Седем часа разлика сезон 2: Какво ли има още да се случи...? - тема 11

• 44 957
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
За Чавдар аз продължавам да съм на мнение, че някой го използва. И че той съвсем целенасочено избра точно момента на другите сътресения, за да атакува Иванов. Освен липсата на последователност в поведението му и това, че той самият всъщност не потвърди, че е автор на взрива, както и Милото не въздъхна облекчено - "Казах ли ти", когато Иванов му каза, че знае, че не той му е взривил колата. Най-силни за това обаче са ми бележките на стената, които както голяма част от другите неща минаха и заминаха. Мисля, че lulu7 спомена, че може би все пак Милото го е използвал, като е научил за слабостите на Иванов през Къртев... макар че много не ми се връзва.Ако пък наистина Коцев го е открил и е решил да го "спусне", той сигурно е открил и слабостите му... и му пусна маниака, когато видя, че нещата отиват в малко по-различна посока от тази, която е намислил - за всеки случай, да не би да вземе да последва Таня, когато той я отведе... И все пак, линията с Чавдар май е единствената псевдо завършена във филма - така трябваше да стане и останалите : да ги завършат на повърхностно ниво, пък после нека ги отворят отново с вратичките, които са си оставили. Да ги завършат преди Милото и Иванов да се залежат, а Танчето да забегне.
Но да чакаме цял сезон Милото и Иванов да се изправят.... колкото и да са интересни историята на Гончев и Слав, или четирзи-петъгълника на Таня-Пол-Натали-Мая-Боян, или трогателната история на Аги и Васко, все ги прескачам да хвърля един поглед дали най-накрая не са се върнали към така очакваните от нас теми, че после се връщам да гледам епизода в детайли (това откакто гледам във voyo).

За мотива на Коцев - ако стъпим на това, че изнасилването е измислено, за да подтикне Таня да замине с дъщеря си, тогава като че ли става по-приемлива теорията. Да не забравяме, че и самият той каза на Лука нещо подобно на Лука, когато Аги ги чу - Важното е, че нещата се нареждат без особени сътресения.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 08:41 от Lulu25

# 541
За мотива на Коцев - ако стъпим на това, че изнасилването е измислено, за да подтикне Таня да замине с дъщеря си, тогава като че ли става по-приемлива теорията. Да не забравяме, че и самият той каза на Лука нещо подобно на Лука, когато Аги ги чу - Важното е, че нещата се нареждат без особени сътресения.

Lulu25, няма как да е измислено изнасилването, ако си спомняш Распутин хипнотизира Мая и стана ясно, че наистина се е случило.

# 542
  • Ню Йорк
Аз пък вече се изнервям по отношение на Распутин. Ми 2 сезона ни заблуждават, крайно време е да разберем кой е или кой не е.
Историята с Аги и Васко беше много интересна и сърцераздирателна, но приключи. Сега просто остава да се вземат и да изчезнат от сериала.
Аз смятам че прокурор Иванов има още неща който да споделя с уважаемия зрител. Все ми се струва, че има нещо скрито около него.
Милото нали главния лекар го заплаши, че още на другия ден може да го изпише, че дори и в затвора да го изпрати. Като гледам нашия човек си седи кротко и толкова, никой не го закача и за много болен минава.

# 543
Monica21, Нина не ми се струва толкова важна за Милото. Тя е важна
единствено и само за Боян. Распутин имаше желание да я измъкне от зависи-
мостта на Милото, но Нина май не иска. А Таня Стоева е права, че когато Нина
и Боян са скарани, хора като Распутин и Милото се възползват. Боян все още е
влюбен в Нина. А той пак може да си бъде неудачник. Стоева е разбрала, дали от
разговор с брат си или просто е проницателна, това няма значение. Аз също от
екрана виждам, че Боян е влюбен все още в Нина, а и тя в него. Иначе нямаше да
уволни Цвета.

# 544
lulu7,  последното, което интересува Таня са чувствата между Боян и Нина. За нея Боян е неудачник, а тя е по-голямата сестра, принудена да  взима решения вместо него, защото той никога не съумява се погрижи за себе си. Таня никак не се церемони, когато е убедена, че постъпва правилно. Друг е въпросът, че тя винаги счита себе си за права. Нейният основен житейски принцип е "Парите са всичко"!  Тя много бързо загря, че Нина и Боян заедно могат да правят успешен бизнес! Това за нея е достатъчна причина да ги събере. Тя дори не се опита да прикрие намеренията си. Както Неделчев казваше по нейн адрес,  тя е царица, а за всички останали е отредена ролята на пешки.
Какъв успешен бизнес може да се гради в Избата? Особено като си помисля за една от идеите на
Нина, да пуска чалга в Избата. Или пък новата напитка въведена от Нина или Цвета, не знам точно,
Карамелено лате- никой не го хареса на вкус. Така, че какъв успешен бизнес може да се очаква
от тези двамата? За Таня Стоева е важно Нина и Боян да не се карат, първо защото се харесват
и второ, защото не бива да се допускат хора като Распутин и Милото да се възползват от техните
взаимоотношения. В тази посока са моите разсъждения.

# 545
"Иначе да, втория сезон се крепи само на това, че първия беше добър. Почти изтече, а до сега се е разкри само това, което знаехме, около декември месец, че даже според мен с някои идеи сме ги и изпреварили. Дано поне на края дадат малко хлебец на фантазията ни."

442, точно така си е! Освен историята на Аги и Васко, никоя друга нишка не се разви кой знае колко, да не говорим пък за нов материал за основните загадки. Все още не знаем нищо ново за разследванията, дето ги разследват от толкоз време, нищо ново и за Распутин и евентуалната му връзка със събитията в София. Появи се един латинос, който не, не сме го забравили въобще, обаче след като два пъти се мерна, се покри, та се не видя повече. И ни дума, ни намек по въпроса дали той е "красивия".  А най прави впечатление, че Милото и Иванов - двама основни герои цял сезон или лежаха в безпомощно състояние и говореха едва-едва, или организираха посещения в болничните си стаи на кой ли не, водещи до неясно какво. Ами романтиката?! Аз пък си искам и в този сезон романтична линия, а такава- ниц. И след любовта на Таня и Иванов в първи сезон, сега сме съвсем на сухо. Crossing Arms
Още има време до края на сезона, ще изчакам и  последния епизод от него, за да сравнявам с предишния, но засега първият сезон си остава много по-интересен, а и смислен, бих казала. Не обичам да мърморя, и бих поразсъждавала върху основните загадки, обаче няма материал.

# 546
А най прави впечатление, че Милото и Иванов - двама основни герои цял сезон или лежаха в безпомощно състояние и говореха едва-едва, или организираха посещения в болничните си стаи на кой ли не, водещи до неясно какво.
Стоева не беше до тях за да ги раздвижи Simple Smile. Спомням си епизода, в който Стоева искаше да
убие Милото в болницата. После размисли и се отказа. Но този акт косвено даде живителна
глътка на Милото и той се събуди. Още повече му помогна да се раздвижи като разбра, че
Роки е приютен от Таня. Танчето зарежда Милото и Иванов с енергия. Просто ги предизвиква
да действат. Това е моето виждане.

# 547

... Или пък новата напитка въведена от Нина или Цвета, не знам точно,
Карамелено лате - никой не го хареса на вкус.

lulu7, много точно казано - напитката е въведена от Цвета. Много ми хареса сцената, в която всички се надпреварваха да се подмазват на Таня. Распутин трябва да е останал много доволен от театъра, който се разигра пред зоркия му поглед. По всичко личеше, че се забавлява искрено. И няма как да не е така, защото пред очите му се разигра голяма надпревара за благоволението на Таня Стоева ... Алеся веднага се лепна за нея и не я изпускаше от поглед. За нея е съвсем естествено да следи накъде духа вятърът. Това не е проблем, защото с нейния умствен багаж е съвсем лесно да улавя и следва дори най-лекия полъх. Ние обаче знаем, че на територията на Избата тепърва предстои да се разгърне в пълната си мощ ураганът "Таня". Боян вече усети приближаването му, а промото ни показа, че още нищо не сме видели - с две думи има  какво още да се случи...

Докато поведението на Алеся не беше изненада за никого, най-малкото за Боян, то Цвета определено го издразни. Като интелигентно момиче, тя се опита дискретно да направи впечатление на "високата" гостенка. Само, че тя си няма и представа коя е Таня Стоева и на какво е способна, когато преследва целите си. Таня определено забеляза авансите на Цвета, но те се оказаха без значение за нея, така че злополучното лате бе отстъпено на другата "лъвица", така както се отстъпва ловен трофей. Горката Цветочка се оказа съвсем безцветна и в очите на Таня Стоева - по простата причина, че й е напълно безполезна - нито влиза в схемите й, нито й е предвидила някаква роля в плана "Маршал" за Избата. Така че Цвета претърпя пълен крах - пред Боян, като го подразни и подби без това разклатеното му самочувствие, пред Нина, която я намрази още повече, и пред Алеся, но за нея просто не си заслужава да се говори... Единствено у Евгений Юдаевич тя намери някакво съчувствие, по простата причина, че той е доста извисен (в пространството, а може би и духовно) и тези дребни боричкания за власт и влияние май изобщо не го засягат. Трудно е да се прецени дали Распутин е режисьор на комедията или просто зрител!

Едно най-обикновено лате, а колко страсти предизвика!
В крайна сметка кой да каже на Цвета, че Таня Стоева обича кафето чисто, поднесено с много любов и без сервилност.

Е, като не знае - да пита! Ние можем да я осветлим по въпроса:

А вие как обичате кафето?  Wink

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 23:17 от simpatikonia

# 548
Ех, simpatikonia, стопли ми душата с тези кадри! Добре, че се намира по някой кадър от стария сезон да си припомним хубави емоции, че ако на сценаристите чакаме....

Много ми хареса и идеята за плана "Маршал" - като я гледам Избата, май и планът "Маршал" няма да я спаси.... Simple Smile

Lulu25, няма как да е измислено изнасилването, ако си спомняш Распутин хипнотизира Мая и стана ясно, че наистина се е случило.
Абе все ме глождеше, че имаше нещо срещу тази теория, но го бях забравила. Да, действително това като че ли изключва варианта изнасилването да не се е състояло. Което идва в повече към теорията за Тренера-злодей...

Стоева не беше до тях за да ги раздвижи Simple Smile.
А защо не беше до тях е въпроса?! Упрекът е към сценаристите, а не към Стоева Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 23:41 от Lulu25

# 549
Simpatikonia, много обичам кафето както го пие Таня Стоева-чисто и без
захар. Особено тези кадри, които си постнала ми подсилват желанието за по-
добно кафе Simple Smile. Не харесвам Карамелено латте- Карамелено мляко. Таня Стоева
се подразни от факта, че Цвета не задава въпроса правилно на български език.
Аз също харесвам хора, които емигрират, но не забравят родния език. Пример-
Ваня Цветкова, Ники Сотиров Grinning.

Lulu25, търпение! Вече нещата ще си дойдат на мястото. Таня Стоева е на път
да се завърне в България. А дали няма да пътува с Васко и Тео в един самолет?

# 550
Simpatikonia, сравнението за спасителния план на Таня Стоева за "Избата", с
плана "Маршал" е блестящо!

# 551
  • София/Русе
Струва ми се, че когато Распутин хипнотизита Мая не стана ясно, че е била изнасилена  Thinking Даже той тогава помисли, че по някакъв начин и е навредил Тео, всъщност мисля при хипнозата Мая показа тревога, стрес и лоши спомени от побоя и смесено с това спомен за секса, който вероятно е бил за пръв път за нея и за това лекарите може и да не лъжат нарочно, а да са сгрешили или ?

# 552
Аз пък не разбрах що всички си мислят, че Тео и Мая са правили секс, тва че ги дават че се въргалят в леглото нищо не значи.....

# 553
Чудя се с отговора на коя загадка ще ни зарадват в края на този сезон? newsm78

То нещата във втори сезон си бяха предрешени от самото начало. И няма как да е, след като единственият човек, който работеше целенасочено и с хъс по случая Тео-Мая и убийството на Миро, го застигна миналото и беше извън действие дълго време. Да видим дали след като се освободи от призраците ще заработи в познатия си стил и резултатно. Посоката му на действие е ясна и с нетърпение очакваме челния му сблъсък с Таня Стоева. В тази позиция едва ли ще може да издейства заповед за арест - юристите в темата могат да дадат малко разяснения за ситуацията, в която се намира Иванов и какви са правомощията му. Най-малкото той ще намери начин да я разпита, най-вероятно чрез Неделчев, на когото обеща да разкрие важни подробности от пъзела.  Неделчев правилно свърза имената на Лука Карлов и Таня Стоева. Да видим дали сега няма да тръгнат в тази посока и да открият нещо интересно. Не че случаят Миро е по-маловажен, но всички знаем, че той е само следствие от друго престъпление с по-ранна дата. А там останаха много висящи въпроси...  newsm78

Аз пък не разбрах що всички си мислят, че Тео и Мая са правили секс, тва че ги дават че се въргалят в леглото нищо не значи.....
Мая и Тео в нощта на престъплението правеха точно това, дори имам основание да предположа, че това беше първият им интимен момент от началото на връзката. Обикновено жената е тази, която решава кога, а често и къде. Инициативата тук също беше на Мая. Тео беше доволен от предложението й и малко изненадан. Това разбира се са подробности, макар и да не са маловажни.
Иначе всичко сочи престъпление от ревност и поне на пръв поглед виновникът може да е само Роки. Дали това е така - все някога ще разберем. Струва ми се, че забравяме или най-малкото пренебрегваме факта, че Таня беше с друг мъж в същата нощ, когато се случи това на дъщеря й. Коментирахме вече, че това престъпление говори за лично отмъщение, а не просто за сплашване... Така, че ревност може наистина да има, но не по отношение на Мая, а на Таня. И пак опираме до Коцев.  Ако си спомняте той целеше да отдалечи Таня от Милото, утешаваше я, носеше й цветя, предлагаше й да остане при нея през нощта, следеше всеки нейн ход !!! Беше загатнато за някакви негови недоизяснени чувства към нея от миналото (в книгата беше споменато)... Коцев може би знае за любовника от Виена - няма начин да не знае, при неговата осведоменост. Знаел е за Пол, знаеше и за Иванов (явно Таня още от едно време му споделя много неща).... Определено той е замесен във всичко, но какво цели и какви са по-далечните му планове - дали са само икономически или имат и личен елемент - все още не знаем. Явно тепърва ще се разгръщат (във трети и четвърти сезон). Според мен Коцев използва връзките на Лука и омразата му към хора като Милото, за свои цели. Дали може да посегне на любимия внук на Лука? Да, и още как! Така мисля аз. Той посегна на дъщеря му, та едва ли ще има някакви морални скрупули и към внук му. И още нещо съществено, което не сме коментирали - Таня намери дъщеря си и Тео в безсъзнание. Престъплението беше извъшено към 02.30, а тя ги е намерила най-рано в 08.00 сутринта. Ако не е имало упойващо вещество като при Роки (щеше да се установи от лекарите), то тези 4 часа безсъзнание говорят за  сериозна мозъчно-черепна травма и при Тео.  Това означава, че той съвсем не е бил щаден от нападателите.

Много въпросителни остават. За мен Коцев си остава основния заподозрян. Предполагам, че главните разкрития на втори сезон ще са свързани точно с него. Да не забравяме и думите на Распутин към Таня, че родителите плащат за грешките си чрез децата! Май и той си остава в числото на заподозрените.

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 21:03 от simpatikonia

# 554
Има вече трейлър за епизоди 20 и 21
http://voyo.bg/product/bg-series/1708-sedem-chasa-razlika-epizod-20-predi-btv

Ама нещо много странен формат- защо ли имам чувството, че не е правен от Глобал, както досега? Поне Милото и Иванов НАЙ-НАКРАЯ са изправени и са в костюми Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 00:04 от Lulu25

Общи условия

Активация на акаунт