Истанбул 9

• 62 535
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
  • Казанлък of all places
Долапдере е кварталът. Имам една много любима група ,Долапдере ганг,те са такъв еклектичен сбирщайн ,че до съвършенство олицетворяват същността на таз маала.

# 466
  • София
Танче, моля те пусни разписанието, много ти благодаря!  Hug

Не е много ясно, но го пускам. Когато имам време ще подменя снимките с по-хубави.

http://tda67.snimka.bg/travel/feriboti-istanbul-do-1-yuni-2012.6 … 2364.26999808.big

Добавих и разписанието на автобуса Емиргян-Сапфир. В другата посока го нямам. Последната снимка пък е на кораба, с който отидохме на островите срещу 5 лири в брой. Тръгват пак от Кабаташ, вляво от пристанището на Шахир Хатларъ.

# 467
Танче, мерси  Hug

# 468
Момичета, до колко работи кабинковия лифт до Пиер Лоти? Знам, че започва от 8 сутрин, но вечер не ми е ясно.

# 469
dobrudjanka, тази седмица ще ходя на 28, 29 и 30 април (сб, нд и понд) и все пак ако решим съвета, ще отидем, пък макар и без лалета. И аз като Сис мисля, че си много симпатична, ще ме видиш после аз как излизам на снимки Embarassed

redemi Hug, дано останем в този хотел и да ползвам влака, разбира се, че ще разкажа.

А някой може ли долу горе да даде време за отиване, кафе на Сейир терасъ, виртуален вертолет и връщане Сапфир, да кажем от Емиргян. Ако единия ден рано сутринта отидем до Долмабахче, оттам Емиргян, дали после ще можем да вместим Сапфир преди Истиклял? Много ли е смело?
Скрит текст:
забелязвате ли как вече смело боравя с имена Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 00:16 от Im So Excited

# 470
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ексайтед, според мен ще ги вместиш, ако не се моткате много из градините на Долмабахче и в Емиргян  Peace Напълно постижимо, като на Истиклял ще заварите и тъмно.

Пинеееее  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 471
  • Казанлък of all places
Чуден план, според мен ще успеете да се вместите във всичко. Дай 2 часа на Долмабахче, 2 часа на Емиргян, 2 часа на Сапфир и като прибавиш по 1 час път между обектите - воала , един работен ден отишъл. Добре сметнато.
Скрит текст:
Само да каже досадата , Сейир терасЪ е правилно. Извинявай.

# 472
Хич не се извинявай, знам че има още да се уча  Wink, поправих се.

Искаше ми се повече време по Истиклял, че много обичам да се смесвам с тълпата. Все пак после евентуално и 30 мин до Флоря трябва да се предвидят. Ще го помислим...

Благодаря ви, момичета!

# 473
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ъ-то е най-често бърканата буква при четене. Аз го запомних така - i с точка си е нормално и, без точка е ъ.

Преди да го осъзная казва СиркеджЪ и на всичко ъ-ках  Joy Joy Ама иначе мен лично много ме дразни някой като казва КадесИ  Embarassed

A a    -  а
B b    -  б
C c    -  дж
Ç ç    -  ч
D d    -  д
E e    -  е
F f    -  ф
G g    -  г
Ğ ğ    - удължава гласна и се изговаря звук близък до ъ - в думи като Beoglu - Бейоо(ъ)лу
H h    -  х
I ı    - ъ
İ i    - и
J j    - ж
K k    - к
L l    -  л (езика зад горните зъби в думи като Лалели, а в някои думи меко ль - например в Истиклял)
M m    - м
N n    - н
O o    - о
Ö ö    - йо
P p    - п
R r    - р
S s    - с
Ş ş    - ш
T t    - т
U u    - у
Ü ü    - ю
V v    - в
Y y    - й
Z z    - з

# 474
  • Казанлък of all places
Съвсем лек офф: знаеш ли как е Витамин Це на турски?
Скрит текст:
Же Витамин. Както и ако ви диктуват Джиа Каяк , то не се пише Gia Kayak... Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 09:16 от angelina.bgk

# 475
  • София
Im So Excited , нашата събота беше подобна. В Долмахче се наредихме около 9,30 часа. Опашката беше голяма и чакахме около 20-30 минути. Взехме комбинирания билет. Първо се чака да се събере група за двореца. Чакахме около 20 минути. Не може да се мърда, защото после се събират много хора и ще трябва да се чака втори път. Обиколката трае около 1-1,15 час. Следва харема. Там също се чака около 20 минути. Обиколката не съм я засичала, но май пак беше почти час. Малко в градината и гледка към Босфора - още 1/2 час. От там тръгнахме към Йълдъз, за да видим двореца, който е включен в билета. Малко преди да стигнем Бешикташ (вървяли сме 10-15 минути) видяхме и музея, който също е в билета. Разгледахме го за 20-30 минути и вървяхме още 15 минути до парка. Паркът (тази година и той е с много лалета) + събирането на група + разглеждането на двореца отне около 2 часа. В крайна сметка към Емиргян тръгнахме около 16,30-17 часа. Пред Йълдъз има спирка. Имаше големи задръствания. Точно в 18 часа стигнахме в Емиргян. Снимахме разписанието на автобуса и си мислехме, че ще успеем за автобуса в 19,15, но не успяхме. Хванахме следващия автобус, който беше в 20,30 (не се чудете автобуса стои на спирката 30 минути преди това, но тръгва по разписание). В 21,10 стигнахме пред Сапфир. Първо изгледахме 10 минутното филмче (хеликоптера) и после стояхме на терасата докато ни изгонят. Никой не пиеше кафе, но все още работеше кафенето. В 22,15 бяхме в метрото. Нарочно слязохме на Шишхане, за да видим многото ескалатори, за които говореше Шебек. После се помотахме малко по Истиклял, хапнахме от вечните кумпири и в 0,15 се качихме на автобус от Таксим към Аксарай.

Дано съм била полезна. Според предварителните планове трябваше да гледаме Таксим и Истиклял на светло, което досега никога не се е случвало.  hahaha  Следващия път вече ще е на светло.

п.п. Някой питаше за джамията в Ортакьой - още е в ремонт. Цялата е опакована.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 09:28 от Тaня67

# 476
Тaня67  bouquet, това ми беше много полезно така с приблизителни часове. Сега още по-смел ми се струва плана ми, но аз съвсем забравих за комбинирания билет. Хмм, допълнителна мисленка... Thinking

# 477
Im So Excited, да те подкрепя и аз за плана ти-чудесен е newsm10

Долмабахче отваря още в 8.30-добре е да сте там, защото дори тогава има опашка. След Долмабахче в Емиргян-2 часа стигат /според мен ще има все още какво да се види и тази събота  Peace/

Таня е имала късмет с този комбиниран билет, ние не знаехме за него, иначе непременно щяхме да се възползваме.

# 478
  • Добруджа
Im So Excited виждам, че са ти отговорили, ама и аз да си кажа  Joy. Мисля, че е напълно постижима програмата ти, като най-вероятно на Истиклял ще сте по тъмно. И моята програма беше такава, но в последствие се поразместиха нещата - първия ден имахме пешеходна обиколка с групата до към 12ч., после настаняване в хотела и към 14ч. търгнахме за Емиргян. С трамвая до Кабаташ беше добре, но после с автобуса ни отне около час и 10мин. Към 17ч. тръгнахме обратно, защото имахме нощна обиколка. На следващия ден сутринта валеше и тръгнахме малко по-късно за пристанището. В 10,40 хванахме корабчето за островите и се върнахме към 16,30ч. После от Кабаташ с фуникуляра за отрицателно време бяхме на Таксим. От там метрото и след около 10-15мин. бяхме до Сапфир. Първо около 15-20 мин. снимки, после около 30-40мин. чакахме на опашка за да влезем на 4 D симулацията /беше събота и имаше много хора, не знам през другите дни как е/. Самата симулация е 10мин. После разгледахме восъчните фигури. От там на метрото и към 20ч. бяхме на Таксим. Когато тръгнахме по Истиклял се сетих, че исках и до Каньон да отидем и още ме е яд, че го пропуснахме, но...нищо, следващия път. След тази симулация останах без дъх и забравих къде искам да ходя и какво искам да правя  Joy Аз понеже имам проблем с пътуванията изобщо - със кола, автобус, кораб... вземам хапчета предварително, а тук усещането е, че наистина летиш, та... ми прилоша  Blush.  Но пък си струваше изживяването.  Peace
Таксим и Истиклял миналата година ги видях по светло, тази година по тъмно в събота вечер. Не мога да ви опиша какво беше-хора, музика, продавачи, ако не си държиш другарчето за ръка може и да го загубиш  Joy Беше ми едно такова...безгрижно, празнично, просто изключваш и разпускаш. Посетихме и сладкарница Инджи. Понеже вътре няма място, пред входа имаше поне 20 човека, всеки с чиния профитероли в ръка.  Joy И ние се наредихме там  Joy.
След това кулата Галата - много е красива вечер. От там на трамвая и в хотела.

Много дълго стана  ooooh! извинявам се , ако съм досадила.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 09:26 от dobrudjanka

# 479
А пък аз чак в България се сетих за Инджи и умрях от яд,че съм я пропуснала. Нещо се зашеметих в началото на Истиклял, хем си я бях написала на листа, ама ...

Пропуснала съм за тези восъчни фигури-къде са, какви са  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт