Пелени и гащички за многократна употреба 8

• 54 844
  • 799
  •   1
Отговори
# 240

На сестра ми са fuzzi bunz - американски, разликата е само в закръглеността на моите отпред при закопчаването.  Heart Eyes

# 241
Пуснах един сърч за съни бейби в ибей и това, което ми излиза никак не прилича на фъзи бънз. При сб регулацията е с копчета, а при фб с ластици. Може пък и да гледам нещо грешно.
Мия, ще се радвам, ако ми пуснеш линк, на който да мога да видя твоите сб как изглеждат.

# 242
Пуснах един сърч за съни бейби в ибей и това, което ми излиза никак не прилича на фъзи бънз. При сб регулацията е с копчета, а при фб с ластици. Може пък и да гледам нещо грешно.
Мия, ще се радвам, ако ми пуснеш линк, на който да мога да видя твоите сб как изглеждат.

Heart Eyes Ето, това са моите - едноцветни универсален размер http://www.aliexpress.com/product-fm/427998041-Sunny-Baby-Diaper … -wholesalers.html

Подобни донесоха на сестра ми http://www.kellyscloset.com/FuzziBunz-Pocket-Cloth-Diapers_c_682.html, но с повече копчета, без ластици.
Има различни модели и от двете марки, но нашите с незначителни разлики са такива. Материите са еднакви, подложките също.

# 243
Първият линк не работи.

# 244
Работи линкът при мен. Мия, мисля, че си говорим за различни неща. Simple Smile
Това, което са донесли на сестра ти не е ФБ. Те нямат модел, който да се регулира с копчета.  ФБ се регулират само с ластици, докато СБ се регулират с копчета. Това прави самите кройки различни, както и начинът, по който седят на бебешкото дупе. Simple Smile.
Възможно е материалите да са еднакви, но кройките определено не са.  Peace

# 245
Heart EyesАз пък не разбирам защо сте така преднамерени към китайските пелени? Не всичко, що е китайско, е боклук! На сестра ми донесоха от Америка прехвалените американски пелени. След като ги огледах и сравних, установих, че са еднакви и купих универсален размер 20 бр. китайски Съни бейби тип джоб. Ами нямат никаква разлика, същите като нейните са! Вътрешният тънък слой полар е съвсем еднакъв, външният също, дори цветовете им са еднакви. Подложките също, копчетата и разположението им, няма никаква разлика. Нито нейните, нито моите пропускат, освен това с по 20 бр. ще се справим докрай. Стават и за новородено, и за ходещо дете. Перях ги през ден, но 20 бр. са предостатъчни и вече ги пускам през 2 дни. Подложките и на двете със сестра ми съхнат за 2 часа на слънце, джобовете за половин час са готови.
Уверявам ви, че китайските многократни пелени тип джоб Съни бейби по нищо не отстъпват на американските. С 20 бр. универсален размер от тях бебката ми е винаги суха и не се е подсичала. Heart Eyes

Уф.. не искам да кажа че винаги е така ама най-често съществените разлики са невидими за окото.. имам предвид че се изразяват в третиране на тъканите и боядисване с твърде агресивни и дори токсични вещества а и друг вид занижен качествен контрол... Иначе конструктивно и функционално.. едва ли има съществени разлики, това са неща дето много лесно се копират най-малкото, въпреки че китайците и когато копират копират някак си.. по китайски...
 Peace

# 246
Работи линкът при мен. Мия, мисля, че си говорим за различни неща. Simple Smile
Това, което са донесли на сестра ти не е ФБ. Те нямат модел, който да се регулира с копчета.  ФБ се регулират само с ластици, докато СБ се регулират с копчета. Това прави самите кройки различни, както и начинът, по който седят на бебешкото дупе. Simple Smile.
Възможно е материалите да са еднакви, но кройките определено не са.  Peace

Не знам какво да мисля, имат етикет, на който пише ФБ. Както и да е, няма да споря. За мен е по-важно това, че и двата вида не пропускат и държат дупетата сухи. Така, че не съм преднамерена към китайските пелени. Grinning

# 247
  • Варна
Да се похваля Simple Smile В събота си получих новите пелени на LittleLamb: външни гащички, вътрешни микрофибър и бамбук, но вече 3-ти размер. Поръчах малко повечко, така че ако на някой му трябват, да пише на лични.
Днес сложих микрофибърния. Наистина съхне за секунди и е много мекичък. За зимата ще е идеално, че този бамбук сега при 40 градуса съхне по 2 дни.
В пакета имаше и шише с масло от чаено дърво. Вчера сложиш 4 капки от него в отделението за омекотител и пелените замирисаха много хубаво.
Малко ме притесняваше миризмата и щях да пиша с молба за съвет. В тези жеги завоняват ужасно, а пробвах какви ли не перилни препарати, дезинфектант на Бамбино Мио, плакнене. Нищо не помагаше. Но маслото реши проблема.  Grinning

# 248
Солей, аз писах до съпорта на сайта, към който Мия е дала линк, и служителката ми препоръча "Фъзи Бънз", като е дала и линк http://www.kellyscloset.com/FuzziBunzR-Perfect-Size-Cloth-Diaper … sert-_p_3997.html 15-тина долара и са почти едно към едно с китайската превъзходна, която аз си купих за 7 долара. Между другото, днес ми пристигнаха, веднага изпрах и 2 часа по-късно сложих - тези са по-различна материя от предишните китайски, които съм ползвала, мека на пипане, изглежда има повече памук, а не чист полетилен. Цял следобед е с тях и не е подсечен

# 249
Здравейте,

Имам нужда от съвет за непромокаеми гащички, но нямам възможност да изчета темата, затова питам направо.
В момента синът ми е на две години и сме в процес на отказване от памперс. Вкъщи го държа с памучно бельо, както и при повечето разходки, и по време на следобедния сън. Вечер е с памперс, който, много често сутрин, е абсолютно сух. По време на игри и разходки обаче се напишква, ако изпуснем момента. Рядко си казва сам, а за "голямата нужда" - почти никога.
Мисля, че за инцидентите по време на разходка, ще ни свършат работа непромокаеми гащички, а за през нощта - някакъв вид многократни пелени. Какво ще ме посъветвате - на какъв вид да се спра? Не искам да правя безмислени покупки, а само да ускоря малко процеса на отказване от памперс и да си спестя разходите за еднократни пелени.

# 250
Може би тези преходни гащички ще бъдат подходящи за през деня. Материята е приятна и не са скъпи.

# 251
Здравейте, момичета!
Записвам се да Ви следя. Оказа се, че бебо е направил обрив от памперсите и въпреки смяната ефект няма. Та се замислих дали да не мина на многократни. Да си призная бях чувала нещо, но до момента не съм се интересувала сериозно и за сега се ориентирам.
От малкото, което прочетох мисля, че по-удобни биха ми били пеленките с джоб или тези всичко в едно. Ще се радвам ако можете да коментирате плюсове и минуси на двете. Гледам, че поръчвате и от чужбина по сайтовете(това ми се струва по-добрия вариант), но ми се иска първо да пробвам един или два чифта и тогава да правя голямата поръчка. Още не съм гледала цените, та не знам дали пробните да си ги вземам от България или и за тях да търся чужди сайтове.
Изплаках си мъката, сега отивам да Ви чета и да се образовам.

# 252
Здравейте момичета,
мисля да направя групова поръчка за екосъдове и екогърнета от натурални растителни фибри /от бамбукови и оризови люспи/, ако някой се интересува, да ми пише на лични до понеделник:
Комплект съдове за хранене /чиния, купичка, чаша/: http://becothings.com/becofeedingset.php
-   Удобни за хващане с малките ръчички;
-   Чиния с високи ръбове;
-   BPA phthalate free;
-   Могат да се мият в миялна машина-

Гърне: http://becothings.com/newbornpotty.html
-   Ергономичен дизайн – удобно за употреба;
-   Висок гръб;
-   Биоразградимо – след като вече няма да ви трябва, може да се зарови в земята и ще се разгради до 2-3 години, а може и да се посадят семена и ще израстнеат цветенца.

Стандартните цени са £9,99 /25 лв./ за гърнето и £11,99 /30 лв./ за съдовете без доставка.
Ако се съберем  цените ще паднат до £7,99 /20 лв./за гърне и £9,99 /25 лв./ за съдовете, и то с доставката до България /до моя адрес/.

# 253
Ще ми препоръчате ли някакви хигиенни парчета? Пробвах на Имсе-вимсе, обаче ми се струват много груби, а и малката като се напишка, мокрото се плъзга по парчето и отива настрани. Засега пробваме пелена Имсе-вимсе всичко в едно, размер за новородено. Другите ми се виждат много обемисти и няма да и стават дрешките с тях сигурно.

# 254
Имам нужда от съвет за непромокаеми гащички,....
Може би тези преходни гащички ще бъдат подходящи за през деня. Материята е приятна и не са скъпи.

Здравейте,
Алексче, благодаря за препоръката!
Купихме 2 чифта от тези гащички още същият ден и искам да си изкажа впечатленията. Наистина материята е много приятна - отвътре е нещо като хавлиен плат, а отвън - памучен трикотаж. Но, тези гащи не са за лятото! Много са дебели, от няколко слоя и спарват. Детето получи страхотни обриви между крачетата и по дупето - от прегряване. Освен това, като че ли ще са по-подходящи за момиченца. Непромокаемият слой започва от средата на предната част, а не от горе. В следствие - при всяко напишкване - и бельото и дрешките са мокри, тъй като момченцата пишкат "нагоре".
Заради обривите от 2 седмици не слагам нищо освен обикновени памучни слипове, но май вече няма и нужда от памперси - имахме само една нощна и една дневна "авария".

Общи условия

Активация на акаунт