г, а аз от 4 г и толкова сме свикнали.Местоположението е супер, много ни е удобно, а около нас има всичко каквото може да ти потрябва.И хазяйката е супер, изобщо много сме нещастни.А колко багаж има и колко работа е това, уф!

Angelin Simon, това е леглото люлка, което става на бюро.Линка е към Бертони, че е най-разпространен, но мамите тук не харесват марката, та май ще се търси нещо такова на друг производител:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11189&cat=105

В метро е с 60 лв по евтино

А ето и нещо подобно:

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7724&cat=105
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7329&cat=105

Аз много съм си харесала първото, въздишам по него отпреди да забременея Blush

# 94
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10927&cat=105  Ето това е леглото което се трансформира.Естествено има и други модели Simple Smile
 Аз да ви попитам нещо, понеже съм мноооого на Вие с тези неща. Аз сама ли трябва да отида на ФМ, не трябва ли доктора да ме изпрати? И другите изследвания които не са по здравна каса кога се правят и пак не трябва ли доктора да ме насочи? Понеже гледам, че някои от вас вече ще ходят не е ли още рано? Тези изследвания до колкото съм запозната с еправят към 11-12г.с.? Confused

# 95
Ами аз ще се облизвам пред екрана, разглеждайки снимки...така ми се прияде торта с това ваше предложение  Crazy

Емили, добре постъпваш, поне не си нетърпелива като нас. Лично аз съм уж разумна, но се изкушавам понякога. Grinning

ira_bebeto , гарсониерка е тясно наистина, лоша работа.  Thinking За терасата те разбирам и ние нямаме и това много липства, особено за сушенето на дрехи (наложи се да купим сушилня, само да не мирише на влагавътре). Пред голяма дилема сте вие особено щом ви харесва и ви е удобно с близките магазини - а на по-голямо жилище и наемът ще е по-голям и това е важен фактор.
Гледах по телеизията как да се организира място за бебето в такива партаменти - сложиха кошарата в хола и около нея сложиха перденце, така си има интимност за него, но това е временно решение.

deiza, може процедурата да е различна, но на мен ми се струва по-логично лекар да те насочи за ехографа. И си права, това оглеждане на бебето се прави между 11 и 13 г.с, и се вземат мерките на всички видими органи - мозък, стомах, пикучен мехур, броят се пръстчетата на ръцете и краката и се мери дебелината на вратлето за се установи евентуален риск от синдром на Даун.

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 12:13 от Petite chose 3

# 96
Виждам, че си говорите за жилища.
Ние също сме пред дилема. Живеем с родителите ми в двуетажна къща, като ние сме на 2 етаж. Обаче на него няма санитарен възел и кухня. А ще е адски неудобно точно зимата да обикаляме цялата къща с наакано бебе, за да го мием и пак да търчим по стълбите нагоре.  Нашите ни предлагат да се преместим на 1 етаж, където си има всичко, дори мивка (от тези зиданите) в спалнята Mr. Green (била е бивша кухня), но там е такава теснотия, че с нашето голямо легло няма къде да оставим леглото на бебето. А и аз не искам долу Crossing Arms, гадно и потискащо ми е.
Мислим си със съпруга ми за жилище в Пловдив. Ама с тази безработица, а и както знаете, оставаме без работа и двамата и не ни се рискува. Иначе, има откъде да набавим 1/2 от паричките, моите родители също ще помогнат, неговите, тц, те помощ не предлагат, само искат Tired.
От друга страна, можем да спретнем 1 ремонт, за да си направим кухня с баня и тоалетна (това ще ни струва над 15 к само за узаконяване и груб строеж), а има ли смисъл да влагаме тези пари тук, след като и двамата искаме да живеем самостоятелно?
Та, ще го мислим.
По цял ден ми се повдига и съм на косъм да повърна. Сега съм в отпуск, но от др седмица се чудя как ще издържам на работата Sick, вие как се справяте?

# 97

Angelin Simon, това е леглото люлка, което става на бюро.Линка е към Бертони, че е най-разпространен, но мамите тук не харесват марката, та май ще се търси нещо такова на друг производител:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11189&cat=105

В метро е с 60 лв по евтино

А ето и нещо подобно:

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7724&cat=105
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7329&cat=105
Пак се изтри всичко.
Видях тези на Бертони ,.Страхотни са.Много ми харесаха.Щом са ти хванали окото още преди това просто не се замисляй.Не знам какви негативи имат, но на външен вид са чудесно.Аз дори се зачудих защо са толкова скъпи и големи , а то затова било, но нямах време защото за друго бях влязла в Хиполенд.
Сина ми имаше такова дървено столче за маса, което после стана столче и бюрце и беше супер за игри на него си рисуваше и редеше конструктор и кубчета, цели замъци и къщи . Беше малко но пък много функционално и става до 4-5 годинки.Бюрцето е отдолу а върху него столчето после става на две части.
За жилището и аз съм пред дилема.Трябва да влезем в нова къща .За всички имаше стаи но сега с бебока пак една стая ни липсва.Ние сме с две деца и трето на път.Едно мое и едно на мъжа ми което идва за събота и неделя.Сега сам пред ужасна дилема.Стая за бебето или стая за неговия син.Не мога да реша убиите ме не знам какво да правя.Има голяма всекидневна , но ще е неудобно за сина му да е там, все едно за него няма стая.А от друга страна да затворя цяла стая само за два четири дни в месеца.А малкото да спи при нас въобще не ми се иска.После както баткото не мога да го отуча да си спи само.Той докато заплачеше и повръщаше и така до преди година все неговото легло в моята стая.Беше ужас,какво ли не пробвах, колко ли книги не изчетох.Затова като правих къщата реших да сложа една стая в резерв, но откъде да знам че ще си намеря мъж с дете.Много се радвам винаги съм искала много деца в къщата но този дилема.Просто не мога да спя няколко вечери сърцето ми се къса. Извинявайте  моя пост май е за друга тема ...но като се заприказвахме за къщите.Ще се радвам някой ако има съвет. Благодаря ви.
Прекрасен ден на всички , много се усмихвайте , нама как да не ви отвърнат със същото.Поздрави!

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 13:33 от Angelin Simon

# 98
За Митко купихме такова трансформиращо се легло и го ползва във първия вариант до 7 месец после взе да се изправя и купихме преносима кошара.

Сега спи на леглото във варианта за по-голямо и ще му става още доста време. Решетката на кошарата я ползваме за да си заградим кухнята и Митко да не може да влиза в кухнята. И от едната плоскост мъжа ми сложи четири крака и направи малка масичка за детската.
Като цяло кошарата е здрава и не ги слушайте че бертони били лоша марка.
Но по-добре е да спи в преносима кошара за да не си блъска главата като почне да се изправя. И освен това като пътувате ще си я носите и няма да мислите къде ще спи. После като решите, че е дошъл момента да спи в легло без преграда може да си му купите легло. Дори и такова стандартен размер ще е доста по-практично и евтино.

100- тина лева за сгъваема кошара 2 нива +  100 тина за голямо легло  и 100 за матрак са по изгодна оферта и  му стигат на детето до абитюрентсия бал. А тези работи са 400 лв

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 13:54 от sinapovaaya

# 99
  • София
sinapovaaya , аз да се включа по темата Бертони,че аз коментирах колко се развалят, вашето легло и шаквчета оцеляха ли? Иначе и нашия бъдещ батко спи в леглото-трансформирано,обаче всички шкавчета са счупени и то отдавна,кошарата се разпадна,стола за хранене също,една приятелка имаше количка на бертони хвърли я на боклука след 4 месец и за лятна си взе нова.
Иначе и аз съм за дървени креватчета,но определено има по-качествени от бертони. Разгледайте този сайт ако искате,мебелите са български от дърво и има интересни варианти.
http://www.dibobg.com/products.html
Моята приятелка си взе от вис виталис дървено креватче също мноог сладурско,не помня марката.
Това исках да кажа,че съм ЗА дървено креватче,просто според мен Бертони не са много качествени.

# 100
  • София
Радвам се, че ви допада идеята за среща на Випуск Ноември 2012  Mr. Green
Шушулче, според мен в положението, което сте да останете без доходи и двамата не е много разумно за каквито и да е разходи.Не може ли, да се приспособи на вашият етаж баня, дори и да е малка.
ira_bebeto да отглеждаш бебе в такова малко жилище е направо ад.Ние сме в 90 кв. голям апартамент и пак се чудя кое къде да сместя, а не сме вещомани и не трупаме боклуци.Вие дори и тераса нямате.Ако бяха на ваше място още от сега щях да потърся двустаен апартамент на разумна цена.Наемите са много ниски в момента и за 300 лв. можете да си намерите много добро жилище, обзаведено при това, това за София.Разбира се, зависи и с какви доходи разполагате.
sinapovaaya  абсолютно те подкрепям за преносимата кошарка.
Пускам ви едно много мило стихче на което попаднах преди малко и се надявам с него да направя денят ви по-усмихнат.

ДА БЪДЕШ МАЙКА

Да бъдеш майка
никак не е лесно,
но пък чувството,
повярвай, е чудесно!
Девет месеца е в теб,
по малко се развива,
като излиза на бял свят,
голяма врява вдига.
А после взимаш на ръце
това пашкулче мило,
сърцето му до твоето сърце
и всяко зло се е отмило.

# 101
Чета ви ,че обсъждате какво ли не , и аз да се включа

имаме ето такова столче ,цялото е пластмасово и мн лесно се чисти,от към 7-ми месец седи в него до ден днешен не е мръднал да се чупи -готин е ,защото не заема ниаккво излишно място,монтиран на кухненски стол е на височината като нас -нито е по-ниско -нито е по-високо

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8258&cat=69

за легло/кошара: купихме дървена обикновена кошара от тези от едно време +дюшек ,неизползвана до 9месец,спеше си при мене на спалнята ,защото си сучеше нон стоп ,мисля и сега да е така ,не ми се мисли да ставам по 100 пъти  Mr. Green-откакто го отбих си спи в креватчето-много е широко и просторно и има място да се мята  hahaha до сега  решетката е мяхната и креватчето е допряно до нашата спялня на една височина са почти-не ставам по цели нощи ,за да го успокоявам-само си подавам ръцете и всичко е ок Crazy на една ръка разстояние ми е
подариха ни преносима кошара на 2 нива ,която сложихме в хола с идеята там да дреме през деня и да играе.,обаче никога не е стоял повече от 5 мин -нито като бебе нито сега като голям-сигурно се чувства като в затвор и за това newsm78-като сме пътували въобще не сме я взимали с нас ,използваме я ,за да събираме всичките играчки вътре

за кг и яденето не ми се говори-от  2 дена съм на сладоледи Laughing Laughing

expalanet - много хубаво стихче  bouquet

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 13:54 от RikaRurika

# 102
Ами всички шкафчета са здрави. Нищо не се е чупело нито разваляло само дето си блъскаше главата насън и се овърташе в обиколниците.

Ама трябва да спомена че мъжа ми е работил като монтажист на мебели и той си монтира леглото и шкафчетата. Може би тези неща са до монтажа. Иначе няма нищо олюпено кантовете са там.

А за количките верно бертони имат много калпави колички. Но имат и няколко доказани модела имам приятелка изгледала 3 деца с Имола на бертони и няколко, които са доволни от Плазма на бертони.

# 103
Извинявам се много,  обаче, очевидно не мога да разделя цитата от моя пост.Как става това?
Шушулче, аз предишната бременност точно същата дилема имах.Направихме една тоалетна с баня , много малка и във всекидневната кухненски кът, така че всичко си дойде на мястото. Но къщата ползвахме само ние.Като сте на различни етажи може би и при вас можа да е така.
За феталната морфология още е рано по принцип, но при мен нещата са по различни и аз искам да видят всичко.Не искам да пиша, за да не ви плаша.Този лекар е казал на много мои познати че ги иска там в 9 седмица, по късно вижда по малко, а ако има нещо ..не дай боже ..по -добре по -рано.Аз така и не съм чула още сърчицето, така че с трепeт очаквам утре.Моята лекарка от МЗ каза преди две седмици че още е много рано, а сега и да отида утре мисля че няма да ме гледа.Казаха ми че само два три пъти гледала.Така че по- добре на частно и да съм сигурна.
Момичета, на мен рязко ми прилошава и не ми стига въздух.Вечер дишам тежко.Никога не съм имала проблеми от този род.Някой знае ли дали е нормално това.За прималяването ясно , но задуха..все искам да е отворен прозореца и да има чист въздух.Мъжа ми взе да ме стряска, че нещо не съм добре .А аз си мисля че е от бременността.Понеже ходя на работа , по къщата движа всичко , с децата се занимавам и организма в един момент има нужда от почивка , а аз като не му я давам и той сам си включва защитните системи. хихиххи.Днес май много не работя само тук пиша. newsm78

# 104
Ама верно в Дибо са по-евтини тези работи, ако сте решили да е дървена кошара. Пък и там има и матраци на добри цени.

Общи условия

Активация на акаунт